Home » Software » Android Σε PC: Ασύρματος Χειρισμός ΤV Box Μέσω Windows
Πώς Να Χειριστώ Ασύρματα TV Box & Android TV Με Το Windows PC 5

Android Σε PC: Ασύρματος Χειρισμός ΤV Box Μέσω Windows

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι να έχουμε Android σε PC, από το να εγκαταστήσουμε το Android σαν δεύτερο λειτουργικό μέχρι να χρησιμοποιήσουμε κάποιον emulator. Αν όμως έχουμε ένα TV Box, υπάρχει μια πιο εύκολη μέθοδος για να κάνουμε απομακρυσμένη διαχείριση της Android συσκευής την ώρα που καθόμαστε στο PC. Δείτε πώς μπορούμε να χειριστούμε ασύρματα το TV Box μέσω Windows, ιδίως, όταν θέλουμε να κάνουμε τις εύκολες ενέργειες που έχουμε συνηθίσει στον υπολογιστή, όπως μαζικές λήψεις και μεταφορές αρχείων, πλάγιες εγκαταστάσεις εφαρμογών, πληκτρολόγηση διευθύνσεων URL, copy-paste, χειροκίνητο ανέβασμα υπότιτλων στο Kodi, και πολλά άλλα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αν σας ενδιαφέρει να εγκαταστήσετε Android σε PC σαν ανεξάρτητο λειτουργικό σύστημα, δείτε τον οδηγό μας:

Εγκατάσταση-Android-Σε-PC-Με-Το-Android-x86-Lineage-OS-2021-A8
Εγκατάσταση Android Σε PC Με Το Android-x86 Lineage OS 2021

Όπως πιθανώς γνωρίζουμε, το Android είναι βασισμένο στον πυρήνα Linux. Όμως, δεν υπάρχει κάποια επίσημη μέθοδος από τη Google για να κάνουμε εγκατάσταση Android σε…

Αν απλά σας ενδιαφέρει να τρέξετε παιχνίδια και άλλες εφαρμογές Android σε PC, καλύτερη λύση είναι το emulation:

Πώς Να Τρέξω Εφαρμογές Και Παιχνίδια Android Στο PC
Πώς να Τρέξω Εφαρμογές και Παιχνίδια Android στο PC

Πολλοί από μας πιστεύουμε ότι οι εφαρμογές και τα παιχνίδια του Android μπορούν να τρέξουν μόνο σε smartphone και tablet. Όμως, υπάρχουν εύκολοι και θεαματικοί…

Χειρισμός Android σε PC

Είναι γεγονός πως τα TV Box και οι Android TV είναι οι ιδανικότερες συσκευές αν θέλουμε όλο το οικοσύστημα του λειτουργικού της Google σε μεγάλη οθόνη στο σαλόνι μας. Όμως, πολλές φορές ενδέχεται να μας δυσκολεύουν με συγκεκριμένες λειτουργίες που ίσως προκαλούν και κάποια σύγχυση.

Με την μέθοδο του οδηγού μπορούμε να χειριστούμε πολύ εύκολα από τα Windows 10 όλες τις λειτουργίες του TV Box, μέσα από ένα παράθυρο του λειτουργικού της Microsoft.

Έτσι, ο ασύρματος χειρισμός του Android σε PC θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος όταν θέλουμε να κάνουμε κάποια προετοιμασία μέσα στο TV Box ή μαζικές εργασίες, έτσι ώστε να το ετοιμάζουμε με εύκολο τρόπο, την ώρα που καθόμαστε στο PC.

Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο, τόσο το Windows PC, όσο και το TV Box/Android TV.

Δεν παίζει ρόλο αν η μια συσκευή είναι σε ασύρματη σύνδεση και η άλλη μέσω Ethernet. Αρκεί αμφότερες να είναι συνδεδεμένες στο ίδιο router.

Βήμα 1 – Ενεργοποιώ τις επιλογές προγραμματιστή στο TV Box

Αρχικά, ανοίγουμε το TV Box/Android TV και ενεργοποιούμε τις επιλογές προγραμματιστή. Για να το κάνουμε αυτό, πατάμε στις Ρυθμίσεις…

Android σε PC

…μετά στις Προτιμήσεις συσκευής…

Android σε PC 1

…και κατόπιν στις Πληροφορίες.

Android σε PC 2

Στη συνέχεια, μετακινούμαστε προς το κάτω τμήμα αυτής της καρτέλας και εντοπίζουμε την “Έκδοση”. Ανάλογα το TV Box, ενδέχεται να έχει την ένδειξη “Build” ή κάτι σχετικό.

Android σε PC 3

Πατάμε πάνω της διαδοχικά 7-8 φορές συνεχώς. Δεν υπάρχει ανησυχία αν χάσουμε το μέτρημα, καθώς θα μας ειδοποιήσει πόσα βήματα απομένουν.

Σε λίγο θα δούμε μια σχετική ειδοποίηση ότι είμαστε πλέον προγραμματιστές.

Βήμα 2 – Επιλέγω τον εντοπισμό σφαλμάτων USB

Στη συνέχεια, πρέπει να ενεργοποιήσουμε τον εντοπισμό σφαλμάτων USB στην Android TV. Βρίσκονται πάλι στις Προτιμήσεις συσκευής.

Παραθέτουμε αυτά τα βήματα μόνο με εικόνες

Android σε PC 1

Android σε PC 4μ

Android σε PC 4μμ

Βήμα 3 – Εντοπίζω την IP του TV Box

Πηγαίνουμε ξανά πίσω στις Ρυθμίσεις και πατάμε στο Δίκτυο και διαδίκτυο…

Android σε PC 4μμμμ

…μετά στο Wi-Fi ή Ethernet που είναι συνδεδεμένη η συσκευή…

Android σε PC 4μμμν

…και σημειώνουμε κάπου πρόχειρα την διεύθυνση IP. Θα τη χρειαστούμε σε λίγο.

android-σε-pc-15μμλNνκκκλκ

Βήμα 4 – Κατεβάζω το Scrcpy στα Windows για το χειρισμό Android σε PC

Σε αυτό το βήμα, φεύγουμε από το TV Box και πηγαίνουμε στο Windows PC για να κατεβάσουμε το scrcpy, ένα πολύ μικρό εργαλείο ανοικτού κώδικα στο GitHub.

Μας επιτρέπει να εμφανίζουμε και να ελέγχουμε οποιαδήποτε συσκευή Android μέσω σύνδεσης ADB, ενσύρματα και ασύρματα.

Το καλύτερο είναι ότι συνοδεύεται από όλα τα αρχεία και τις ρυθμίσεις του ADB. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε εμείς τις έξτρα ρυθμίσεις του ADB που ίσως προκαλούσαν σύγχυση σε αρχάριους χρήστες. Το κατεβάζουμε από εδώ.

Το εργαλείο διαθέτει και έκδοση για Windows 32-bit. Και τις δύο εκδόσεις μπορούμε να τις βρούμε σε αυτή τη διεύθυνση του GitHub.

Μετά τη λήψη, εξάγουμε το περιεχόμενο του αρχείου zip σε έναν νέο σχετικό φάκελο. Τον αποθηκεύουμε κάπου μόνιμα και σε ένα εύκολο σημείο γιατί είναι το κλειδί μας για τον χειρισμό του Android σε PC.

Android σε PC 4μμμμm

Βήμα 5 – Ανοίγω τον φάκελο

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τον νέο αποσυμπιεσμένο φάκελο του scrcpy. Πληκτρολογούμε cmd στη γραμμή διευθύνσεων του φακέλου στο επάνω μέρος, και πατάμε Enter.

Θα μας ανοίξει αμέσως ένα παράθυρο γραμμής εντολών για αυτόν τον φάκελο.

Βήμα 6 – Επικολλώ 4 απλές εντολές

Στη συνέχεια, πρέπει να εκτελέσουμε μερικές απλές εντολές για να ξεκινήσει o ασύρματος αντικατοπτρισμός του Android σε PC. Αρκεί να τις κάνουμε αντιγραφή από εδώ και με δεξί κλικ γίνεται αυτόματα η επικόλληση μέσα στη καρτέλα εντολών.

Έτσι, αντιγράφουμε και επικολλούμε το ακόλουθο και πατάμε Enter.

adb connect 192.168.1.10

Εμείς στο παράδειγμα βάλαμε την IP της συσκευής μας. Όπως είναι φυσικό, μετά το adb connect, εσείς θα βάλετε τη δικιά σας που αποθηκεύσατε προηγουμένως πρόχειρα στο βήμα 3. Μπορείτε να αντικαταστήσετε μόνο τα νούμερα ώστε να μην γίνει κάποιο λάθος με τα κενά διαστήματα.

Αμέσως μετά θα δούμε μια ειδοποίηση στο TV Box. Απλά επιλέγουμε το “Να επιτρέπεται πάντα από αυτόν τον υπολογιστή”.

Android σε PC 4μμμμmm

Στη συνέχεια, η γραμμή εντολών θα μας εμφανίσει ότι είναι ήδη συνδεδεμένο το Android σε PC με την συγκεκριμένη IP.

Τελικό βήμα για το Android σε PC – Εμφανίζω το περιβάλλον του TV Box στα Windows

Στο τελευταίο βήμα μας επικολλούμε το ακόλουθο…

adb devices

…για να μας επιβεβαιώσει αν ο υπολογιστής μας είναι πράγματι συνδεδεμένος στην Android TV.

Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία επικολλώντας στη γραμμή εντολών το όνομα του εργαλείου:

scrcpy

Αμέσως, σε λίγα δευτερόλεπτα, ολόκληρη η οθόνη της Android TV θα εμφανιστεί στον υπολογιστή μας με τα Windows 10.

Από εδώ και μετά, μπορούμε να εκτελέσουμε όλες τις λειτουργίες του Android TV Box απευθείας από τον υπολογιστή μας.

Πώς χρησιμοποιώ τον ασύρματο χειρισμό του Android σε PC

Αν έχουμε συνηθίσει να απενεργοποιούμε το PC χρησιμοποιώντας την αναστολή λειτουργίας ή την αδρανοποίηση, και όχι τον τερματισμό λειτουργίας, μπορούμε να εκτελούμε μόνο τις δύο εντολές του τελικού βήματος που είδαμε προηγουμένως.

Εν ολίγοις, ανοίγουμε τον φάκελο του εργαλείου, πληκτρολογούμε cmd στη γραμμή διευθύνσεων, και μετά στην γραμμή εντολών εισάγουμε το scrcpy πατώντας Enter.

Καλό είναι αυτές τις δύο εντολές να τις αποθηκεύσουμε κάπου στα Windows, για να τις έχουμε πάντα εύκαιρες.

  1. cmd
  2. scrcpy

android-σε-pc-15μμ

android-σε-pc-15μμλNνκκκ

Αξίζει να σημειώσουμε πως μπορούμε να αφήνουμε ανοικτή την καρτέλα εντολών του scrcpy και να την ελαχιστοποιούμε. Ακόμη και να την καρφιτσώσουμε στη γραμμή εργασιών.

android-σε-pc-50λ

Έτσι και αλλιώς, το εργαλείο δεν καταναλώνει καθόλου πόρους, και επίσης δεν χρειάζεται να είναι ανοικτή η τηλεόραση μας.

Με αυτόν το τρόπο, ακόμη και αν απενεργοποιήσουμε το φυσικό TV Box και κλείσουμε το PC με αναστολή ή αδρανοποίηση, όταν τα ενεργοποιήσουμε αργότερα ή την επόμενη ημέρα, αρκεί να πληκτρολογήσουμε μόνο το scrcpy για να εμφανιστεί το παράθυρο του TV Box.

android-σε-pc-15μμλNνκκκλ

Ειδάλλως, όταν απενεργοποιούμε το PC με τερματισμό λειτουργίας, όταν ανοίγουμε ξανά το TV Box και τον υπολογιστή μας, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τις τέσσερις εντολές.

Τις παραθέτουμε άλλη μια φορά συνοπτικά για να τις αποθηκεύσουμε και να τις έχουμε εύκαιρες για επικόλληση.

  1. cmd
  2. adb connect 192.168.1.10 (βάζουμε την IP του TV Box)
  3. adb devices
  4. scrcpy

Έτσι, όταν θα μας ανοίγει το παράθυρο του TV Box στο PC, κάνουμε κλικ μία φορά στο ποντίκι για να ανοίξουμε οτιδήποτε μέσα στο TV Box, δεξί κλικ για να επιστρέψουμε πίσω ή πατώντας το πλήκτρο Esc στο πληκτρολόγιο.

Η κύλιση γίνεται κανονικά χρησιμοποιώντας το ποντίκι ή με τα βελάκια του πληκτρολογίου.

Επίσης, μπορούμε να πληκτρολογήσουμε τα πάντα ή να επιλέξουμε όλο το κείμενο με το ποντίκι, να κάνουμε copy-paste με τον δείκτη του ποντικιού, ή πατώντας στο πληκτρολόγιο ταυτόχρονα τα Ctrl+C ή Ctrl+V αντίστοιχα.

Android σε PC 5μ

Πού μου χρησιμεύει περισσότερο

Αν η συσκευή μας είναι πιστοποιημένη και έχει σχεδιαστεί ειδικά για τηλεοράσεις τρέχοντας το Android TV και όχι το stock Android που έχουμε στα κινητά, τότε θα έχουμε παρατηρήσει ότι πολλές εφαρμογές, όπως π.χ. ο Chrome, δεν υπάρχουν στο Google Play.

Επιπλέον, υπάρχουν αναρίθμητες ακόμη εφαρμογές που τις έχει απαγορεύσει η Google, όπως ο ES Explorer, τα απαγορευμένα apps για ταινίες, και πολλές άλλες. Σε αυτή την περίπτωση, ο χειρισμός του Android σε PC θα μας λύσει τα χέρια.

Σε αυτό θα συμβάλλει και το app του Downloader που είναι επίσημα στο Top 15 των 100 κορυφαίων δωρεάν εφαρμογών του Amazon. Πρόκειται για μια εφαρμογή που βοηθά ακόμη περισσότερο στην απλούστευση του χειρισμού, και δεν πρέπει απουσιάζει από το TV Box μας.

Android-σε-PC-15a

Φυσικά, η πολύ χρήσιμη εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει απευθείας μέσα από το TV Box,  όπως και πολλές άλλες. Όμως, θα δυσκολευτούμε με την πληκτρολόγηση, και όχι μόνο.

Ο λόγος είναι ότι μετά την εγκατάσταση της στο TV Box, πρέπει να πληκτρολογούμε πάντα διάφορες διευθύνσεις URL για να γίνουν οι πλάγιες εγκαταστάσεις εφαρμογών, ή η λήψη των αρχείων.

Όμως, με τον ασύρματο χειρισμό ου Android σε PC, όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται εύκολα και γρήγορα. Απλά αντιγράφουμε το μακρινάρι της διεύθυνσης όπως έχουμε συνηθίσει στο PC και το επικολλούμε.

Έτσι λοιπόν, ο Downloader θα μας βοηθήσει να εγκαταστήσουμε πολλές εφαρμογές που δεν υπάρχουν στο Google Play, είτε γιατί έχουμε Android TV, είτε γιατί είναι απαγορευμένες.

Αφού κατεβάσουμε τον Downloader απευθείας μέσα από το TV Box…

Android σε PC 5μμ

…για να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο αυτά που μπορεί να μας προσφέρει το app, πρέπει πρώτα να πατήσουμε στην ένδειξη “Home” και πληκτρολογούμε ή επικολλούμε το ακόλουθο:

browser.aftvnews.com

Android-σε-PC-5μμμmμ

Κατόπιν, πατάμε στο “Install” για να εγκατασταθεί το plugin που θα μας κατεβάζει εύκολα και γρήγορα στο TV Box οτιδήποτε θέλουμε από το Internet.

Οι καλύτερες πηγές

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, πολλοί από εμάς ενδέχεται να θέλουμε εφαρμογές όπως ο Chrome, o Firefox, και ιδίως ο ES Explorer που απλουστεύει τα πάντα μέσα στο TV Box ιδίως με εφαρμογές όπως το Kodi.

Όλα αυτά τα apps μπορούμε να τα βρούμε σε διάφορα εναλλακτικά καταστήματα που έχουμε αναλύσει σε παλαιότερο οδηγό για την πλάγια εγκατάσταση. Παραθέτουμε τις διευθύνσεις των δύο που χρησιμοποιούμε και εμείς.

Uptodown:

https://en.uptodown.com/android

APKmirror:

https://www.apkmirror.com/

Έτσι, αν θέλουμε για παράδειγμα να κατεβάσουμε τον Firefox από το Uptodown, απλά αντιγράφουμε τη διεύθυνση URL από τον browser του PC και την επικολλούμε με Ctrl+V μέσα στο σχετικό πεδίο του Downloader στο TV Box.

Android-σε-PC-20l

Από εκεί και μετά, ό,τι κατεβάζουμε για να του κάνουμε πλάγια εγκατάσταση, θα βρίσκεται στον sideload launcher που έχουν σχεδόν όλα τα TV Box.

Με τον αντικατοπτρισμό του Android σε PC μπορούμε ανά πάσα στιγμή να διαχειριστούμε μέσα από το “Files” αυτές τις λήψεις που κάνουμε με τον Downloader. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, με δεξί κλικ επιστρέφουμε στο κεντρικό μενού του TV Box.

Πώς τον χρησιμοποιώ με το Kodi του TV Box

Όταν θέλουμε να κατεβάσουμε απευθείας τα διάφορα zip με τα plugin στο Kodi, σίγουρα δεν είναι η πιο απλή διαδικασία αν το επιχειρήσουμε απευθείας μέσα από το TV Box. Ιδίως αν πρόκειται για χειροκίνητο upload ελληνικών υποτίτλων με λήψη των αρχείων srt από τον browser.

Το ανέβασμα εξωτερικών υπότιτλων

Για παράδειγμα, στον νέο οδηγό πώς να στήσουμε το Kodi v19 “Matrix” είδαμε ότι υπάρχει μια μικρή αδυναμία με το κορυφαίο plugin a4kSubtitles.

Παρότι αποδίδει άριστα με όλες τις ξένες ταινίες οποιασδήποτε χρονολογίας, ενδέχεται να μην βρίσκει ελληνικούς υπότιτλους στις πολύ νέες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει το 2021.

Έτσι, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το LocalSubtitle όπως έχουμε δει σε προηγούμενα Kodisteps, ώστε να ανεβάσουμε τους υπότιτλους χειροκίνητα.

Παρότι αυτή η διαδικασία είναι απλή με το Kodi στα Windows, αυτό δεν θα το λέγαμε και για τα TV Box. Ο χειρισμός του Android σε PC θα μας λύσει και εδώ τα χέρια.

Απλά επισκεπτόμαστε στο PC το Subs4Series, εντοπίζουμε τη σειρά ή το επεισόδιο που δεν μας βρίσκουν υπότιτλους οι a4kSubtitles, κάνουμε δεξί κλικ στον υπότιτλο που θέλουμε, αντιγράφουμε τον σύνδεσμο του…

…και τον επικολλούμε πάλι μέσα από το PC, απευθείας μέσα στον Downloader του TV Box.

Android σε PC 6μ

Θα μας ανοίξει ο browser του Downloader, όπου δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στη σχετική ένδειξη της λήψης του υπότιτλου.

Φυσικά, αυτό μπορούμε να το κάνουμε διαδοχικά εκείνη την ώρα για όλες τις νέες σειρές που μας ενδιαφέρουν. Έτσι, θα έχουμε όλα τα αρχεία srt έτοιμα να μας περιμένουν μέσα στο TV Box.

Εκτός από τους υπότιτλους, το ίδιο ισχύει και για τα zip από τα αποθετήρια των προσθέτων, και ό,τι άλλο επιθυμούμε να κατεβάσουμε. Όλα θα έχουν αποθηκευτεί πολύ εύκολα στο Files και στον φάκελο “Downloader” που θα δούμε στη συνέχεια.

Αυτή ακριβώς είναι η χρηστικότητα του mirroring του Android με το Kodi, καθώς είναι ιδανικό όταν θέλουμε να κάνουμε πολλές εργασίες με μια μόνο χρήση του scrcpy.

Με τον ES Explorer

Από εκεί και μετά, εντοπίζουμε αυτά τα αρχεία στον φάκελο “Downloader” μέσα στο ES Explorer. Είναι μια εφαρμογή που δεν πρέπει να απουσιάζει από το TV Box μας. Τον κατεβάζουμε με τον Downloader επικολλώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://es-file-explorer.en.uptodown.com/android

Ο συγκεκριμένος διαχειριστής αρχείων θα μας χρησιμεύσει σε πολλές ακόμη περιπτώσεις. Μια από αυτές είναι η εξαγωγή αρχείων zip. Ομολογουμένως, δεν είναι και τόσο βολική αν την κάνουμε απευθείας μέσα από το TV Box.

Παραθέτουμε σε εικόνες αυτές τις ενέργειες της εξαγωγής κάθε αρχείου zip, εν προκειμένω των srt αρχείων των υπότιτλων.

Android-σε-PC-10μ

Android-σε-PC-10μν

Αυτό ήταν όλο, τα αρχεία θα έχουν εξαχθεί στον φάκελο “Downloader”.

Κατόπιν, δεν έχουμε παρά να ορίσουμε αυτόν τον τον φάκελο του Downloader στον προσαρμοσμένο φάκελο υπότιτλων του Localsubtitle, ώστε να τους ανεβάζουμε χειροκίνητα όποτε το χρειαζόμαστε, όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο οδηγό Kodisteps.

Android-σε-PC-10μνν

Μεταφορά αρχείων

Αν δεν μας λειτουργεί καλά το Send files to TV (SFTTV) που είδαμε σε προηγούμενο οδηγό, ή το TV Box δεν αναγνωρίζει το USB drive, ο ασύρματος χειρισμός του Android σε PC θα μας λύσει πάλι τα χέρια στη μεταφορά αρχείων.

Από το PC απευθείας μέσα στο TV Box

Για παράδειγμα, αν θέλουμε να περάσουμε τους φακέλους του backup του Kodi ή οποιαδήποτε άλλα αρχεία θέλουμε από το PC στο TV Box, o ES Explorer θα μας κάνει τη δουλειά την ώρα που καθόμαστε και χρησιμοποιούμε το PC.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε το Gmail στον browser του PC. Αμέσως μετά, σύρουμε ό,τι φακέλους και αρχεία θέλουμε στο Google Drive. Καλό είναι μέσα σε έναν φάκελο που τον έχουμε ονομάσει σχετικά.

android-σε-pc-15μμλNν

Από εκεί και μετά, όπως καθόμαστε στο PC, πηγαίνουμε στο ανοικτό παράθυρο του TV Box στα Windows και απλά ανοίγουμε τον ES Explorer.

Εντοπίζουμε στα αριστερά το Google Drive κάτω από την ενότητα δίκτυο. Φυσικά, αν είναι μεγάλα τα αρχεία που ανεβάσαμε στο cloud, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για να μας εμφανιστούν στον ES Explorer.

Παραθέτουμε τα υπόλοιπα βήματα μόνο με εικόνες. Στο παράδειγμα μας επιλέξαμε το backup του Kodi. Ωστόσο, την ίδια ακριβώς διαδικασία κάνουμε με όποια άλλα αρχεία θέλουμε να μεταφέρουμε από το PC στο TV Box.

Σε αυτό το σημείο, πατάμε παρατεταμένα με το ποντίκι σε κάθε φάκελο ή αρχείο, ώστε να πρασινίσει το τσεκ.

Αφού πατήσαμε στην αντιγραφή των φακέλων που επιθυμούμε, δεν έχουμε παρά να επιστρέψουμε πίσω στο κεντρικό πάνελ του ES πατώντας στο σχετικό εικονίδιο. Κατόπιν, επιλέγουμε τον φάκελο που θέλουμε να τους μεταφέρουμε.

Όλους τους φακέλους του TV Box τους εντοπίζουμε μέσα από το “Internal Storage”.

Ενεργοποίηση κρυφών φακέλων

Για παράδειγμα, ο φάκελος του Kodi βρίσκεται στον φάκελο “Android”, και πρέπει να έχουμε ενεργοποιήσει την εμφάνιση κρυφών αρχείων.

Αυτή την ένδειξη την εντοπίζουμε στα εργαλεία του ES Explorer, κάτω από το δίκτυο που είδαμε προηγουμένως.

Από εκεί και μετά, αφού επιλέξουμε τον φάκελο που θέλουμε να μεταφέρουμε τα αρχεία από το PC, απλά πατάμε με το ποντίκι κάτω στην επικόλληση.

Έτσι, όλα θα τα έχουμε κάνει την ώρα που καθόμαστε στον υπολογιστή μας με τις ενέργειες που γνωρίζουμε και είμαστε εξοικειωμένοι στα Windows.

Είναι χρήσιμος ο χειρισμός του Android σε PC?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για τον χειρισμό του Android σε PC, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps