Home » Hardware » Gadget » Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Ιανουάριος 2024
Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Ιανουάριος 2024

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα – Ιανουάριος 2024

Στα πιο ιδιαίτερα gadget για τον Ιανουάριο έχουμε ένα ασύρματο χειριστήριο με προγραμματιζόμενα κουμπιά και βάση για το κινητό, ένα 3 σε 1 USB στικάκι που κλειδώνει με δακτυλικό αποτύπωμα, και μία εξωτερική USB 2.0 κάρτα ήχου. Επιπλέον, στη στήλη αυτού του μήνα έχουμε μία ειδική σφαίρα για την εκγύμναση του καρπού, ένα ψηφιακό χρονόμετρο που διαθέτει μαγνητική βάση, και ένα ασύρματο κουδούνι με αισθητήρα κίνησης και κάμερα ασφαλείας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ασύρματο χειριστήριο με βάση για κινητό και προγραμματιζόμενα κουμπιά

Πλέον, αρκετοί παίζουμε παιχνίδια κάθε είδους στο κινητό, και ένα ασύρματο χειριστήριο αποτελεί ένα gadget που πρέπει να κατέχουμε.

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Ιανουάριος 2024

Στην αγορά υπάρχουν αρκετά ασύρματα χειριστήρια, αλλά το εικονιζόμενο διαθέτει ενσωματωμένη βάση για το κινητό και τέσσερα προγραμματιζόμενα κουμπιά. Επιπλέον, είναι συμβατό με κάθε smartphone, αρκετές κονσόλες παιχνιδιών, PC, και έξυπνες τηλεοράσεις. Η τιμή του είναι 27,12€.

Βάση κινητού, tablet, ή παιχνιδοκονσόλας, για το γραφείο, το κρεβάτι, ή την κουζίνα

Μία βάση για το tablet, το κινητό, ή την παιχνιδοκονσόλα, θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη ζωή μας με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, ίσως μαγειρεύουμε κάποιο γεύμα και η συνταγή που ακολουθούμε είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλές να έχουμε το tablet πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Επίσης, οι περισσότεροι συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό λίγο πριν κοιμηθούμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξυπνάμε στη μέση της νύχτας με την οθόνη του στο πρόσωπό μας. Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία τέτοια βάση και να τοποθετήσουμε τη φορητή παιχνιδικονσόλα μας στο τραπεζάκι του σαλονιού.

Με τη βοήθεια μιας τέτοιας βάσης μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη και να αποφύγουμε τέτοιους είδους ατυχήματα. Η Baseus δημιούργησε τη SF-YMS/JD1, την οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε επιφάνεια θέλουμε και έπειτα να ασφαλίσουμε σε αυτή το κινητό, το tablet, ή την παιχνιδοκονσόλα. Η τιμή της Baseus SF-YMS/JD1 είναι 36,16€.

Μαγνητική βάση για τη στήριξη του κινητού στο αυτοκίνητο

Όταν οδηγούμε, θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στο κινητό μας. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να το τοποθετήσουμε σε κάποια ειδική βάση, στο ταμπλό, στους αεραγωγούς του κλιματισμού, ή στο παρμπρίζ.

Η TOPK D37 είναι μία μαγνητική βάση κινητού για το αυτοκίνητο στην οποία μπορούμε να τοποθετούμε οποιοδήποτε smartphone. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κολλήσουμε στην πλάτη του κινητού την ειδική μεταλλική πλάκα η οποία συνοδεύει τη βάση. Η τιμή της στο Banggood είναι 13,55€.

3 σε 1 USB στικάκι που κλειδώνει με δακτυλικό αποτύπωμα

Τα USB στικάκια αποτελούν έναν από τους πιο εύκολους τρόπους μεταφοράς δεδομένων μεταξύ διαφόρων συσκευών, ακόμη και σήμερα. Αρκετοί τα χρησιμοποιούμε για να έχουμε πάντα μαζί μας διάφορα έγγραφα που αφορούν τη δουλειά μας.

Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τα δεδομένα που περιέχει το στικάκι. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε χρησιμοποιώντας ειδικά στικάκια όπως το NK-830 3-in-1. Πρόκειται για ένα USB στικάκι που προσφέρει κρυπτογράφηση δεδομένων με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος.

Το NK-830 3-in-1 είναι ιδιαίτερα μικρό σε μέγεθος, είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με χωρητικότητα έως 256GB, διαθέτει USB Type-C, USB Type-A και Lightning, και η τιμή της μικρότερης έκδοσης των 64GB είναι 35,26€.

2 σε 1 γωνιακός αντάπτορας USB type-C σε θύρα ακουστικών

Οι κατασκευαστές που αφαιρούν τη θύρα ακουστικών από τις συσκευές τους διαρκώς αυξάνονται. Γι’ αυτό, αν θέλουμε να συνδέσουμε ενσύρματα ακουστικά στο κινητό, πρέπει να χρησιμοποιούμε κάποιον αντάπτορα.

Οι περισσότεροι αντάπτορες είναι καλώδια μικρού μήκους. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά η κάθετη τοποθέτηση του βύσματος στη θύρα του κινητού μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του καλωδίου μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα χρήσης.

Ο γωνιακός αντάπτορας που βλέπουμε παραπάνω είναι μία ενιαία συσκευή χωρίς καλώδια, και διαθέτει μία κλασική θύρα ακουστικών και μία θύρα USB type-C. Ο σχεδιασμός του γωνιακού αντάπτορα επιτρέπει την κάθετη ή πλάγια τοποθέτηση του κινητού και το άνετο κράτημα. Επιπλέον, αφού δεν διαθέτει καλώδια, δεν υπάρχει φόβος να καταστραφεί. Ο αντάπτορας κοστίζει 14,46€.

Εξωτερική USB 2.0 κάρτα ήχου

Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος ενδεχομένως χρειάζεται μία δεύτερη κάρτα ήχου είναι πολλοί. Ένα απλό παράδειγμα είναι η περίπτωση που χρειαζόμαστε μία επιπλέον θύρα ήχου η οποία θα λειτουργεί τόσο ως θύρα εισόδου όσο και εξόδου.

Μία αρκετά καλή και φθηνή λύση είναι η παραπάνω εξωτερική USB κάρτα ήχου. Η συγκεκριμένη κάρτα υποστηρίζει USB 2.0, διαθέτει δύο θύρες 3.5 mm, και κοστίζει 7,22€.

Ειδική σφαίρα για την εκγύμναση του καρπού

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα προσβάλλει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η αυξημένη χρήση του πληκτρολογίου η οποία καταπονεί τον καρπό και αυξάνει την πίεση στην ανατομική περιοχή του καρπιαίου σωλήνα.

Το Gyro Ball είναι ένα ειδικό gadget το οποίο βοηθά στην αποσυμφόρηση του καρπού, ενώ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ως αγχολυτικό παιχνίδι. Για να περιστραφεί ο μηχανισμός της σφαίρας, πρέπει να κάνουμε κυκλικές κινήσεις με τον καρπό μας. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνουμε την ένταση που έχει δημιουργηθεί στο σημείο. Το κόστος της μπάλας είναι 16,15€.

Ψηφιακό χρονόμετρο που διαθέτει μαγνητική βάση

Το χρονόμετρο είναι μία ιδιαίτερα χρήσιμη συσκευή. Για παράδειγμα, με τη βοήθεια του μπορούμε να χρονομετρήσουμε τη διάρκεια μιας άσκησης, ή να υπολογίσουμε σε πόσο χρόνο κάναμε έναν πλήρη γύρο σε κάποιο γήπεδο.

Το Baseus Heyo Rotation Countdown Timer Pro είναι ένα ψηφιακό χρονόμετρο με μαγνητική βάση στο πίσω μέρος, η οποία επιτρέπει να το τοποθετούμε εύκολα σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια. Λειτουργεί με τρεις μπαταρίες τύπου AAA και έχει κουμπί αφής.

Εάν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε κάποια αντίστροφη μέτρηση, ρυθμίζουμε το επιθυμητό χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας τον περιστρεφόμενο δακτύλιο που διαθέτει. Μπορούμε να αγοράσουμε το Baseus Heyo Rotation Countdown Timer Pro από το Banggood στην τιμή των 13,55€.

Ασύρματο κουδούνι με αισθητήρα κίνησης και κάμερα ασφαλείας

Τα περισσότερα κουδούνια συνδέονται με τον πίνακα ρεύματος του σπιτιού και απλώς αναπαράγουν έναν ήχο ο οποίος μας ειδοποιεί ότι κάποιος είναι στην πόρτα. Το ασύρματο κουδούνι της εικόνας λειτουργεί με μπαταρία, και διαθέτει κάμερα και αισθητήρα κίνησης.

Η κάμερα που διαθέτει το κουδούνι ενεργοποιείται είτε όταν κάποιος πατήσει το κουμπί, είτε αν ο αισθητήρας κίνησης αντιληφθεί την παρουσία κάποιου στην πόρτα.

Οτιδήποτε καταγράψει η κάμερα, μπορούμε να το δούμε μέσω της εφαρμογής που προσφέρει η εταιρεία. Επιπλέον, το κουδούνι διαθέτει μικρόφωνο και ηχείο, που επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ του επισκέπτη και του οικοδεσπότη. Η τιμή του είναι 13,55€.

Σετ με επαναφορτιζόμενα LED φώτα για το ποδήλατο

Όσοι έχουμε μετακινηθεί με ποδήλατο στην πόλη, ξέρουμε πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά αν δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Γι' αυτό, είναι απαραίτητο να διαθέτουμε μπροστά και πίσω φως.

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Ιανουάριος 2024

Το σετ της φωτογραφίας αποτελείται από δύο αδιάβροχα LED φώτα με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, οι οποίες προσφέρουν μέχρι και 12 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Οι δύο συσκευές είναι κατασκευασμένες από ABS υλικό και κράμα αλουμινίου και φορτίζουν μέσω USB. Η τιμή του σετ είναι 10,84€.

Πώς σας φάνηκαν τα Gadget του Ιανουάριο;

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον ή περίεργο από όσα σας παρουσιάσαμε; Θα αγοράσετε κάποιο από αυτά ή μήπως ήδη έχετε κάποια;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας, στο Questions.pcsteps.gr.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps