Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ

Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ

Αυτή την εβδομάδα, αποσυνδέουμε τον Facebook λογαριασμό μας από όλες τις συσκευές, ενεργοποιούμε το δωρεάν VPN του Microsoft Edge, και εισάγουμε κρυφό μήνυμα σε ένα αρχείο εικόνας. Ανοίγουμε την παλιά Διαχείριση Εργασιών και προσθέτουμε αυτοκόλλητες σημειώσεις σε οποιαδήποτε εφαρμογή στα Windows 11. Δημιουργούμε καρτούν εικόνες προφίλ με μία δωρεάν εφαρμογή και χρησιμοποιούμε τα Στοιχεία Ελέγχου στο Excel.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς αποσυνδέω τον Facebook λογαριασμό μου από όλες τις συσκευές

Το Facebook επιτρέπει να βλέπουμε τις συσκευές στις οποίες είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός μας. Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάποιος παραβιάσει τον λογαριασμό μας, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τι είδους συσκευή συνδέθηκε σε αυτόν, πριν πόση ώρα, και από ποια περιοχή.

QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ

Για να δούμε αυτές τις συσκευές, κάνουμε κλικ στην εικόνα προφίλ και πατάμε στο “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, πατάμε “Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια”.

Μετά, κάνουμε κλικ στο “Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια”.

Στη συνέχεια, πατάμε “Από πού είστε συνδεδεμένοι”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στον Facebook λογαριασμό μας.

Σε αυτό το σημείο βλέπουμε όλες τις συσκευές στις οποίες είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός. Για να αποσυνδέσουμε τον λογαριασμό από μία μόνο συσκευή, κάνουμε κλικ στην καταχώρηση της.

Έπειτα, πατάμε “Αποσύνδεση” και επιβεβαιώνουμε την ενέργεια κάνοντας κλικ στο κουμπί “Αποσύνδεση”.

Για να αποσυνδέσουμε τον Facebook λογαριασμό μας από όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένος, πατάμε “Επιλέξτε συσκευές για αποσύνδεση”.

Μετά, κάνουμε κλικ στο “Επιλογή όλων” και πατάμε “Αποσύνδεση”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Αποσύνδεση”, για να ολοκληρώσουμε την αποσύνδεση του λογαριασμού.

Ο λογαριασμός μας θα αποσυνδεθεί από όλες τις συσκευές. Ως εκ τούτου, για να χρησιμοποιήσουμε το Facebook σε κάποια συσκευή, θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε εκ νέου σύνδεση.

Πώς ενεργοποιώ το δωρεάν VPN του Microsoft Edge

Ο Edge είναι από τους πιο πλούσιους σε χαρακτηριστικά browser. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft προσφέρει ένα δωρεάν VPN που παρέχει επιπλέον ασφάλεια και ανωνυμία στο διαδίκτυο.

Για να ενεργοποιήσουμε το δωρεάν VPN του Edge, πατάμε τις τρεις τελείες και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο “Προστασία προσωπικών δεδομένων, αναζήτηση, και υπηρεσίες”.

Έπειτα, ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Ασφαλές δίκτυο Microsoft Edge”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Δωρεάν λήψη VPN”.

Μετά, επιλέγουμε το “Βελτιστοποιημένο”.

Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση του Edge. Ο browser θα χρησιμοποιεί το VPN αυτόματα σε τοποθεσίες που αναγνωρίζει ως μη ασφαλής. Για να δούμε την κατάσταση του VPN, πατάμε το εικονίδιο με την καρδιά και εντοπίζουμε την ενότητα “Ασφαλές δίκτυο Microsoft Edge”.

Το δωρεάν VPN του Edge έχει όριο τα 5GB χρήσης τον μήνα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να βλέπουμε την πορεία χρήσης του VPN. Η Microsoft έχει προσθέσει μόνο μία ειδοποίηση που εμφανίζεται όταν πλησιάσουμε το όριο ή ξεπεράσουμε το όριο των 5GB.

Πώς ανοίγω την παλιά Διαχείριση Εργασιών στα Windows 11

Η Microsoft έκανε την πρώτη σημαντικά αλλαγή στη Διαχείριση Εργασιών στα Windows 8. Τον ίδιο σχεδιασμό διατήρησε και στα Windows 10. Ωστόσο, στα Windows 11 ο τεχνολογικός κολοσσός άλλαξε ριζικά την εμφάνιση και τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου εργαλείου.

Οι νεότερες εκδόσεις της Διαχείρισης Εργασιών παρέχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο πλήθος πληροφοριών, επιτρέπουν την εκτέλεση περισσότερων εργασιών, ενώ είναι αρκετά πιο εύχρηστες από την έκδοση των Windows 7 και τις παλαιότερες.

Παρ’ όλα αυτά, αν για οποιονδήποτε λόγο θέλουμε, μπορούμε να τρέξουμε στα Windows 11 την παλιά Διαχείριση Εργασιών. Αυτό είναι δυνατό διότι η Microsoft δεν έχει αφαιρέσει το εκτελέσιμο αρχείο της παλιάς Διαχείρισης Εργασιών από τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

Αρχικά, πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων “Win + R”, για να ανοίξουμε το παράθυρο της Εκτέλεσης.

Έπειτα, στο “Άνοιγμα” πληκτρολογούμε “taskmgr -d” και πατάμε “OK”.

Τα Windows 11 θα ανοίξουν την παλιά Διαχείριση Εργασιών.

Αν θέλουμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία συντόμευση στην Επιφάνεια Εργασίας, ώστε να ανοίγουμε με αυτή την παλιά Διαχείριση Εργασιών. Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στην Επιφάνεια Εργασίας και από το μενού “Δημιουργία” επιλέγουμε τη “Συντόμευση”.

Στο πλαίσιο “Πληκτρολογήστε τη θέση του στοιχείου” γράφουμε “taskmgr -d” και πατάμε “Επόμενο”.

Ονομάζουμε τη συντόμευση “Παλιά Διαχείριση Εργασιών” και κάνουμε κλικ στο “Τέλος”.

Πώς προσθέτω αυτοκόλλητες σημειώσεις σε οποιαδήποτε εφαρμογή στα Windows 11

Η Microsoft προσφέρει την εφαρμογή Αυτοκόλλητες Σημειώσεις, η οποία επιτρέπει να κρατάμε σημειώσεις για ό,τι επιθυμούμε. Όμως, με αυτό το πρόγραμμα μπορούμε να δημιουργούμε ενιαίες σημειώσεις, ενώ για να τις βλέπουμε πρέπει να διατηρούμε ανοιχτή την εφαρμογή.

Ωστόσο, με το δωρεάν Stick A Note έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε σημειώσεις για μεμονωμένα προγράμματα και να τις “κολλάμε” πάνω τους. Αρχικά, κατεβάζουμε την εφαρμογή από αυτόν τον ιστότοπο, πατώντας “DOWNLOAD NOW”.

Έπειτα, αποσυμπιέζουμε το αρχείο “Stick A Note 3.0.1.zip” και κάνουμε διπλό κλικ στο “Stick A Note.exe”.

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στην Περιοχή ειδοποιήσεων και επιλέγουμε το “Settings”.

Η προεπιλεγμένη συντόμευση του προγράμματος, η “Win + N”, είναι δεσμευμένη από τα Windows 11 και ανοίγει τις ειδοποιήσεις. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για το Stick A Note.

Γι' αυτό, στο παράθυρο των ρυθμίσεων, διαλέγουμε τα κουτάκια δίπλα στα “Win” και “Shift” και πατάμε “OK”. Με αυτόν τον τρόπο θα ενεργοποιούμε τη δημιουργία σημείωσης με τη συντόμευση “Win + Shift + N”.

Για να προσθέσουμε μία αυτοκόλλητη σημείωση σε κάποιο πρόγραμμα ή εφαρμογή, το ανοίγουμε και πατάμε “Win + Shift + N”. Θα εμφανιστεί η σημείωση, την οποία μπορούμε να επεξεργαστούμε κάνοντας κλικ στο “Edit”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει μπορούμε να πληκτρολογήσουμε το κείμενο που θέλουμε να έχει η σημείωση και να τη διαγράψουμε με το “Delete”.

Τέλος, για να κρύψουμε την αυτοκόλλητη σημείωση, πατάμε το “X”.

Πώς εισάγω κρυφό μήνυμα σε ένα αρχείο εικόνας

Η κρυπτογράφηση και η αποκρυπτογράφηση είναι, ίσως, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αποτροπή ανάγνωσης κάποιου μηνύματος από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι να μοιραστούμε με άλλους κρυφά μηνύματα, οι οποίες είναι αρκετά πιο διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες. Όπως, το να κρύψουμε το μήνυμα μας σε ένα αρχείο εικόνας.

Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο εικόνας και από το μενού “Άνοιγμα με” πατάμε “Επιλέξτε άλλη εφαρμογή”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, διαλέγουμε το “Σημειωματάριο” και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Μόνο μία φορά”.

Η εικόνα θα ανοίξει με τη μορφή κειμένου στο Σημειωματάριο. Σε οποιοδήποτε σημείο του κειμένου, πληκτρολογούμε το μυστικό μήνυμα, αλλά όχι στην κορυφή, διότι αυτό θα επηρεάσει το αρχείο εικόνας.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο” και πατάμε “Αποθήκευση ως”.

Στο “Αποθήκευση ως” διαλέγουμε “Όλα τα αρχεία (*.*)”, στην “Κωδικοποίηση” επιλέγουμε “UTF-8”, και πατάμε “Αποθήκευση”.

Όποιος θέλει να δει το κρυφό μήνυμα, θα πρέπει να ανοίξει το αρχείο εικόνας με το Σημειωματάριο, ή άλλη αντίστοιχη εφαρμογή.

Πώς δημιουργώ καρτούν εικόνες προφίλ με μία δωρεάν εφαρμογή

Μία εικόνα προφίλ μπορεί να είναι χρήσιμη στα social media, σε πλατφόρμες παιχνιδιών, υπηρεσίες streaming περιεχομένου, και γενικά σε οποιοδήποτε μέσο μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να φτιάξουμε εικόνες προφίλ, εκτός από το να χρησιμοποιήσουμε μία πραγματική φωτογραφία. Σε αυτό το QuickStep θα δούμε πώς δημιουργούμε μία καρτούν εικόνα προφίλ με το δωρεάν εργαλείο Pocoyize.

Αρχικά, μπαίνουμε σε αυτόν τον ιστότοπο και πατάμε “Pocoyíze yourself!”.

Στη συνέχεια, δημιουργούμε το καρτούν που θέλουμε και πατάμε “OK”.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “SAVE” και αποθηκεύουμε την εικόνα, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όπου θέλουμε.

Πώς χρησιμοποιώ τα Στοιχεία Ελέγχου στο Excel

Τα πλαίσια ελέγχου, τα αναδυόμενα μενού, τα κουμπιά, οι γραμμές κύλισης, και τα λοιπά, ονομάζονται στοιχεία ελέγχου. Σε αυτό το QuickStep θα δούμε πώς χρησιμοποιούμε τα Στοιχεία Ελέγχου στο Excel.

Αρχικά, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε την καρτέλα προγραμματιστή. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε το “Αρχείο”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στις “Επιλογές”.

Έπειτα, πηγαίνουμε στο “Προσαρμογή κορδέλας”, εκεί διαλέγουμε το “Κύριες καρτέλες”, ακριβώς από κάτω εντοπίζουμε το “Προγραμματιστής” και επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα του, και πατάμε “OK”.

Από εδώ και στο εξής, όταν θέλουμε να εισάγουμε ένα στοιχείο ελέγχου σε κάποιο υπολογιστικό φύλλο στο Excel, μπορούμε να το κάνουμε από το μενού “Εισαγωγή” στην καρτέλα “Προγραμματιστής”.

Για να εισάγουμε το εκάστοτε στοιχείο ελέγχου, πατάμε το κουμπί που του αντιστοιχεί και σχεδιάζουμε το στοιχείο ελέγχου στο σημείο που θέλουμε να το τοποθετήσουμε.

QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps