Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Επιτάχυνση Υλικού Firefox Και Edge, Άμεση Μετάφραση Στο Android
QuickSteps#156 - Επιτάχυνση Υλικού Firefox Και Edge, Άμεση Μετάφραση Στο Android

Επιτάχυνση Υλικού Firefox Και Edge, Άμεση Μετάφραση Στο Android

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε άμεση μετάφραση κειμένων με το Google Translate και απενεργοποιούμε την επιτάχυνση υλικού στον Firefox και στον Edge. Χρησιμοποιούμε προσαρμοσμένα εικονίδια μπαταρίας, ανοίγουμε αυτόματα προγράμματα με το παράθυρο μεγιστοποιημένο, και κάνουμε την αριθμομηχανή πάντα ορατή στα Windows 10. Μετατρέπουμε κείμενο σε πίνακα και το αντίστροφο στο Word και μορφοποιούμε πίνακες στο Excel για ευκολότερη ανάγνωση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Τι είναι και πώς απενεργοποιώ την επιτάχυνση υλικού στον browser

Οι περισσότεροι σύγχρονοι browser διαθέτουν λειτουργία επιτάχυνσης υλικού, η οποία τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τη GPU αντί για τη CPU, ούτως ώστε να εμφανίζουν απαιτητικό ως προς τα γραφικά περιεχόμενο, όπως βίντεο ή παιχνίδια.

Έτσι, απελευθερώνονται πόροι στον υπολογιστή, ώστε να μπορεί να εκτελέσει ταχύτερα άλλες εφαρμογές.

Η λειτουργία αυτή είναι ενεργή από προεπιλογή και συνήθως έχει θετικά αποτελέσματα στις επιδόσεις του συστήματος. Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε καθυστερήσεις στη φόρτωση σελίδων, βίντεο, και τα λοιπά, καλό θα ήταν να την απενεργοποιήσουμε.

Σε παλαιότερο QuickSteps είχαμε δει πώς απενεργοποιούμε την επιτάχυνση υλικού στον Chrome. Τώρα, θα δούμε πώς μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε στον Firefox και στον Edge.

Απενεργοποίηση επιτάχυνσης υλικού στον Firefox

Αρχικά, κάνουμε κλικ στις τρεις γραμμές πάνω δεξιά και μπαίνουμε στις “Επιλογές”.

QuickSteps#156 - Επιτάχυνση Υλικού Firefox Και Edge, Άμεση Μετάφραση Στο Android

Έπειτα, στην κατηγορία “Γενικά”, η οποία έχει για εικονίδιο ένα γρανάζι, εντοπίζουμε και αποεπιλέγουμε τη “Χρήση προτεινόμενων ρυθμίσεων επιδόσεων”.

Κάτω από αυτή τη ρύθμιση θα εμφανιστεί η επιλογή “Χρήση επιτάχυνσης υλικού όταν είναι διαθέσιμη”, την οποία και αποεπιλέγουμε.

Απενεργοποίηση επιτάχυνσης υλικού στον Edge

Πατάμε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά και επιλέγουμε τις “Ρυθμίσεις”.

Από το μενού στα δεξιά, μπαίνουμε στην ενότητα “Σύστημα”.

Σε αυτό το σημείο, απενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στη “Χρήση επιτάχυνσης υλικού όταν είναι διαθέσιμη” και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Επανεκκίνηση”.

Άμεση μετάφραση κειμένων με τη χρήση του Google Translate

Όσο καλά και αν γνωρίζουμε μία ξένη γλώσσα, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες συναντάμε άγνωστες λέξεις. Για παράδειγμα, ίσως διαβάζουμε ένα επιστημονικό άρθρο με ειδικό περιεχόμενο, το οποίο ενδεχομένως περιέχει πολλούς άγνωστους όρους.

Με τη βοήθεια του Google Translate μπορούμε να επιλέγουμε αυτές τις άγνωστες λέξεις και να τις μεταφράζουμε άμεσα. Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς εκτελούμε αυτή τη διαδικασία τόσο στον Chrome για PC, όσο και σε κινητό Android.

Άμεση μετάφραση κειμένου στον Chrome

Πρώτα, επισκεπτόμαστε αυτήν τη σελίδα και κάνουμε εγκατάσταση του πρόσθετου “Μετάφραση Google”.

Έπειτα, πατάμε το εικονίδιο του παζλ πάνω αριστερά, κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα από το πρόσθετο, και μπαίνουμε στις “Επιλογές”.

Στη σελίδα που θα ανοίξει, επιλέγουμε ως κύρια γλώσσα τα Ελληνικά, επιλέγουμε την “Εμφάνιση εικονιδίου στο οποίο μπορώ να κάνω κλικ για να εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο”, και πατάμε “Αποθήκευση”.

Από εδώ και στο εξής, όταν θέλουμε να μεταφράσουμε κάποιο κείμενο, το επιλέγουμε και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του Google Translate.

Το πρόσθετο θα εμφανίσει ένα πλαίσιο το οποίο περιέχει το αρχικό κείμενο και τη μετάφρασή του.

Άμεση μετάφραση κειμένου σε κινητό Android

Αρχικά, εγκαθιστούμε στο κινητό μας το app Μετάφραση Google, το τρέχουμε, πατάμε τις τρεις γραμμές πάνω αριστερά, και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το “Πατήστε για μετάφραση” και ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στην “Ενεργοποίηση”.

Επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη της εφαρμογής και στο αριστερό πλαίσιο επιλέγουμε την “Αναγνώριση γλώσσας” και στο δεξί τα “Ελληνικά”.

Όταν θέλουμε να μεταφράσουμε κάποια άγνωστη λέξη ή φράση, την επιλέγουμε και πατάμε το εικονίδιο του Google Translate.

Το app θα ανοίξει ένα πλαίσιο το οποίο στο πάνω τμήμα περιέχει το ξένο κείμενο και στο κάτω τμήμα τη μετάφραση του στα Ελληνικά.

Χρήση προσαρμοσμένων εικονιδίων μπαταρίας στα Windows 10

Το εικονίδιο της μπαταρίας στα Windows 10 είναι μονόχρωμο και βαρετό, ενώ δείχνει απλώς το επίπεδο φόρτισης, χωρίς να παρέχει καμία επιπλέον πληροφορία.

Με τη χρήση της εφαρμογής Battery Icons, μπορούμε να προσαρμόσουμε το εικονίδιο της μπαταρίας, και στη θέση του να χρησιμοποιήσουμε πολύχρωμα εικονίδια, τα οποία παρέχουν περισσότερες πληροφορίες και εκφράζουν το προσωπικό μας στιλ.

Αρχικά, μπαίνουμε σε αυτήν την ιστοσελίδα και πατάμε το “Battery Icons 1.5.2.zip”.

Θα μεταφερθούμε σε μία σελίδα του Google Drive, όπου κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με το βέλος πάνω δεξιά, για να κατεβάσουμε το αρχείο ZIP το οποίο περιέχει τα αρχεία του προγράμματος.

Το Battery Icons είναι portable app. Οπότε, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να το χρησιμοποιήσουμε είναι να αποσυμπιέσουμε το αρχείο που κατεβάσαμε και να τρέξουμε το “Battery Icons.exe”.

Για την αποσυμπίεση του αρχείου ZIP θα πρέπει να εισάγουμε τον κωδικό “abc123”.

Μόλις τρέξουμε την εφαρμογή, στην Περιοχή Ειδοποιήσεων θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο μπαταρίας.

QuickSteps#156 - Επιτάχυνση Υλικού Firefox Και Edge, Άμεση Μετάφραση Στο Android

Κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο, ανοίγουμε το παράθυρο ρυθμίσεων του προγράμματος. Από εδώ μπορούμε να επιλέξουμε το εικονίδιο το οποίο θα εμφανίζει το Battery Icons όταν η μπαταρία είναι στο 25%, στο 50%, και τα λοιπά.

Όταν ολοκληρώσουμε όλες τις αλλαγές, πατάμε “OK” για τις εφαρμόσουμε. Τα νέα εικονίδια εμφανίζονται άμεσα στην Περιοχή Ειδοποιήσεων.

Σε αντίθεση με το κλασικό εικονίδιο των Windows 10, τα εικονίδια του Battery Icons χρησιμοποιούν διαφορετικά χρώματα ανάλογα με το επίπεδο της μπαταρίας.

Έτσι, αν είναι έτοιμη να αδειάσει, θα δούμε το κόκκινο εικονίδιο και θα φροντίσουμε να συνδέσουμε το laptop στην πρίζα.

Ο δημιουργός του Battery Icons έχει προσθέσει τρία διαφορετικά σετ εικονιδίων, ένα κλασικό με μπαταρίες, ένα με emoji, και ένα με φύλλα.

Αν δεν μας αρέσει καμία από τις διαθέσιμες επιλογές, μπορούμε να βρούμε πληθώρα αντίστοιχων πακέτων στο διαδίκτυο. Μία πολύ καλή σελίδα λήψης δωρεάν εικονιδίων είναι το FindIcons.

Απενεργοποίηση του κλασικού εικονιδίου μπαταρίας

Εφόσον χρησιμοποιούμε το Battery Icons, δεν υπάρχει λόγος να διατηρούμε ενεργό το εικονίδιο μπαταρίας των Windows 10.

Για το αφαιρέσουμε από την Περιοχή Ειδοποιήσεων, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις του λειτουργικού και μπαίνουμε στην “Εξατομίκευση”.

Επιλέγουμε την κατηγορία “Γραμμή εργασιών” και πατάμε τον σύνδεσμο “Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος”.

Τέλος, απενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στη “Λειτουργία”.

Πώς ανοίγω αυτόματα κάθε πρόγραμμα με το παράθυρο μεγιστοποιημένο

Ανάλογα με το μέγεθος και την ανάλυση της οθόνης μας, και τις προσωπικές μας προτιμήσεις, κάποιες εφαρμογές ίσως θέλουμε να τις τρέχουμε πάντοτε σε πλήρη οθόνη, χωρίς να πρέπει να κάνουμε κλικ στο κουμπί της μεγιστοποίησης σε κάθε έναρξη.

Σε αυτό το QuickStep θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε εφαρμογή να ανοίγει αυτόματα με το παράθυρο μεγιστοποιημένο, τόσο μέσα από τις ρυθμίσεις των Windows 10, όσο και με τη χρήση ενός δωρεάν προγράμματος.

Κάνοντας χρήση ειδικών συντομεύσεων

Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στη συντόμευση του προγράμματος το οποίο θέλουμε να ανοίγει με το παράθυρο μεγιστοποιημένο και επιλέγουμε τις “Ιδιότητες”.

Έπειτα, στην “Εκτέλεση” διαλέγουμε το “Μεγιστοποιημένο” και πατάμε “OK”, για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές και να κλείσουμε το παράθυρο των ιδιοτήτων.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Maximize Always

Με τη βοήθεια του Maximize Always μπορούμε να ανοίγουμε αυτόματα οποιαδήποτε εφαρμογή ή πρόγραμμα με το παράθυρο μεγιστοποιημένο, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιούμε ειδικές συντομεύσεις.

Μπορούμε να κατεβάσουμε την εφαρμογή από αυτόν τον ιστότοπο, πατώντας το κουμπί “Download”.

Το Maximize Always χρησιμοποιεί μία λίστα εφαρμογών, την οποία δημιουργούμε εμείς, με τη βοήθεια της οποίας γνωρίζει ποια προγράμματα θέλουμε να ανοίγουν με μεγιστοποιημένα παράθυρα.

Για να προσθέσουμε ένα πρόγραμμα στη λίστα του app, κάνουμε κλικ στο “Browse”.

Όταν εντοπίσουμε το αρχείο “exe” του προγράμματος, πατάμε “Άνοιγμα” για να το προσθέσουμε στη λίστα του Maximize Always.

Τέλος, αν δεν θέλουμε πλέον κάποιο πρόγραμμα να ανοίγει με το παράθυρο μεγιστοποιημένο, το επιλέγουμε από τη λίστα και κάνουμε κλικ στο “Remove”.

Πώς κάνω την αριθμομηχανή πάντα ορατή στα Windows 10

Αν συντάσσουμε συχνά αναφορές ή έγγραφα για τις ανάγκες των οποίων απαιτείται πραγματοποιούμε διάφορους υπολογισμούς, ενδεχομένως χρησιμοποιούμε την αριθμομηχανή των Windows.

Κατά πάσα πιθανότητα, όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Η εφαρμογή αυτή δεν παραμένει πάντα ορατή, κάτι που σημαίνει ότι μόλις ανοίξουμε ένα άλλο πρόγραμμα, η αριθμομηχανή μεταφέρεται στο παρασκήνιο.

Έτσι, κάθε φορά που ανοίγουμε κάποιο app στο οποίο θέλουμε να εισάγουμε τα αποτελέσματα των πράξεων, η αριθμομηχανή εξαφανίζεται. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αν το σχετικό νούμερο είναι μικρό ή έχουμε ολοκληρώσει τους υπολογισμούς.

Όμως, εάν ο αριθμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος ή έχουμε να κάνουμε και άλλες πράξεις, τότε καταντά εκνευριστικό.

Ευτυχώς, η Microsoft έχει προσθέσει στην Αριθμομηχανή μία ρύθμιση που επιτρέπει στον χρήστη να διατηρεί το πρόγραμμα ανοιχτό πάνω από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Για να να ενεργοποιήσουμε τη ρύθμιση, πατάμε στις τρεις γραμμές πάνω αριστερά και επιλέγουμε την “Τυπική” αριθμομηχανή.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο δίπλα από τη λέξη “Τυπική”.

Άμεσα, η Αριθμομηχανή θα μεταφερθεί στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης και θα έχει αισθητά μικρότερες διαστάσεις.

Σε περίπτωση που δεν μας βολεύει η θέση στην οποία βρίσκεται η εφαρμογή, μπορούμε να την μετακινήσουμε σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης επιθυμούμε. Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να μικρύνουμε ακόμα περισσότερο το παράθυρο της.

Εάν επιθυμούμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα πάντα ορατό, ακόμα και αν δεν διαθέτει αντίστοιχη λειτουργία όπως η Αριθμομηχανή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία από εφαρμογές και μεθόδους που παρουσιάζουμε στον ακόλουθο οδηγό.

Πώς να Κάνω Ένα Παράθυρο Πάντα Ορατό στα Windows

Αρκετές φορές χρειάζεται να διατηρούμε ένα παράθυρο πάντα ορατό (always on top). Παρ' όλα αυτά, τα Windows δεν μας παρέχουν κάποιον τρόπο για να το…

Πώς μετατρέπω κείμενο σε πίνακα ή το αντίστροφο στο Word

Οι πίνακες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους παρουσίασης δεδομένων, διότι τα στοιχεία τα οποία περιέχουν είναι οργανωμένα σε στήλες και κελιά. Αυτό τα καθιστά πιο ευανάγνωστα και επιτρέπει τον πιο άμεσο εντοπισμό συγκεκριμένων στοιχείων.

Συνήθως, για να μετατρέψουμε μία πληθώρα δεδομένων σε πίνακα, πρέπει να δημιουργήσουμε τον πίνακα και να εισάγουμε τα στοιχεία στα κελιά ένα προς ένα, χειροκίνητα.

Ωστόσο, το Word διαθέτει ένα εργαλείο το οποίο βοηθά να μετατρέπουμε κείμενο σε πίνακα ή το αντίστροφο με λίγα μόνο κλικ.

Προσθήκη συντομεύσεων

Αρχικά, θα πρέπει να προσθέσουμε τις συντομεύσεις του εργαλείου στην κορδέλα του προγράμματος. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, τρέχουμε το Word και μπαίνουμε στις “Επιλογές”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στην “Προσαρμογή κορδέλας” και στην “Επιλογή εντολών από” διαλέγουμε το “Όλες οι εντολές”.

Στη δεξιά μεριά του παραθύρου, επιλέγουμε τη “Διάταξη” και πατάμε το κουμπί “Νέα ομάδα”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στη “Μετονομασία”, επιλέγουμε ένα εικονίδιο το οποίο μοιάζει με πίνακα, πληκτρολογούμε στο “Εμφανιζόμενο όνομα” το “Πίνακας σε κείμενο και το αντίστροφο”, και πατάμε “OK”.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε τη “Μετατροπή κειμένου σε πίνακα” και κάνουμε κλικ στην “Προσθήκη”. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τη συντόμευση “Μετατροπή σε κείμενο”.

Τέλος, πατάμε “OK” για να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές”.

Μετατροπή κειμένου σε πίνακα

Για να μετατρέψουμε ένα κείμενο σε πίνακα, θα πρέπει να έχουμε χωρίσει τα δεδομένα σε γραμμές και το καθένα από το διπλανό του με κόμμα.

Έστω ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πίνακα με ονοματεπώνυμα. Στην πρώτη γραμμή θα γράψουμε τους τίτλους των στηλών, δηλαδή “Όνομα, Επώνυμο”.

Η δεύτερη γραμμή θα περιέχει τα πρώτα στοιχεία, ας πούμε “Χάρης, Αναγνωστόπουλος”, η τρίτη τα επόμενα, για παράδειγμα “Άγγελος, Κυρίτσης”, και ούτω καθεξής.

Εφόσον το κείμενο είναι διαμορφωμένο σωστά, το επιλέγουμε, κάνουμε κλικ στην καρτέλα “Διάταξη”, και πατάμε τη “Μετατροπή κειμένου σε πίνακα”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, ελέγχουμε αν ο αριθμός των στηλών και των γραμμών είναι σωστός, στον διαχωρισμό κειμένου διαλέγουμε τα “Κόμματα”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Το Word θα μετατρέψει αυτόματα το κείμενο σε πίνακα.

Μετατροπή πίνακα σε κείμενο

Για να μετατρέψουμε έναν πίνακα σε κείμενο, τον επιλέγουμε πατώντας τον σταυρό που εμφανίζεται όταν διαλέξουμε οποιοδήποτε από τα κελιά του.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στην καρτέλα “Διάταξη” και πατάμε τη “Μετατροπή σε κείμενο”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, διαλέγουμε τους “Στηλοθέτες” και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Η εφαρμογή θα μετατρέψει άμεσα τον πίνακα σε κείμενο και τα δεδομένα της κάθε στήλης θα εμφανίζονται στοιχισμένα σε διαφορετικό σημείο του εγγράφου.

Μορφοποίηση εμφάνισης πίνακα στο Excel για ευκολότερη ανάγνωση

Η πιο συνήθης μορφή ενός πίνακα είναι το λευκό φόντο, με τα μαύρα γράμματα, και το λεπτό μαύρο περίγραμμα. Ωστόσο, αυτό κάνει την ανάγνωση ενός πίνακα δύσκολη, ειδικά εάν πρόκειται για κάποιον πίνακα ο οποίος περιέχει πολλά δεδομένα.

Ευτυχώς, στο Microsoft Excel μπορούμε να μορφοποιούμε την εμφάνιση του εκάστοτε πίνακα, έτσι ώστε να κάνουμε πιο εύκολη την ανάγνωση του. Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς αλλάζουμε την εμφάνιση ενός πίνακα, τόσο χειροκίνητα όσο και αυτόματα.

Χειροκίνητη μορφοποίηση πίνακα

Η πρώτη επιλογή που έχουμε στη διάθεση μας είναι να μορφοποιήσουμε τον πίνακα χειροκίνητα. Αρχικά, επιλέγουμε τη γραμμή τίτλων και τη διαμορφώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Εμείς, στο παράδειγμά μας, κάναμε τα γράμματα έντονα με λευκό χρώμα και το φόντο σκούρο γκρι.

Έπειτα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικό χρώμα στις μονές και στις ζυγές σειρές. Αυτό θα βοηθήσει να ξεχωρίζουμε πιο εύκολα τα δεδομένα της κάθε γραμμής.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, επιλέγουμε τα κελιά της πρώτης γραμμής, μετά πατάμε και διατηρούμε πατημένο το “Ctrl”, και διαλέγουμε τα κελιά της τρίτης, της πέμπτης, και ούτω καθεξής, γραμμής.

Μόλις διαλέξουμε όλες τις γραμμές, αλλάζουμε το χρώμα του φόντου σε ένα της αρεσκείας μας. Με τον ίδιο τρόπο αλλάζουμε το φόντο και στις υπόλοιπες γραμμές.

Εμείς στο παράδειγμά μας διαλέξαμε οι γραμμές να είναι σκούρο και ανοιχτό πορτοκαλί.

Χρήση έτοιμων στιλ

Η παραπάνω διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και θα μας φανεί χρήσιμη μόνο σε ιδιαίτερα μικρούς πίνακες. Εάν θέλουμε να μορφοποιήσουμε την εμφάνιση μεγάλων πινάκων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα έτοιμα αυτόματα στιλ του Excel.

Αρχικά, επιλέγουμε ολόκληρο τον πίνακα και κάνουμε κλικ στη “Μορφοποίηση ως πίνακα”, η οποία βρίσκεται στην “Κεντρική” καρτέλα.

Μετά, πατάμε στο στιλ της αρεσκείας μας και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάνουμε κλικ στο “OK”.

Το Excel θα αλλάξει άμεσα την εμφάνιση ολόκληρου του πίνακα.

Δημιουργία νέων στιλ

Αν δεν μας αρέσει κανένα από τα έτοιμα στιλ του Excel, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πηγαίνουμε στην “Κεντρική” καρτέλα και πατάμε στη “Μορφοποίηση ως πίνακα”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Νέο στυλ πίνακα”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογούμε το όνομα το οποίο επιθυμούμε να έχει το στιλ. Μετά, επιλέγουμε ένα προς ένα τα στοιχεία και ορίζουμε τη μορφή που θέλουμε να έχουν κάνοντας κλικ στη “Μορφοποίηση”.

Όταν ολοκληρώσουμε όλες τις ρυθμίσεις, κάνουμε κλικ στο “OK” για να αποθηκεύσουμε το στιλ.

Τα στιλ που δημιουργούμε εμείς εμφανίζονται στην κορυφή της λίστα των έτοιμων στιλ του Excel.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps