Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Twitter Fleet, Αυτοκαταστρεφόμενα Μηνύματα WhatsApp, Λεξικό Word
QuickSteps#152 - Twitter Fleet, Αυτοκαταστρεφόμενα Μηνύματα WhatsApp, Λεξικό Word

Twitter Fleet, Αυτοκαταστρεφόμενα Μηνύματα WhatsApp, Λεξικό Word

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, δημιουργούμε αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα στο WhatsApp. Δημιουργούμε backup των ρυθμίσεων φακέλου και κάνουμε ευκολότερη την ανάγνωση της οθόνης στα Windows 10. Προσθέτουμε δικό μας λεξικό στο Word και χρησιμοποιούμε πολλαπλές ζώνες ώρας στο Ημερολόγιο Google. Μορφοποιούμε το κείμενο των μηνυμάτων στο Facebook Messenger και μαθαίνουμε τα πάντα για τα Fleet του Twitter.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Δημιουργία αυτοκαταστρεφόμενων μηνυμάτων στο WhatsApp

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε το WhatsApp για να μιλάμε με συγγενείς, φίλους, ή συναδέλφους. Όμως, ορισμένες φορές, τυχαίνει μέσω της εφαρμογής να συνομιλούμε με αγνώστους.

Για παράδειγμα, ενδέχεται να επικοινωνήσουμε με κάποιο τοπικό κατάστημα ή μία εταιρεία για τη διεκπεραίωση μιας αγοράς ή τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με κάποια υπηρεσία.

QuickSteps#152 - Twitter Fleet, Αυτοκαταστρεφόμενα Μηνύματα WhatsApp, Λεξικό Word

Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, μόλις εξυπηρετηθούμε, διαγράφουμε τα μηνύματα ώστε να διατηρούμε καθαρή την εφαρμογή και για να αποφύγουμε τη δημιουργία χάους εξαιτίας των πολλών άχρηστων μηνυμάτων.

Το WhatsApp διαθέτει μία λειτουργία η οποία μας βοηθά να αυτοματοποιήσουμε την παραπάνω διαδικασία. Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, δημιουργούμε συνομιλίες των οποίων τα μηνύματα διαγράφονται μετά από ορισμένο διάστημα.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε μία συνομιλία και πατάμε το όνομα του συνομιλητή στο πάνω μέρος της εφαρμογής.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε τα “Μηνύματα με λήξη”.

Έπειτα, διαλέγουμε το “Ναι” και πατάμε το βέλος πάνω αριστερά για να επιστρέψουμε στη συνομιλία. Σε αυτή τη συνομιλία θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο το οποίο μοιάζει με ρολόι.

Από τη στιγμή που θα ενεργοποιήσουμε αυτή τη λειτουργία, οποιοδήποτε μήνυμα ανταλλάσσουμε με τις συγκεκριμένες επαφές θα διαγράφεται αυτόματα μετά το πέρας 7 ημερών. Όμως, υπάρχουν μερικοί περιορισμοί.

Πρώτον, τα μηνύματα διαγράφονται μόνο από τον δικό μας λογαριασμό.

Δεύτερον, όσα μηνύματα έχουμε στείλει πριν την ενεργοποίηση της λειτουργίας, δεν πρόκειται να επηρεαστούν. Ωστόσο, μπορούμε να τα διαγράψουμε μόνοι μας, επιλέγοντας τα με παρατεταμένο πάτημα και πατώντας τον κάδο πάνω δεξιά.

Ρυθμίσεις φακέλου Windows 10: Δημιουργία backup και επαναφορά

Η Εξερεύνηση των Windows είναι το πρόγραμμα του λειτουργικού το οποίο, μεταξύ άλλων, μας βοηθά να πλοηγούμαστε στα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου. Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει να επιλέγουμε τον τρόπο προβολής του κάθε φακέλου χωριστά.

Έτσι, αν ένας φάκελος περιέχει βίντεο ή εικόνες, μπορούμε να επιλέξουμε να εμφανίζει τα thumbnail τους. Αντίστοιχα, όταν το περιεχόμενο ενός φακέλου είναι αρχεία κειμένου, ήχου, και τα λοιπά, μπορούμε να διαλέξουμε να προβάλλονται ως λίστα.

Οι παραπάνω επιλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές και διευκολύνουν την πλοήγηση μας στα Windows. Όμως, κάθε φορά που κάνουμε format, πρέπει να ρυθμίζουμε εκ νέου την εμφάνιση των φακέλων.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να δημιουργήσουμε ένα backup αυτών των ρυθμίσεων, το οποίο μπορούμε να το επαναφέρουμε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούμε.

Δημιουργία αρχείου batch

Αρχικά, θα πρέπει να φτιάξουμε ένα αρχείο batch το οποίο θα χρησιμοποιούμε για τη δημιουργία και επαναφορά του backup των ρυθμίσεων φακέλου. Γι' αυτό, ανοίγουμε το Σημειωματάριο, αντιγράφουμε τον παρακάτω κώδικα, και τον κάνουμε επικόλληση στο κενό αρχείο.

@ECHO OFF

title Εργαλείο Δημιουργίας Αντιγράφου Ασφαλείας και Επαναφοράς των Ρυθμίσεων Φακέλου
:choice
cls
echo.
echo Επιλογές:
echo.
echo 1. Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας των ρυθμίσεων φακέλου.
echo 2. Επαναφορά των ρυθμίσεων φακέλου από αντίγραφο ασφαλείας.
echo 3. Ακύρωση
echo.
echo.
set /P c=Πληκτρολογήστε τον αριθμό που αντιστοιχεί στην ενέργεια που επιθυμείτε και πατήστε Enter?
if /I "%c%" EQU "1" goto :verify1
if /I "%c%" EQU "2" goto :verify2
if /I "%c%" EQU "3" exit
goto :choice

:verify1
IF EXIST "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup" goto :response1
goto :backup

:response1
echo.
echo.
echo Έχετε ήδη φάκελο με το όνομα "Folder View Settings Backup" στην Επιφάνεια Εργασίας.
echo Παρακαλούμε μεταφέρετε τον σε άλλη τοποθεσία, και δοκιμάστε ξανά.
echo.
pause
goto :choice

:backup
mkdir "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup"
REG EXPORT HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Streams\Defaults "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Microsoft_Windows_CurrentVersion_Explorer_Streams_Defaults.reg" /y
REG EXPORT HKCU\Software\Microsoft\Windows\Shell\BagMRU "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Microsoft_Windows_Shell_BagMRU.reg" /y
REG EXPORT HKCU\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Microsoft_Windows_Shell_Bags.reg" /y
REG EXPORT HKCU\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\Bags "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Microsoft_Windows_ShellNoRoam_Bags.reg" /y
REG EXPORT HKCU\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\BagMRU "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Microsoft_Windows_ShellNoRoam_BagMRU.reg" /y
REG EXPORT "HKCU\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\BagMRU" "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Classes_LocalSettings_Software_Microsoft_Windows_Shell_BagMRU.reg" /y
REG EXPORT "HKCU\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags" "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Classes_LocalSettings_Software_Microsoft_Windows_Shell_Bags.reg" /y
cls
echo.
echo Η δημιουργία του αντιγράφου ασφαλείας των ρυθμίσεων φακέλου ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
pause 
exit

:verify2
IF NOT EXIST "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup" goto :response
goto :restore

:response
echo.
echo.
echo Δεν έχετε φάκελο με το όνομα "Folder View Settings Backup" στην Επιφάνεια Εργασίας.
echo Παρακαλούμε μεταφέρετε τον φάκελο στην Επιφάνεια Εργασίας και δοκιμάστε ξανά.
echo.
pause
goto :choice

:restore 
REG Delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Streams\Defaults" /F
Reg Delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\Shell\BagMRU" /F
Reg Delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags" /F
Reg Delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\Bags" /F
Reg Delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\BagMRU" /F
Reg Delete "HKCU\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\BagMRU" /F
Reg Delete "HKCU\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags" /F

REG IMPORT "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Microsoft_Windows_CurrentVersion_Explorer_Streams_Defaults.reg"
REG IMPORT "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Microsoft_Windows_Shell_BagMRU.reg"
REG IMPORT "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Microsoft_Windows_Shell_Bags.reg"
REG IMPORT "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Microsoft_Windows_ShellNoRoam_Bags.reg"
REG IMPORT "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Microsoft_Windows_ShellNoRoam_BagMRU.reg"
REG IMPORT "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Classes_LocalSettings_Software_Microsoft_Windows_Shell_BagMRU.reg"
REG IMPORT "%userprofile%\Desktop\Folder View Settings Backup\HKCU_Software_Classes_LocalSettings_Software_Microsoft_Windows_Shell_Bags.reg"
cls
echo.
echo Η επαναφορά των ρυθμίσεων φακέλου από το αντίγραφο ασφαλείας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
echo.
echo Περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση της Εξερεύνησης των Windows για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.
echo Η οθόνης σας θα αναβοσβήσει κατά την επανεκκίνηση της Εξερεύνησης των Windows.
echo.
echo.
pause
taskkill /f /im explorer.exe
start explorer.exe 
exit

Μετά, πατάμε στο “Αρχείο” και επιλέγουμε την “Αποθήκευση ως”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, εντοπίζουμε την Επιφάνεια εργασίας, στο “Αποθήκευση ως” διαλέγουμε “Όλα τα αρχεία (*.*)”, πληκτρολογούμε το όνομα “FolderSettingsBackup.bat”, και κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Δημιουργία και επαναφορά backup

Όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας των ρυθμίσεων φακέλου, τρέχουμε το αρχείο “FolderSettingsBackup.bat”, πληκτρολογούμε το “1”, και πατάμε “Enter”.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας του backup, πατάμε οποιοδήποτε κουμπί του πληκτρολογίου για να κλείσουμε το παράθυρο της Γραμμής Εντολών.

Το αντίγραφο ασφαλείας είναι αποθηκευμένο στην Επιφάνεια Εργασίας, σε έναν φάκελο με το όνομα “Folder View Settings Backup”.

Αν θελήσουμε να επαναφέρουμε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις φακέλου, φροντίζουμε ώστε ο φάκελος “Folder View Settings Backup” να βρίσκεται στην Επιφάνεια Εργασίας, τρέχουμε το αρχείο “FolderSettingsBackup.bat”, πληκτρολογούμε το “2”, και πατάμε “Enter”.

Όταν γίνει επαναφορά των ρυθμίσεων φακέλου, πατάμε οποιοδήποτε κουμπί, για να κλείσει ξανά το παράθυρο της Γραμμής Εντολών.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το format ενός υπολογιστή και πώς να προετοιμαστείτε σωστά πριν ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία, διαβάστε τον ακόλουθο οδηγό.

Ευκολότερη ανάγνωση οθόνης με την εφαρμογή Magnifixer

Η Microsoft έχει προσθέσει στα Windows 10 διάφορα εργαλεία τα οποία διευκολύνουν τον χειρισμό του υπολογιστή από άτομα με προβλήματα όρασης. Ένα από αυτά είναι ο μεγεθυντικός φακός, ο οποίος όμως έχει περιορισμένες δυνατότητες.

Για παράδειγμα, όταν ενεργοποιούμε τον μεγεθυντικό φακό των Windows, αυτός μεγεθύνει το περιεχόμενο ολόκληρης της οθόνης, κάνοντας την πλοήγηση δύσκολη έως αδύνατη.

Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε όσα προβάλλονται σε μία οθόνη 15 ιντσών με ενεργό τον μεγεθυντικό φακό.

QuickSteps#152 - Twitter Fleet, Αυτοκαταστρεφόμενα Μηνύματα WhatsApp, Λεξικό Word

Σε αντίθεση με το εργαλείο της Microsoft, η δωρεάν εφαρμογή Magnifixer μεγεθύνει μεμονωμένα τμήματα της οθόνης, αναγνωρίζει τα χρώματα τα οποία υπάρχουν στο τμήμα που μεγεθύνει, και άλλα.

Μπορούμε να κατεβάσουμε το Magnifixer μπαίνοντας σε αυτόν τον ιστότοπο και κάνοντας κλικ στο κουμπί “Download Now”.

Μόλις εγκαταστήσουμε και τρέξουμε την εφαρμογή, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα μικρό πλαίσιο.

Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να βλέπουμε μεγεθυμένα όλα τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται γύρω από τον δείκτη του ποντικιού.

Στο κάτω μέρος του πλαισίου υπάρχει η γραμμή μενού από την οποία μπορούμε να ρυθμίσουμε το επίπεδο της μεγέθυνσης.

Επίσης, μπορούμε να δούμε διάφορες πληροφορίες όπως το σημείο του ποντικιού στην οθόνη, να ανοίξουμε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, και άλλα.

To Magnifixer μπορεί να μεγεθύνει το περιεχόμενο της οθόνης έως και 40 φορές.

Επιπλέον, προβάλλει τον RGB κωδικό του χρώματος που έχει το στοιχείο πάνω στο οποίο έχουμε τοποθετήσει τον δείκτη του ποντικιού. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όσους ασχολούνται με την επεξεργασία εικόνας ή τη δημιουργία γραφικών.

Τέλος, για να ορίσουμε το Magnifixer ως πάντα ορατό, ούτως ώστε να παραμένει ανοιχτό πάνω από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα έχουμε ανοιχτό στον υπολογιστή, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις και επιλέγουμε το “Stay On Top”.

Πώς προσθέτω δικό μου λεξικό στο Word και το Excel

Η σουίτα εφαρμογών γραφείου της Microsoft διαθέτει το δικό της ενσωματωμένο λεξικό, το οποίο χρησιμοποιούν το Word και το Excel για να πραγματοποιούν ορθογραφικό έλεγχο στα κείμενα των αρχείων που δημιουργούμε.

Το λεξικό αυτό δεν λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις, ενώ μπορεί να μην περιέχει πολλές λέξεις τις οποίες συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε στα έγγραφα μας. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να εισάγουμε στο Office το δικό μας λεξικό.

Δημιουργία λεξικού

Για να δημιουργήσουμε το δικό μας λεξικό, ανοίγουμε το Σημειωματάριο των Windows και πληκτρολογούμε τις λέξεις τις οποίες θέλουμε να περιέχει, μία σε κάθε γραμμή.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο” και επιλέγουμε την “Αποθήκευση ως”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, εντοπίζουμε την Επιφάνεια εργασίας και πληκτρολογούμε το όνομα το οποίο θέλουμε να έχει το λεξικό ακολουθούμενο από το “.dic”.

Μετά, στο “Αποθήκευση ως” διαλέγουμε “Όλα τα αρχεία (*.*)”, στην “Κωδικοποίηση” επιλέγουμε “UTF-16 LE”, και κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Προσθήκη λεξικού στο Word ή στο Excel

Για να προσθέσουμε ένα δικό μας λεξικό στα προγράμματα του Office, τρέχουμε το Word ή το Excel και κάνουμε κλικ στις “Επιλογές”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πηγαίνουμε στην κατηγορία “Γλωσσικός έλεγχος” και πατάμε το κουμπί “Προσαρμοσμένα λεξικά”.

Έπειτα, επιλέγουμε το “CUSTOM.DIC” και κάνουμε κλικ στην “Προσθήκη”.

Διαλέγουμε το λεξικό το οποίο θέλουμε να προσθέσουμε στο Office και πατάμε “Άνοιγμα”.

Τέλος, στη “Γλώσσα λεξικού” επιλέγουμε “Όλες τις γλώσσες” και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Μορφοποίηση κειμένου στο Facebook Messenger

Ορισμένες εφαρμογές συνομιλίας επιτρέπουν να μορφοποιούμε το κείμενο των μηνυμάτων με τη χρήση ειδικών χαρακτήρων. Μία από αυτές είναι το Facebook Messenger.

Μορφοποιώντας το κείμενο των μηνυμάτων, μπορούμε να επισημάνουμε συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις, να στείλουμε τμήματα κώδικα τα οποία θα έχουν τη σωστή διάταξη, και άλλα.

Για να γράψουμε με έντονα ή πλάγια γράμματα, προσθέτουμε στην αρχή και στο τέλος του κειμένου ένα αστεράκι “*” ή μία κάτω παύλα “_”, αντίστοιχα.

Ομοίως, αν θέλουμε να γράψουμε με διακριτή διαγραφή, προσθέτουμε στην αρχή και το τέλος του κειμένου το σύμβολο της περισπωμένης “~”.

Επιπλέον, το Facebook Messenger επιτρέπει να μορφοποιήσουμε το κείμενο των μηνυμάτων σε monospaced γραμματοσειρά.

Στις monospaced γραμματοσειρές οι χαρακτήρες έχουν το ίδιο πλάτος και ύψος, με αποτέλεσμα τα κείμενα τα οποία έχουν γραφτεί με αυτές να είναι πιο ευανάγνωστα.

Για να αλλάξουμε τη γραμματοσειρά σε monospaced, προσθέτουμε στην αρχή και το τέλος του κειμένου το σύμβολο “ ` ”. Δυστυχώς, όπως βλέπουμε και στην εικόνα, η συγκεκριμένη μορφοποίηση λειτουργεί μόνο στους λατινικούς χαρακτήρες.

Η τελευταία δυνατότητα μορφοποίησης που παρέχει το Facebook Messenger είναι αυτή του κώδικα.

Προσθέτοντας στην αρχή και το τέλος του κειμένου τρία διαδοχικά σύμβολα “ ` ”, το app εμφανίζει τον κώδικα σαν να τον έχουμε γράψει σε κάποια εφαρμογή προγραμματισμού.

Τέλος, μπορούμε αν θέλουμε να συνδυάζουμε τις παραπάνω επιλογές και να δημιουργήσουμε ειδικές μορφοποιήσεις κειμένου.

Για παράδειγμα, αν γράψουμε “_*” στην αρχή του μηνύματος και “*_” στο τέλος, δημιουργούμε πλάγια και έντονη γραφή.

Τι είναι τα Fleet του Twitter και πώς τα χρησιμοποιώ

Τα κοινωνικά δίκτυα Snapchat, Instagram, και Facebook, έχουν το κάθε ένα τη δική του εκδοχή προσωρινών δημοσιεύσεων, οι οποίες διαγράφονται μετά από 24 ώρες. Το Twitter ακολούθησε την τάση αυτή και δημιούργησε τα Fleet.

Τι είναι τα Fleet

Τα Fleet είναι δημοσιεύσεις οι οποίες μπορούν να περιέχουν κείμενο, εικόνα, βίντεο, ακόμα και ολόκληρα tweet. Οι δημοσιεύσεις αυτές διαγράφονται αυτόματα από την πλατφόρμα μόλις περάσουν 24 ώρες από τη στιγμή που τις ανάρτησε ο χρήστης.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο μόνο στην εφαρμογή του Twitter για κινητά. Τα Fleet εμφανίζονται στο πάνω μέρος του app και για εικονίδιο έχουν την εικόνα προφίλ του ατόμου το οποίο τα δημοσίευσε.

Πώς δημιουργώ και δημοσιεύω ένα Fleet

Για να φτιάξουμε ένα Fleet, πατάμε την εικόνα προφίλ πάνω αριστερά και προσθέτουμε περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες επιλογές στο κάτω μέρος της εφαρμογής.

Μόλις ολοκληρώσουμε τη δημιουργία του Fleet, πατάμε το κουμπί “Fleet” πάνω δεξιά.

Το νέο μας Fleet εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης, πριν από αυτά τα οποία έχουν δημοσιεύσει οι υπόλοιποι χρήστες που ακολουθούμε στο Twitter.

Πώς κοινοποιώ ένα tweet ως Fleet

Το Twitter επιτρέπει να κοινοποιούμε οποιοδήποτε tweet υπό τη μορφή Fleet. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, εντοπίζουμε το tweet το οποίο μας ενδιαφέρει και πατάμε κουμπί της κοινοποίησης.

Έπειτα, επιλέγουμε την “Κοινοποίηση σε ένα Fleet”.

Η εφαρμογή θα μετατρέψει αυτόματα το tweet σε Fleet και θα το εμφανίσει στην οθόνη του κινητού. Για να το δημοσιεύσουμε, πατάμε το κουμπί “Fleet”.

Χρήση πολλαπλών ζωνών ώρας στο Ημερολόγιο Google

Το Ημερολόγιο Google είναι μία από τις πιο δημοφιλής εφαρμογές προγραμματισμού εργασιών. Επιτρέπει να προσθέτουμε όσες ειδοποιήσεις θέλουμε, για όσες δραστηριότητες επιθυμούμε, και να τις μοιραζόμαστε με τους συναδέλφους μας.

Επιπλέον, διαθέτει μία λειτουργία η οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όσους συνεργαζόμαστε με άτομα από διαφορετικές χώρες, τα οποία ζουν σε περιοχές με διαφορετική ζώνη ώρας από τη δική μας.

Στις καταχωρήσεις εκδηλώσεων μπορούμε να προσθέτουμε υπενθυμίσεις για διαφορετικές ζώνες ώρες. Έτσι, τα πρόσωπα στα οποία έχουμε κοινοποιήσει την εκδήλωση θα γνωρίζουν την πραγματική ώρα έναρξης και λήξης.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε στην ημέρα όπου θέλουμε να προσθέσουμε μία εκδήλωση, πληκτρολογούμε τον επιθυμητό τίτλο, και κάνουμε κλικ στην “Εύρεση ώρας”.

Στη συνέχεια, διαλέγουμε τις ώρες έναρξης και λήξης της εκδήλωσης και κάνουμε κλικ στη “Ζώνη ώρας”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε τη “Χρήση ξεχωριστών ζωνών ώρας έναρξης και λήξης”.

Έπειτα, επιλέγουμε τη “Ζώνη ώρας έναρξης συμβάντος” και τη “Ζώνη ώρας λήξης συμβάντος” και πατάμε “OK”.

Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για ένα event το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2:00μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης, στη ζώνη ώρας έναρξης θα επιλέξουμε οποιαδήποτε καταχώρηση ξεκινά με το (GMT+08:00).

Όταν ολοκληρώσουμε τις υπόλοιπες ρυθμίσεις, κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

QuickSteps#152 - Twitter Fleet, Αυτοκαταστρεφόμενα Μηνύματα WhatsApp, Λεξικό Word

Εάν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα κόλπα για το Ημερολόγιο Google, διαβάστε τον ακόλουθο οδηγό.

Ημερολόγιο Google: Έξυπνα Κόλπα Που Ίσως Δεν Γνωρίζαμε
Ημερολόγιο Google: Έξυπνα Κόλπα Που Ίσως Δεν Γνωρίζαμε

Η εφαρμογή “ημερολόγιο Google” είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο βοήθημα για να οργανώσουμε τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική μας ζωή. Ενώ σίγουρα είναι απλό…

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps