Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » YouTube Σε MP3 Στο Κινητό, Μετατροπή WebP, Γρήγορο Gmail
QuickSteps#151 - Δωρεάν Επαγγελματική Εγγραφή Ήχου, YouTube Σε MP3 Στο Κινητό

YouTube Σε MP3 Στο Κινητό, Μετατροπή WebP, Γρήγορο Gmail

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, κατεβάζουμε βίντεο από το YouTube στο κινητό ως αρχεία ήχου MP3. Ανοίγουμε πολλά προγράμματα ταυτόχρονα με μία μόνο συντόμευση και απενεργοποιούμε τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις μετά το update των Windows. Κάνουμε επαγγελματική εγγραφή ήχου με το δωρεάν πρόγραμμα Audacity και μετατρέπουμε αρχεία WebP σε JPEG ή PNG. Επιταχύνουμε τη σύνταξη email με το Gmail και αντιγράφουμε αυτόματα συνδέσμους ως απλό κείμενο στον Microsoft Edge.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Λήψη βίντεο του YouTube στο κινητό ως αρχεία ήχου MP3

Μπορεί το YouTube να είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα φιλοξενίας και παρακολούθησης βίντεο, αλλά πολλοί από εμάς το χρησιμοποιούμε για να ακούμε μουσική.

Η χρήση της υπηρεσίας απαιτεί να είμαστε μόνιμα συνδεδεμένοι στο ίντερνετ. Τι γίνεται λοιπόν αν θέλουμε να ακούμε τα αγαπημένα μας τραγούδια ενώ βρισκόμαστε εν κινήσει, αλλά δεν επιθυμούμε να ξοδεύουμε τα δεδομένα του κινητού;

Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικές εφαρμογές, όπως το TubeMate, και να κατεβάσουμε εκ των προτέρων στο κινητό μας οποιοδήποτε τραγούδι θέλουμε απευθείας σε μορφή MP3.

Προετοιμασία κινητού

Όπως είναι λογικό, στη Google δεν αρέσει το να κατεβάζουμε βίντεο από το YouTube σε οποιαδήποτε μορφή. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει να μπούμε στο YouTube για να τα βλέπουμε, και χάνουν έτσι έσοδα από διαφημίσεις.

Ως εκ τούτου, καμία εφαρμογή για κατέβασμα και μετατροπή βίντεο από το YouTube δεν θα υπάρξει στο Google Play για εύκολη εγκατάσταση. Θα πρέπει να εγκαταστήσουμε τις εφαρμογές του είδους με τη μορφή APK.

Για να εγκαταστήσουμε το TubeMate, επισκεπτόμαστε αυτόν τον σύνδεσμο από το Android κινητό μας και πατάμε το κουμπί “APKMirror”.

QuickSteps#151 - Δωρεάν Επαγγελματική Εγγραφή Ήχου, YouTube Σε MP3 Στο Κινητό

Έπειτα, εντοπίζουμε και πατάμε το κουμπί “DOWNLOAD APK”.

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του APK αρχείου, ακολουθούμε αυτόν τον οδηγό για να εγκαταστήσουμε το app στο κινητό μας.

Εφόσον εγκαταστήσουμε το TubeMate, το τρέχουμε και στους όρους χρήσης πατάμε “ΣΥΜΦΩΝΩ”.

Στο επόμενο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατάμε “OK”.

Στη συνέχεια, παρέχουμε στο app οποιαδήποτε άδεια ζητήσει, πατώντας το “ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ”.

Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση της άδειας για τη χρήση της τοποθεσίας, όπου σε συσκευές που τρέχουν Android 10 ή νεότερο επιλέγουμε το “ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ”.

Για να μπορεί το TubeMate να μετατρέπει αυτόματα τα βίντεο σε MP3, θα πρέπει να κατεβάσουμε και τη δωρεάν εφαρμογή “Video MP3 Converter” από το Play Store.

Μετά την εγκατάσταση του app, το ανοίγουμε και του παρέχουμε άδεια πρόσβασης στον αποθηκευτικό χώρο του κινητού.

Κατέβασμα βίντεο ως MP3

Όταν ολοκληρώσουμε την εγκατάσταση και ρύθμιση των δύο εφαρμογών, ανοίγουμε εκ νέου το TubeMate, το οποίο θα μας μεταφέρει άμεσα στην αρχική σελίδα του YouTube.

Από εδώ, μπορούμε να αναζητήσουμε οποιοδήποτε βίντεο μας ενδιαφέρει και να το κατεβάσουμε.

Μόλις βρούμε το τραγούδι που θέλουμε να αποθηκεύσουμε στο κινητό μας ως MP3, πατάμε τον κόκκινο κύκλο με το βέλος κάτω δεξιά.

Το app αναλύει το βίντεο και μετά από λίγο εμφανίζει ένα πλαίσιο επιλογών λήψης. Εμείς διαλέγουμε το “Ήχος (MP3 256k)” ή το “Ήχος (MP3 128k)”, ανάλογα την ποιότητα που επιθυμούμε να έχει το τελικό αρχείο, και πατάμε τον κόκκινο κύκλο με το βέλος.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, ελέγχουμε τα στοιχεία του βίντεο και πατάμε “OK” για να ξεκινήσει η λήψη του αρχείου.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για τη λήψη και τη μετατροπή του βίντεο σε MP3 εξαρτάται από το μέγεθος του, την ταχύτητα της σύνδεσης μας, και το πόσο ισχυρή συσκευή διαθέτουμε.

Το TubeMate αποθηκεύει τα αρχεία ήχου στον φάκελο “Μουσική”, στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης του κινητού.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα MP3, την ποιότητα τους, και το κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube, στον ακόλουθο οδηγό.

Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)
Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)

To YouTube είναι μακράν η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για online βίντεο. Πολλοί από εμάς, όμως, το χρησιμοποιούμε και για να ακούμε μουσική. Και υπάρχουν περιπτώσεις που…

Άνοιγμα πολλών προγραμμάτων ταυτόχρονα με μία μόνο συντόμευση

Όσοι εργαζόμαστε μέσω υπολογιστή, διατηρούμε μία συγκεκριμένη ρουτίνα. Κάθε μέρα ανοίγουμε το PC και άμεσα τρέχουμε ένα σύνολο προγραμμάτων, τα οποία χρησιμοποιούμε στη δουλειά μας.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί κάποιον χρόνο, ειδικά αν το σύστημα μας δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Αρχικά, πρέπει να κάνουμε κλικ στην κάθε συντόμευση χωριστά, και έπειτα να περιμένουμε μέχρις ότου ανοίξουν πλήρως όλες οι εφαρμογές.

Όμως, υπάρχει τρόπος να ανοίγουμε πολλά προγράμματα ταυτόχρονα, με μία μόνο συντόμευση. Έτσι, κάνουμε μόνο ένα διπλό κλικ, και μέχρι να ετοιμάσουμε τον καφέ μας, τα Windows έχουν ανοίξει όλες τις εφαρμογές που θέλουμε.

Δημιουργία αρχείου batch

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αρχείο batch το οποίο θα φροντίζει για την εκκίνηση των προγραμμάτων. Αρχικά, ανοίγουμε το Σημειωματάριο των Windows και γράφουμε την εντολή “@echo off”.

Μετά, πατάμε στο “Αρχείο” και επιλέγουμε την “Αποθήκευση ως”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, εντοπίζουμε την Επιφάνεια εργασίας, στο “Αποθήκευση ως” διαλέγουμε “Όλα τα αρχεία (*.*)”, πληκτρολογούμε το όνομα το οποίο θέλουμε να έχει το αρχείο, ακολουθούμενο από το “.bat”, και κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Κάτω από την εντολή echo πληκτρολογούμε τις εντολές “cd” και “start”, τόσες φορές όσα είναι και τα προγράμματα τα οποία θέλουμε να τρέχει η συντόμευση.

Στο παράδειγμα μας, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε μία συντόμευση η οποία θα τρέχει δύο εφαρμογές.

Έπειτα, πρέπει να βρούμε τη διαδρομή στην οποία βρίσκεται ο φάκελος όπου έχει εγκατασταθεί το κάθε πρόγραμμα, και το όνομα του αρχείου “*.exe” το οποίο πρέπει να εκτελεί η συντόμευση.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πληκτρολογούμε το όνομα μιας από τις εφαρμογές στην αναζήτηση και πατάμε “Άνοιγμα θέσης αρχείου”.

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στη συντόμευση και επιλέγουμε τις “Ιδιότητες”.

Αντιγράφουμε το κείμενο δίπλα από το “Προορισμός” και κλείνουμε το παράθυρο.

Επιστρέφουμε στο Σημειωματάριο, κάνουμε επικόλληση το κείμενο που αντιγράψαμε δίπλα στην εντολή “cd”, και δίπλα στην εντολή “start” γράφουμε μόνο το όνομα του αρχείου “*.exe”.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, για να προσθέσουμε στο αρχείο batch τις αντίστοιχες εντολές για όλα τα προγράμματα τα οποία θέλουμε να τρέχουμε με τη συντόμευση.

Εφόσον δημιουργήσουμε όλες τις απαραίτητες εντολές, γράφουμε την εντολή “exit”, αποθηκεύουμε το αρχείο, και το κλείνουμε.

Δημιουργία συντόμευσης

Το αρχείο batch που δημιουργήσαμε φροντίζει ώστε να τρέχουν αυτόματα τα προγράμματα που επιλέξαμε. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε απευθείας διπλό κλικ στο συγκεκριμένο αρχείο, ή να δημιουργήσουμε μία συντόμευση η οποία θα το τρέχει.

Για να δημιουργήσουμε μία τέτοια συντόμευση, κάνουμε δεξί κλικ στην Επιφάνεια εργασίας και από το μενού “Δημιουργία” επιλέγουμε “Συντόμευση”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στην αναζήτηση, εντοπίζουμε το αρχείο batch, και πατάμε “Επόμενο”.

Γράφουμε το όνομα το οποίο θέλουμε να έχει η συντόμευση και κάνουμε κλικ στο “Τέλος”.

Αν επιθυμούμε να αλλάξουμε το εικονίδιο της συντόμευσης, μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτόν τον οδηγό.

Απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων μετά το update στα Windows

Μετά από κάποιες ενημερώσεις, τα Windows 10 εμφανίζουν ένα παράθυρο με ποικίλες πληροφορίες, προϊόντα, και ρυθμίσεις, που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία μας κατά τη χρήση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Συνήθως, οι περισσότεροι επιλέγουμε να αγνοήσουμε αυτά τα παράθυρα και να τα κλείσουμε άμεσα. Ωστόσο, ορισμένοι από εμάς ενδέχεται να ενοχλούμαστε μόνο και μόνο από την εμφάνιση τους στην οθόνη του υπολογιστή.

Εάν ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία χρηστών, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε αυτά τα παράθυρα από τις ρυθμίσεις των Windows.

Αρχικά, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις και μπαίνουμε στο “Σύστημα”.

Έπειτα, επιλέγουμε την κατηγορία “Ειδοποιήσεις και ενέργειες”.

Στη συνέχεια, αποεπιλέγουμε το τέταρτο και το πέμπτο κουτάκι.

Από εδώ και στο εξής, τα Windows θα σταματήσουν να εμφανίζουν όλες αυτές τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις μετά από κάθε update.

Επαγγελματική εγγραφή ήχου με το δωρεάν πρόγραμμα Audacity

Είτε ασχολούμαστε με το broadcasting, είτε δημιουργούμε βίντεο για το YouTube, είτε ηχογραφούμε μουσική, γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η χρήση ενός καλού μικροφώνου και κάποιου αξιόπιστου προγράμματος.

Για να αποκτήσουμε ένα καλό μικρόφωνο, θα πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσουμε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

QuickSteps#151 - Δωρεάν Επαγγελματική Εγγραφή Ήχου, YouTube Σε MP3 Στο Κινητό

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψουμε επιπλέον χρήματα για την αγορά μιας εφαρμογής εγγραφής και επεξεργασίας ήχου.

Στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε αρκετά αξιόλογα και κυρίως δωρεάν προγράμματα, όπως το Audacity.

Για να κατεβάσουμε το Audacity, μπαίνουμε σε αυτή την ιστοσελίδα και κάνουμε κλικ στο “DOWNLOAD AUDACITY”.

Μόλις εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα, και πριν το τρέξουμε, πρέπει να συνδέσουμε στον υπολογιστή το μικρόφωνο και τα ακουστικά, για να αποφύγουμε το σενάριο μη αναγνώρισης τους από το Audacity.

Έπειτα, ανοίγουμε το πρόγραμμα, πατάμε στα “Κομμάτια”, και από το “Νέο” διαλέγουμε “Στερεοφωνικό κομμάτι”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο μενού “Ηχητικός δέκτης” και επιλέγουμε το “WASAPI”, διότι προσφέρει καλύτερη ποιότητα στις ψηφιακές εγγραφές.

Μετά, στο μενού “Συσκευή ηχογράφησης” διαλέγουμε το μικρόφωνο μας και στο μενού “Συσκευή αναπαραγωγής” τα ακουστικά τα οποία χρησιμοποιούμε.

Για να ξεκινήσουμε την ηχογράφηση, κάνουμε κλικ στο κουμπί με τον κόκκινο κύκλο.

Μπορούμε να κάνουμε παύση ή διακοπή της ηχογράφησης, πατώντας τα αντίστοιχα κουμπιά.

Όταν ολοκληρώσουμε την ηχογράφηση, πατάμε “Αρχείο” και από την “Εξαγωγή” επιλέγουμε την “Εξαγωγή ως WAV”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πληκτρολογούμε το όνομα το οποίο επιθυμούμε να έχει το αρχείο, επιλέγουμε πού θέλουμε να το αποθηκεύσουμε, και κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Πώς μετατρέπω αρχεία εικόνας WebP σε JPEG ή PNG

Η Google δημιούργησε το format εικόνας WebP το οποίο προσφέρει 26% μικρότερα αρχεία σε σύγκριση με το PNG και έως 34% μικρότερα αρχεία συγκριτικά με το JPEG, χωρίς να μειώνει την ποιότητα των φωτογραφιών.

Το νέο format εικόνας βοηθά στη μείωση του όγκου των ιστοσελίδων και του χρόνου που απαιτείται για την πλήρη φόρτωση μιας σελίδας. Γι' αυτό, επιλέγουν να το χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι δημιουργοί site.

Η χρήση του WebP βελτιώνει την εμπειρία μας στο διαδίκτυο καθώς μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερα, σε λιγότερο χρόνο. Ωστόσο, δημιουργεί πρόβλημα σε όσους κατεβάζουμε συχνά εικόνες, τις οποίες χρησιμοποιούμε για φόντο στο PC, και τα λοιπά.

Για να χρησιμοποιήσουμε ως φόντο ένα αρχείο WebP, στο κινητό ή στον υπολογιστή, θα πρέπει να το μετατρέψουμε σε JPEG ή PNG. Κάτι τέτοιο είναι δυνατό με το δωρεάν online εργαλείο Webp Converter Online.

Εφόσον ανοίξουμε την ιστοσελίδα του εργαλείου, σύρουμε τα αρχεία τα οποία θέλουμε να μετατρέψουμε σε άλλο format εικόνας πάνω στο πλαίσιο που γράφει “Drop image or click the button”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε αν επιθυμούμε το Webp Converter να κάνει την εικόνα PNG ή JPEG, αφήνουμε το “Size” στο “x1”, το “Quality” στο “1”, και πατάμε “Start All”.

Μόλις το εργαλείο ολοκληρώσει τη μετατροπή, θα ανοίξει ένα παράθυρο στο οποίο επιλέγουμε πού θέλουμε να αποθηκευτεί το συμπιεσμένο αρχείο με τις νέες εικόνες και πατάμε “Αποθήκευση”.

Έπειτα, αποσυμπιέζουμε το αρχείο και χρησιμοποιούμε τις φωτογραφίες όπως επιθυμούμε.

Γρήγορη σύνταξη email στο Gmail

Εάν συντάσσουμε και αποστέλλουμε πολλά email, σε καθημερινή βάση, γνωρίζουμε ότι είναι μία διαδικασία στην οποία αφιερώνουμε πολύ χρόνο.

Ωστόσο, το Gmail διαθέτει μία σειρά από προχωρημένες και έξυπνες λειτουργίες, οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν να επιταχύνουμε κατά πολύ τον ρυθμό σύνταξης των μηνυμάτων.

Έξυπνη σύνταξη και έξυπνη απάντηση

Για να επιταχύνουμε τη διαδικασία σύνταξης των email, θα πρέπει πρώτα από όλα να ενεργοποιήσουμε δύο βασικές λειτουργίες, την “Έξυπνη σύνταξη” και την “Έξυπνη απάντηση”.

Η έξυπνη σύνταξη μας προτείνει λέξεις και φράσεις οι οποίες θα ταίριαζαν στο κείμενο που συντάσσουμε. Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την πρόταση που εμφανίζει το Gmail, πατάμε το πλήκτρο “Tab” και αυτό πληκτρολογεί αυτόματα ολόκληρη την πρόταση.

Αντίστοιχα, η έξυπνη απάντηση προβάλλει μία σειρά από προτάσεις τις οποίες θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να απαντήσουμε σε κάποιο email. Σε αυτήν τη περίπτωση, κάνουμε απλά κλικ στη φράση που θέλουμε να εισάγουμε στο κείμενο.

Για να ενεργοποιήσουμε αυτές τις δύο λειτουργίες, πατάμε το γρανάζι πάνω δεξιά και επιλέγουμε το “Δείτε όλες τις ρυθμίσεις”.

Πηγαίνουμε στην καρτέλα “Γενικά” και ενεργοποιούμε την “Έξυπνη σύνταξη” και την “Εξατομίκευση Έξυπνης σύνταξης”, επιλέγοντας τα “Προτάσεις γραφής ενεργές” και “Εξατομίκευση ενεργή”.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε τη ρύθμιση “Έξυπνη απάντηση”, στην οποία επιλέγουμε την “Ενεργοποίηση Έξυπνης απάντησης”.

Χρήση προτύπων κειμένου

Εκτός από τις παραπάνω έξυπνες λειτουργίες, το Gmail παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης και χρήσης προτύπων κειμένου.

Για να ενεργοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα, κάνουμε ξανά κλικ στο γρανάζι πάνω δεξιά και επιλέγουμε το “Δείτε όλες τις ρυθμίσεις”.

Πηγαίνουμε στην καρτέλα “Σύνθετες”, επιλέγουμε την “Ενεργοποίηση” δίπλα στα “Πρότυπα”, και πατάμε “Αποθήκευση αλλαγών”.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, μπορούμε να αποθηκεύσουμε όποια φράση θέλουμε ως πρότυπο, και να την προσθέτουμε σε οποιοδήποτε μελλοντικό μήνυμα επιθυμούμε, χωρίς να απαιτείται να τη συντάξουμε ολόκληρη από την αρχή.

Για να αποθηκεύσουμε μία λέξη ή φράση ως πρότυπο, τη γράφουμε, την επιλέγουμε και κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες κάτω δεξιά.

Έπειτα, πατάμε στα “Πρότυπα”, πηγαίνουμε στην “Αποθήκευση ως νέο πρότυπο”, και επιλέγουμε την “Αποθήκευση ως νέο πρότυπο”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογούμε το όνομα το οποίο θέλουμε να έχει το συγκεκριμένο πρότυπο και κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Για να εισάγουμε οποιοδήποτε πρότυπο στο email που συντάσσουμε, πατάμε τις τρεις τελείες κάτω δεξιά, πηγαίνουμε στα “Πρότυπα”, και κάνουμε κλικ σε αυτό που μας ενδιαφέρει.

Αυτόματη αντιγραφή συνδέσμων ως απλό κείμενο στον Microsoft Edge

Όταν αντιγράφουμε το URL μιας ιστοσελίδας από οποιονδήποτε σύγχρονο browser, εκτός από τον σύνδεσμο, η εφαρμογή αποθηκεύει στο πρόχειρο μία σειρά από παραμέτρους.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, τα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου κάνουν επικόλληση το URL ως ενεργό υπερσύνδεσμο. Στο παράδειγμα μας αντιγράψαμε έναν σύνδεσμο από τον Edge και τον κάναμε επικόλληση στο Word.

Εάν θέλουμε να επικολλήσουμε μόνο του URL ως απλό κείμενο, στις περισσότερες εφαρμογές πρέπει να κάνουμε δεξί κλικ και να επιλέγουμε κάποια ειδική μορφή επικόλλησης.

Ωστόσο, στην τελευταία έκδοση του Edge, η Microsoft πρόσθεσε μία ειδική ρύθμιση που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ο browser αντιγράφει τους συνδέσμους.

Για να αλλάξουμε τη συμπεριφορά του browser κατά την αντιγραφή συνδέσμων, κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες πάνω δεξιά και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Από τις κατηγορίες στα αριστερά, επιλέγουμε την “Κοινοποίηση, αντιγραφή, και επικόλληση”.

Έπειτα, επιλέγουμε το “Απλό κείμενο” και κλείνουμε τη σελίδα των ρυθμίσεων του Edge.

Μετά την αλλαγή αυτής της ρύθμισης, οποιονδήποτε σύνδεσμο αντιγράφουμε από τον browser της Microsoft θα γίνεται επικόλληση σε όλα τα προγράμματα ως απλό κείμενο.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps