Home » Software » Spotify Ads Τέλος: Απενεργοποιώ Τις Διαφημίσεις Spotify
Πώς Απενεργοποιώ Τις Διαφημίσεις Spotify Στον Δωρεάν Λογαριασμό

Spotify Ads Τέλος: Απενεργοποιώ Τις Διαφημίσεις Spotify

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι διαφημίσεις Spotify είναι ο λόγος που μπορούμε να έχουμε δωρεάν την υπηρεσία, καθώς μεγάλο μέρος των διαφημιστικών εσόδων πηγαίνει στους καλλιτέχνες. Όμως, τα πολλά διαφημιστικά διαλείμματα ανάμεσα στα κομμάτια μπορούν να γίνουν ενοχλητικά. Στον οδηγό θα δούμε πώς κάνουμε δραστική σίγαση των Spotify Ads στον υπολογιστή και στο Android, χωρίς να παραβιάζουμε την πολιτική της πλατφόρμας και χωρίς να βλάψουμε τους δημιουργούς.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι διαφημίσεις του Spotify

To Spotify είναι μία από τις πρώτες υπηρεσίες συνεχούς ροής για μουσική online και είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής παγκοσμίως. Κυριαρχεί στη βιομηχανία του streaming μουσικής, ακολουθούμενη από Apple Music, Amazon Music, Tidal, και YouTube Music.

Όπως ήδη γνωρίζουμε οι περισσότεροι από εμάς, οι υπηρεσίες του streaming της πλατφόρμας διατίθενται δωρεάν ή με συνδρομή.

Στο δωρεάν Spotify έχουμε ανεμπόδιστη πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια και podcast, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να ακούμε διαφημιστικά διαλείμματα την ώρα της αναπαραγωγής των κομματιών. Σε αντίθεση με το Premium Spotify όπου δεν υπάρχουν διαφημίσεις, και έχουμε και επιπλέον πλεονεκτήματα.

Πώς Να Ακούσω Μουσική Online: Οι Καλύτερες Υπηρεσίες

Το streaming είναι ο δημοφιλέστερος τρόπος για να έχουμε πρόσβαση σε χιλιάδες τραγούδια και είδη μουσικής από όλο τον κόσμο. Επειδή αναμφίβολα η μουσική είναι…

Από τα έσοδα των διαφημίσεων και των συνδρομών η υπηρεσία αμείβει όλους εκείνους που συμμετέχουν στη δημιουργική διαδικασία, όπως τραγουδιστές, συνθέτες, παραγωγούς, δισκογραφικές εταιρείες, κ.λ.π.

Είναι φυσικό λοιπόν, οι διαφημίσεις να είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που στηρίζουν τους δημιουργούς. Ταυτόχρονα, δίνουν την ευκαιρία στους χρήστες να ακούν δωρεάν το streaming της υπηρεσίας.

Η σίγαση των Spotify Ads

Ενδέχεται πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε τη δωρεάν έκδοση της πλατφόρμας. Θεωρούμε πως μας είναι υπεραρκετή η ποιότητα streaming σε AAC 128kbit/s στον web player του Spotify, και 96kbit/s – 160kbit/s στην εφαρμογή σε PC, κινητό, και tablet.

Παρ΄ όλα αυτά, ενδέχεται να έχουμε βαρεθεί τα Ads που διακόπτουν την ακρόαση μας ανά τακτά διαστήματα.

Ας δούμε λοιπόν, πώς μπορούμε να σιγάσουμε τις διαφημίσεις Spotify, για να αποκτήσουμε και εμείς που προτιμάμε τη δωρεάν έκδοση, μια γεύση premium χωρίς να πληρώσουμε συνδρομή. Κυρίως, χωρίς να βλάψουμε τους καλλιτέχνες.

Μέθοδος 1: Αλλαγή της γλώσσας των διαφημίσεων με VPN

Όπως κάνουν πολλές εταιρείες, το Spotify προσαρμόζει τις διαφημίσεις ανάλογα τη χώρα. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην αλλαγή της τοποθεσίας μας με ένα VPN.

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Υπάρχουν διάφορα δωρεάν VPN, αλλά περιορίζουν την ταχύτητα,…

Ο λόγος είναι ότι ορισμένες διαφημίσεις μπορούν να γίνουν πιο ανεκτές αν δεν καταλαβαίνουμε τι λένε.

Καθώς οι ξένες διαφημίσεις Spotify δεν είναι στη γλώσσα μας, δεν μας αποσπούν το ίδιο την προσοχή, όπως σαφώς κάνουν οι αντίστοιχες ελληνικές. Απλά θα λειτουργήσουν ως ένας μικρός θόρυβος- διάλειμμα στο παρασκήνιο.

Από την άλλη, αν μαθαίνουμε μια νέα γλώσσα, π.χ. αγγλικά, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε έναν αγγλικό server του VPN. Με αυτόν τον τρόπο, η ακρόαση διαφημίσεων είναι ένας καλός τρόπος να εξασκηθούμε στην εκμάθηση της γλώσσας την ώρα που ακούμε μουσική.

Ίσως ακούγεται υπερβολικό, αλλά οι τοπικές διαφημίσεις μπορούν να μας βοηθήσουν στην εκμάθηση και την αναγνώριση λέξεων και φράσεων μιας ξένης γλώσσας.

Παρ' όλα αυτά, εάν δεν θέλουμε καθόλου να ακούμε Spotify Ads, υπάρχουν καλύτερες και πιο δραστικές μέθοδοι.

Μέθοδος 2: SpotiShush και Spotify Ad Silencer

Το SpotiShush είναι μια επέκταση για τον Chrome. Κάνει αυτόματη σίγαση στις διαφημίσεις Spotify, την ώρα που ακούμε τον web player της πλατφόρμας. Την προσθέτουμε πατώντας εδώ.

Η διαφήμιση θα εξακολουθεί να προβάλλεται, αλλά δεν θα ακούμε, ούτε θα καταλάβουμε απολύτως τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπλοκάρει με κάποιο τρόπο τα Spotify Ads, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υπηρεσία και τους καλλιτέχνες.

Spotify Ads και Διαφημίσεις Spotify

Εμείς οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ακούσαμε αρκετές playlist που διατηρούμε στο δωρεάν Spotify χωρίς να ακούσουμε την παραμικρή διαφήμιση. Στην κυριολεξία νιώσαμε ότι είχαμε premium λογαριασμό.

Παρομοίως, το Spotify Ad Silencer είναι άλλη μια επέκταση του Chrome η οποία λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Την προσθέτουμε πατώντας εδώ.

Spotify Ads και Διαφημίσεις Spotify 2

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι αμφότερες οι επεκτάσεις λειτουργούν μόνο σε μια καρτέλα που έχουμε ανοικτό τον web player του Spotify. Αν έχουμε και δεύτερη καρτέλα ανοικτή με τον player της πλατφόρμας, ενδέχεται να μην μας λειτουργήσουν.

Όπως είναι φυσικό, δεν θα λειτουργήσουν στην εφαρμογή του Spotify στα Windows.

Μέθοδος 3: Mutify Spotify Ads – Android

Αν χρησιμοποιούμε το Android app της πλατφόρμας, μπορούμε να κατεβάσουμε το Mutify, μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, όπου μπορούμε να κάνουμε παρόμοια σίγαση στα Spotify Ads.

To app λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είδαμε και στις επεκτάσεις του Chrome. Το κατεβάζουμε από εδώ.

Για να λειτουργήσει το Mutify, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσουμε την εκπομπή συσκευής στο Spotify app που έχουμε ήδη εγκατεστημένο στη συσκευή μας. Παραθέτουμε αυτά τα βήματα με εικόνες.

Μόλις τρέξουμε για πρώτη φορά το app πατάμε στο “Open Spotify”

Spotify Ads και Διαφημίσεις Spotify 3

Στη συνέχεια, μέσα από τις ρυθμίσεις του Spotify εντοπίζουμε την επίμαχη ένδειξη και την ενεργοποιούμε.

Κατόπιν, θα μας εμφανιστεί ξανά η καρτέλα με το μήνυμα που είδαμε στην εκκίνηση της εφαρμογής. Δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τα τρία βήματα που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

spotify ads και διαφημίσεις spotify 5α

Αυτό ήταν όλο. Από εδώ και μετά, κάθε φορά που θα ενεργοποιούμε τον διακόπτη (Mute Ads), το Mutify θα κάνει στο παρασκήνιο σίγαση στις διαφημίσεις Spotify χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Το μόνο που ίσως μας γίνει αντιληπτό, θα είναι η μικρή παύση μερικών δευτερολέπτων.

spotify ads και διαφημίσεις spotify 5αα

Ενδέχεται σε μερικά μοντέλα κινητών να χρειαστεί να εξαιρέσουμε το Mutify από τη βελτιστοποίηση μπαταρίας μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής.

spotify ads και διαφημίσεις spotify 5ααα

Αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά στις δοκιμές μας είδαμε ότι ήταν ελάχιστη η επίδραση.

Εσάς σας ενοχλούν οι διαφημίσεις Spotify?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να προτείνετε και άλλους τρόπους για να κάνουμε σίγαση στις διαφημίσεις Spotify, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps