Home » Software » Παιχνίδια » AMD Radeon RX 6000, Fall Guys Godzilla, Ψυγείο Xbox Series X
GamingSteps#20201030 - Fall Guys Godzilla, AMD Radeon RX 6000, Ψυγείο Xbox Series X

AMD Radeon RX 6000, Fall Guys Godzilla, Ψυγείο Xbox Series X

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις 28 Οκτωβρίου, η AMD ανακοίνωσε τις πρώτες κάρτες γραφικών της σειράς Radeon RX 6000, οι οποίες είναι οι ισχυρότερες που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία και χρησιμοποιούν τη νέα αρχιτεκτονική RDNA 2. Η δημιουργός τους Fall Guys, Mediatonic, ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει στο παιχνίδι ένα skin που μοιάζει με τον Godzilla. Η Microsoft χαρίζει ένα ψυγείο Xbox Series X.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Τα πάντα για τις νέες κάρτες γραφικών AMD Radeon RX 6000

Στις 28 Οκτωβρίου, η AMD ανακοίνωσε τις πρώτες κάρτες γραφικών της σειράς Radeon RX 6000, οι οποίες είναι οι ισχυρότερες που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία και χρησιμοποιούν τη νέα αρχιτεκτονική RDNA 2.

Η πρώτη κάρτα της σειράς είναι η Radeon RX 6800, που η εταιρεία τη σύγκρινε με την RTX 2080 Ti.

Σύμφωνα με τα νούμερα της ίδιας της AMD, η απόδοση της RX 6800 είναι αντίστοιχη με την απόδοση της νέας RTX 3070. Αυτό το μοντέλο έχει 16GB GDDR6 μνήμη, χρονισμό έως 2.105GHz, και αποδίδει μέχρι 32.33 TFLOPS.

GamingSteps#20201030 - Fall Guys Godzilla, AMD Radeon RX 6000, Ψυγείο Xbox Series X

Στη συνέχεια, η εταιρεία παρουσίασε τη Radeon RX 6800 XT, χαρακτηρίζοντας την ως τον αντίπαλο της Nvidia RTX 3080.

Σύμφωνα με τα γραφήματα που έδειξε η AMD κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι δύο κάρτες γραφικών έχουν αντίστοιχες επιδόσεις τόσο σε 4K όσο και σε 1440p ανάλυση. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά τους διαφέρουν αρκετά.

Η Radeon RX 6800 XT διαθέτει 16GB GDDR6 μνήμη, o χρονισμός της αγγίζει τα 2.250GHz, και αποδίδει έως 41.47 TFLOPS. Την ίδια στιγμή, η RTX 3080 έχει 10GB GDDR6X μνήμη, χρονισμό έως 1.71GHz, και απόδοση μέχρι 58 TFLOPS.

Απέναντι στην RTX 3090, η AMD τοποθετεί τη Radeon RX 6900 XT. Η κάρτα γραφικών έχει 16GB GDDR6 μνήμη, χρονισμό έως 2.250GHz, και η απόδοση της αγγίζει τα 46.08 TFLOPS.

Οι Radeon RX 6800 XT και RX 6900 XT καταναλώνουν 300W ενέργειας, ενώ η RX 6800 χρειάζεται μόνο 250W. Από την άλλη, οι κάρτες την Nvidia RTX 3070, RTX 3080, και RTX 3090, καταναλώνουν 220W, 320W, και 350W, αντίστοιχα.

Επιπλέον, οι κάρτες γραφικών της AMD διαθέτουν GDDR6 μνήμη, η οποία είναι πιο αργή από την GDDR6X που έχουν οι Nvidia RTX 3000.

Τα πλήρη χαρακτηριστικά των Radeon RX 6000 είναι διαθέσιμα στον επίσημο ιστότοπο της AMD.

Οι Radeon RX 6800 και RX 6800 XT θα κυκλοφορήσουν διεθνώς στις 18 Νοεμβρίου και θα κοστίζουν 579 δολάρια και 649 δολάρια αντίστοιχα. Η RX 6900 XT θα είναι διαθέσιμη από τις 8 Δεκεμβρίου στην τιμή των 999 δολαρίων.

Ενώ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με σιγουριά τη διαθεσιμότητα και τις τιμές στην Ελλάδα, ιστορικά συνήθως οι τιμές κυμαίνονται σε παρόμοια επίπεδα σε ευρώ, δηλαδή 580-600€ η RX 6800, 650-700€ η RX 6800 XT και 1000-1100€ η RX 6900 XT.

Φυσικά, για τις τελικές τιμές και την πραγματική απόδοση, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε reviews από ανεξάρτητες πηγές.

Ο Godzilla έρχεται στο Fall Guys

Η δημιουργός του Fall Guys, Mediatonic, ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει στο παιχνίδι ένα συλλεκτικό και ιδιαίτερα ακριβό skin, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον Godzilla.

Ο Godzilla θα είναι διαθέσιμος για αγορά από τις 3 Νοεμβρίου και για άγνωστο διάστημα. Η εταιρεία δεν θα πουλάει το skin ως DLC, αλλά θα το διαθέσει μέσω του καταστήματος εντός του παιχνιδιού.

Το skin είναι χωρισμένο σε δύο κομμάτια τα oποία κοστίζουν 5 Crown το κάθε ένα. Τα Crown είναι το πιο πολύτιμο νόμισμα του Fall Guys. Οι παίκτες μπορούν να τα αποκτήσουν μόνο κερδίζοντας match και ανεβαίνοντας επίπεδα.

Αν κάποιος δεν καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα match, θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο 26 για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα Crown για την αγορά του Godzilla.

Πώς να διεκδικήσεις ένα ψυγείο με τη μορφή του Xbox Series X

Από τη στιγμή που η Microsoft παρουσίασε το Xbox Series X, έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο αρκετά meme που παρομοιάζουν την κονσόλα με διάφορα αντικείμενα, όπως μπαζούκα, ουρανοξύστη, ογκόλιθο, ψυγείο, και άλλα.

Στις 28 Οκτωβρίου, η εταιρεία παρουσίασε επίσημα το πρώτο στον κόσμο Xbox ψυγείο. Η οικιακή συσκευή μοιάζει με την κονσόλα. Στην πάνω αριστερή γωνία έχει LED φως και η υποδοχή του αναγνώστη οπτικών μέσων παίζει τον ρόλο της χειρολαβής.

Η Microsoft κατασκεύασε μόνο τρία Xbox Series X Fridge, εκ των οποίων το πρώτο το έκανε δώρο γενεθλίων στον Snoop Dogg. Το δεύτερο το έστειλε στη γνωστή YouTuber iJustine. Το τρίτο θα το χαρίσει σε έναν τυχερό χρήστη του Twitter.

Όποιος επιθυμεί να διεκδικήσει το Xbox ψυγείο, πρέπει να ακολουθήσει τον λογαριασμό του Xbox στο Twitter και να κάνει retweet την παραπάνω δημοσίευση χρησιμοποιώντας το #XSXFridgeSweeps.

Ο διαγωνισμός λήγει στις 5 Νοεμβρίου στις 4:00 π.μ. ώρα Ελλάδος. Η Microsoft θα επιλέξει τον νικητή μία εβδομάδα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και θα επικοινωνήσει μαζί του με προσωπικό μήνυμα στο Twitter.

Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε ζει σε χώρα που υποστηρίζεται από το Xbox Live. Διαβάστε αναλυτικά τους όρους για περισσότερες πληροφορίες.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 1 με 7 Νοεμβρίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20201030 - Fall Guys Godzilla, AMD Radeon RX 6000, Ψυγείο Xbox Series X

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 1 και 7 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

2 Νοεμβρίου

  • The Wizard and The Slug – σε PC

3 Νοεμβρίου

  • Faeria – στο PlayStation 4
  • Jurassic World Evolution: Complete Edition – στο Nintendo Switch
  • Bakugan: Champions of Vestroia – στο Nintendo Switch

4 Νοεμβρίου

  • Söldner-X 2: Final Prototype Definitive Edition – στο PlayStation 4

5 Νοεμβρίου

  • Breathedge – σε PC
  • Chicken Police – σε PlayStation 4, Xbox One, και PC
  • How Stories Die – σε PC
  • Kosmokrats – σε PC
  • Realpolitiks 2 – σε PC
  • YesterMorrow – σε PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, και PC
  • Möbius Front '83 – σε PC
  • Café Enchanté – στο Nintendo Switch

6 Νοεμβρίου

  • Bakugan: Champions of Vestroia – στο Nintendo Switch
  • Dirt 5 – σε PlayStation 4, Xbox One, και PC
  • Need for Speed: Hot Pursuit Remastered – σε PlayStation 4, Xbox One, και PC
  • PAW Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay – σε PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, και PC
  • Tropico 6 – στο Nintendo Switch
  • Descenders – στο Nintendo Switch

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

2K Halloween Sale

Αυτήν την εβδομάδα στο Humble Bundle θα βρούμε προσφορές για μεμονωμένους τίτλους της 2K Games. Μπορούμε να προσθέσουμε στη συλλογή μας τα πιο αξιόλογα παιχνίδια της εταιρείας με έκπτωση έως 80%.

Sid Meier’s Civilization VI – Platinum Edition -67%

Το Civilization είναι ένα turn-based παιχνίδι στρατηγικής, στο οποίο προσπαθούμε να χτίσουμε την αυτοκρατορία μας. Είμαστε ο Κυβερνήτης του Κόσμου. Δημιουργούμε και οδηγούμε τον πολιτισμό από την Εποχή του Λίθου μέχρι την Εποχή της Πληροφορίας.

Στο Civilization VI θα βρούμε νέους τρόπους ανάπτυξης του κόσμου μας. Οι πόλεις πλέον αναπτύσσονται σε όλον τον χάρτη και οι συνεχείς έρευνες μας προσφέρουν όλο και περισσότερες δυνατότητες.

XCOM 2 Collection -75%

Το XCOM 2 λαμβάνει χώρα 20 χρόνια μετά το XCOM: Enemy Unknown. Η XCOM ήταν μία στρατιωτική οργάνωση που προσπάθησε να νικήσει τους εξωγήινους εισβολείς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πλέον, την οργάνωση στελεχώνει μία ομάδα ανταρτών.

Ως παίκτης, είμαστε ο ηγέτης της επαναστατικής ομάδας και προσπαθούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό των κατοίκων. Στόχος της XCOM είναι να εξαλείψει την εξωγήινη απειλή και να αποτρέψει την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους.

Bioshock Infinite -75%

Το Bioshock Infinite διαδραματίζεται σε ένα εναλλακτικό έτος 1912, και ακολουθεί τον πρώην πράκτορα της Pinkerton, Booker DeWitt.

https://youtu.be/_olmMtBWBlA

Ως Booker DeWitt, βρισκόμαστε στην αερομεταφερόμενη πόλη Columbia. Στόχος μας είναι να βρούμε μία νεαρή γυναίκα, την Elizabeth, που ήταν αιχμάλωτη για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της και έχει κάποιες μυστηριώδεις δυνάμεις.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Humble Bundle.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Pick & Mix Spooktacular Build Your Own Bundle

Εάν μας αρέσουν τα παιχνίδια τρόμου, τότε το Pick & Mix Spooktacular Build Your Own Bundle του Fanatical φτιάχτηκε για εμάς.

Αρχικά, επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε ένα παιχνίδι για 1,00€, πέντε παιχνίδια για 2,99€, ή δέκα παιχνίδια για 4,99€.

Έπειτα, διαλέγουμε τους τίτλους της αρεσκείας μας από μία λίστα με 24 παιχνίδια:

  • Lorelai
  • 2Dark
  • Citrouille: Sweet Witches
  • Lucius Demake
  • Lucius
  • Lucius II
  • Lucius III
  • The Descendant – Complete Season (Episodes 1-5)
  • GARAGE: Bad Trip
  • Kholat
  • The Final Station
  • Syndrome
  • Bad Dream: Fever
  • Knock-knock
  • Tharsis
  • Kingdom Wars 2: Definitive Edition
  • Wick
  • DISTRAINT: Deluxe Edition
  • Devil Daggers
  • City Climber
  • UNLOVED
  • The Hex
  • Yet Another Zombie Defense HD
  • I, Zombie

Very Positive Bundle 5

Το Fanatical επέλεξε 8 παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam και μας τα προσφέρει με το πακέτο Very Positive Bundle 5. Η συνολική αξία των παιχνιδιών είναι 90,93€ και εμείς πληρώνουμε στο Fanatical μόνο 3,99€.

Αγοράζοντας το Very Positive Bundle 5, προσθέτουμε στη συλλογή μας τους εξής τίτλους:

  • Alchemy Garden
  • Rain of Reflections: Set Free
  • Juanito Arcade Mayhem
  • Action Henk
  • Out of Reach: Treasure Royale
  • Detective Di: The Silk Rose Murders
  • Haimrik
  • Chariot

Pick & Mix Build Your Own Strategy Bundle

Εάν μας αρέσουν τα παιχνίδια στρατηγικής, τότε το Pick & Mix Build Your Own Strategy Bundle του Fanatical φτιάχτηκε για εμάς.

Αρχικά, επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 3,19€, πέντε παιχνίδια για 4,29€, ή επτά παιχνίδια για 5,39€.

Έπειτα, διαλέγουμε τους τίτλους της αρεσκείας μας από μία λίστα με 30 παιχνίδια:

  • Warhammer 40,000: Space Wolf
  • Warhammer Quest
  • Epic Car Factory
  • Airline Tycoon Deluxe
  • GemCraft – Chasing Shadows
  • Attack of the Earthlings
  • Beholder
  • Crookz the big heist
  • Supreme Ruler The Great War
  • Supreme Ruler 2020 Gold
  • Supreme Ruler 1936
  • Supreme Ruler: Cold War
  • HERO DEFENSE
  • Chicago 1930 : The Prohibition
  • Codex of Victory
  • Omerta – City of Gangsters
  • King of Dragon Pass
  • Space Rangers HD: A War Apart
  • Making History: The Calm and the Storm Gold Edition
  • Making History II: The War of the World
  • We Are The Dwarves
  • Railroad Pioneer
  • 100% Orange Juice
  • Star Wolves 3: Civil War
  • Tropico 4: Steam Special Edition
  • 1943 Deadly Desert
  • Grand Ages: Rome
  • Bridge Constructor
  • Distrust
  • Resort Boss: Golf

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Δωρεάν Blair Witch και Ghostbusters: The Video Game Remastered

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Αυτή τη φορά η εταιρεία προσφέρει στους χρήστες δύο τίτλους, οι οποίοι είναι το Blair Witch και το Ghostbusters: The Video Game Remastered.

Το πρώτο είναι ένα παιχνίδι τρόμου και το δεύτερο είναι μία περιπέτεια δράσης, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2019.

Για να πάρουμε δωρεάν το Blair Witch και το Ghostbusters: The Video Game Remastered, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε το παιχνίδι στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας, για όσα διαβάσατε, στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps