Home » Software » Παιχνίδια » Xbox Series X και S, Minecraft PSVR, Νέο Prince of Persia Sands of Time
GamingSteps#20200912 - Xbox Series X και S, Minecraft PSVR, Prince of Persia The Sands of Time

Xbox Series X και S, Minecraft PSVR, Νέο Prince of Persia Sands of Time

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Την εβδομάδα που πέρασε, η Microsoft ανακοίνωσε το Xbox Series S και τα χαρακτηριστικά του, τις τιμές των Series X και Series S, καθώς και την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Η Ubisoft θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιανουαρίου του 2021 μία νέα έκδοση του Prince of Persia: The Sands of Time. Η Mojang ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει στο Minecraft υποστήριξη για το PlayStation VR.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τα Xbox Series X και Series S

Την εβδομάδα που πέρασε, η Microsoft ανακοίνωσε το Xbox Series S και τα χαρακτηριστικά του, τις τιμές των Series X και Series S, καθώς και την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Η μικρή κονσόλα της σειράς είναι το Xbox Series S, το οποίο έχει 60% μικρότερες διαστάσεις από το Series X, αλλά δεν διαθέτει συσκευή ανάγνωσης 4K UHD Blu-ray δίσκων.

GamingSteps#20200912 - Xbox Series X και S, Minecraft PSVR, Prince of Persia The Sands of Time

Οι δύο κονσόλες της Microsoft διαθέτουν την ίδια ειδική CPU που είναι βασισμένη στη Zen 2 αρχιτεκτονική της AMD. Ο νέος οκταπύρηνος επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 3,6GHz στη μικρή κονσόλα και στα 3,8GHz στη μεγάλη.

Το ίδιο ισχύει και για τη GPU των δύο κονσολών, την οποία έχουν αναπτύξει η Microsoft σε συνεργασία με την AMD και είναι βασισμένη στην αρχιτεκτονική RDNA 2.

Στο Xbox Series X, η GPU έχει ισχύ 12,15 TeraFlops, 52 compute units, και είναι χρονισμένη στα 1,825GHz. Από την άλλη, στο Series S έχει ισχύ 4 TeraFlops, 20 compute units, και είναι χρονισμένη στα 1,565GHz.

Η μεγάλη κονσόλα έχει 16GB GDDR6, εκ των οποίων τα 10GB τρέχουν στα 560GB/s και χρησιμοποιούνται κυρίως για την επεξεργασία γραφικών. Τα εναπομείναντα 6GB τρέχουν στα 336GB/s και η κονσόλα τα χρησιμοποιεί για τις υπόλοιπες λειτουργίες του συστήματος.

Όσον αφορά το μικρότερο μοντέλο, αυτό διαθέτει 10GB GDDR6. Τα 8GB τρέχουν στα 224GB/s και τα χρησιμοποιεί για την επεξεργασία των γραφικών, ενώ τα 2GB τρέχουν στα 56GB/s και χρησιμοποιούνται για τις υπόλοιπες εργασίες που εκτελεί το σύστημα.

Η Microsoft έχει προσθέσει στις κονσόλες custom NVMe SSD με χωρητικότητα 1TB στο Xbox Series X και 512GB στο Series S. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου μέσω εξωτερικής υποδοχής για SSD κάρτες μνήμης.

Οι κονσόλες υποστηρίζουν hardware accelerated DirectX Raytracing (DXR) που προσθέτει επιπλέον ρεαλισμό στα παιχνίδια, βελτιώνοντας κατά πολύ την ποιότητά τους.

Ο νέος SSD και η αρχιτεκτονική Xbox Velocity εκμηδενίζουν τους χρόνους φόρτωσης και καθιστούν δυνατή τη λειτουργία Quick Resume.

Επιπλέον, χάρη στο Quick Resume, ο χρήστης θα μπορεί να διατηρεί πολλά παιχνίδια ανοιχτά στο παρασκήνιο και να τα εναλλάσσει χωρίς να περιμένει να φορτώσουν εκ νέου.

Επίσης, η Microsoft τόνισε ότι ακόμα και αν ο χρήστης απενεργοποιήσει την κονσόλα, το game state των παιχνιδιών παραμένει αποθηκευμένο στον δίσκο. Έτσι, όταν ανοίξει και πάλι την κονσόλα, τα παιχνίδια συνεχίζουν από το σημείο όπου τα είχε αφήσει.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ως game state ορίζουμε την “κατάσταση” στην οποία βρίσκεται ένα παιχνίδι ανά πάσα στιγμή. Η πιο συνήθης “κατάσταση” ενός παιχνιδιού είναι η αναμονή, δηλαδή όταν ο παίκτης έχει πατήσει παύση.

Το Xbox Series X υποστηρίζει 8K έως 120fps, ενώ το Series S μόνο 1440p έως 120fps. Ωστόσο, το μικρό μοντέλο μπορεί να κάνει upscale το περιεχόμενο που αναπαράγει σε 4K, αρκεί η συσκευή εξόδου, για παράδειγμα η τηλεόραση, να υποστηρίζει αυτή την ανάλυση.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, οι δύο κονσόλες έχουν USB 3.2 για τη σύνδεση εξωτερικών σκληρών δίσκων, θύρα Ethernet, HDMI, θύρα USB type-A στην πρόσοψη, και υποστηρίζουν τα Bluetooth και Wireless χειριστήρια της Microsoft.

Συμβατότητα με παλιούς τίτλους, τιμές, και ημερομηνία κυκλοφορίας

Τα Xbox Series υποστηρίζουν όλους τους τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει για τα Xbox, Xbox 360, και Xbox One, καθώς και όλα τα αξεσουάρ του Xbox One.

Οι κονσόλες θα κυκλοφορήσουν στις 10 Νοεμβρίου του 2020. Το Xbox Series X θα κοστίζει 499,99 ευρώ και το Series S θα στοιχίζει 299,99 ευρώ.

Επιπλέον, η Microsoft δημιούργησε το πρόγραμμα Xbox All Access, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν τις κονσόλες με δόσεις.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 24 μήνες, κοστίζει 24,99€ για το Series S και 34,99€ για το Series X. Εκτός από την κονσόλα, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, οι χρήστες λαμβάνουν και δύο χρόνια Xbox Game Pass Ultimate.

Η Ubisoft ανακοίνωσε το remake του Prince of Persia: The Sands of Time

Στο τελευταίο Forward stream που πραγματοποίησε στις 11 Σεπτεμβρίου, η Ubisoft ανακοίνωσε πως στις 21 Ιανουαρίου του 2021 θα κυκλοφορήσει μία νέα έκδοση του Prince of Persia: The Sands of Time, για PlayStation 4, Xbox One, και PC.

Η εταιρεία τόνισε πως δεν πρόκειται για κάποια remaster έκδοση, αλλά για το remake του αρχικού τίτλου, ο οποίος κυκλοφόρησε το 2003. Η ιστορία του παιχνιδιού και οι μηχανισμοί παραμένουν ίδιοι.

Ωστόσο, η Ubisoft επανασχεδίασε τα γραφικά σε υψηλότερη ανάλυση και ηχογράφησε από το μηδέν τους ήχους και τις φωνές. Η φωνή του πρίγκιπα στο remake ανήκει στον Yuri Lowenthal, ο οποίος είχε τον ίδιο ρόλο και στον αυθεντικό τίτλο του παιχνιδιού.

Το Minecraft θα κυκλοφορήσει στο PS VR και θα είναι δωρεάν

Η Mojang ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει στο Minecraft υποστήριξη για το PlayStation VR. Το update θα κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο και θα είναι διαθέσιμο δωρεάν σε όσους έχουν ήδη στην κατοχή τους την PS4 έκδοση του παιχνιδιού.

Ο Executive Producer του Minecraft, Roger Carpenter, δήλωσε πως η PSVR έκδοση θα έχει ελάχιστες διαφορές στο περιβάλλον χρήστη, ώστε να παρέχει περισσότερη άνεση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στο εικονικό περιβάλλον.

Η PSVR έκδοση έχει δύο διαφορετικά mode, το Immersive και το Living Room. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με το τι προσφέρουν και πόσο διαφέρουν μεταξύ τους. Τέλος, ο παίκτης θα χειρίζεται τον χαρακτήρα του με το DualShock 4.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 13 με 19 Σεπτεμβρίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20200912 - Xbox Series X και S, Minecraft PSVR, Prince of Persia The Sands of Time

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 13 και 19 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

15 Σεπτεμβρίου

  • BPM: Bullets Per Minute – σε PC
  • eFootball PES 2021 Season Update – σε PlayStation 4, Xbox One, και PC
  • Spelunky 2 – στο PlayStation 4
  • Vaporum: Lockdown – σε PC
  • Fight Crab – στο Nintendo Switch

17 Σεπτεμβρίου

  • Medieval Dynasty – σε PC
  • Mini Motor Racing X – στο Nintendo Switch
  • Pacer – σε PlayStation 4, Xbox One, και PC
  • Welcome to Elk – σε Xbox One και PC

18 Σεπτεμβρίου

  • Crysis Remastered – σε PlayStation 4, Xbox One, και PC
  • Super Mario 3D All-Stars – στο Nintendo Switch
  • WWE 2K Battlegrounds – σε PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, και Google Stadia

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Humble Totally Tropico Bundle

Το Humble Bundle δημιούργησε το Humble Totally Tropico Bundle, το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να προσθέσουμε στη συλλογή μας αρκετούς από τους τίτλους της σειράς παιχνιδιών Tropico.

Πληρώνοντας περίπου ένα ευρώ, παίρνουμε το “Tropico 3 – Steam Special Edition” και το “Tropico Reloaded”.

Δίνοντας σχεδόν 7 ευρώ, αποκτάμε τα παραπάνω, συν το “Tropico 4”, το “Tropico 4: Propaganda!”, το “Tropico 4: Voodoo DLC”, το “Tropico 4: Quick-dry Cement DLC”, το “Tropico 4: Plantador DLC”, και το “Tropico 3: Absolute Power”.

Τέλος, με 10,12 ευρώ, προσθέτουμε στη συλλογή μας όλα τα παραπάνω παιχνίδια, μαζί με τα ακόλουθα:

  • Tropico 5
  • Tropico 5 – Espionage
  • Tropico 5 – Waterborne
  • Tropico 5 – Generalissimo
  • Tropico 5 – T-Day
  • Tropico 5 – The Supercomputer
  • Tropico 4: Modern Times
  • Tropico 4: Megalopolis DLC
  • Tropico 4: Pirate Heaven DLC

Humble 1C Publishing Bundle

Η 1C σε συνεργασία με το Humble Bundle δημιούργησαν το Humble 1C Publishing Bundle, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε αρκετά από τα παιχνίδια της εταιρείας.

Δίνοντας κάτι λιγότερο από ένα ευρώ, παίρνουμε το “Devil's Hunt”, το “Haimrik”, το “7.62 High Calibre + Hard Life”, το “Gift of Parthax”, και το “Shiny”.

Με 5,87€ προσθέτουμε στη συλλογή μας όλα τα παραπάνω παιχνίδια, μαζί με τους ακόλουθους τίτλους:

  • Eternity: The Last Unicorn
  • Through the Woods
  • Quantum Replica
  • Codex of Victory
  • Re-Legion
  • Realpolitiks

Την ίδια στιγμή, αν πληρώσουμε 10,12 ευρώ ή παραπάνω, προσθέτουμε στην παραπάνω λίστα τα εξής παιχνίδια και DLC:

  • Conglomerate 451
  • Fell Seal: Arbiter's Mark
  • Stygian: Reign of the Old Ones
  • Deep Sky Derelicts
  • Deep Sky Derelicts – New Prospects

Τέλος, με 15,24 ευρώ παίρνουμε όλα τα παραπάνω μαζί με τους ακόλουθους τίτλους:

  • Ancestors Legacy
  • Ancestors Legacy – Digital Artbook
  • Ancestors Legacy – Digital Soundtrack
  • Fell Seal: Arbiter's Mark – Missions and Monsters

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Humble Bundle.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Mystery Vault Bundle 2

Με το Mystery Vault Bundle 2 του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA, από εκδότες όπως οι Deep Silver, Square Enix, Bethesda, και άλλες.

Το πακέτο κοστίζει 7,09€ και με την αγορά του παίρνουμε 8 παιχνίδια. Οι τίτλοι που αποκτούμε με το Mystery Vault Bundle 2 είναι κρυφοί. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν τα κλειδιά εμφανιστούν στον λογαριασμό μας.

Deus Ex Bundle

Το Deus Ex είναι μία σειρά action RPG, που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα σε ένα δυστοπικό περιβάλλον. Η σειρά επικεντρώνεται στη σύγκρουση μεταξύ μυστικών φατριών που επιθυμούν να ελέγξουν τον κόσμο.

Το Deus Ex Bundle είναι μία συλλογή που περιέχει κάποιους βασικούς τίτλους της σειράς. Στο συγκεκριμένο bundle θα βρούμε τρεις διαφορετικές επιλογές πακέτων ή τρία διαφορετικά tier, όπως τα ονομάζει το Fanatical.

Πληρώνοντας 1,95€, παίρνουμε το Deus Ex: Game of the Year Edition και το Deus Ex: Invisible War.

Με 4,55€ προσθέτουμε στην παραπάνω λίστα το Deus Ex: Human Revolution – Director's Cut.

Τέλος, με 8,09€ παίρνουμε επιπλέον το Deus Ex: Mankind Divided.

Όλοι μαζί οι τίτλοι έχουν πραγματική αξία 63,96€ και εμείς πληρώνουμε στο Fanatical μόνο 8,09€.

Hidden Object Pick & Mix Build Your Own Bundle

Με το Hidden Object Pick & Mix Build Your Own Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο με hidden object παιχνίδια.

Στο Hidden Object Pick & Mix Build Your Own Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε πέντε παιχνίδια για 2,19€, δέκα παιχνίδια για 3,29€, ή δεκαπέντε παιχνίδια στην τιμή των 4,39€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 23 τίτλους:

  • Sacra Terra: Kiss of Death Collector’s Edition
  • Sacra Terra: Angelic Night CE
  • Inbetween Land
  • The Last Dream: Developer's Edition
  • House of 1000 Doors: Family Secrets
  • House of 1000 Doors: The Palm of Zoroaster
  • House of 1000 Doors: Evil Inside
  • House of 1000 Doors: Serpent Flame
  • Alex Hunter: Lord of the Mind
  • Dark Angels: Masquerade of Shadows
  • Shtriga: Summer Camp
  • World Keepers: Last Resort
  • Mountain Crime: Requital
  • The Esoterica: Hollow Earth
  • The Saint: Abyss of Despair
  • The Fog: Trap for Moths
  • Joan Jade and the Gates of Xibalba
  • Eternal Journey: New Atlantis
  • Magic Encyclopedia: Moon Light
  • Mind's Eye: Secrets of the Forgotten
  • Love Alchemy: A Heart In Winter
  • Forest Legends: The Call of Love Collector's Edition
  • Dark Strokes: The Legend of the Snow Kingdom Collector’s Edition

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Δωρεάν το Railway Empire και το Where The Water Tastes Like Wine

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Αυτή τη φορά η εταιρεία προσφέρει στους χρήστες δύο τίτλους, οι οποίοι είναι το Railway Empire και το Where The Water Tastes Like Wine.

Το πρώτο είναι ένα παιχνίδι προσομοίωσης με τρένα που κυκλοφόρησε το 2018, και το δεύτερο είναι μία περιπέτεια που κυκλοφόρησε το 2018.

Για να πάρουμε δωρεάν το Railway Empire και το Where The Water Tastes Like Wine, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε το παιχνίδι στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας, για όσα διαβάσατε, στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps