Στα πιο ιδιαίτερα gadget για τον Σεπτέμβριο έχουμε μία θήκη μετατροπής SSD σε εξωτερικό δίσκο USB, ένα DIY φωτιστικό που αλλάζει φωτισμό ανάλογα με τη μουσική, και ένα USB type-C τηλεχειριστήριο υπερύθρων για το κινητό. Επιπλέον, στη στήλη αυτού του μήνα έχουμε ένα έξυπνο ντουί για συμβατικές λάμπες, έναν τηλεσκοπικό φακό κάμερας για κινητό, και έναν υγραντήρα ο οποίος λειτουργεί και ως ηλεκτρικό αρωματικό χώρου.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

LED ρολόι τοίχου με αυτορυθμιζόμενη ένταση φωτός

Κατά καιρούς, στη στήλη των gadget έχουμε δει διάφορα ρολόγια. Το καθένα τους έχει ξεχωριστό σχεδιασμό και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα επιλέγουμε.

Το ρολόι της φωτογραφίας έχει διάμετρο 30,5 εκατοστά, προβάλλει την ώρα σε 12ωρη και 24ωρη μορφή, και διαθέτει έναν δακτύλιο από 60 χωριστά LED τα οποία μετρούν τα δευτερόλεπτα.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Σεπτέμβριος 2020

Η ένταση του φωτός των LED και της κεντρικής οθόνης προσαρμόζεται αυτόματα, ανάλογα με το πόσο έντονος είναι ο φωτισμός στον περιβάλλοντα χώρο. Τέλος, το ρολόι λειτουργεί με ρεύμα και μπορούμε να το αγοράσουμε από το Banggood για 47,65€.

DIY φωτιστικό με δεκάδες μοτίβα φωτισμού

Αν θέλουμε ένα φωτιστικό το οποίο τραβάει τα βλέμματα και μπορούμε να επιλέξουμε τη μορφή που θα έχει, τότε το συγκεκριμένο DIY πακέτο της Geekcreit είναι ιδανική επιλογή.

Η συσκευασία περιλαμβάνει ένα πλήρες σετ εξαρτημάτων για την κατασκευή ενός LED πάνελ με διαστάσεις 100x130x16 χιλιοστά, το οποίο λειτουργεί με ρεύμα και μπορεί να προβάλλει δεκάδες μοτίβα φωτισμού.

Μερικές από τις λειτουργίες εναλλαγής φωτός είναι η προβολή της ώρας και η εμφάνιση μιας ομάδας από έξι μπάρες οι οποίες κινούνται στον ρυθμό της μουσικής μας, την οποία το φωτιστικό καταγράφει μέσω του μικροφώνου που διαθέτει.

Μπορούμε να προμηθευτούμε το συγκεκριμένο DIY σετ από το Banggood με 13,57€.

3 σε 1 σετ εργαλείων φόρτισης για το κινητό

Τα περισσότερα smartphone και tablet σήμερα χρησιμοποιούν δύο είδη θυρών φόρτισης, τη micro USB και τη USB type-C, με εξαίρεση τις συσκευές της Apple οι οποίες διαθέτουν θύρες lightning.

Αν θέλουμε να είμαστε καλυμμένοι σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας ένα καλώδιο συμβατό με κάθε τύπο θύρας φόρτισης. Εκτός και αν επενδύσουμε σε ένα σετ όπως το HOCO U86 που βλέπουμε στη φωτογραφία.

Πρόκειται για ένα μικρό κουτί το οποίο περιέχει ένα καλώδιο USB type-C σε USB type-C, ένα βύσμα USB type-A, ένα micro USB, και ένα lightning. Χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα βύσματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε τύπο καλωδίου θέλουμε.

Επιπλέον, το HOCO U86 λειτουργεί ως βάση για το τηλέφωνο και περιέχει ένα pin για την αφαίρεση της κάρτας SIM. Η τιμή του σετ είναι 16,96€.

Τηλεσκοπικός φακός κάμερας για κινητό

Η αγορά ενός τηλεσκοπίου είναι μία πολύ ακριβή επένδυση και λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ξοδέψουν τόσα χρήματα για ένα χόμπι.

Το Telephone Camera Lens μετατρέπει το κινητό σε τηλεσκόπιο. Ο φακός υποστηρίζει λειτουργία νυκτός και αυτόματο ζουμ, επιτρέποντάς μας να βλέπουμε και να φωτογραφίζουμε αντικείμενα από μεγάλες αποστάσεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Στη συσκευασία του τηλεσκοπικού φακού θα βρούμε και ένα τρίποδο που μας επιτρέπει να τοποθετούμε το κινητό μας σε αυτό. Η τιμή του φακού είναι 9,83€ στο Banggood.

Φορητός φορτιστής κινητού με μανιβέλα

Κάποτε οι μηχανές των αυτοκινήτων έπαιρναν μπροστά με τη γνωστή μανιβέλα. Τώρα που η τεχνολογία εξελίσσεται με τρελούς ρυθμούς, ήρθε η ώρα να φορτίζουμε το κινητό μας με τη βοήθεια ενός δυναμό.

Στη φωτογραφία βλέπουμε μία συσκευή χειροκίνητης φόρτισης. Χρειάζεται απλά να συνδέσουμε το καλώδιο του κινητού μας, και να αρχίσουμε το γύρισμα.

Σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να φορτίσουμε το smartphone μας, ούτε και ο πιο γρήγορος. Παρ’ όλα αυτά, είναι οικολογικός, και ιδανικός σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ή στο κάμπινγκ. Το συγκεκριμένο gadget κοστίζει 3,97€.

Εργαλείο για την τοποθέτηση προστατευτικού οθόνης

Η αλλαγή προστατευτικού οθόνης στο κινητό είναι απλή, αλλά απαιτεί σταθερό χέρι, αρκετό καθάρισμα, και υπομονή. Αν κάτι πάει στραβά, το κενό μεταξύ οθόνης και προστατευτικού θα έχει μία ή περισσότερες εκνευριστικές φυσαλίδες.

Με το συγκεκριμένο gadget, μπορούμε να αλλάξουμε το προστατευτικό του κινητού μας γρήγορα και με ασφάλεια. Ακόμη και αν θεωρούμε τον εαυτό μας ειδικό στην αλλαγή προστατευτικών, καλό είναι να διαθέτουμε ένα τέτοιο εργαλείο.

Η τιμή του είναι 4,12€ και είναι κατάλληλο για συσκευές έως 6 ίντσες.

Θήκη μετατροπής M.2 SSD σε φορητό δίσκο

Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύουμε μεγάλα ποσά στην αγορά έτοιμων φορητών δίσκων, ή να πετάμε παλιούς δίσκους τους οποίους ενδεχομένως δεν χρησιμοποιούμε πλέον πολύ.

Με την παραπάνω θήκη μπορούμε να μετατρέψουμε έναν M.2 SSD σε φορητό δίσκο, αρκεί να έχει διαστάσεις 2230, 2242, 2260, ή 2280. Η θήκη υποστηρίζει δίσκους με χωρητικότητα έως 2TB και προσφέρει ταχύτητες μεταφοράς αρχείων έως 10Gbps.

Στο Banggood θα βρούμε δύο εκδόσεις, μία USB type-C που κοστίζει 20,44€ και μία USB type-A που κοστίζει 20,02€.

Έξυπνο ντουί για συμβατικές λάμπες

Πλέον στη ζωή μας έχουν εισβάλλει για τα καλά οι έξυπνες συσκευές. Έχουμε τα έξυπνα ηχεία, τις ιδιοφυείς κούπες, ακόμη και καπάκια τουαλέτας από τη Xiaomi. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα gadget της κατηγορίας είναι τα έξυπνα φώτα.

Στην αγορά κυκλοφορούν αμέτρητες έξυπνες λάμπες που μπορούν να αλλάζουν χρώματα, έχουν ρυθμιζόμενη ένταση φωτός, και πολλά άλλα. Ωστόσο, αυτές οι οποίες πραγματικά αξίζουν κοστίζουν αρκετά και για πολλούς αποτελούν είδος πολυτελείας.

Η BlitzWolf δημιούργησε ένα επαναστατικό gadget το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε λάμπα σε έξυπνο φως. Πρόκειται για ένα έξυπνο ντουί το οποίο υποστηρίζει φωνητικές εντολές και κοστίζει 12,23€.

Μαγνητική αιωρούμενη βάση για οποιοδήποτε αντικείμενο

Μπορεί η ανθρωπότητα να εξελίσσεται και να κυκλοφορούν διαρκώς νέα προϊόντα, αλλά οι λάτρεις των gadget δεν ξεχνούν τα πιο περίεργα αντικείμενα που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος.

Για παράδειγμα, το 2018, αναβίωσαν τα μαγνητικά αιωρούμενα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούν μία ιδιαίτερα παλιά τεχνολογία. Από τότε, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά αρκετά τέτοια προϊόντα.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Σεπτέμβριος 2020

Ένα από τα καλύτερα του είδους είναι η πλατφόρμα της φωτογραφίας που επιτρέπει την αιώρηση αντικειμένων των οποίων το βάρος δεν ξεπερνά τα 250 γραμμάρια. Επιπλέον, η βάση διαθέτει τέσσερα φώτα LED τα οποία φωτίζουν διαρκώς το αντικείμενο.

Μπορούμε να αγοράσουμε τη μαγνητική βάση από το Banggood στην τιμή των 39,87€.

Ηλεκτρικό αρωματικό χώρου και υγραντήρας

Η υγρασία του αέρα, ειδικά στους εσωτερικούς χώρους, είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να τη διατηρούμε στα σωστά επίπεδα. Γι’ αυτό, είναι πάντα καλό να χρησιμοποιούμε κάποιον υγραντήρα.

Επιπλέον, σε όλους μας αρέσει να μυρίζει όμορφα το σπίτι, το γραφείο, και οι προσωπικοί μας χώροι. Κάποιοι χρησιμοποιούμε αρωματικά στικ και άλλοι έλαια, τα οποία διαλύουμε στο νερό και τα θερμαίνουμε στις κλασικές πήλινες βάσεις.

Η εικονιζόμενη συσκευή συνδυάζει δύο προϊόντα σε ένα. Είναι υγραντήρας και ηλεκτρικό αρωματικό χώρου. Μετατρέπει σε ομίχλη 45ml υγρού το λεπτό και το 300ml δοχείο που διαθέτει διαρκεί έως και 6,5 ώρες.

Τέλος, ο υγραντήρας – ηλεκτρικό αρωματικό ζυγίζει 340 γραμμάρια και κοστίζει 23,98€.

Έξυπνο LED ένδειξης αλλαγής κατεύθυνσης για το ποδήλατο

Όσοι έχουμε μετακινηθεί με ποδήλατο στην πόλη, ξέρουμε πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά αν δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Συνήθως, όταν θέλουμε να στρίψουμε κάπου, κάνουμε σινιάλο με το χέρι μας, ώστε να το γνωστοποιήσουμε σε όποιον μας ακολουθεί.

Ωστόσο, με το έξυπνο LED ένδειξης αλλαγής κατεύθυνσης μπορούμε να δείχνουμε σε όσους μας ακολουθούν αν θέλουμε να στρίψουμε ή αν θέλουμε να σταματήσουμε κάπου.

Χάρη στον αισθητήρα κίνησης που διαθέτει η συσκευή, καταλαβαίνει πότε στρίβουμε το ποδήλατο ή πότε επιβραδύνουμε, και εμφανίζει το ανάλογο σήμα.

Επιπλέον, η συσκευή προβάλλει στο οδόστρωμα μία ενδεικτική γραμμή, ενημερώνοντας έτσι τους οδηγούς για την απόσταση ασφαλείας που πρέπει να διατηρούν.

Το LED διαθέτει 1.200 mAh μπαταρία, φορτίζει μέσω USB, και κοστίζει 8,60€ στο διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα GearBest.

Μίνι ηλεκτρική κουρευτική μηχανή για τη μύτη

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από τις τρίχες στο εσωτερικό της μύτης. Αρκετοί από εμάς, όσο περνούν τα χρόνια, αποκτάμε όλο και περισσότερες τρίχες στη μύτη, οι οποίες μάλιστα μεγαλώνουν ιδιαίτερα γρήγορα.

Η κουρευτική μηχανή μύτης της Xiaomi είναι ελαφριά, αδιάβροχη, αρκετά ισχυρή, απόλυτα αθόρυβη, λειτουργεί με μία μπαταρία AAA, και κοστίζει 9,38€.

Λουρί σκύλου με ενσωματωμένο φακό

Όσοι έχουμε σκύλο, φροντίζουμε να τον πηγαίνουμε βόλτα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Προφανώς, όλοι διαθέτουμε ένα λουρί, αλλά σίγουρα δεν είναι σαν το Mostar UFO της Xiaomi.

Το Xiaomi Mostar UFO είναι κατασκευασμένο από ABS υλικό, έχει TPE αντιολισθητική λαβή, είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, και το μήκος του λουριού είναι 2,6 μέτρα.

Επιπλέον, διαθέτει ενσωματωμένο φακό με επαναφορτιζόμενη μπαταρία για να μην χάνουμε τον δρόμο μας κατά τη νυχτερινή βόλτα. Το Xiaomi Mostar UFO κοστίζει 51,75€.

Πώς σας φάνηκαν τα Gadget του Σεπτεμβρίου;

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον ή περίεργο από όσα σας παρουσιάσαμε; Θα αγοράσετε κάποιο από αυτά ή μήπως ήδη έχετε κάποια;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.