Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Μαζική Διαγραφή Facebook, Πλήρες URL Chrome, Σώστε Τα Flash Games
QuickSteps#128 - Μαζική Διαγραφή Facebook, HTTPS Στον Chrome, Flash Game

Μαζική Διαγραφή Facebook, Πλήρες URL Chrome, Σώστε Τα Flash Games

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, αναγκάζουμε τον Chrome να εμφανίζει πάντα ολόκληρα τα URL των ιστοσελίδων και απαγορεύουμε στον Microsoft Edge να τρέχει στο παρασκήνιο. Παίζουμε flash games με την εφαρμογή Flashpoint και πραγματοποιούμε μαζική διαγραφή δημοσιεύσεων στο Facebook. Προσαρμόζουμε την πλευρική εργαλειοθήκη και αλλάζουμε την εμφάνιση του Gmail. Εκτυπώνουμε επιλεγμένα κελιά στο Excel και τα Υπολογιστικά Φύλλα Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς απαγορεύω στον Microsoft Edge να τρέχει στο παρασκήνιο

Αρκετές εφαρμογές, από προεπιλογή, τρέχουν στο παρασκήνιο. Αυτό βοηθά στο να εμφανίζουν ειδοποιήσεις, να ελέγχουν αυτόματα για ενημερώσεις, και τα λοιπά, χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε κάτι εμείς.

Ωστόσο, όλα αυτά τα προγράμματα καταναλώνουν πόρους, οι οποίοι μπορεί να μας είναι χρήσιμοι. Για παράδειγμα, ίσως το σύστημα μας είναι αργό, ή χρησιμοποιούμε laptop και δεν θέλουμε να καταναλώνουμε άσκοπα τη μπαταρία.

Μία από τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο είναι ο Microsoft Edge. Ο λόγος για τον οποίο ο browser μένει ενεργός είναι διότι με τη χρήση των κατάλληλων επεκτάσεων μπορεί να εμφανίζει ειδοποιήσεις για νέα email, τον καιρό, και πολλά άλλα.

Για να απαγορεύσουμε στον Microsoft Edge να τρέχει στο παρασκήνιο, κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες πάνω δεξιά, και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, πατάμε τις τρεις παύλες πάνω αριστερά, και επιλέγουμε το “Σύστημα”.

Τέλος, απενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Να συνεχιστεί η εκτέλεση των εφαρμογών παρασκηνίου όταν κλείνει το Microsoft Edge”.

Πώς παίζω flash games με την εφαρμογή Flashpoint

Τα flash games είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ίντερνετ. Ωστόσο, η Adobe ανακοίνωσε ότι στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 θα διακόψει οριστικά την υποστήριξη του Flash.

Οπότε, τι θα συμβεί σε αυτά τα παιχνίδια; Πώς θα μπορούν οι λάτρεις του είδους να συνεχίσουν να παίζουν flash game;

Ευτυχώς, η ομάδα BlueMaxima δημιούργησε ένα πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει το τρέξιμο παιχνιδιών που είναι φτιαγμένα στο Flash, στο Shockwave, στην HTML5, στη Java, στον Unity Web Player, και άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες.

Το πρόγραμμα της BlueMaxima ονομάζεται Flashpoint και μπορούμε να το κατεβάσουμε από αυτήν τη σελίδα, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο “Download Flashpoint 8.0”.

Μόλις πατήσουμε τον σύνδεσμο, θα μεταφερθούμε σε μία νέα σελίδα, όπου πρέπει να επιλέξουμε το πακέτο του Flashpoint που καλύπτει τις ανάγκες μας.

Το “Ultimate” περιέχει όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια, screenshot, και τα λογότυπά τους. Έτσι, μπορούμε να παίζουμε τα αγαπημένα μας flash game, όπου και αν βρισκόμαστε, είτε έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο, είτε όχι.

Ωστόσο, το αρχείο που πρέπει να κατεβάσουμε έχει μέγεθος περίπου 330GB, και όταν το αποσυμπιέσουμε, θα καταλαμβάνει στον δίσκο περίπου 400GB. Αν μας ενδιαφέρει αυτό το πακέτο, κάνουμε κλικ στο “Download Torrent” ή στο “Download 7Z”.

Από την άλλη, το αρχείο λήψης του “Infinity” έχει μέγεθος 466MB, και όταν το αποσυμπιέσουμε, καταλαμβάνει στον δίσκο περίπου 1,7GB. Όμως, δεν περιέχει κανένα παιχνίδι, και απαιτείται να κατεβάσουμε χωριστά τα screenshot και τα λογότυπα.

Επιπλέον, την πρώτη φορά που παίζουμε κάποιο από τα flash game, θα πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ώστε να μπορέσει το Flashpoint να το κατεβάσει στον υπολογιστή.

Εάν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε λήψη του μικρού πακέτου, κάνουμε κλικ στο “Download EXE”.

Εφόσον κατεβάσουμε το πακέτο της αρεσκείας μας και το αποσυμπιέσουμε, τρέχουμε το Flashpoint και κάνουμε κλικ στο “Games”.

Έπειτα, εντοπίζουμε το παιχνίδι που θέλουμε από τη λίστα στο κέντρο του παραθύρου ή πραγματοποιούμε μία αναζήτηση με το όνομά του.

Όταν βρούμε το flash game που θέλουμε να παίξουμε, κάνουμε διπλό κλικ στην καταχώρηση. Το Flashpoint θα ανοίξει αυτόματα ένα νέο παράθυρο, στο οποίο θα τρέχει το παιχνίδι.

QuickSteps#128 - YouTube Χωρίς Διαφημίσεις, Μαζική Διαγραφή Facebook, Flash Game

Μαζική διαγραφή δημοσιεύσεων στο Facebook

Όταν θέλουμε να διαγράψουμε μία μόνο δημοσίευση στο Facebook, κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες πάνω δεξιά, και επιλέγουμε τη “Διαγραφή δημοσίευσης”.

Τι γίνεται όμως εάν επιθυμούμε να διαγράψουμε έναν μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων; Σίγουρα θα μπορούσαμε να τις διαγράψουμε μία προς μία, αλλά αυτή η διαδικασία απαιτεί να ξοδέψουμε πολύ χρόνο, που ίσως δεν έχουμε στη διάθεσή μας.

Ευτυχώς, το Facebook προσφέρει ένα εργαλείο που επιτρέπει τη μαζική διαγραφή δημοσιεύσεων. Για να ανοίξουμε το συγκεκριμένο εργαλείο, μπαίνουμε στο προφίλ μας και στην ενότητα “Δημοσιεύσεις” πατάμε το κουμπί “Διαχείριση δημοσιεύσεων”.

Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο στο οποίο επιλέγουμε τις δημοσιεύσεις που θέλουμε να διαγράψουμε και πατάμε “Διαγραφή”.

Εάν επιθυμούμε να διαγράψουμε όλες τις δημοσιεύσεις ενός συγκεκριμένου μήνα, κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Επιλογή όλων” και πατάμε “Διαγραφή”.

Αν ενδιαφερόμαστε για τις δημοσιεύσεις μιας συγκεκριμένης περιόδου ή μία μεμονωμένη δημοσίευση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα “Φίλτρα” στα οποία αποκτούμε πρόσβαση κάνοντας κλικ στο σχετικό κουμπί.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, μπορούμε να διαλέξουμε τη χρονική περίοδο που μας ενδιαφέρει, ποιος έχει κάνει τη δημοσίευση που ψάχνουμε, και αν θέλουμε να εμφανιστούν μόνο δημοσιεύσεις με συγκεκριμένες ετικέτες.

Όταν πραγματοποιήσουμε όλες τις απαραίτητες επιλογές, πατάμε “Τέλος”.

Αλλαγή της εμφάνισης του Gmail από το μενού γρήγορων ρυθμίσεων

Η Google πρόσθεσε στο Gmail ένα νέο μενού γρήγορων ρυθμίσεων. Μέσω αυτού του μενού, μπορούμε να τροποποιήσουμε την εμφάνιση της ιστοσελίδας, το πλήθος και τον τρόπο προβολής των email, και άλλα.

Για να ανοίξουμε το νέο μενού, κάνουμε κλικ στο γρανάζι πάνω δεξιά.

Έπειτα, μπορούμε να διαλέξουμε τον τρόπο προβολής των email. Η “Προεπιλεγμένη” και “Άνετη” προβολή δεν έχουν καμία διαφορά. Ωστόσο, η “Συμπαγής” μικραίνει αρκετά τον χώρο που καταλαμβάνει κάθε καταχώρηση μηνύματος στη λίστα των email.

Όπως παρατηρούμε στην ακόλουθη εικόνα, εάν ως “ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ” επιλέξουμε την “Άνετη”, βλέπουμε τέσσερα μηνύματα.  Αντίστοιχα, με την “ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ” ρυθμισμένη ως “Συμπαγής”, βλέπουμε πέντε μηνύματα στον ίδιο χώρο.

Η επόμενη διαθέσιμη ρύθμιση είναι η επιλογή θέματος. Στο μενού των γρήγορων ρυθμίσεων εμφανίζονται μόνο τα 8 τελευταία θέματα που χρησιμοποιήσαμε. Για να δούμε όλα τα διαθέσιμα θέματα, πρέπει να κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Προβολή όλων”.

Σειρά έχει ο τρόπος ταξινόμησης των email. Από προεπιλογή, το Gmail ταξινομεί τα μηνύματα με βάση την ώρα και ημέρα που τα λάβαμε.

Ωστόσο, μπορούμε να επιλέξουμε να προβάλλονται πρώτα όσα έχουμε επισημάνει ως σημαντικά, τα μη αναγνωσμένα, τα μηνύματα με αστέρι, και τα λοιπά.

Η τελευταία διαθέσιμη ρύθμιση αφορά την εμφάνιση του πλαισίου ανάγνωσης. Στο Gmail, από προεπιλογή, το περιεχόμενο των email εμφανίζεται στον χώρο που καταλαμβάνει η λίστα των μηνυμάτων.

Όπως βλέπουμε στην εικόνα, μόλις κάνουμε κλικ στο email, η λίστα των μηνυμάτων εξαφανίζεται και τη θέση της παίρνει το περιεχόμενο του μηνύματος.

Όμως, υπάρχει η δυνατότητα το Gmail να εμφανίζει το περιεχόμενο του επιλεγμένου μηνύματος είτε δίπλα από τη λίστα των email, είτε κάτω από αυτή.

Για να αλλάξουμε τον τρόπο προβολής των μηνυμάτων, επιλέγουμε τη ρύθμιση της αρεσκείας μας από την ενότητα “ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ” στο μενού των γρήγορων ρυθμίσεων.

Οργάνωση της πλευρικής εργαλειοθήκης του Gmail

Στην πλευρική εργαλειοθήκη του Gmail εμφανίζονται οι φάκελοι των email, το Google Meet, και το παράθυρο συνομιλιών του Hangouts.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν χρησιμοποιούμε το Meet, το Hangouts, ή όλους τους φακέλους μηνυμάτων. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος όλα αυτά τα στοιχεία να πιάνουν χώρο, στον οποίο θα μπορούσαμε να βλέπουμε μόνο ό,τι μας ενδιαφέρει πραγματικά.

Μέσω των ρυθμίσεων του Gmail μπορούμε να προσαρμόσουμε την πλευρική εργαλειοθήκη, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις μας. Αρχικά, κάνουμε κλικ στο γρανάζι, πάνω δεξιά, και πατάμε το “Δείτε όλες τις ρυθμίσεις”.

Για να κρύψουμε το chat του Hangouts και το Google Meet, μπαίνουμε στην καρτέλα “Συζήτηση και Meet”, επιλέγουμε την “Απενεργοποίηση συζήτησης” και την “Απόκρυψη ενότητας Meet στο κύριο μενού”, και κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση αλλαγών”.

Έπειτα, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Ετικέτες” και επιλέγουμε τους φακέλους που θέλουμε να βλέπουμε στην πλευρική εργαλειοθήκη.

Για να αποκρύψουμε έναν φάκελο, πατάμε στην “απόκρυψη”. Αντίστοιχα, για να κάνουμε ορατό οποιονδήποτε φάκελο, κάνουμε κλικ στην “εμφάνιση”.

Μόλις ολοκληρώσουμε όλες τις ρυθμίσεις, πατάμε το λογότυπο του Gmail, πάνω αριστερά, για να επιστρέψουμε στην αρχική σελίδα. Όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα, η πλευρική εργαλειοθήκη είναι αρκετά πιο οργανωμένη και εύχρηστη από πριν.

Εκτύπωση επιλεγμένων κελιών στο Excel και στα Υπολογιστικά Φύλλα Google

Από προεπιλογή, όταν εκτυπώνουμε ένα λογιστικό φύλλο, γίνεται εκτύπωση όλων των δεδομένων που περιέχει. Ωστόσο, το Excel και τα Υπολογιστικά Φύλλα Google επιτρέπουν την εκτύπωση επιλεγμένων κελιών.

Εκτύπωση επιλεγμένων κελιών στο Excel

Αρχικά, διαλέγουμε τα κελιά που μας ενδιαφέρουν και κάνουμε κλικ στο “Αρχείο”.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στην “Εκτύπωση” και πατάμε το βέλος δίπλα από την “Εκτύπωση ενεργών φύλλων”.

Θα εμφανιστεί ένα μενού, από το οποίο διαλέγουμε την “Εκτύπωση επιλογής”.

Τέλος, ρυθμίζουμε τις υπόλοιπες παραμέτρους και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Εκτύπωση”.

Εκτύπωση επιλεγμένων κελιών στα Υπολογιστικά Φύλλα Google

Πρώτα από όλα, επιλέγουμε τα κελιά που θέλουμε να εκτυπώσουμε.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο” και πατάμε στην “Εκτύπωση”.

Στη σελίδα των ρυθμίσεων της εκτύπωσης κάνουμε κλικ στο “Τρέχον φύλλο”.

Από το μενού που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε τα “Επιλεγμένα κελιά”.

Μόλις ολοκληρώσουμε όλες τις ρυθμίσεις της εκτύπωσης, πατάμε “ΕΠΟΜΕΝΟ”.

Τέλος, διαλέγουμε τον εκτυπωτή, πόσα αντίγραφα θέλουμε να δημιουργήσουμε, αν επιθυμούμε η εκτύπωση να είναι έγχρωμη ή ασπρόμαυρη, και κάνουμε κλικ στο “Print”.

Εμφάνιση ολόκληρου του URL στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome

Ο Google Chrome κρύβει το “https://” και το “www.” από τα URL των ιστοσελίδων. Για να δούμε αυτά τα δύο τμήματα μιας διεύθυνσης, πρέπει να κάνουμε διπλό κλικ στη γραμμή διευθύνσεων.

Ωστόσο, ενεργοποιώντας μία ρύθμιση, μπορούμε να αναγκάσουμε τον Chrome να εμφανίζει πάντα ολόκληρα τα URL των ιστότοπων.

Αρχικά, πρέπει να ενεργοποιήσουμε ένα flag. Τα flag είναι μία σειρά από κρυφές ρυθμίσεις που έχει ενσωματώσει η Google στον browser της.

Για να ενεργοποιήσουμε την κρυφή ρύθμιση που μας ενδιαφέρει, γράφουμε στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome “chrome://flags” και πατάμε Enter.

QuickSteps#128 - Μαζική Διαγραφή Facebook, HTTPS Στον Chrome, Flash Game

Έπειτα, γράφουμε στην αναζήτηση “Context menu show full URLs” και αλλάζουμε τη ρύθμιση από “Default” σε “Enabled”.

Μετά, κάνουμε κλικ στο “Relaunch” ώστε να γίνει επανεκκίνηση του προγράμματος και να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome και επιλέγουμε το “Να εμφανίζονται πάντα ολόκληρα URL”.

Από εδώ και πέρα, ο browser της Google θα εμφανίζει τα πλήρη URL των ιστοσελίδων με τα “https://” και “www.”.

Να σημειώσουμε πως τα flags του Chrome περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον πειραματικές ρυθμίσεις, που δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα λειτουργούν σωστά.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps