Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Μπλοκάρισμα Facebook, Autoplay Play Store, Προγραμματισμός Tweet
QuickSteps#127 - Μπλοκάρισμα Facebook, Autoplay Play Store, Προγραμματισμός Tweet

Μπλοκάρισμα Facebook, Autoplay Play Store, Προγραμματισμός Tweet

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, μπλοκάρουμε δημοσιεύσεις στο Facebook και προγραμματίζουμε tweet από την ιστοσελίδα του Twitter. Μεταφέρουμε εικόνες και βίντεο από το Facebook στις Φωτογραφίες Google και απενεργοποιούμε το Insert Key και τις ειδοποιήσεις του Microsoft Defender στα Windows 10. Απενεργοποιούμε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο Play Store και προσθέτουμε υδατογράφημα σε εικόνες με το Snapseed.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Μπλοκάρισμα δημοσιεύσεων στο Facebook

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες είμαστε φίλοι με κάποιον στο Facebook από ευγένεια ή μόνο για να συνομιλούμε μαζί του με μηνύματα. Για παράδειγμα, ίσως έχουμε κάποιον συγγενή ο οποίος είναι πολύ δραστήριος στα social media.

Οπότε, είναι αρκετά πιθανό να έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτόν/αυτή το να είμαστε φίλοι στο Facebook. Ίσως όμως θεωρούμε αρκετά ενοχλητικό το γεγονός ότι βλέπουμε διαρκώς όσα δημοσιεύει στην αρχική σελίδα του ιστότοπου.

Σε μία τέτοια περίπτωση, μπορούμε απλά να μπλοκάρουμε τις δημοσιεύσεις του. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, βρίσκουμε μία από τις δημοσιεύσεις του στην αρχική σελίδα του Facebook και πατάμε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά.

QuickSteps#127 - Μπλοκάρισμα Facebook, Autoplay Play Store, Προγραμματισμός Tweet

Στο μενού που θα εμφανιστεί υπάρχουν δύο διαφορετικές επιλογές σίγασης των δημοσιεύσεων του χρήστη. Η πρώτη είναι η “Απόκρυψη ΟΝΟΜΑ για 30 ημέρες” και η δεύτερη το “Να μην ακολουθώ το χρήστη ΟΝΟΜΑ”.

Εάν διαλέξουμε την πρώτη επιλογή, δεν θα βλέπουμε τις δημοσιεύσεις του χρήστη για τις επόμενες 30 ημέρες. Μετά το πέρας των 30 ημερών, το Facebook θα απενεργοποιήσει αυτή τη ρύθμιση και εμείς θα βλέπουμε ξανά όσα δημοσιεύει.

Ωστόσο, αν δεν θέλουμε να δούμε ποτέ ξανά τις δημοσιεύσεις του, τότε διαλέγουμε τη δεύτερη επιλογή.

Υπάρχει ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο μπορούμε να σταματήσουμε να ακολουθούμε κάποιον στο Facebook.

Αρχικά, επισκεπτόμαστε το προφίλ του και στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο εικονίδιο δεξιά.

Από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέγουμε το “Να μην ακολουθώ”.

Ξεμπλοκάρισμα δημοσιεύσεων

Αν κάποια στιγμή αλλάξουμε γνώμη, μπορούμε να αναιρέσουμε το μπλοκάρισμα των δημοσιεύσεων. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε το βελάκι πάνω δεξιά και επιλέγουμε “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στις “Προτιμήσεις Ενημερώσεων”.

Έπειτα, μπαίνουμε στην “Επανασύνδεση” ή στην “Προσωρινή απόκρυψη”, ανάλογα με το αν είχαμε πάψει να ακολουθούμε τον χρήστη ή μπλοκάραμε προσωρινά τις δημοσιεύσεις του.

Στην πρώτη περίπτωση, πατάμε το εικονίδιο με το “+” δίπλα στο όνομα του χρήστη για να τον ακολουθήσουμε εκ νέου.

Αντίστοιχα, στη δεύτερη περίπτωση κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με το ρολόι, ώστε να ξεκινήσουμε και πάλι να βλέπουμε τις δημοσιεύσεις του.

Μεταφορά εικόνων και βίντεο από το Facebook στις Φωτογραφίες Google

Οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε, μπορούμε να κατεβάσουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουμε στον λογαριασμό μας στο Facebook.

Έπειτα, μπορούμε να ανεβάσουμε αυτά τα αρχεία στις Φωτογραφίες Google, ώστε να δημιουργήσουμε online αντίγραφα ασφαλείας ή να τα μοιραστούμε με πρόσωπα τα οποία δεν χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο.

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε όλη αυτή τη διαδικασία, διότι το Facebook προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς των εικόνων και των βίντεο του λογαριασμού μας απευθείας στις Φωτογραφίες Google.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε το βέλος πάνω δεξιά και επιλέγουμε “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Στη συνέχεια, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Κάνουμε κλικ στο “Οι πληροφορίες σας στο Facebook” και πατάμε “Προβολή” δίπλα στο “Μεταφορά αντιγράφου φωτογραφιών ή βίντεο”.

Το Facebook θα ζητήσει να εισάγουμε τον κωδικό πρόσβασης, ώστε να επιβεβαιώσει την ταυτότητά μας. Οπότε, τον πληκτρολογούμε και κάνουμε κλικ στη “Συνέχεια”.

Μετά, διαλέγουμε τις “Φωτογραφίες Google” από το μενού “Επιλογή προορισμού”.

Επιλέγουμε τις “Φωτογραφίες” και πατάμε “Επόμενο”.

Στη νέα σελίδα που θα ανοίξει, διαλέγουμε τον λογαριασμό Google στον οποίο θέλουμε να μεταφέρουμε τις φωτογραφίες, ή αν χρειάζεται, πραγματοποιούμε σύνδεση κάνοντας κλικ στην “Προσθήκη λογαριασμού”.

Η Google θα ζητήσει να παρέχουμε άδεια στο Facebook, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό που επιλέξαμε, και κατ' επέκταση στις Φωτογραφίες Google.

Αν δεν παρέχουμε αυτή την άδεια, το Facebook δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τη μεταφορά των φωτογραφιών. Γι' αυτό, πατάμε “Να επιτρέπεται”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Επιβεβαίωση μεταφοράς” και η μεταφορά των φωτογραφιών θα ξεκινήσει άμεσα.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί έως ότου ολοκληρωθεί η μεταφορά εξαρτάται από το πλήθος των φωτογραφιών που έχουμε στον λογαριασμό μας στο Facebook.

Καθώς μπορεί να περάσουν αρκετές ημέρες, μπορούμε να ελέγχουμε την κατάσταση της μεταφοράς ακολουθώντας τα ίδια βήματα: “Ρυθμίσεις και απόρρητο → Ρυθμίσεις → Οι πληροφορίες σας στο Facebook → Μεταφορά αντιγράφου φωτογραφιών ή βίντεο”.

QuickSteps#127 - Μπλοκάρισμα Facebook, Autoplay Play Store, Προγραμματισμός Tweet

Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά των φωτογραφιών, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να μεταφέρουμε τα βίντεο μας.

Πώς απενεργοποιώ το Insert Key στα Windows 10

Το Insert Key είναι ένα από τα πιο εξειδικευμένα κουμπιά του πληκτρολογίου. Ως εκ τούτου, αυτοί που το χρησιμοποιούν είναι ελάχιστοι. Παρ' όλα αυτά, οι εταιρείες κατασκευής laptop και πληκτρολογίων επιμένουν να το προσθέτουν στα προϊόντα τους.

Η βασική χρήση του Insert Key είναι η ενεργοποίηση της λειτουργίας Overtype. Όταν είναι ενεργή αυτή η λειτουργία, οτιδήποτε γράφουμε αντικαθιστά αυτόματα το κείμενο που υπάρχει μετά τον κέρσορα.

Σε όλους μας έχει τύχει να πατήσουμε κατά λάθος το Insert Key και εξαιτίας της λειτουργίας Overtype να χάσουμε τμήμα του κειμένου που συντάσσουμε. Ωστόσο, αν θέλουμε, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το Insert Key μέσω του Μητρώου των Windows.

Το Μητρώο των Windows περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Για να ανοίξουμε το Μητρώο των Windows, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε “ENTER”.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout

Θα πρέπει να δημιουργήσουμε μία νέα “Δυαδική τιμή”. Οπότε, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, επιλέγουμε “Δημιουργία → Δυαδική τιμή”, και ονομάζουμε την τιμή “Insert Remap”.

Έπειτα, κάνουμε διπλό κλικ στο “Insert Remap”. Στα “Δεδομένα τιμής” πληκτρολογούμε τα ακόλουθα και πατάμε το “OK”.

00 00 00 00 00 00 00 00 02 00 00 00 00 00 52 E0 00 00 00 00

Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή μας για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Διαχείριση ειδοποιήσεων του Microsoft Defender στα Windows 10

Το Microsoft Defender, παλαιότερα γνωστό ως Windows Defender, είναι το δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς που παρέχει η εταιρεία στα Windows 10.

Όπως κάθε άλλη εφαρμογή του είδους, τρέχει συνέχεια στο παρασκήνιο και ελέγχει τα αρχεία του υπολογιστή. Σε περίπτωση που εντοπίσει κάποια απειλή, το Microsoft Defender εμφανίζει σχετική ειδοποίηση, ώστε να μας γνωστοποιήσει τα ευρήματά του.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προστασίας της Microsoft εμφανίζει ειδοποιήσεις όταν ολοκληρώνει τον έλεγχο του υπολογιστή, τον οποίο πραγματοποιεί τακτικά στο παρασκήνιο, είτε βρει κάποια απειλή, είτε όχι.

Εάν θεωρούμε περιττές αυτές τις ειδοποιήσεις και μας αρκεί το γεγονός ότι το Microsoft Defender προστατεύει τον υπολογιστή μας, μπορούμε να τις απενεργοποιήσουμε ιδιαίτερα εύκολα.

Αρχικά, γράφουμε στην αναζήτηση “Ασφάλεια των Windows” και πατάμε “Άνοιγμα”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, μπαίνουμε στην “Προστασία από ιούς και απειλές”.

Στην ενότητα “Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές”, κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Διαχείριση ρυθμίσεων”.

Έπειτα, εντοπίζουμε τις “Ειδοποιήσεις” και πατάμε στον σύνδεσμο “Αλλαγή ρυθμίσεων ειδοποιήσεων”.

Από εδώ, μπορούμε να επιλέξουμε ποιες ειδοποιήσεις θέλουμε να εμφανίζει το Microsoft Defender, ή μπορούμε να τις απενεργοποιήσουμε όλες από τον κεντρικό διακόπτη κάτω από τη “Λήψη πληροφοριακών ειδοποιήσεων”.

Προγραμματισμός tweet από την ιστοσελίδα του Twitter

Αρκετοί συνηθίζουμε να διαβάζουμε τα νέα της ημέρας αργά το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθούμε.

Ωστόσο, σε κανέναν δεν αρέσει να λαμβάνει μεταμεσονύχτιες ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές των social media. Οπότε, τι κάνουμε αν δούμε ένα ενδιαφέρον άρθρο και δεν θέλουμε να το κοινοποιήσουμε μέσω Twitter λόγω περασμένης ώρας;

Μπορούμε να συντάξουμε το tweet και να προγραμματίσουμε τη δημοσίευσή του για κάποια άλλη στιγμή της ημέρας ή ακόμα και για μία διαφορετική ημερομηνία.

Προγραμματισμός δημοσίευσης tweet

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε το σχετικό εικονίδιο στο πλαίσιο σύνταξης tweet.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέγουμε την ημερομηνία και την ώρα που θέλουμε να δημοσιευτεί το tweet και κάνουμε κλικ στην “Επιβεβαίωση”.

Μόλις συντάξουμε το tweet, πατάμε το κουμπί “Πρόγραμμα”.

Προβολή και επεξεργασία προγραμματισμένων tweet

Για να δούμε όλα τα tweet που έχουμε προγραμματίσει, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο προγραμματισμού.

Έπειτα, πατάμε στον σύνδεσμο “Προγραμματισμένα Tweet”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το tweet που θέλουμε να επεξεργαστούμε.

Όταν ολοκληρώσουμε την επεξεργασία, κάνουμε κλικ στο “Πρόγραμμα”.

Διαγραφή προγραμματισμένων tweet

Εάν θέλουμε να διαγράψουμε ένα προγραμματισμένο tweet, θα πρέπει να μπούμε στο σχετικό μενού. Αρχικά, από το πλαίσιο σύνταξης πατάμε το τελευταίο εικονίδιο.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στα “Προγραμματισμένα tweet”.

Στη συνέχεια, πατάμε “Επεξεργασία”, πάνω δεξιά.

Διαλέγουμε τα tweet που θέλουμε να διαγράψουμε και κάνουμε κλικ στη “Διαγραφή”.

Τέλος, στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατάμε “Διαγραφή”.

Απενεργοποίηση της αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο στο Play Store

Στις σελίδες αρκετών app και παιχνιδιών στο κατάστημα εφαρμογών της Google υπάρχουν τρέιλερ ή gameplay βίντεο. Από προεπιλογή, το Play Store πραγματοποιεί αυτόματη αναπαραγωγή αυτών των βίντεο.

Αν έχουμε συνδέσει το κινητό στο WiFi, τότε δεν μας ενδιαφέρει η κατανάλωση δεδομένων. Ωστόσο, εάν κάνουμε χρήση δεδομένων κινητής, τότε είναι σημαντικό να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη αναπαραγωγή.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε την εφαρμογή του Play Store και πατάμε στις τρεις γραμμές πάνω αριστερά.

Έπειτα, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Από το μενού των ρυθμίσεων, πατάμε στην “Αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε το “Να μην γίνεται αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο” και πατάμε “ΤΕΛΟΣ”.

Αυτό ήταν, από εδώ και στο εξής το Play Store δεν θα πραγματοποιεί αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο που υπάρχουν στις σελίδες των εφαρμογών.

Προσθήκη υδατογραφήματος σε εικόνες με το Snapseed

Ένα υδατογράφημα δεν αποδεικνύει ότι η εικόνα μας ανήκει και δεν έχει οποιαδήποτε νομική ισχύ. Ωστόσο, μπορεί να αποτρέψει τους επίδοξους “κλέφτες” από το να τη χρησιμοποιήσουν χωρίς την άδεια μας.

Η προσθήκη υδατογραφήματος σε εικόνα μπορεί να γίνει μέσω υπολογιστή με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων, όπως το Photoshop.

Όμως, υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αυτή την εργασία και εν κινήσει, με τη βοήθεια της εφαρμογής Snapseed.

Προσθήκη υδατογραφήματος

Αρχικά, ανοίγουμε την εφαρμογή, πατάμε σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης, και εντοπίζουμε τη φωτογραφία στην οποία θέλουμε να προσθέσουμε υδατογράφημα.

Εάν χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά το Snapseed, θα χρειαστεί να του παρέχουμε άδεια πρόσβασης στα αρχεία του κινητού μας. Οπότε, αν δούμε το ακόλουθο παράθυρο, πατάμε “ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ”.

Μόλις η εικόνα που επιλέξαμε ανοίξει, πατάμε στα “ΕΡΓΑΛΕΙΑ” και διαλέγουμε τη “Διπλή έκθεση”.

Έπειτα, πατάμε το εικονίδιο προσθήκης εικόνας και εντοπίζουμε το αρχείο που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ως υδατογράφημα.

Στη συνέχεια, προσαρμόζουμε το μέγεθός του και το τοποθετούμε στο επιθυμητό σημείο, πάνω στην αρχική εικόνα.

Μετά, πατάμε το εικονίδιο των στιλ, διαλέγουμε την “Προσθήκη”, και πατάμε το “✓” για να αποθηκεύσουμε την αλλαγή που πραγματοποιήσαμε.

Αποθήκευση εικόνας

Για να αποθηκεύσουμε την εικόνα, πατάμε “ΕΞΑΓΩΓΗ” και από το πλαίσιο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε “Εξαγωγή ως”.

Διαλέγουμε σε ποιον φάκελο θέλουμε να αποθηκεύσουμε την εικόνα, γράφουμε το όνομα που επιθυμούμε να έχει, και πατάμε “ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ”.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps