Για τον Ιούνιο επιλέξαμε gadget που θα καλύψουν σχεδόν κάθε μας ανάγκη. Μεταξύ άλλων, έχουμε έναν μικρό 3D εκτυπωτή, μία έξυπνη ζυγαριά που παρακολουθεί την εξέλιξη του σώματός μας, και μία συσκευή μετατροπής ενσύρματων ακουστικών σε ασύρματα. Επίσης, στη στήλη μας θα βρείτε μία έξυπνη ηλεκτρική τρόμπα αυτοκινήτου, ένα ηλεκτρικό λουκέτο με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, και μία βάση οθόνης υπολογιστή που λειτουργεί και ως USB Hub.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Μικρός 3D εκτυπωτής

Η εκτύπωση αντικειμένων με τη χρήση 3D εκτυπωτή είναι ένα ενδιαφέρον χόμπι. Ωστόσο, πολλοί το θεωρούν απαγορευτικό, κυρίως λόγω του κόστους του εξοπλισμού και των προγραμμάτων που απαιτούνται.

Ο Fulcrum Minibot 1.0 είναι ένας οικονομικός 3D εκτυπωτής με μέγεθος 21x21x22 εκατοστά, ο οποίος μπορεί να εκτυπώνει αντικείμενα με διαστάσεις μέχρι 7,5 εκατοστά ύψος και 7 εκατοστά μήκος/πλάτος.

Η ανάγνωση των αρχείων προς εκτύπωση γίνεται μέσω καρτών μνήμης ή σύνδεσης με τον υπολογιστή. Επίσης, επιλέγουμε τα αντικείμενα που θέλουμε να εκτυπώσουμε και το υλικό που θα χρησιμοποιήσει ο εκτυπωτής από την ενσωματωμένη οθόνη αφής 2,4 ιντσών TFT.

Τον Fulcrum Minibot 1.0 μπορούμε να τον αγοράσουμε από το διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα GearBest για 130,48€.

Έξυπνο ηλεκτρικό κερί από τη Xiaomi

Τα κεριά είναι ιδανικά για τη δημιουργία ατμόσφαιρας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Ιούνιος 2020

Όμως, όσο όμορφα και αν είναι, η φωτιά από το φιτίλι είναι επικίνδυνη. Επίσης, αν πέσουν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ο λεκές που δημιουργεί το λιωμένο κερί φεύγει πολύ δύσκολα.

Τα YLFW01YL της Xiaomi είναι ηλεκτρικά κεριά με LED που παράγουν φωτεινότητα 10 lumens και χρώμα με θερμοκρασία 1800K. Η μπαταρία τους έχει χωρητικότητα 2.100mAh και προσφέρει μέχρι 8 ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Ο χειρισμός των YLFW01YL πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής που παρέχει η εταιρεία. Η Xiaomi αναφέρει ότι μπορούμε να συνδέσουμε μεταξύ τους μέχρι 30.000 ηλεκτρικά κεριά, τα οποία έχουμε τη δυνατότητα να τα χειριζόμαστε όλα μαζί ταυτόχρονα.

Μπορούμε να αγοράσουμε τα YLFW01YL από το GearBest για 40,70€ το ένα.

Βάση για τη ρύθμιση της κλίσης του laptop

Οι κατασκευαστές πληκτρολογίων προσφέρουν τη δυνατότητα να αλλάζουμε την κλίση τους, ώστε να πληκτρολογούμε με περισσότερη άνεση, χωρίς να κουράζουμε τους καρπούς μας.

Για να είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, τα περισσότερα πληκτρολόγια διαθέτουν ποδαράκια στο πίσω μέρος. Αυτό όμως δεν ισχύει στα laptop, τα οποία έχουν ενσωματωμένο πληκτρολόγιο, και η κλίση που παρέχουν είναι συγκεκριμένη.

Υπάρχουν βάσεις ψύξης για φορητούς υπολογιστής που ταυτόχρονα επιτρέπουν την αλλαγή της κλίσης του laptop, άρα και του πληκτρολογίου. Όμως, συνήθως είναι ογκώδεις και η μεταφορά τους είναι δύσκολη.

Η βάση της Baseus είναι κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου, έχει πάχος 3 χιλιοστά, ζυγίζει 150 γραμμάρια, και μπορούμε να την τοποθετήσουμε πολύ εύκολα στο κάτω μέρος του laptop. Κοστίζει 9,05€ στο Banggood.

Βάση οθόνης υπολογιστή και USB Hub

Το αιώνιο πρόβλημα με τους σταθερούς υπολογιστές είναι ότι η οθόνη καταλαμβάνει αρκετό χώρο πάνω στο γραφείο. Ωστόσο, η χρήση μιας βάσης, όπως αυτή της εικόνας, βοηθά στο να απελευθερώσουμε αρκετό χώρο στην επιφάνεια του γραφείου.

Η BL-050 είναι κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου και έχει διαστάσεις 55×16,8×5 εκατοστά. Ο κενός χώρος έχει ύψος 4 εκατοστά και επιτρέπει την αποθήκευση του πληκτρολογίου, ώστε να μην πιάνει χώρο όσο δεν το χρησιμοποιούμε.

Επιπλέον, η βάση λειτουργεί και ως USB Hub, καθώς στη μία πλευρά έχει 4 θύρες USB. Μπορούμε να την προμηθευτούμε από το Banggood για 33,59€.

Ηλεκτρικό λουκέτο με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

Κανείς δεν αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των παραδοσιακών λουκέτων. Ωστόσο, απαιτούν να έχουμε πάντα μαζί μας το κλειδί.

Το Fliplock SL-S1 είναι ένα έξυπνο ηλεκτρικό λουκέτο το οποίο διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Με 2 ώρες φόρτιση μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε έως 3.000 φορές και στη μνήμη του μπορούμε να αποθηκεύσουμε έως 10 δακτυλικά αποτυπώματα. Θα βρούμε το Fliplock SL-S1 στο GearBest στα 28,43€.

Έξυπνη κλειδαριά για συρτάρια και ντουλάπια

Οι λόγοι για τους οποίους ενδεχομένως θέλουμε να κλειδώσουμε ένα συρτάρι ή ντουλάπι ποικίλλουν.

Ίσως έχουμε παιδιά, και για την ασφάλεια τους πρέπει να κλειδώσουμε το συρτάρι με τα μαχαίρια στην κουζίνα.

Σαφώς υπάρχουν οι παραδοσιακές κλειδαριές, αλλά οι περισσότερες απαιτούν να ανοίξουμε κάποια οπή στο συρτάρι ή στο πορτάκι του ντουλαπιού. Επίσης, οποιοσδήποτε βρει το κλειδί, μπορεί να ξεκλειδώσει τον ασφαλισμένο αποθηκευτικό χώρο.

Η Yeelock είναι μία έξυπνη κλειδαριά, την οποία τοποθετούμε πολύ εύκολα στο εσωτερικό του συρταριού ή του ντουλαπιού που θέλουμε να κλειδώσουμε. Λειτουργεί με 2 μπαταρίες AAA, και κλειδώνει/ξεκλειδώνει με το app που παρέχει η εταιρεία.

Η έξυπνη κλειδαριά Yeelock κοστίζει 37,19€ στο GearBest.

Μπρελόκ για ενσύρματα ακουστικά και USB καλώδια

Το καλώδιο των ενσύρματων ακουστικών με τον καιρό μπερδεύεται τόσο πολύ που είναι σχεδόν αδύνατο να το ξεμπερδέψουμε. Ωστόσο, με το gadget της φωτογραφίας μπορούμε να αποφύγουμε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Ιούνιος 2020

Με τη βοήθεια αυτού του μπρελόκ μπορούμε να έχουμε πάντα τακτοποιημένο το καλώδιο των ακουστικών. Επίσης, είναι ιδανικό για τη φύλαξη του USB καλωδίου που χρησιμοποιούμε για να φορτίζουμε το κινητό.

Το μπρελόκ της Xiaomi θα μας φανεί χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις και κοστίζει 12,85€ στο διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα Banggood.

Συσκευή μετατροπής ενσύρματων ακουστικών σε ασύρματα

Αν το παραπάνω gadget δεν μας αρκεί ή έχουμε βαρεθεί τα καλώδια, με τη βοήθεια του μετατροπέα της Baseus μπορούμε να μετατρέψουμε οποιαδήποτε ενσύρματα ακουστικά σε ασύρματα.

Ο συγκεκριμένος μετατροπέας υποστηρίζει Bluetooth 5.0 και NFC, ζυγίζει 150 γραμμάρια, και διαθέτει 400mAh μπαταρία που προσφέρει 120 ώρες αυτονομία. Η τιμή του στο Banggood είναι 44,52€.

Έξυπνη φορητή συσκευή μασάζ

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν από χρόνιους πόνους στον αυχένα και το μόνο που τους ανακουφίζει είναι το μασάζ.

Όμως, δεν γνωρίζουμε όλοι κάποιον που ξέρει να κάνει μασάζ. Επίσης, ακόμα και αν ξέρουμε ένα τέτοιο άτομο, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι διαθέσιμο 24 ώρες την ημέρα.

Η PK-1177 είναι μία έξυπνη φορητή συσκευή η οποία κάνει μασάζ με 6 διαφορετικούς τρόπους σε 9 ταχύτητες. Επίσης, η μπαταρία της έχει χωρητικότητα 400mAh και προσφέρει 18 ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Τέλος, η συσκευή αυτή είναι κατασκευασμένη από ABS υλικό υψηλής ποιότητας και ζυγίζει 130 γραμμάρια. Μπορούμε να προμηθευτούμε την έξυπνη φορητή συσκευή μασάζ από το GearBest για 12,95€.

Γυαλιά μεγέθυνσης αντικειμένων με LED φώτα

Όσοι κατασκευάζουμε μινιατούρες και άλλα μικρά αντικείμενα, θα εκτιμήσουμε ιδιαίτερα τα γυαλιά της φωτογραφίας. Πρόκειται για ένα σετ γυαλιών μεγέθυνσης αντικειμένων, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ABS υλικό.

Οι φακοί που διαθέτουν τα γυαλιά μεγεθύνουν τα αντικείμενα έως 23 φορές και είναι από ακρυλικό υλικό, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη διαύγεια.

Επιπλέον, τα γυαλιά έχουν 2 LED φώτα που βοηθούν να βλέπουμε καλύτερα ακόμα και σε χώρους με χαμηλό φωτισμό. Η τιμή τους στο Banggood είναι 10,86€.

Έξυπνη ζυγαριά που παρακολουθεί 13 σωματικά δεδομένα

Το να ακολουθήσεις μία δίαιτα είναι δύσκολο, ειδικά όταν δεν βλέπεις άμεσα αποτελέσματα. Ωστόσο, μία έξυπνη ζυγαριά, όπως αυτή της BlitzWolf, βοηθά στο να παρακολουθούμε λεπτομερώς την πρόοδό μας.

Η έξυπνη ζυγαριά BW-SC1 έχει αισθητήρα “G” που μετρά το βάρος με ακρίβεια 100 γραμμαρίων. Επίσης, συνδέεται με ειδική εφαρμογή η οποία παρακολουθεί την πρόοδο μας και καταγράφει 13 διαφορετικά σωματικά δεδομένα.

Μερικά από τα στοιχεία που καταγράφει το app είναι το βάρος, ο δείκτης μάζας σώματος, το σωματικό λίπος, το βάρος των οστών, και πολλά άλλα. Μπορούμε να αγοράσουμε τη BlitzWolf BW-SC1 από το Banggood για 42,51€.

Φορητός ηλεκτρικός επαναφορτιζόμενος ανεμιστήρας

Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει αρκετά. Μπορεί εμείς να έχουμε ήδη βγάλει τον ανεμιστήρα από την αποθήκη ή να ρυθμίσαμε το κλιματιστικό στο κρύο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν πράξει το ίδιο.

Με τον φορητό ηλεκτρικό επαναφορτιζόμενο ανεμιστήρα της Xiaomi μπορούμε να δροσιζόμαστε ανά πάσα στιγμή, όπου και αν βρεθούμε. Οπότε, αν πάμε επίσκεψη σε κάποιον φίλο ή συγγενή, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε μήπως ιδρώσουμε από τη ζέστη.

Η 300mAh μπαταρία του φορητού ανεμιστήρα φορτίζει μέσω USB από υπολογιστή ή power bank και προσφέρει έως 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Για να αποκτήσουμε το συγκεκριμένο gadget, πρέπει να πληρώσουμε 12,95€ στο GearBest.

Έξυπνη ηλεκτρική τρόμπα αυτοκινήτου

Η πίεση των ελαστικών επηρεάζει τον χειρισμό του αυτοκινήτου, τη συμπεριφορά του στις στροφές, το φρενάρισμα, και την κατανάλωση του καυσίμου. Επιπλέον, όταν το ελαστικό του αυτοκινήτου δεν έχει σωστή πίεση, φθείρεται πιο γρήγορα.

Ο μοναδικός τρόπος να διατηρούμε την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου στα σωστά επίπεδα είναι να αναπληρώνουμε τακτικά τον αέρα που χάνουν με την πάροδο του χρόνου.

Οι κλασικές τρόμπες απαιτούν να γνωρίζουμε τα ιδανικά επίπεδα πίεσης για τα ελαστικά του αυτοκινήτου που διαθέτουμε. Ωστόσο, η έξυπνη ηλεκτρική τρόμπα της Baseus διευκολύνει κατά πολύ τη διαδικασία αναπλήρωσης του αέρα στα ελαστικά.

Η χρήση της έξυπνης τρόμπας είναι πολύ απλή. Αρχικά, επιλέγουμε τον τύπο του αυτοκινήτου μας, και στη συνέχεια πατάμε το κουμπί αναπλήρωσης αέρα μέχρι το λαμπάκι μέτρησης της πίεσης να γίνει πράσινο.

Επιπλέον, η έξυπνη τρόμπα της Baseus έχει ενσωματωμένο LED φακό για να βλέπουμε στο σκοτάδι. Η τιμή της στο Banggood είναι 29,86€.

Δίσκος γρήγορης απόψυξης τροφίμων

Το ξεπάγωμα κατεψυγμένων τροφίμων απαιτεί πολύ χρόνο. Συνήθως, αφήνουμε αυτά τα τρόφιμα να ξεπαγώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας μέσα στο ψυγείο. Ωστόσο, μπορούμε να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία με έναν δίσκο απόψυξης.

Οι δίσκοι απόψυξης είναι κατασκευασμένοι από υλικά που αποτελούν καλούς αγωγούς της θερμότητας, όπως το αλουμίνιο. Αυτά τα υλικά απορροφούν τη θερμότητα από το κατεψυγμένο τρόφιμο και τη διαχέουν στο περιβάλλον με ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό.

Χάρις στο υλικό κατασκευής τους, οι δίσκοι απόψυξης ξεπαγώνουν τα τρόφιμα δέκα φορές πιο γρήγορα από ό,τι αν τα τοποθετούσαμε σε ένα πιάτο ή τον πάγκο της κουζίνας. Ο δίσκος απόψυξης της φωτογραφίας κοστίζει στο GearBest 16,04€.

Πώς σας φάνηκαν τα Gadget του Ιουνίου;

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον ή περίεργο από όσα σας παρουσιάσαμε; Θα αγοράσετε κάποιο από αυτά ή μήπως ήδη έχετε κάποια;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.