Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Παρουσίαση Ελληνικών Windows 11 22H2 & Πώς Ενεργοποιώ Update/Λήψη Σε Μη Συμβατό PC
featured Παρουσίαση Ελληνικών Windows 11 22H2 & Πώς Ενεργοποιώ UpdateΛήψη Σε Μη Συμβατό PC 5ΑA

Παρουσίαση Ελληνικών Windows 11 22H2 & Πώς Ενεργοποιώ Update/Λήψη Σε Μη Συμβατό PC

Στις 20 Σεπτεμβρίου έρχονται τα Windows 11 22H2, η μεγάλη και σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού. Η νέα έκδοση φέρνει πολλές αλλαγές και χρήσιμες δυνατότητες. Στον οδηγό θα δούμε σε εικόνες το νέο ελληνικό μενού με όλα τα τελικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες της μεγάλης ετήσιας ενημέρωσης των Windows 11, καθώς και πώς ενεργοποιούμε τη λήψη τους σε μη συμβατό PC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι πρέπει να γνωρίζω για τη νέα έκδοση

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια νέα έκδοση των Windows, θα χρειαστεί πλήρης επανεγκατάσταση, είτε χρησιμοποιούμε το Windows Update, είτε το Installation Assistant. Ως συνήθως, όλα τα αρχεία, οι ρυθμίσεις, και οι εφαρμογές μας θα διατηρηθούν κατά τη διαδικασία αναβάθμισης.

Όπως είναι φυσικό, η Microsoft ισχυρίζεται ότι η εγκατάσταση των Windows 11 22H2 δεν θα λειτουργήσει σε μη υποστηριζόμενο υλικό. Μάλιστα, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση δεν θα εμφανίζεται καν σε συσκευές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

 Windows 11 22H2 1

Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχουν ήδη αρκετοί τρόποι για να παρακάμψουμε εύκολα όλους αυτούς τους περιορισμούς και ελέγχους αναβάθμισης, όπως θα δούμε στην τελευταία σχετική ενότητα.

Οι νέες δυνατότητες των Windows 11 22H2

Ας δούμε λοιπόν τα νέα τελικά χαρακτηριστικά και το ελληνικό μενού των επερχόμενων Windows 11 22H2. Όπως πάντα, υπάρχουν και πολλές διορθώσεις σφαλμάτων, βελτιώσεις απόδοσης, και ενημερώσεις ασφαλείας.

Βελτιώσεις μενού έναρξης

Η έκδοση 22H2 επιτρέπει πλέον να εξατομικεύσουμε τη διάταξη του μενού της Έναρξης, κάνοντας δεξί κλικ πάνω της.

 Windows 11 22H2 1α

Κατόπιν, εμφανίζει τις τρεις νέες επιλογές “Περισσότερες καρφίτσες”, “Προεπιλογή”, και “Περισσότερες προτάσεις”, έτσι ώστε να ορίσουμε τη διάταξη που μας ταιριάζει.

Επιπλέον, η Microsoft έχει προσθέσει τη δυνατότητα δημιουργίας φακέλων στις καρφιτσωμένες εφαρμογές της Έναρξης. Απλά τις σύρουμε με τον γνωστό τρόπο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο φάκελος.

Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να τις ομαδοποιούμε και να είναι ορατές και προσβάσιμες πολύ περισσότερες εφαρμογές.

Μπορούμε να μετονομάσουμε τους φακέλους και να τους μετακινήσουμε όπως θα κάναμε με οποιοδήποτε άλλο καρφιτσωμένο στοιχείο.

Υπερχείλιση γραμμής εργασιών

Τα Windows 11 22H2 προσφέρουν πλέον το μενού υπερχείλισης γραμμής εργασιών και τη δυνατότητα επέκτασης. Μας επιτρέπει να καρφιτσώσουμε απεριόριστες εφαρμογές, και όσες δεν χωρούν να τις βλέπουμε σε μια παράλληλη αναδυόμενη γραμμή εργασιών.

Η γραμμή εργασιών θα εμφανίζει αυτόματα με τρεις τελείες τη νέα λειτουργία υπερχείλισης, όταν φτάσει στη μέγιστη χωρητικότητά της.

Επίσης, στη γραμμή εργασιών μπορούμε τώρα να αλλάξουμε το επίπεδο έντασης πιο γρήγορα, μετακινώντας μόνο τον τροχό του ποντικιού στο εικονίδιο του ήχου.

Καρτέλες & προεπισκόπηση φακέλων στην Εξερεύνηση αρχείων

Η Εξερεύνηση αρχείων αποκτά επιτέλους καρτέλες. Θα βλέπουμε ένα κουμπί συν (+) για να δημιουργήσουμε όσες νέες καρτέλες επιθυμούμε και να τις μετακινούμε κατά το δοκούν, όπως κάνουμε και στους browser.

Windows 11 22H2 2αμκ

Ταυτόχρονα, η δυνατότητα της προεπισκόπησης φακέλων έχει επιστρέψει με μια νέα καλαίσθητη εμφάνιση.

Η προεπιλεγμένη Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11 22H2 συνοδεύεται και από ένα επανασχεδιασμένο παράθυρο πλοήγησης.

Οι νέες οπτικές αλλαγές παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε καρφιτσωμένους και συχνά χρησιμοποιούμενους φακέλους. Επιπλέον, στην κορυφή εμφανίζεται το προφίλ μας στο OneDrive, το οποίο πλέον εμφανίζει το όνομα του χρήστη που σχετίζεται με τον λογαριασμό.

Windows 11 22H2 2αμκννααα

Επίσης, η Εξερεύνηση αρχείων ενσωματώνει πάνω δεξιά τον δίσκο του OneDrive για να μας βοηθήσει να έχουμε τον έλεγχο του αποθηκευτικού χώρου και να διασφαλίσουμε ότι τα αρχεία μας συγχρονίζονται.

Έτσι, κατά την περιήγηση στους φακέλους, μπορούμε πλέον να βλέπουμε την κατάσταση του συγχρονισμού τους στο OneDrive και τη χρήση του ορίου χωρίς να βγούμε από την εφαρμογή.

Νέο αναπτυσσόμενο μενού Snap layouts

Τα Windows 11 22H2 βελτιώνουν ακόμη περισσότερο τα Snap Layouts και το multitasking, προσθέτοντας έναν νέο τρόπο για να προσαρμόσουμε τα παράθυρα σε snap διατάξεις, τόσο για την αφή όσο και για το ποντίκι.

Απλά σύρουμε ένα παράθυρο στο επάνω μέρος της οθόνης και εμφανίζονται αυτόματα οι διατάξεις παραθύρων, έτσι ώστε να ορίσουμε το κούμπωμα που θέλουμε.

Εάν πατήσουμε το “Πλήκτρο Windows + Z”, οι διατάξεις θα εμφανίζονται τώρα με αριθμούς για να διευκολύνουν τον εντοπισμό των παραθύρων.

Windows 11 22H2 2αμκννα

Σε γενικές γραμμές, τα Windows 11 22H2 έχουν βελτιώσει πολύ την υποβοήθηση Snap, και θα παρατηρήσουμε απρόσκοπτη κίνηση μεταξύ ζωνών και καλύτερη εμπειρία από άκρο σε άκρο.

Τα Windows θα θυμούνται επίσης και τα Snap Groups που ρυθμίζουμε. Θα τα εμφανίζουν όταν τοποθετούμε το ποντίκι πάνω από ένα εικονίδιο της γραμμής εργασιών. Αυτό θα διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ ομάδων παραθύρων.

Πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο

Η νέα έκδοση 22H2 των Windows 11 βελτίωσε ακόμη περισσότερο το βολικό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο. Το ενσωματώνει απευθείας στο λειτουργικό.

Windows 11 22H2 2αμκνναααμλαλ

Πρόκειται για το Clipchamp που απέκτησε η Microsoft το 2021. Όταν το πρόσθεσε για πρώτη φορά στα Windows, απαιτούσε συνδρομή 9 δολάρια μηνιαίως για τα βίντεο 1080p+.

Windows 11 22H2 2αμκνναααμλ

Windows 11 22H2 2αμκνναααμλα

Νέα Διαχείριση Εργασιών

Τα Windows 11 διαθέτουν πλέον μια ενημερωμένη και εκσυγχρονισμένη Διαχείριση εργασιών με ορισμένες νέες δυνατότητες.

Windows 11 22H2 2αμκνναααμλαλα

Όλες οι τυπικές λειτουργίες παραμένουν άθικτες αλλά υπάρχει πλέον υποστήριξη για σκοτεινή λειτουργία και επιλογή χρωμάτων.

Επιπλέον, ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία αποδοτικότητας. Μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε με δεξί κλικ σε οποιαδήποτε εφαρμογή παρατηρούμε ότι χρησιμοποιεί πολλούς πόρους συστήματος, ή όταν δεν την χρειαζόμαστε.

Αυτό μπορεί να βελτιώσει την απόδοση άλλων εφαρμογών που εκείνη τη στιγμή της εργασίας μπορεί να είναι πιο σημαντικές για εμάς, καθώς και να μας εξοικονομήσει ενέργεια.

Η ενεργή λειτουργία αποδοτικότητας διακρίνεται από ένα νέο εικονίδιο “φύλλων”. Επίσης, υπάρχει και ένα νέο εικονίδιο “παύσης” για να μας υποδείξει ότι η λειτουργία βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής.

Windows 11 22H2 2αμκνναααμλαλαα

Εάν η επιλογή είναι γκρι, σημαίνει γενικά ότι πρόκειται για μια βασική διεργασία των Windows και ο περιορισμός της μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του συστήματος.

Νέα προβολή εργασιών

Με το νέο Task View των Windows 11 22H2 (πλήκτρο Windows + Tab) εμφανίζονται πλέον ομάδες Snap που μας επιτρέπουν να μεταβούμε πιο γρήγορα σε ό,τι μας ενδιαφέρει.

Windows 11 22H2 2αμκνναααμλαλααα

Επίσης, όταν χρησιμοποιούμε τη συντόμευση πληκτρολογίου ALT + Tab, τα ανοικτά αρχεία και εφαρμογές θα εμφανίζονται σε ένα βολικό παράθυρο, και όχι σε πλήρη οθόνη.

Υπάρχουν αρκετά ακόμη νέα επιμέρους χαρακτηριστικά, όπως η λειτουργία φωνητικής πρόσβασης για τον έλεγχο μιας συσκευής, οι νέες καρτέλες διαλόγου για την εκτύπωση, η ενημερωμένη δυνατότητα εστίασης, οι νέοι ζωντανοί υπότιτλοι, κ.α.

Πώς παρακάμπτω τους περιορισμούς του Update σε μη συμβατό PC

Όπως αναφέραμε στην αρχή, αν διαθέτουμε ένα μη συμβατό PC δεν μπορούμε να αποκτήσουμε τα Windows 11 22H2 μέσω του επερχόμενου επίσημου update της Microsoft. Ούτε να κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση προεπισκόπησης από το Windows Insider.

Αυτό ισχύει ακόμη και αν έχουμε εγκαταστήσει ήδη τα Windows 11 21H2 σε μη συμβατό υπολογιστή, με το αυτοματοποιημένο εργαλείο Universal Media CreationTool, που είδαμε σε παλαιότερο οδηγό.

Σε γενικές γραμμές, αν δεν μας είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε τα Windows 11 22H2 μέσω του Windows update, μπορούμε να περιμένουμε λίγο μέχρι να κυκλοφορήσουν επίσημα.

Μετά, εργαλεία τρίτων όπως το MediaCreationTool.bat, το Ventoy, ή το Rufus, μπορούν να μας δώσουν αυτόματα τη λύση. Θα τα παρουσιάσουμε αυτή την εβδομάδα. Επί του παρόντος, θα δούμε το script του Universal Media CreationTool που ακολουθεί, το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές.

Έτσι, εφόσον επιθυμούμε να αρθούν οι περιορισμοί απευθείας μέσα από το Windows Update, ή θέλουμε εδώ και τώρα να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε το ISO των Windows 11 22H2, πρέπει να κάνουμε μερικές ενέργειες.

Αρχικά πατάμε σε αυτόν τον σύνδεσμο για να εισέλθουμε στο GitHub. Μετά, πατάμε πρώτα στο “Code” και μετά στη λήψη του zip όπως παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Στη συνέχεια, εξάγουμε στην επιφάνεια εργασίας ή όπου αλλού θέλουμε το περιεχόμενο του zip. Μόλις ανοίξουμε τον φάκελο, θα δούμε ότι περιέχει μερικά αρχεία. Τώρα, ανοίγουμε τον φάκελο bypass11. 

Windows 11 22H2 7μμ

Κατόπιν, απλά κάνουμε δεξί κλικ στο Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update, και επιλέγουμε το Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Τέλος, πατάμε στο Ναι και θα μας ανοίξει η καρτέλα του script…

…όπου θα δούμε μια πράσινη ένδειξη “Installed”. Δεν κάνουμε απολύτως τίποτα άλλο καθώς θα κλείσει από μόνη της σε λίγο.

Windows 11 22H2

Από εδώ και μετά, όταν είναι διαθέσιμη η λήψη των Windows 11 22H2 στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα δούμε τη σχετική ειδοποίηση στο Windows Update.

Σε περίπτωση που θέλουμε εδώ και τώρα να κατεβάσουμε το ISO της τελικής έκδοσης προεπισκόπησης, και να το εγκαταστήσουμε σε μη συμβατό PC ή εικονική μηχανή, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα βήματα του επόμενου σχετικού οδηγού μας που θα δημοσιευτεί σύντομα.

Αξίζει η νέα έκδοση των Windows 11?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps