Home » Hardware » Reviews » Samsung Galaxy A32 5G Review: Ένα Οικονομικό 5G Κινητό
Samsung Galaxy A32 5G Review & Πώς Μεταφέρω Εφαρμογές Στην SD

Samsung Galaxy A32 5G Review: Ένα Οικονομικό 5G Κινητό

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Galaxy A32 είναι η φθηνότερη συσκευή 5G που διαθέτει η Samsung στην αγορά. Πρόκειται για ένα αξιοπρεπές smartphone μεσαίας κατηγορίας το οποίο στοχεύει σε χρήστες που θέλουν τις υψηλότατες ταχύτητες των δικτύων πέμπτης γενιάς χωρίς να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα δούμε την αναλυτική παρουσίαση του Samsung Galaxy A32 με συνδεσιμότητα 5G και τεράστια αυτονομία μπαταρίας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Παρουσίαση Samsung Galaxy A32 5G

Παραλάβαμε το Samsung Galaxy A32 5G από το PCsteps.shop, και μετά από εξαντλητικές πολυήμερες δοκιμές, θα λέγαμε ότι είναι μια αξιοπρεπής πρόταση της κορεάτικης εταιρείας για να αποκτήσουμε 5G smartphone με χαμηλό προϋπολογισμό. Ιδίως αν θέλουμε και ένα κινητό με πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας.

Φυσικά, αν ψάχνουμε για 5G κινητό με οθόνη FHD+, ισχυρότερο επεξεργαστή, και καλύτερη κάμερα, θα πρέπει να κοιτάξουμε σε άλλα ακριβότερα μοντέλα.

Samsung Galaxy A32 5G

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι το Samsung Galaxy A32 διαθέτει και έκδοση μόνο με 4G LTE.

Παρότι δεν υποστηρίζει τα ταχύτερα δίκτυα νέας γενιάς, έχει ένα καλύτερο χαρακτηριστικό, την μικρότερη οθόνη sAMOLED 90Hz FHD+ που σαφώς υπερέχει σε ποιότητα σε σχέση με την HD οθόνη του 5G μοντέλου.

Samsung Galaxy A32 5G 2m

Εικάζουμε ότι με αυτή την επιλογή η Samsung ήθελε να μειώσει το κόστος στο Galaxy A32 5G. Θα προτιμούσαμε η εταιρεία να διατηρήσει την ίδια οθόνη AMOLED και στα δύο μοντέλα Galaxy A32.

Σε γενικές γραμμές, παρότι η οθόνη δεν έχει την καλύτερη δυνατή ανάλυση, είναι μεγαλύτερη, προσφέρει καλά χρώματα, και κυρίως βοηθά πολύ στην εξαιρετική αυτονομία του 5G κινητού, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Οι προδιαγραφές του Samsung Galaxy A32 5G με μια ματιά

  • Σώμα: 164.2×76.1×9.1 mm, 205 γραμμάρια, Gorilla Glass 5 μπροστά, πλαστική πλάτη και πλαίσιο.
  • Οθόνη: 6,50″ TFT, ανάλυση 720x1600pixels, λόγος διαστάσεων 20: 9, 270ppi.
  • Chipset: MediaTek MT6853 Dimensity 720 5G (7 nm): Octa-core (2×2.0 GHz Cortex-A76 & 6×2.0 GHz Cortex-A55), Mali-G57 MC3.
  • Μνήμη: 4GB RAM, 64GB/128GB αποθηκευτική μνήμη, κοινόχρηστη υποδοχή για microSDXC
  • OS / Λογισμικό: Android 11, One UI 3.1.
  • Πίσω κάμερα (κύρια): 48MP, με διάφραγμα f / 1.8, PDAF, φλας LED. Λήψη βίντεο: 4K @ 30fps, 1080p @ 30 / 120fps.
  • Μπροστινή κάμερα: 13MP, f / 2.2. Λήψη βίντεο: 1080p @ 30fps.
  • Μπαταρία: 5000mAh με γρήγορη φόρτιση 15W.
  • Διάφορα: Αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλαϊνό τμήμα της συσκευής, υποδοχή 3,5 mm.

Samsung Galaxy A32 5G 10βββααααααα

Λογισμικό

Το Galaxy A32 5G έρχεται με το Android 11 και το One UI 3.1 της Samsung. Διαθέτει και ραδιόφωνο FM.

Samsung-Galaxy-A32-5G-10μλκκ

Εκτός από τις εφαρμογές Google, το 5G smartphone έχει προεγκατεστημένες ορισμένες εφαρμογές της Samsung και το Galaxy Store. Επίσης, υπάρχουν εφαρμογές τρίτων όπως το Facebook, το Netflix, το Spotify, και μερικές εφαρμογές της Microsoft.

Samsung Galaxy A32 5G 2μλn

Σώμα – σχεδιασμός

Η συσκευή είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου με ένα γυαλιστερό πλαστικό που οπτικά δίνει μια premium εικόνα. Παρότι έχει σχετικά μεγάλο πάχος και βάρος, προσφέρει καλό και στιβαρό κράτημα.

Samsung Galaxy A32 10βββααα

Σε γενικές γραμμές, η ποιότητα κατασκευής είναι καλή, και με το πλαστικό ίσως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για θραύση σε περίπτωση που το κινητό μας πέσει με την πλάτη κάτω στο έδαφος.

Οθόνη – Benchmarks

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το Samsung A32 5G είναι εξοπλισμένο με IPS LCD οθόνη 720×1600 pixels στα 60Hz και με προστασία από Gorilla Glass 5.

Samsung Galaxy A32 5G 5aa

Παρά τη χαμηλή ανάλυση της οθόνης, τα χρώματα είναι ωραία και η φωτεινότητα είναι πολύ ικανοποιητική. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις που παρατηρούμε και στον παρακάτω συγκριτικό πίνακα.

Samsung Galaxy A32 10βββαα

Κάμερα

Η κάμερα του Samsung A32 5G θα λέγαμε ότι είναι σχετικά καλή για αυτά τα χρήματα. Βγάζει αξιοπρεπείς φωτογραφίες παρότι δεν διαθέτει μερικά βασικά χαρακτηριστικά, όπως η οπτική σταθεροποίηση.

Η εφαρμογή Samsung Camera είναι εύκολη στη χρήση, αλλά δεν προσφέρει πολλές επιλογές και δυνατότητες όπως στα πιο ακριβά μοντέλα Galaxy. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία Pro, αλλά μας επιτρέπει μόνο τα βασικά, όπως η επιλογή του ISO και η ισορροπία λευκού.

Επίσης, δεν διαθέτει χειροκίνητη εστίαση και δεν προσφέρει οπτικό ζουμ, μόνο ψηφιακή μεγέθυνση. Αυτό σημαίνει ότι με τη μεγέθυνση θα δούμε παραμορφώσεις στις φωτογραφίες.

Χρησιμοποιώντας τις δύο κύριες κάμερες (κύρια 48MP και Ultra Wide 8MP), οι φωτογραφίες σε φυσικό φως χωρίς ζουμ ήταν πολύ ευχάριστες, με καλή λεπτομέρεια, ζωντανά χρώματα, έντονη αντίθεση, και χωρίς ανεπιθύμητο θόρυβο.

Όμως, οι άλλες δύο πίσω κάμερες είναι απογοητευτικές. Για παράδειγμα, η κάμερα Macro 5MP πάσχει από προβλήματα εστίασης. Επίσης, η έλλειψη λεπτομερειών λόγω της χαμηλής ανάλυσης είναι άλλο ένα πρόβλημα.

Samsung Galaxy A32 10βββα

Σε ό,τι αφορά την απόδοση της κάμερας σε χαμηλό φωτισμό, τα χρώματα δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή. Η νυχτερινή λειτουργία δεν φαίνεται να βοηθά πολύ.

Θεωρητικά, το Samsung Galaxy A32 5G μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες σε ανάλυση 48MP και βίντεο σε ανάλυση UltraHD, αλλά η ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας δεν είναι διαθέσιμη και στις δύο περιπτώσεις, συν του ότι θα απαιτηθεί άφθονος αποθηκευτικός χώρος.

Η μπροστινή κάμερα είναι και αυτή αξιοπρεπής για φωτεινή εξωτερική χρήση. Τα χρώματα είναι ακριβή και η ευκρίνεια είναι αρκετά καλή. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού οι φωτογραφίες έχουν θόρυβο εικόνας και δείχνουν ελαφρώς ξεθωριασμένες.

Για εγγραφή βίντεο, το Samsung Galaxy A32 5G προσφέρει σχετικά καλά αποτελέσματα. Τα βίντεο φαίνονται ευκρινή και η ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας βοηθά, παρόλο που δεν έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Ποιότητα κλήσεων και ήχος

Όταν το κρατάμε στο αυτί, το Samsung Galaxy A32 5G προσφέρει πολύ καλή ηχητική απόδοση, ακόμη και η καταστολή του θορύβου περιβάλλοντος λειτούργησε καλά στη δοκιμή.

Η συσκευή έχει μόνο ένα ηχείο στο κάτω άκρο της. Ωστόσο, αποδίδει πολύ καλά, ειδικά στην ακρόαση μουσικής, αρκεί να μην ρυθμίσουμε την ένταση στο μέγιστο. Παρότι το μπάσο είναι σχεδόν ανύπαρκτο, κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο από ένα μονοφωνικό ηχείο.

Το Samsung Galaxy A32 5G λειτουργεί με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G, αλλά δεν προσφέρει Wi-Fi 6. Μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τα παλαιότερα πρότυπα Wi-Fi 5 και Wi-Fi 4. Επίσης, διαθέτει Bluetooth 5.0, GPS, NFC, Wi-Fi Direct, και USB Type-C.

Διάρκεια μπαταρίας – Benchmarks

Η μπαταρία είναι το ισχυρό χαρτί του Samsung Galaxy A32 5G, καθώς η διάρκεια της είναι εξαιρετική. Σε αυτό φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο και η οθόνη που είναι στα 720p.

Στις δοκιμές μας κράτησε περίπου δύο ημέρες με κανονική χρήση, και ήταν σαφώς πιο ισχυρή από ό,τι περιμέναμε.

Για την ακρίβεια, ξεπέρασε οριακά σε αυτονομία και το 4G Xiaomi Redmi Note 9 Pro FHD+ που έχουμε στην κατοχή μας και θεωρούσαμε ότι δεν έχει αντίπαλο στην μεσαία κατηγορία. Έχει και αυτό την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας στα 5000 mAh.

Αυτή η ισχυρή απόδοση της μπαταρίας του Samsung Galaxy A32 5G αποτυπώνεται και στα εργαστηριακά τεστ του Phonearena και GSMarena, όπως παρατηρούμε στις δύο κάτωθι εικόνες.

Samsung Galaxy A32 10ββββ

Samsung Galaxy A32 10βββ

H ταχύτητα φόρτισης στα 15 Watt είναι και αυτή αξιοπρεπής. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως εντός 135 λεπτών περίπου, χρησιμοποιώντας τον φορτιστή της συσκευασίας, και το 50% επιτυγχάνεται μετά από μία ώρα. Δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Έτσι, εάν χρειαζόμαστε ένα 5G κινητό με μεγάλη αυτονομία και χαμηλό κόστος, το Samsung Galaxy A32 είναι σίγουρα μια καλή επιλογή.

Επεξεργαστής και επιδόσεις

Το Samsung Galaxy A32 5G είναι εξοπλισμένο με το τσιπ Mediatek Dimensity 720 και η απόδοση της CPU είναι παρόμοια με αυτή του Snapdragon 765G. Επίσης, η μονάδα γραφικών ARM Mali-G57 MP3 αποδίδει σε παρόμοιο επίπεδο με την Adreno 619.

Απλοί τίτλοι παιχνιδιών μπορούν να αναπαραχθούν στο smartphone της Samsung χωρίς προβλήματα με την Mali-G57 MP3. Σε συνδυασμό με τη χαμηλή ανάλυση πάνελ, το smartphone απαιτεί λιγότερη ισχύ επεξεργασίας για την ομαλή εκτέλεση των παιχνιδιών.

Samsung Galaxy A32 10βββαkk

Για παράδειγμα, το PUBG Mobile σε 30 FPS λειτουργεί αρκετά ομαλά και η μεγάλη οθόνη του Samsung Galaxy A32 5G παρέχει καλή θέαση του παιχνιδιού.

Βέβαια, ο χρόνος απόκρισης της οθόνης δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για παιχνίδια, και η συσκευή απευθύνεται σε χρήστες που παίζουν περιστασιακά videogames.

Στην έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι οι βαθμολογίες των επιδόσεων του Samsung Galaxy A32 5G είναι παρόμοιες με αυτές του δημοφιλούς Xiaomi Redmi Note 8 Pro, και ελαφρώς υψηλότερες από αυτές του Samsung Galaxy S8 (ναυαρχίδα της εταιρείας το 2017).

Παραθέτουμε σε δύο εικόνες τα συγκριτικά benchmarks της συσκευής.

Λοιπά χαρακτηριστικά

Το Samsung Galaxy A32 5G δεν διαθέτει LED ειδοποίησης. Ωστόσο, το φλας μπορεί εναλλακτικά να αναβοσβήνει για εισερχόμενα μηνύματα.

Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι σχετικά καλός και ξεκλειδώνει αξιόπιστα το Galaxy A32 5G στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, μερικές φορές ενδέχεται να μην μας ανοίγει την οθόνη με την πρώτη.

Η 2D αναγνώριση προσώπου της μπροστινής κάμερας είναι ταχύτερη αλλά όχι τόσο ασφαλής.

Η χωρητικότητα αποθήκευσης των 64GB είναι λίγο μικρότερη από ό,τι σε ορισμένα ανταγωνιστικά μοντέλα άλλων εταιρειών, αλλά η Samsung προσφέρει επίσης και μια έκδοση στα 128GB για το Galaxy A32 5G.

Χάρη στο UFS 2.1, οι ταχύτητες του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης είναι πολύ υψηλές. Η υποδοχή κάρτας μνήμης υποστηρίζει πολυμέσα μεγέθους έως 1TB. Εάν δεν χρησιμοποιούμε κάρτα microSD, μπορούμε να μετατρέψουμε το κινητό σε Dual-SIM.

Υπέρ

  • Πολύ καλή αυτονομία και διάρκεια μπαταρίας
  • Οικονομικό 5G smartphone
  • Διαθέτει υποδοχή ακουστικών και FM radio
  • Υποστηρίζει κάρτα Micro SD
  • Η κύρια κάμερα καταγράφει έως και 4K 30fps

Κατά

  • Η οθόνη είναι παλαιότερης τεχνολογίας και η ανάλυσή της είναι μέτρια
  • Έλλειψη οπτικής σταθεροποίησης εικόνας στην κάμερα
  • Οι φωτογραφίες της νυχτερινής λειτουργίας είναι θορυβώδεις
  • Έχει σχετικά μεγάλο πάχος
  • Δεν περιλαμβάνονται ακουστικά στο κουτί

Κόστος αγοράς

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, το Samsung Galaxy A32 είναι η φθηνότερη συσκευή 5G της κορεάτικής εταιρείας. Μπορούμε να το βρούμε στο PCsteps.shop σε διάφορα χρώματα και στις δύο εκδόσεις 4GB/64GB και 4GB/128GB αντίστοιχα.

Ετυμηγορία

Το Samsung Galaxy A32 5G είναι μια τίμια πρόταση αν θέλουμε σύνδεση με τα δίκτυα πέμπτης γενιάς, εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας, και το οικοσύστημα της Samsung, χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα.

Η συσκευή λειτουργεί αξιοπρεπώς, και η κάμερα της κάνει ό,τι θα περιμέναμε από ένα smartphone σε αυτό το εύρος τιμής.

Ωστόσο, το ίδιο smartphone χωρίς 5G έχει καλύτερη οθόνη και είναι λίγο φθηνότερο, οπότε ίσως θελήσουμε να ρίξουμε μια ματιά και στο 4G μοντέλο, αν τα δίκτυα 5G δεν είναι η βασική προτεραιότητα μας.

Ποια είναι η γνώμη σας για το Samsung Galaxy A32 5G?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το 5G smartphone της Samsung, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps