Home » Software » Παιχνίδια » Το Δωρεάν GTA V Κρασάρει το Epic Games Store, Unreal Engine 5
GamingSteps#20200516 - Epic Games Store, GTA V, Overwatch Anniversary 2020, Unreal Engine 5

Το Δωρεάν GTA V Κρασάρει το Epic Games Store, Unreal Engine 5

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Rockstar αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν την PC έκδοση του GTA V στο Epic Games Store, κάτι που οδήγησε στην κατάρρευση των server του ηλεκτρονικού καταστήματος. Στις 19 Μαΐου ξεκινάει το Overwatch Anniversary 2020 και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιουνίου. Η Epic Games ανακοίνωσε την Unreal Engine 5, η οποία θα είναι συμβατή με όλα τα παλιά συστήματα υπολογιστών, τις κονσόλες προηγούμενης γενιάς, το Xbox Series X, και το PlayStation 5.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Κατέρρευσε το Epic Games Store εξαιτίας του δωρεάν GTA V

Η Rockstar αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν την PC έκδοση του GTA V στο Epic Games Store, κάτι που οδήγησε στην κατάρρευση των server του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 14 Μαΐου, η πρόσβαση ήταν σχεδόν αδύνατη. Τόσο η ιστοσελίδα του καταστήματος, όσο και ο launcher, εμφάνιζαν στους χρήστες το σφάλμα 500.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το συγκεκριμένο σφάλμα εμφανίζεται όταν ο σερβερ αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί να το προσδιορίσει.

GamingSteps#20200516 - Epic Games Store, GTA V, Overwatch Anniversary 2020, Unreal Engine 5

Μάλιστα, ακόμα και όταν αποκτούσε κάποιος πρόσβαση, το περιβάλλον χρήστη του launcher ήταν σε λάθος γλώσσα. Για παράδειγμα, εμείς ήρθαμε αντιμέτωποι με τα Ισπανικά, τα Γαλλικά, και τα Ιταλικά.

Τελικά, η εταιρεία επιβεβαίωσε το πρόβλημα που υπήρχε και ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να βρει λύση.

Μετά από αρκετές ώρες, η Epic Games κατάφερε να μειώσει την κίνηση στον σερβερ περιορίζοντας το bandwidth των συνδέσεων στις περιοχές που εντόπιζε αυξημένη κίνηση.

Στις 15 Μαΐου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι χρήστες είναι πλέον σε θέση να μπουν στο Epic Games Store. Επίσης, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κίνηση στον σερβερ και θα κρατάει ενήμερο το κοινό για οποιοδήποτε πρόβλημα εντοπίσει.

Εσείς καταφέρατε να πάρετε το δωρεάν GTA V με την πρώτη, ή χρειάστηκαν πολλαπλές προσπάθειες; Γράψτε μας στα σχόλια.

Ξεκινάει το Overwatch Anniversary 2020

Το φετινό Overwatch Anniversary event θα ξεκινήσει στις 19 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και τις 9 Ιουνίου του 2020.

Κατά τη διάρκεια του event, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ή να κερδίσουν μέσω loot box όλα τα skin των παλαιότερων εκδηλώσεων.

Επίσης, η Blizzard έχει ετοιμάσει μερικά νέα skin, όπως τα Carbon Fiber Sigma, Fleur de Lis Widowmaker, Masked Man McCree, και Little Red Ashe.

Εκτός από skin, στα loot box θα υπάρχουν αρκετά νέα και παλιά spray, emotes, intros, και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.

Τέλος, κάθε μέρα οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν διαφορετικά επετειακά brawl, όπως τα Summer Games, Halloween Terror, Winter Wonderland, Lunar New Year, Storm Rising, Lucioball, και άλλα.

Η Epic Games ανακοίνωσε την Unreal Engine 5

Η Epic Games ανακοίνωσε την Unreal Engine 5, η οποία θα είναι συμβατή με όλα τα υπάρχοντα και παλαιότερα συστήματα υπολογιστών, τις κονσόλες προηγούμενης γενιάς, το Xbox Series X, και το PlayStation 5.

Για την παρουσίαση της νέας μηχανής παιχνιδιών, η εταιρεία δημιούργησε ένα βίντεο με τίτλο “Lumen in the Land of Nanite”, το οποίο κατέγραψε χρησιμοποιώντας ένα Dev Kit του PlayStation 5.

Το Dev Kit είναι μία συσκευή η οποία διαθέτει το hardware που θα έχει η κονσόλα. Οι κατασκευαστές κονσολών παρέχουν στους προγραμματιστές τέτοιου είδους συσκευές, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν δοκιμές και να αναπτύσσουν παιχνίδια πριν κυκλοφορήσει η κονσόλα τους.

Ο τίτλος του βίντεο δεν είναι τυχαίος, καθώς δείχνει ένα demo που ανέπτυξε η εταιρεία με σκοπό να παρουσιάσει στο κοινό τα αποτελέσματα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες Nanite και Lumen.

Η Nanite είναι μία γεωμετρία μικρών πολυγώνων η οποία επιτρέπει στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν όση λεπτομέρεια μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι.

Χάρις στη Nanite, οι δημιουργοί παιχνιδιών μπορούν να εισάγουν απευθείας στην Unreal Engine 5 τα γραφικά που δημιουργούν στην αρχική τους ποιότητα, η οποία μπορεί να περιέχει δισεκατομμύρια πολύγωνα.

Το Lumen είναι ένα δυναμικό σύστημα φωτισμού που αντιδρά άμεσα σε αλλαγές των σκηνικών και του φωτός, και μπορεί να διαχειριστεί περιβάλλοντα σε κλίμακες οι οποίες κυμαίνονται από χιλιόμετρα έως χιλιοστά.

Με τη χρήση του Lumen, οι καλλιτέχνες και οι σχεδιαστές μπορούν να δημιουργήσουν πιο δυναμικές σκηνές, από την απλή ενεργοποίηση ενός φακού, μέχρι την αλλαγή του φωτός καθώς προχωράει η μέρα, μέχρι το πώς περνάει το φως από μια τρύπα που άνοιξε στο ταβάνι.

Η Epic Games αναφέρει ότι οι αλλαγές που εφαρμόζει η Lumen στο περιβάλλον του παιχνιδιού είναι ορατές σε πραγματικό χρόνο ακόμα και μέσα στον Unreal Editor.

Έτσι, οι σχεδιαστές μπορούν να πραγματοποιούν τις απαραίτητες διορθώσεις άμεσα, χωρίς να απαιτείται να τρέξουν δοκιμαστικές εκδόσεις.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 17 με 23 Μαΐου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20200516 - Epic Games Store, GTA V, Overwatch Anniversary 2020, Unreal Engine 5

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 17 και 23 Μαΐου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

19 Μαΐου

  • Golf With Your Friends – σε PlayStation 4, Xbox One, και Nintendo Switch
  • Warhammer 40,000: Mechanicus – στο Nintendo Switch
  • A Fold Apart – σε PlayStation 4 και Xbox One
  • Gorn – στο PlayStation VR

20 Μαΐου

  • Crucible – σε PC
  • Cannibal Cuisine – σε Nintendo Switch και PC
  • Neversong – σε PC
  • Total Tak: Simulator – σε PC

21 Μαΐου

  • Biped – στο Nintendo Switch
  • Monster Train – σε PC
  • The Persistence – σε PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, και PC
  • Spirit Hunter: NG – στο Nintendo Switch
  • Red Wings: Aces Of The Sky – στο Nintendo Switch
  • Timelie – σε PC
  • What the Golf? – στο Nintendo Switch

22 Μαΐου

  • Chuhou Joutai – σε PC
  • Saints Row: The Third Remastered – σε PlayStation 4, Xbox One, και PC
  • Maneater – σε PlayStation 4, Xbox One, και PC
  • The Wonderful 101: Remastered – σε PlayStation 4, Nintendo Switch, και PC
  • Sword Art Online: Alicization Lycoris – σε PlayStation 4, Xbox One, και PC
  • Monstrum – σε PlayStation 4, Xbox One, και Nintendo Switch

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Humble Indie Bundle 21

Το Humble Bundle γιορτάζει τα δέκα χρόνια από την ημέρα κυκλοφορίας του πρώτου Humble Indie Bundle και δημιούργησε το πακέτο Humble Indie Bundle 21.

Δίνοντας ένα ευρώ, παίρνουμε το “Hotline Miami”, το “Beat Cop”, το “Dustforce DX”, το “Hamble Wallpaper Pack”, και το “Hamble Coloring Pages”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 6,22€, αγοράζουμε τα παραπάνω, και μαζί μας δίνουν το “Moonlighter”, 25% έκπτωση στο “Moonlighter: Between Dimensions”, και το “Gato Roboto”.

Σε λίγες ημέρες, το Humble Bundle θα προσθέσει ακόμα ένα παιχνίδι, το οποίο θα πάρουμε μαζί με τα παραπάνω.

Τέλος, αν πληρώσουμε 14 ευρώ και πάνω, παίρνουμε επιπλέον το “Hypnospace Outlaw” και το “Starbound”.

Humble Sierra The 3rd Bundle

Το Humble Bundle και η Sierra επέλεξαν μία σειρά από αξιόλογα παιχνίδια, και δημιούργησαν το Humble Sierra The 3rd Bundle.

Πληρώνοντας ένα ευρώ, παίρνουμε το “Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned”, το “Velocity 2X”, το “TimeShift”, και το “Police Quest Collection”.

Δίνοντας 7,38 ευρώ, αποκτάμε όλα τα παραπάνω, συν τα:

  • The Beast Within: A Gabriel Knight Mystery
  • Phantasmagoria 2: A Puzzle of Flesh
  • Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
  • Caesar IV
  • Quest for Glory 1-5
  • Shiftlings

Τέλος, με 11 ευρώ, προσθέτουμε στη συλλογή μας όλα τα παραπάνω παιχνίδια, και τους παρακάτω τίτλους:

  • King's Quest – Season Pass
  • King's Quest Collection
  • Gabriel Knight: Sins of the Father
  • Geometry Wars 3: Dimensions Evolved
  • Space Quest Collection
  • Phantasmagoria
  • Caesar 3

Δωρεάν το Aegis Defenders

Το Aegis Defenders είναι ένα tower defense παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης ελέγχει μία ομάδα 4 χαρακτήρων, που ο καθένας έχει τη δική του ικανότητα*{εννοεί ability εδώ Αγγελε} και μπορεί να κατασκευάζει ένα μοναδικό όπλο.

Επιπλέον, ο παίκτης εξερευνά τον κόσμο του παιχνιδιού, λύνει γρίφους, συνδυάζει διάφορα αντικείμενα με στόχο να δημιουργήσει νέα πιο ισχυρά, και άλλα πολλά. Στόχος του παίκτης είναι να εξοντώνει ορδές εχθρών, πριν αυτοί φτάσουν στη βάση του.

Το Humble Bundle προσφέρει δωρεάν το Aegis Defenders μέχρι τις 17 Μαΐου στις επτά το βράδυ ώρα Ελλάδος.

Για να πάρουμε δωρεάν το παιχνίδι, πρέπει να έχουμε έναν δωρεάν Humble Bundle λογαριασμό και να κάνουμε εγγραφή στο newsletter της ιστοσελίδας. Έπειτα, μπαίνουμε σε αυτόν τον σύνδεσμο και προσθέτουμε τη συλλογή στον λογαριασμό μας.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Humble Bundle.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Mystery Mayhem Bundle

Με το Mystery Mayhem Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια.

Χρησιμοποιώντας τον slider, επιλέγουμε από ένα έως δέκα κλειδιά. Το ένα κλειδί θα μας κοστίσει περίπου ένα ευρώ, ενώ τα δέκα θα μας στοιχίσουν κάτι παραπάνω από επτά.

Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Mystery Mayhem Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν τα κλειδιά εμφανιστούν στον λογαριασμό μας.

Very Positive Bundle 2

Το Fanatical επέλεξε 8 παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam και μας τα προσφέρει με το πακέτο Very Positive Bundle 2. Η συνολική αξία των παιχνιδιών είναι 115,42€ και εμείς πληρώνουμε στο Fanatical μόνο 4,39€.

Αγοράζοντας το Very Positive Bundle 2, προσθέτουμε στη συλλογή μας τους εξής τίτλους:

  • Pathologic Classic HD
  • Pinstripe
  • Tesla vs Lovecraft
  • Masquerada: Songs and Shadows
  • The Age of Decadence
  • Cosmic Star Heroine
  • Angry Video Game Nerd II: ASSimilation
  • Shelter 2

Cursed Bundle

Αν μας αρέσουν οι point and click περιπέτειες, τότε το Cursed Bundle του Fanatical φτιάχτηκε για εμάς. Το πακέτο περιέχει μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους.

Αγοράζοντας το Cursed Bundle, προσθέτουμε στη συλλογή μας τους εξής τίτλους:

  • Midnight Mysteries: Salem Witch Trials
  • Midnight Mysteries 3: Devil on the Mississippi
  • Robinson Crusoe and the Cursed Pirates
  • Adventures of Robinson Crusoe
  • Samantha Swift and the Hidden Roses of Athena
  • Samantha Swift and the Golden Touch
  • Angelica Weaver: Catch Me When You Can
  • Pickers
  • The Fool

Η συνολική αξία των παιχνιδιών του πακέτου είναι 93,91€ και εμείς πληρώνουμε στο Fanatical μόνο 2,69€.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Δωρεάν το Grand Theft Auto V στο Epic Games Store

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Ο επόμενος τίτλος που προσφέρει η εταιρεία στους χρήστες είναι το “Grand Theft Auto V”, μία περιπέτεια δράσης που κυκλοφόρησε το 2013.

Για να πάρουμε δωρεάν το Grand Theft Auto V, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε το παιχνίδι στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας, για όσα διαβάσατε, στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps