Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Τα Καλύτερα Apps Για Βιβλίο Σέρβις Και Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων
Τα Καλύτερα Apps Για Βιβλίο Σέρβις Και Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Τα Καλύτερα Apps Για Βιβλίο Σέρβις Και Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είτε είμαστε κάτοχοι αυτοκινήτου είτε μοτοσυκλέτας, η τακτική συντήρηση του οχήματος είναι απαραίτητη. Κάνοντας τα service όταν πρέπει, έχουμε καλύτερη εμπειρία οδήγησης, και αποφεύγουμε περιττές βλάβες και επιπλέον έξοδα. Στο άρθρο θα δούμε τις καλύτερες Android εφαρμογές για να έχουμε ψηφιακό και ενημερωμένο βιβλίο σέρβις, αλλά και πώς θα εξοικονομήσουμε χρήματα σε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί είναι κρίσιμο το βιβλίο συντήρησης

Το βιβλίο συντήρησης των οχημάτων μας δίνει όλη την απαραίτητη πληροφορία για το πότε θα κάνουμε το επόμενο σέρβις, θυμίζοντας και όλο το ιστορικό των επισκευών.

Στο βιβλίο σέρβις το κάθε συνεργείο στο οποίο απευθυνόμαστε οφείλει να καταχωρεί με ακρίβεια τις ημερομηνίες συντήρησης, τις εργασίες, και τα ανταλλακτικά.

Ταυτόχρονα, το βιβλίο σέρβις είναι αυτό που θα πιστοποιήσει την κατάσταση του αυτοκινήτου ή της μηχανής σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή, κάτι που θα βοηθήσει συν τοις άλλοις σε μία μελλοντική μεταπώληση.

ανταλλακτικά-αυτοκινήτων-15αα

Ωστόσο, τα βιβλία σέρβις φθείρονται εύκολα, και μερικές φορές ξεχνάμε πού τα έχουμε βάλει. Μπορούμε όμως πλέον να χρησιμοποιήσουμε ειδικές εφαρμογές και να έχουμε το βιβλίο συντήρησης μονίμως στο κινητό ή το tablet.

Οι εφαρμογές που περιγράφουμε αναλαμβάνουν πλήρως αυτόν τον ρόλο, επιτρέποντας επιπλέον την προσθήκη επίσημων εγγράφων, όπως τιμολόγια και αποδείξεις, δημιουργώντας ένα απόλυτα ενημερωμένο ψηφιακό βιβλίο σέρβις.

Drivvo

To Drivvo πρόκειται για μία από τις καλύτερες εφαρμογές για να έχουμε παντού μαζί μας το βιβλίο σέρβις αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας. Με την εφαρμογή μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα πάντα στο όχημά μας, με εύκολο και απλό ελληνικό περιβάλλον.

Σέρβις-Αυτοκινήτου-1

Το Drivvo περιλαμβάνει επισκευές, συντήρηση, καύσιμα, δαπάνες, χιλιόμετρα, και πολλά άλλα. Προσφέρει επίσης όλα τα αρχεία συντήρησης με υπενθυμίσεις, έτσι ώστε να μην μας διαφεύγει τίποτα.

Το app θα μας ενημερώνει έγκαιρα για την αλλαγή λαδιών, τη συντήρηση, τις αγορές που χρειάζονται στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, και γενικά όλα τα έξοδα του οχήματός μας.

Σέρβις-Αυτοκινήτου-1ΒΒ

Το Drivvo διαθέτει επίσης υπολογισμό και παρακολούθηση των χιλιομέτρων. Έτσι, μπορούμε να υπολογίσουμε την αυτονομία των οχημάτων μας απευθείας από την εφαρμογή.

Επιπλέον, το app παρακολουθεί και τα λίτρα που καταναλώνουμε σε όλους τους τύπους καυσίμων, όπως βενζίνη, φυσικό αέριο, ντίζελ, ακόμη και για υβριδικά οχήματα με ηλεκτρικό.

Το ψηφιακό βιβλίο σέρβις της εφαρμογής θα μας δείξει τη μέση κατανάλωση καυσίμου ανά ημέρα, και τα πιθανά εβδομαδιαία ή μηνιαία έξοδά μας στον ανεφοδιασμό, και όχι μόνο.

ανταλλακτικά-αυτοκινήτων-15ΒΒ

Η δωρεάν έκδοση είναι υπεραρκετή καθώς διαθέτει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής, και έχει ελάχιστες διαφημίσεις.

Μάλιστα, η δωρεάν έκδοση μας ειδοποιεί για το κοντινότερο πρατήριο καυσίμων, συγκρίνοντας σε πραγματικό χρόνο και τις τιμές των όσων είναι ανοικτά εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

ανταλλακτικά-αυτοκινήτων-15ΒΒΒ

Η Pro έκδοση μας επιτρέπει την προσθήκη επίσημων εγγράφων και παραστατικών, και είναι απαλλαγμένη από διαφημίσεις. Κοστίζει ένα ευρώ τον μήνα, ή έξι ευρώ ετησίως, αν αγοράσουμε τη 12μηνη συνδρομή.

Το Drivvo έχει πολύ καλές κριτικές και τρέχει σε Android 4.0.3 και νεότερες εκδόσεις. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Fuelio: Καύσιμα και κόστος

Το Fuelio είναι μία πολύ απλή και δωρεάν εφαρμογή καταγραφής καυσίμων, δαπανών, και παρακολούθησης χιλιομέτρων για την Android συσκευή μας. Το app έχει εύκολο και πολύ φιλικό εξελληνισμένο περιβάλλον.

Σέρβις-Αυτοκινήτου-2ββ

Πρόκειται στην ουσία για ένα ψηφιακό βιβλίο σέρβις που καταγράφει καύσιμα, αλλαγή λαδιών, και ανταλλακτικά αυτοκινήτων και μοτοσυκλέτας. Έτσι, γνωρίζουμε πόσο μας κοστίζει το κάθε τι στο όχημά μας, και κυρίως πότε χρειάζεται συντήρηση.

Βιβλίο-Σέρβις-10

Το app διαθέτει εξειδικευμένες αλλά εύκολες στατιστικές με συνολική καταγραφή της απόστασης σε χιλιόμετρα, της κατανάλωσης, και του κόστους καυσίμων. Αυτοί είναι κρίσιμοι παράγοντες στην οδήγηση, και έτσι μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Βιβλίο-Σέρβις-10αα

Με την εφαρμογή μπορούμε να υπολογίζουμε ή να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για τις δαπάνες του αυτοκινήτου και της μηχανής μας, τα γεμίσματα, και πόση κατανάλωση καυσίμου κάνουμε, μαζί με τα χιλιόμετρα του οχήματος και τις τιμές των καυσίμων.

Επίσης, το εξαιρετικό βιβλίο σέρβις του Fuelio είναι το μοναδικό που επιτρέπει την προσθήκη επίσημων εγγράφων και παραστατικών στην δωρεάν έκδοση του.

ανταλλακτικά-αυτοκινήτων-15

Ένα άλλο πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η online ενημέρωση που μπορεί να μας δώσει για τα πλησιέστερα ή τα οικονομικότερα πρατήρια καυσίμων που είναι ανοικτά εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Το Fuelio έχει πολύ καλές κριτικές και τρέχει σε Android 4.0.3 και νεότερες εκδόσεις. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Simply Auto: Διαχείριση οχημάτων

Η εφαρμογή Simply Auto είναι άλλο ένα πλήρες εργαλείο για να έχουμε πάντα ενημερωμένο βιβλίο σέρβις αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας. Θεωρείται από τα καλύτερα apps για την διαχείριση των οχημάτων μας.

ανταλλακτικά-online-5ββ

Το Simply Auto κάνει καταγραφή του κόστους συντήρησης, των επισκευών, και γενικά όλων των εξόδων, όπως ασφάλειες, τέλη, διόδια, κλπ. Παρέχει εύχρηστο περιβάλλον, ως επί το πλείστον στα ελληνικά.

Το μόνο αρνητικό είναι πως έχει περισσότερες διαφημίσεις από τις προηγούμενες εφαρμογές. Επιπλέον, η προσθήκη επίσημων εγγράφων και παραστατικών είναι δυνατή μόνο στην Pro έκδοση.

ανταλλακτικά-online-5ααα

Εκτός από ψηφιακό βιβλίο σέρβις με λεπτομέρειες για κάθε επισκευή, το Simply Auto υπολογίζει στατιστικά τα δεδομένα, όπως η απόσταση που διανύσαμε μεταξύ των ανεφοδιασμών.

Η εφαρμογή μας βοηθά με υπενθυμίσεις για αλλαγή λαδιών, καταγράφει το κόστος των αγορών που κάναμε σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων ή μοτοσυκλέτας, αλλά και στην εύρεση πρατηρίων καυσίμου.

ανταλλακτικά-online-5αα

Επιπλέον, η δωρεάν έκδοση κάνει αυτόματα αντίγραφα ασφάλειας και συγχρονισμό στο σύννεφο. Το Simply Auto έχει καλές κριτικές και τρέχει σε Android 4.0.3 και νεότερες εκδόσεις. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

ανταλλακτικά-online-5α

Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Όσοι έχουμε αυτοκίνητο ή μηχανή, σίγουρα θα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές στα συνεργεία ότι χρειάζονται ψάξιμο τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων ή των μηχανών. Η συνήθης πρόφαση είναι ότι έχει εξαντληθεί το απόθεμα.

Πρόκειται για ένα από τα αρνητικά σημάδια εκ μέρους του συνεργείου, που δυστυχώς το υιοθετούν πολλά καταστήματα. Τέτοιου είδους αναφορές συχνά γίνονται μεθοδευμένα με σκοπό να ανεβάσουν το κόστος του service με πιθανές αυθαίρετες χρεώσεις.

Από την άλλη, σε περίπτωση που λέει την αλήθεια το συνεργείο, τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χάσουμε πολύ χρόνο μέχρι να βρει τα ανταλλακτικά, αν δεν τα έχει ο προμηθευτής του.

Συνήθως, τα περισσότερα συνεργεία δεν πρόκειται να απασχολήσουν πόρους και προσωπικό για να τρέξουν να τα πάρουν από άλλους προμηθευτές που δεν συνεργάζονται.

Επιπλέον, αν δεν το έχουμε προνοήσει στην αρχή, δεν θα πάρουμε τιμολόγιο στο όνομά μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε γενικές γραμμές, τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων είναι ένας από τους λόγους που πολλά συνεργεία βρίσκουν ευκαιρία για να χρεώσουν παραπάνω.

ανταλλακτικά-αυτοκινήτων-12αα

Έτσι λοιπόν, εφόσον οι επισκευές απαιτούν αρκετά ανταλλακτικά, όλα αυτά μπορούμε να τα αποφύγουμε με έναν πολύ απλό τρόπο.

Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι αρχικά να είμαστε προετοιμασμένοι στο συνεργείο, για να συμφωνήσουμε το ποσό που θέλει ο μηχανικός μόνο για την εργασία.

Μόλις συμβεί αυτό, και έχουμε προκαθορισμένο τελικό ποσό εργασιών, τότε ζητάμε από τον μηχανικό να μας δώσει τη λίστα με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων που χρειάζονται.

Από εκεί και μετά, δεν έχουμε παρά να τα παραγγείλουμε από μόνοι μας online, μέσω ελληνικών e-shop. Μπορεί να ακούγεται κουραστικό να τρέχουμε εμείς για τα ανταλλακτικά, αλλά όπως θα δούμε στη συνέχεια, δεν είναι έτσι.

Antallaktikaonline

Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή για τη γρήγορη και ασφαλή εύρεση στα κατάλληλα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Αν και δεν έχουμε προσωπική εμπειρία όπως με το επόμενο e-shop που ακολουθεί, υπάρχουν θετικές κριτικές.

Βιβλίο-Σέρβις-20βαα

Η χρήση του Antallaktikaonline στο Android κινητό μας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Το κυριότερο είναι η σοβαρή εξοικονόμηση των χρημάτων.

Πιθανότατα θα βρούμε τα ανταλλακτικά πιο φθηνά από ό,τι θα μας τα χρεώσει το συνεργείο. Ενδεχομένως και πιο γρήγορα.

Βιβλίο-Σέρβις-20βαααα

Στο κατάστημα θα βρούμε ετοιμοπαράδοτα πάνω από 1.000.000 ανταλλακτικά για 1200 και πλέον μοντέλα από 45 μάρκες αυτοκινήτων. Η επεξεργασία και η προετοιμασία της παραγγελίας γίνεται γρήγορα και η αποστολή μέσα σε 24 ώρες.

Βιβλίο-Σέρβις-20βγ

Το app έχει καλές κριτικές και τρέχει σε Android 4.0.3 και νεότερες εκδόσεις. Η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 2020. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Economycarparts

Δεν πρόκειται για εφαρμογή, ούτε για ψηφιακό βιβλίο σέρβις, αλλά για e-shop που διατηρεί και φυσικό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Κρίναμε καλό να το αναφέρουμε γιατί έχουμε προσωπική εμπειρία ετών. Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για διαφήμιση, ούτε για κάποιο affiliate πρόγραμμα.

Το Economycarparts είναι αναμφίβολα το ταχύτερο και οικονομικότερο online κατάστημα για όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Φυσικά, δεν απευθύνεται στους κατόχους πανάκριβων οχημάτων που θέλουν μόνο τα γνήσια ανταλλακτικά του κατασκευαστή.

Ωστόσο, αν διαθέτουμε ένα αυτοκίνητο μικρής ή μεσαίας κατηγορίας, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα εξοικονομήσουμε πολλά χρήματα αγοράζοντας τα ανταλλακτικά από το Economycarparts.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι η άμεση εξυπηρέτηση μετά από μερικά κλικ στο e-shop. Ιδίως αν μένουμε στην Αττική και τα θέλουμε άμεσα, ενδέχεται να μας ενημερώσουν για να τα παραλάβουμε την ίδια ημέρα από το κατάστημα. Αυτό τουλάχιστον έχουμε διαπιστώσει εμείς.

Εσείς χρησιμοποιείτε το παραδοσιακό βιβλίο σέρβις?

Είναι αλήθεια πως το γνωστό βιβλίο σέρβις που γράφαμε με το στυλό την αλλαγή λαδιών και τα service που κάναμε, εκτός του ότι ενδέχεται κάπου να παραπέσει, είναι και μία διαδικασία άλλης εποχής.

Στις ημέρες μας μπορούμε να έχουμε τα πάντα που αφορούν το αυτοκίνητο και τη μηχανή μας μέσα στο κινητό ή το tablet. Επιπλέον, εν μέσω δύσκολων καιρών, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήμα με τα online ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps