Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Γυμναστική Στο Σπίτι Με Την Βοήθεια Online Εργαλείων
Γυμναστική Στο Σπίτι Με Την Βοήθεια Online Εργαλείων

Γυμναστική Στο Σπίτι Με Την Βοήθεια Online Εργαλείων

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το να διατηρούμε μία καλή φυσική κατάσταση είναι βασικό κομμάτι της καλής υγείας. Ωστόσο, συχνά, λόγω έλλειψης χρόνου ή για οικονομικούς λόγους, αφήνουμε την φυσική μας κατάσταση σε δεύτερη μοίρα. Έχοντας ως σύμμαχο την τεχνολογία, μπορούμε να βρούμε ένα πλήθος online εργαλείων που μας βοηθούν να ξεκινήσουμε και να διατηρήσουμε μία ρουτίνα με γυμναστική στο σπίτι.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πριν συνεχίσουμε, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως κάθε είδους άσκησης, ακόμα και η γυμναστική στο σπίτι, έχει πιθανότητα τραυματισμών, αν το παρακάνουμε, αν δεν είμαστε αρκετά προσεκτικοί, και αν έχουμε διαγνωσμένα ή αδιάγνωστα προβλήματα υγείας.

Ούτε οι δημιουργοί των εφαρμογών που παρουσιάζουμε, ούτε οι συντελεστές του PCsteps μπορούν να εγγυηθούν πως η χρήση των ακόλουθων εφαρμογών είναι 100% ασφαλής για όλους.

Πριν λοιπόν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης και διατροφής, που περιλαμβάνει τη γυμναστική στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό της υγείας για το τι θα χρειαστεί να προσέχετε.

Σε κάθε περίπτωση, έχετε το σύνολο της ευθύνης όσον αφορά τη σωστή χρήση των εφαρμογών και τυχόν ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Leap Fitness Group

Η Leap Fitness Group δεν είναι ούτε σελίδα, ούτε εφαρμογή, αλλά μία εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για γυμναστική στο σπίτι. Οι εφαρμογές τους, με πολλά εκατομμύρια λήψεις, βρίσκονται στην κορυφή του Play Store. 

Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να βρούμε γύρω στις 20 εφαρμογές γυμναστικής καθώς και κάποιες εφαρμογές διατροφής, καλύτερου ύπνου, υπενθύμισης για νερό, και αρκετές ακόμα.

Όλες οι εφαρμογές για γυμναστική στο σπίτι έχουν υψηλές βαθμολογίες και είναι δωρεάν, με ποικιλία σε είδη γυμναστικής. Μπορούμε να βρούμε εφαρμογή για ασκήσεις κοιλιακών, απώλεια βάρους, στοχευμένη γυμναστική για γυναικείο σώμα, και πολλά άλλα.

Η πιο διάσημη εφαρμογή της εταιρείας είναι η “Home Workout – No Equipment” με 50 εκατομμύρια λήψεις και βαθμολογία 4,8 αστεριών. Μάλιστα, με μία γενική αναζήτηση σχετικά με γυμναστική, το ίδιο το Play Store θα μας την προτείνει.

Η εφαρμογή έχει κάποια premium προγράμματα τα οποία είναι επί πληρωμή. Όμως, στα πλαίσια της πανδημίας COVID-19, όλα τα premium είναι δωρεάν έως 1 Ιουλίου 2020, προτρέποντας τον κόσμο να μείνει υγιής στο σπίτι.

Τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνουν προγράμματα διατροφής, προθέρμανση, διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, καταγραφή προόδου, υπενθύμιση για γυμναστική, και συμβουλές από προσωπικό γυμναστή.

Γυμναστική στο Σπίτι με Online Εργαλεία για Καλή Φυσική Κατάσταση

Σύμφωνα με την εταιρεία, όλα τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα από ειδικούς και υπόσχεται τόνωση του ανοσοποιητικού, διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης, και άμεσες αλλαγές στο σώμα.

Fitness Blender

Το Fitness Blender αποτελεί μία πολύ οργανωμένη σελίδα γα γυμναστική στο σπίτι, φτιαγμένη από δύο personal trainers. Διαθέτει πλήθος από βίντεο γυμναστικής, συνταγές για υγιεινή διατροφή, και προγράμματα.

Για απλή παρακολούθηση των βίντεο γυμναστικής, δεν χρειάζεται να φτιάξουμε λογαριασμό. Αρκεί στην καρτέλα “Workouts & Programs” να κάνουμε κλικ στο “Workout Videos”.

Εκεί, θα βρούμε μία λίστα με όλα τα βίντεο της σελίδας. Σε αυτό όμως που κερδίζει η σελίδα σε σχέση με ένα απλό κανάλι γυμναστικής στο YouTube είναι τα φίλτρα που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας αυτής.

Μπορούμε να επιλέξουμε διάρκεια, θερμίδες που θέλουμε να κάψουμε, βαθμό δυσκολίας, αν θέλουμε ο γυμναστής να είναι άντρας, γυναίκα, ή οτιδήποτε από τα δύο, σημείο του σώματος που θέλουμε να γυμνάσουμε, είδος γυμναστικής, και εξοπλισμό.

Βάσει των παραπάνω επιλογών, θα βρούμε ένα σύνολο από βίντεο γυμναστικής κατάλληλο για τις ανάγκες και τις προτιμήσεις μας. Κάνοντας κλικ στο βίντεο της επιλογής, θα κατευθυνθούμε στην ανάλογη σελίδα.

Εκεί, πέρα από το βίντεο, δίνονται πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασκήσεων. Συγκεκριμένα, θα δούμε την σειρά των ασκήσεων που θα ακολουθήσουν, μία γενική περιγραφή, αλλά και σχόλια από άλλα άτομα που παρακολούθησαν.

Αν θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την φυσική μας κατάσταση, στην καρτέλα “Healthy Living” βρίσκεται η κατηγορία “Healthy Recipes” όπου θα βρούμε υγιεινές συνταγές.

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες είναι δωρεάν. Αν θέλουμε προσωποποιημένα και ολοκληρωμένα προγράμματα γυμναστικής αντί για μεμονωμένα βίντεο, μπορούμε να αγοράσουμε το FB Plus με 11.99$ τον μήνα.

5 Minute Yoga

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ιδανική για άτομα που θέλουν να βάλουν στην ζωή τους την γυμναστική ενώ ξεκινούν από το μηδέν. Χρειάζεται να διαθέσουμε μόλις 5 λεπτά και οι ασκήσεις είναι απλές, ξεκούραστες, και δεν απαιτούν εμπειρία.

Η χρήση της είναι αρκετά απλή. Πατώντας το “Start”, εμφανίζεται η πρώτη άσκηση με εικόνα και περιγραφή. Οι ασκήσεις είναι στατικές, οπότε παίρνουμε την ανάλογη “πόζα” και μένουμε εκεί μέχρι τη λήξη του χρόνου. Έπειτα, προχωρούμε στην επόμενη.

Γυμναστική στο Σπίτι με Online Εργαλεία για Καλή Φυσική Κατάσταση

Δυστυχώς, η εφαρμογή είναι επί πληρωμή. Ωστόσο, μπορούμε να δοκιμάσουμε τα 2 δωρεάν σετ ασκήσεων, και αν μας αρέσει αυτό το είδος ασκήσεων, να αγοράσουμε έναν μήνα με 2,09€.

Βέβαια, ένας μήνας είναι αρκετός για να μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε την γυμναστική στο σπίτι σε υψηλότερο επίπεδο. Για αρχή, η σύντομη και ξεκούραστη γυμναστική της εφαρμογής είναι κατάλληλη για το ξεκίνημα της μέρας.

FitNotes

Ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο γυμναστικής είναι το FitNotes. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στο γυμναστήριο, αλλά είναι ιδανικό για τη γυμναστική στο σπίτι καθώς μας κρατάει σε πρόγραμμα και μας αποτρέπει από το να τα παρατήσουμε.

Με την εφαρμογή μπορούμε να δημιουργήσουμε ρουτίνες γυμναστικής με τα σετ ασκήσεων, τον αριθμό επαναλήψεων, τα χιλιόμετρα, και τα βαράκια. Έτσι, κάθε φορά που θα γυμναζόμαστε, μπορούμε να έχουμε έναν οδηγό ασκήσεων.

Μία άλλη λειτουργία είναι το ημερολόγιο καταγραφής της γυμναστικής μας. Είναι ιδανικό για να οργανώσουμε το πρόγραμμά μας, ώστε να έχουμε μία εικόνα των ημερών που γυμνάσαμε κάθε σημείο του σώματός μας, όπως π.χ τα πόδια.

Τέλος, μέσα από την συστηματική χρήση της εφαρμογής, έχουμε στην διάθεσή μας στατιστικά για κάθε εβδομάδα, μήνα, ή όποια περίοδο θέλουμε να εξετάσουμε. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για να δούμε αν κρατάμε ισορροπημένο πρόγραμμα.

Zombies, Run!

Πρόκειται, ίσως, για τον πιο διασκεδαστικό τρόπο γυμναστικής στο σπίτι σε αυτόν τον οδηγό. Η εφαρμογή/παιχνίδι Zombies, Run! δεν θα σε αφήσει να σταματήσεις το τρέξιμο, όχι επειδή το ευχαριστιέσαι αλλά επειδή φοβάσαι.

Γυμναστική στο Σπίτι με Online Εργαλεία για Καλή Φυσική Κατάσταση

Τα ακουστικά είναι απαραίτητα για να δημιουργηθεί η κατάλληλα ατμόσφαιρα. Ο χρήστης ξεκινάει το τρέξιμο και μετά από κάποιο διάστημα θα αρχίσει να ακούει τα ζόμπι να τρέχουν από πίσω του.

Η εφαρμογή διηγείται στον χρήστη μία ιστορία καθώς αυτός τρέχει, και συμμετέχει σε αυτήν. Μάλιστα, οι δημιουργοί συνεργάστηκαν με την βραβευμένη μυθιστοριογράφο Naomi Alderman.

Κάθε φορά που θα πηγαίνει για τρέξιμο, θα μπορεί να κάνει μία νέα αποστολή. Στην πραγματικότητα, ο χρήστης δεν κάνει τίποτα παρά μόνο να τρέχει, αλλά ο αφηγητής διηγείται γεγονότα που υποτίθεται ότι λαμβάνουν μέρος.

Καθώς τρέχει, μαζεύει προμήθειες τις οποίες χρησιμοποιεί για να χτίσει την ψηφιακή βάση του όταν επιστρέψει στο σπίτι. Σκοπός του παιχνιδιού είναι μέσα από την ιστορία να βρει την αλήθεια πίσω από τα ζόμπι και να σώσει την ανθρωπότητα.

Γυμναστική στο Σπίτι με Online Εργαλεία για Καλή Φυσική Κατάσταση

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάδρομο γυμναστικής, αλλά σίγουρα αν πάμε για τρέξιμο κοντά στο σπίτι μας, η αίσθηση είναι ακόμα πιο ρεαλιστική. Πρόκειται για μία εφαρμογή που καταφέρνει να μετατρέψει την γυμναστική σε βιντεοπαιχνίδι.

Αρχικά, έχουμε στην διάθεσή μας 4 αποστολές, και από εκεί και πέρα μία νέα αποστολή κάθε εβδομάδα. Αν θέλουμε να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή για τρέξιμο περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, το κόστος είναι 5.99$/μήνα.

Μαζί με την εφαρμογή, μπορούμε να συνδυάσουμε το Smartband της Xiaomi, ένα gadget που μπορεί να μετρήσει χιλιόμετρα και να ελέγξει τον σφυγμό μας.

Παρουσίαση: Smartband Mi Band 3 από την Xiaomi

Μέχρι πολύ πρόσφατα η μόνη “έξυπνη” συσκευή που είχαμε ήταν τα smartphones, μια τεχνολογία που ακόμα αναπτύσσεται. Πλέον, βλέπουμε την ένδειξη “smart” σε όλο και…

Exercise Generator

Ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει την έλλειψη τακτικής σωματικής άσκησης είναι η μονοτονία. Πολύ συχνά βαριόμαστε να ασκηθούμε και ειδικά αν πρόκειται για γυμναστική στο σπίτι.

Μία λύση σε αυτό έρχεται να φέρει ένας αριθμός εργαλείων που μπορούμε να βρούμε online. Η λειτουργία των συγκεκριμένων εργαλείων είναι η τυχαία παραγωγή ασκήσεων γυμναστικής.

Workout Generator

Σε αυτή τη σελίδα μπορούμε να διαμορφώσουμε το είδος των ασκήσεων με βάση των φίλτρων που παρέχονται. Στα αριστερά ορίζουμε διάρκεια σε λεπτά, βαθμό δυσκολίας, τοποθεσία (γυμναστήριο ή σπίτι), και διαθέσιμο εξοπλισμό.

Στα δεξιά της σελίδας επιλέγουμε πού θέλουμε να εστιάσουμε. Για παράδειγμα, μπορούμε να επιλέξουμε εκγύμναση των μυών ή βελτίωση της ευλυγισίας μας.

Ανάλογα με το τι επιλέξουμε, θα εμφανιστούν και κάποιες επιπλέον επιλογές.

Για παράδειγμα, αν διαλέξουμε εκγύμναση μυών, θα εμφανιστεί μία λίστα με μύες από τους οποίους μπορούμε να επιλέξουμε όσους θέλουμε για να δούμε τις αντίστοιχες ασκήσεις που εστιάζουν σε αυτά τα σημεία.

Αφού διαμορφώσουμε το είδος της γυμναστικής που θα κάνουμε, θα εμφανιστούν στο κέντρο της σελίδας διάφορες εικόνες. Κάθε μία απεικονίζει μία άσκηση και έναν αριθμό επαναλήψεων.

Κάνοντας κλικ σε μία εικόνα, θα βρούμε οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνει η άσκηση.

Random Exercise

Η δεύτερη σελίδα αυτού του είδους που θα αναφέρουμε είναι μία πολύ πιο απλοποιημένη μορφή τυχαίας αναπαραγωγής ασκήσεων. Δεν έχουμε την επιλογή να φιλτράρουμε τις ασκήσεις, παρά μόνο να προχωρήσουμε στην επόμενη.

Μόλις ανοίξουμε την σελίδα, θα δούμε μία κινούμενη εικόνα που προσομοιώνει μία άσκηση καθώς και τον αριθμό επαναλήψεων που καλούμαστε να κάνουμε. Οι ασκήσεις είναι εύκολες και δεν απαιτούν εξοπλισμό.

Η συγκεκριμένη σελίδα είναι ιδανική για κάποιον που θέλει να κάνει γυμναστική στο σπίτι άμεσα, εύκολα, και χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση ως προς το είδος γυμναστικής.

Προτάσεις για γυμναστική στο σπίτι

Η υγεία μας είναι συνδεδεμένη με την καλή σωματική κατάσταση. Όμως, δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε μία συνδρομή σε γυμναστήριο ή αθλητικό σύλλογο με την συστηματική γυμναστική στο σπίτι.

Βέβαια, είναι δύσκολο να βρούμε κίνητρο για να γυμναστούμε στο σπίτι όταν αυτό είναι συνδεδεμένο με άνεση και ξεκούραση. Εσείς έχετε κάποια πρόταση για να γίνει πιο αποτελεσματικά; Πείτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps