Home » Software » Παιχνίδια » PlayStation 5 DualSense, Minecraft Harry Potter, Stay Home Games
GamingSteps#20200411 - PlayStation 5 DualSense, Minecraft Harry Potter, Stay Home Games

PlayStation 5 DualSense, Minecraft Harry Potter, Stay Home Games

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Sony δημοσίευσε αρκετές πληροφορίες για το ριζικά ανανεωμένο χειριστήριο του PlayStation 5, το οποίο θα ονομάζεται DualSense και όχι DualShock 5. Δημιουργοί παιχνιδιών σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν τους παίκτες να μείνουν σπίτι. Η Floo Network κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση του Witchcraft and Wizardry για το Minecraft.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Το DualSense θα προσφέρει μία νέα gaming εμπειρία

Πριν λίγες ημέρες, η Sony δημοσίευσε πληροφορίες για το νέο χειριστήριο του PlayStation 5. Αρχικά, το όνομά του είναι DualSense και όχι DualShock 5, και θα είναι το πρώτο στο είδος του.

Ο λόγος που η εταιρεία ονόμασε το νέο χειριστήριο DualSense είναι διότι επικεντρώνεται κατά πολύ στο να ενισχύει την ανατροφοδότηση (feedback) που λαμβάνει ο χρήστης καθώς παίζει.

Δύο από τις σημαντικότερες αλλαγές που έκανε η Sony είναι η προσθήκη βελτιωμένης απτικής ανάδρασης και οι προσαρμόσιμες σκανδάλες L2 και R2.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η απτική ανάδραση είναι η προσαρμοσμένη δόνηση του χειριστηρίου, που έχει σκοπό να μεταφέρει πληροφορία στον παίχτη.

Τα βασικά συστήματα δόνησης που σε οικονομικά χειριστήρια αλλά και τα smartphone, δονούνται διαρκώς με την ίδια ένταση.

Αντιθέτως, το σύστημα απτικής ανάδρασης ενός χειριστηρίου ρυθμίζει την ένταση και τη διάρκεια της δόνησης ανάλογα με το τι συμβαίνει στο παιχνίδι την εκάστοτε στιγμή.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μίας διαδρομής εκτός δρόμου σε ένα racing game, ένα χειριστήριο με βασικό σύστημα δόνησης θα δονείται ανά τακτά διαστήματα, για ελάχιστο χρόνο, με σταθερή ένταση.

Ένα χειριστήριο με σύστημα απτικής ανάδρασης προσαρμόζει τη διάρκεια και την ένταση της δόνησης, ανάλογα με την κατάσταση του εδάφους, την ταχύτητα του οχήματος, και τα λοιπά.

Έτσι, προσομοιώνει τις συνθήκες που επικρατούν στο παιχνίδι, και δίνει στον παίκτη την αίσθηση ότι οδηγεί ο ίδιος το αυτοκίνητο.

Με τη βοήθεια λοιπόν της βελτιωμένης απτικής ανάδρασης του DualSense, ο παίκτης θα είναι σε θέση να βιώνει τη δράση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς θα “αισθάνεται” τους κραδασμούς του αυτοκινήτου, τα χτυπήματα στις μάχες, και άλλα παρόμοια εφέ.

GamingSteps#20200411 - PlayStation 5 DualSense, Minecraft Harry Potter, Stay Home Games

Όσον αφορά τα L2 και R2, οι προγραμματιστές θα μπορούν να ρυθμίζουν το επίπεδο αντίστασης που παρουσιάζουν οι σκανδάλες όταν τις πιέζει ο παίκτης. Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να “αισθάνεται” την πίεση από το τράβηγμα της χορδής ενός τόξου.

Σχεδιαστικά, το DualSense έχει πιο φουτουριστικό design από τα προηγούμενα χειριστήρια της Sony. Επίσης, είναι δίχρωμο, διαθέτει USB type-C, θύρα ακουστικών, και ενσωματωμένα μικρόφωνα.

Η εταιρεία έχει μεταφέρει τη φωτιζόμενη μπάρα κάτω από το touchpad και αντικατέστησε το κουμπί “Share” που διαθέτει το DualShock 4 με ένα νέο κουμπί που ονομάζεται “Create”.

Η Sony ανέφερε ότι το κουμπί “Create” θα βοηθά τους παίκτες να δημιουργούν εντυπωσιακό gameplay περιεχόμενο, το οποίο θα μπορούν να μοιράζονται με άλλους χρήστες. Ωστόσο, η εταιρεία δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά.

Οι δημιουργοί παιχνιδιών μας προτρέπουν να μείνουμε σπίτι

Η βρετανική κυβέρνηση σε συνεργασία με γνωστούς δημιουργούς παιχνιδιών προσπαθούν να πείσουν τους παίκτες να μείνουν σπίτι. Οι Activision Blizzard, Rebellion, και Codemasters, προβάλλουν μέσα στα παιχνίδια τους το μήνυμα “Stay home, save lives”.

Στους περισσότερους τίτλους, εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο το οποίο αναγράφει το παραπάνω μήνυμα. Ωστόσο, ορισμένοι προγραμματιστές το ενσωμάτωσαν στο περιβάλλον του παιχνιδιού.

Η Codemasters αντικατέστησε τις διαφημίσεις στα banner και τις πινακίδες του Dirt Rally 2.0 με το μήνυμα “STAY HOME SAVE LIVES”. Επίσης, δίπλα στο κείμενο υπάρχει η εικόνα ενός σωματιδίου και ακριβώς από κάτω η λέξη “Coronavirus”.

Εκτός από το γενικό μήνυμα, μερικές εταιρείες, όπως η Activision Blizzard, προβάλλουν μέσα στα παιχνίδια τους συμβουλές που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Προς το παρόν, τα μηνύματα τα βλέπουν μόνο όσοι παίκτες έχουν βρετανική IP. Ωστόσο, αρκετοί δημιουργοί και εκδότες παιχνιδιών θα φροντίσουν σύντομα τα μηνύματα αυτά να είναι ορατά από όλους τους χρήστες διεθνώς.

Ένα πλήρες, δωρεάν Harry Potter RPG μέσα στο Minecraft

Η Floo Network είναι μία ομάδα που αναπτύσσει mods για το Minecraft και το τελευταίο της δημιούργημα είναι το Witchcraft and Wizardry. Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο και πιο ανεπτυγμένο mod που φτιάχτηκε ποτέ για το παιχνίδι.

Η ομάδα ανέπτυξε έναν χάρτη που περιλαμβάνει πολλές από τις τοποθεσίες του μαγικού κόσμου της J.K. Rowling, όπως το Hogwarts, η Diagon Alley, και η Privet Drive.

Επιπλέον, στο εσωτερικό του Hogwarts ο παίκτης μπορεί να εξερευνήσει όλα τα γνωστά δωμάτια και αίθουσες, όπως το The Great Hall, την αίθουσα διδασκαλίας της Defense Against the Dark Arts, τη Chamber of Secrets, την καλύβα του Hagrid, και άλλα.

Το Witchcraft and Wizardry δεν είναι ένας απλός χάρτης του Minecraft, αλλά ένα πλήρες RPG με θέμα τον Harry Potter. Ο παίκτης μπορεί να πολεμά εχθρούς, να ψωνίζει στη Diagon Alley, ακόμη και να εξερευνά τμήματα του Λονδίνου.

Στον χάρτη θα βρούμε πολλά διαδραστικά στοιχεία, όπως οι σκάλες στη Grand Staircase που κινούνται διαρκώς. Επίσης, στο Quidditch Field ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε αγώνες.

Στους χώρους του Hogwarts υπάρχουν δωμάτια στα οποία ο παίκτης καλείται να λύσει γρίφους. Για να πετύχει τον σκοπό του πρέπει να εξερευνήσει τον χώρο, να κάνει μάγια, και να παίξει minigames που είναι βασισμένα σε κλασικές σκηνές των ταινιών.

Ο αρχηγός της ομάδας, Wednesday Frog, έχει πει ότι ο αρχικός σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν έναν χάρτη με τοποθεσίες του Harry Potter. Μάλιστα, επισκέφθηκαν και τα σκηνικά των ταινιών για να καταγράψουν όσο τον δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες.

GamingSteps#20200411 - PlayStation 5 DualSense, Minecraft Harry Potter, Stay Home Games

Χρειάστηκαν πάνω από τέσσερα χρόνια για να δημιουργήσουν τον αρχικό χάρτη. Έπειτα, βλέποντας την αγάπη των παικτών του Minecraft και οπαδών του Harry Potter προς τον χάρτη που δημιούργησαν, αποφάσισαν να συνεχίσουν την ανάπτυξή του.

Μετά από δύο επιπλέον χρόνια σκληρής δουλειάς, το mod έγινε πραγματικότητα και η Floo Network κυκλοφόρησε το πρώτο trailer.

Η ομάδα αφιέρωσε τρεις μήνες στη διόρθωση σφαλμάτων και την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του Witchcraft and Wizardry. Πριν λίγες ημέρες, το mod κυκλοφόρησε επίσημα και είναι διαθέσιμο προς λήψη σε αυτόν τον ιστότοπο.

Τo mod είναι δωρεάν, με προαιρετική επιλογή να δωρίσουμε ποσό της επιλογής μας στους δημιουργούς. Η τρέχουσα έκδοση λειτουργεί μόνο με την Java έκδοση του Minecraft 1.13.2.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 12 με 18 Απριλίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 12 και 18 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

14 Απριλίου

  • Someday You'll Return – σε PC

15 Απριλίου

  • Space Engineers – στο Xbox One
  • Vampire: The Masquerade – Coteries of New York – στο Xbox One

16 Απριλίου

  • Hellpoint – σε PC
  • Save Your Nuts – σε Xbox One, Nintendo Switch, και PC
  • Dead by Daylight – σε Android και iOS

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

City Builder Sale

Αυτή την εβδομάδα, το Humble Bundle δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουμε στη συλλογή μας μερικά από τα καλύτερα city building και simulation παιχνίδια όλων των εποχών, με έκπτωση έως 93%.

Project Highrise: Architect's Edition -50%

Το Project Highrise είναι ένα δισδιάστατο παιχνίδι προσομοίωσης, στο οποίο είμαστε ο υπεύθυνος της κατασκευής και συντήρησης ενός ουρανοξύστη. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κατασκευάζουμε γραφεία, καταστήματα, διαμερίσματα, και εστιατόρια.

Επίσης, φροντίζουμε ώστε όλα τα τμήματα του ουρανοξύστη να είναι εφοδιασμένα με ρεύμα, νερό, και θέρμανση. Διαφορετικά, οι ένοικοι δεν θα είναι ικανοποιημένοι, κάτι που έχει αντίκτυπο στα έσοδά μας.

Αγοράζοντας το Project Highrise: Architect's Edition, παίρνουμε τον βασικό τίτλο του παιχνιδιού και τα πέντε DLC του, τα οποία προσθέτουν επιπλέον περιεχόμενο και δυνατότητες στο gameplay.

Frostpunk -60%

Ζούμε στο 1886, και τα πάντα έχουν καταστραφεί από τις εκρήξεις του Krakatoa και του Mount Tambora. Ο ήλιος έχει εξασθενίσει και προσπαθούμε να επιβιώσουμε σε έναν ατελείωτο χειμώνα.

Στο Frostpunk το πρώτο βήμα της επιβίωσης είναι οι γεννήτριες που δημιουργήθηκαν στον Βορρά, σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταναστεύσουν όλοι από τον Νότο.

Εμείς είμαστε ο διοικητής μιας από τις πόλεις που διαθέτουν γεννήτριες. Καλούμαστε να πάρουμε όλες τις καίριες αποφάσεις, διαχειριζόμαστε τους διαθέσιμους πόρους, και γενικότερα φροντίζουμε για την επιβίωσή της.

Tropico 6 El Prez Edition -35%

Τα Tropico είναι μία σειρά παιχνιδιών προσομοίωσης, που ως αντικείμενό τους έχουν την κατασκευή και τη διαχείριση.

Στόχος μας στα παιχνίδια αυτά είναι να μείνουμε στην εξουσία. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο καθώς αν ο λαός δεν είναι ικανοποιημένος, μπορεί να μας καθαιρέσει. Παράλληλα, ο στρατός μπορεί να κάνει πραξικόπημα.

Το Tropico 6 είναι ο νεότερος τίτλος της σειράς. Η El Prez Edition κοστίζει 35,74€ και περιλαμβάνει το βασικό παιχνίδι, το soundtrack, ένα ψηφιακό ημερολόγιο, και μερικά επιπλέον αντικείμενα.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Humble Bundle.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Mystery Egg Bundle 2

Με το Mystery Egg Bundle 2 του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια.

Χρησιμοποιώντας τον slider, επιλέγουμε από ένα έως δέκα κλειδιά. Το ένα κλειδί θα μας κοστίσει περίπου ένα ευρώ, ενώ τα δέκα θα μας στοιχίσουν κάτι παραπάνω από επτά.

Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Mystery Egg Bundle 2 είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν τα κλειδιά εμφανιστούν στον λογαριασμό μας.

Tycoon Bundle

Το Fanatical επέλεξε έξι από τα καλύτερα παιχνίδια προσομοίωσης της Excalibur Games και μας τα προσφέρει με έκπτωση 93%.

Στο Tycoon Bundle θα βρούμε τους παρακάτω τίτλους:

  • Resort Boss: Golf
  • Shoppe Keep
  • Shoppe Keep 2 – Business and Agriculture RPG Simulation
  • Craft Keep VR
  • Zoo Park
  • Farming World

Η συνολική αξία των παιχνιδιών του πακέτου είναι 49,44€ και εμείς πληρώνουμε στο Fanatical μόνο 3,35€.

Cursed Bundle

Αν μας αρέσουν οι point and click περιπέτειες, τότε το Cursed Bundle του Fanatical φτιάχτηκε για εμάς. Το πακέτο περιέχει μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους.

Αγοράζοντας το Cursed Bundle, προσθέτουμε στη συλλογή μας τους εξής τίτλους:

  • Midnight Mysteries: Salem Witch Trials
  • Midnight Mysteries 3: Devil on the Mississippi
  • Robinson Crusoe and the Cursed Pirates
  • Adventures of Robinson Crusoe
  • Samantha Swift and the Hidden Roses of Athena
  • Samantha Swift and the Golden Touch
  • Angelica Weaver: Catch Me When You Can
  • Pickers
  • The Fool

Η συνολική αξία των παιχνιδιών του πακέτου είναι 93,91€ και εμείς πληρώνουμε στο Fanatical μόνο 2,69€.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Δωρεάν το Close To The Sun και το Sherlock Holmes στο Epic Games Store

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Αυτή τη φορά, η εταιρεία προσφέρει στους χρήστες δύο τίτλους, οι οποίοι είναι το “Close To The Sun” και το “Sherlock Holmes: Crimes and Punishments”.

Το πρώτο είναι μία περιπέτεια τρόμου που κυκλοφόρησε το 2019 και το δεύτερο είναι μία περιπέτεια μυστηρίου που κυκλοφόρησε το 2014.

Για να πάρουμε δωρεάν το Close To The Sun και το Sherlock Holmes: Crimes and Punishments, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε το παιχνίδι στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας, για όσα διαβάσατε, στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps