Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Συνομιλίες Skype Χωρίς Λογαριασμό, Ίντερνετ Στο PC Από Το Κινητό
QuickSteps#118 - Συνομιλίες Skype Χωρίς Λογαριασμό, Internet Στο PC Από Το Κινητό

Συνομιλίες Skype Χωρίς Λογαριασμό, Ίντερνετ Στο PC Από Το Κινητό

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, συνδέουμε το κινητό στον υπολογιστή για να έχουμε ίντερνετ μέσω tethering και πραγματοποιούμε συνομιλίες στο Skype χωρίς λογαριασμό. Επαναφέρουμε τις ρυθμίσεις δικτύου και ενεργοποιούμε τη μόνιμη προβολή του Κέντρου Ενεργειών στα Windows 10. Μεταφράζουμε έγγραφα με το Word, βλέπουμε τα καταστήματα που κάνουν delivery με τους Χάρτες Google, και διαχειριζόμαστε τις επαφές του Google λογαριασμού μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Σύνδεση κινητού με υπολογιστή για πρόσβαση στο ίντερνετ

Σε περίπτωση που θέλουμε να μπούμε στο διαδίκτυο από τον υπολογιστή ή το laptop και δεν έχουμε πρόσβαση σε κάποιο ενσύρματο ή ασύρματο δίκτυο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία tethering του Android κινητού μας.

Παλαιότερα, είχαμε δει τι ακριβώς είναι το tethering και το hotspot. Οπότε, αν δεν γνωρίζετε αυτούς τους δύο όρους, σας προτείνουμε να διαβάσετε τον παρακάτω οδηγό.

Σύνδεση Κινητού με Υπολογιστή για Ίντερνετ Μέσω Tethering
Σύνδεση Κινητού με Υπολογιστή για Ίντερνετ Μέσω Tethering

Η σύνδεση κινητού με υπολογιστή για ίντερνετ μέσω tethering είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν δεν έχουμε πρόσβαση σε WiFi ή υπάρχει προσωρινή αδυναμία σε σταθερή σύνδεση…

Πριν προχωρήσουμε στην περιγραφή της διαδικασίας, θα αναφέρουμε ότι τα βήματα που περιγράφουμε ισχύουν για το OxygenOS που χρησιμοποιούν τα smartphone της OnePlus.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε συσκευή άλλης εταιρείας, μπορεί να συναντήσετε διαφορές στα μενού.

Ασύρματη σύνδεση μέσω Wi-Fi

Για να ενεργοποιήσουμε το tethering μέσω Wi-Fi, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του κινητού και επιλέγουμε το “Wi-Fi & Internet”.

Στη συνέχεια, πατάμε στο “Σημείο πρόσβασης Wi-Fi/σύνδεση” και διαλέγουμε το “Σημείο πρόσβασης Wi-Fi”.

QuickSteps#118 - Συνομιλίες Skype Χωρίς Λογαριασμό, Internet Στο PC Από Το Κινητό

Τώρα, αλλάζουμε το όνομα του σημείου πρόσβασης, στην “Ασφάλεια” επιλέγουμε το “WPA2 PSK”, και ορίζουμε έναν ισχυρό κωδικό.

Τέλος, ενεργοποιούμε τον διακόπτη στη κορυφή της οθόνης και συνδέουμε τον υπολογιστή μας στο νέο δίκτυο.

Να σημειωθεί πως αυτός ο τρόπος σύνδεσης θα καταναλώσει αρκετά γρήγορα τη μπαταρία του κινητού μας, ενώ αν έχουμε το κινητό να φορτίζει, θα θερμάνει σημαντικά τη συσκευή. Καλό είναι λοιπόν να τον χρησιμοποιούμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth

Όπως είδαμε και στην προηγούμενη ενότητα, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του κινητού και επιλέγουμε το “Wi-Fi & Internet”.

Έπειτα, πατάμε στο “Σημείο πρόσβασης Wi-Fi/σύνδεση” και ενεργοποιούμε τον διακόπτη “Πρόσδεση Bluetooth”.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” του υπολογιστή και μπαίνουμε στις “Συσκευές”.

Από το “Bluetooth και άλλες συσκευές” ενεργοποιούμε το Bluetooth και κάνουμε κλικ στην “Προσθήκη Bluetooth ή άλλης συσκευής”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πατάμε το “Bluetooth”.

QuickSteps#118 - Συνομιλίες Skype Χωρίς Λογαριασμό, Internet Στο PC Από Το Κινητό

Όταν ο υπολογιστής εντοπίσει το κινητό, το επιλέγουμε.

Βεβαιωνόμαστε ότι ο κωδικός που βλέπουμε στο παράθυρο “Προσθήκη συσκευής” στον υπολογιστή είναι ο ίδιος με αυτόν που υπάρχει στο πλαίσιο που έχει εμφανιστεί στο κινητό.

Πατάμε “Σύνδεση” στον υπολογιστή και “ΣΥΖΕΥΞΗ” στο κινητό.

Εφόσον όλα έχουν γίνει σωστά και έχουμε συνδέσει επιτυχώς το κινητό στον υπολογιστή μας, θα δούμε το παρακάτω παράθυρο στο οποίο κάνουμε κλικ στο “Τέλος”.

Για να χρησιμοποιήσουμε το ίντερνετ του κινητού στον υπολογιστή, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Bluetooth και επιλέγουμε “Σύνδεση σε ένα προσωπικό δίκτυο”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του κινητού και από τη “Σύνδεση με χρήση” διαλέγουμε το “Σημείο πρόσβασης”.

Όπως και με τη σύνδεση μέσω WiFi, και αυτός ο τρόπος σύνδεσης θα καταναλώσει αρκετά γρήγορα τη μπαταρία του κινητού μας, ενώ αν έχουμε το κινητό να φορτίζει, θα θερμάνει σημαντικά τη συσκευή.

Καλό είναι λοιπόν να τον χρησιμοποιούμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ενσύρματη σύνδεση μέσω USB

Για να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει πρώτα να συνδέσουμε το κινητό με τον υπολογιστή, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB.

Έπειτα, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του κινητού, επιλέγουμε το “Wi-Fi & Internet”, και ενεργοποιούμε τον διακόπτη “Πρόσδεση USB”.

Αυτό ήταν, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο. Ο υπολογιστής θα αναγνωρίσει αυτόματα τη σύνδεση. Αυτή είναι επίσης η βέλτιστη μέθοδος όσον αφορά τη μπαταρία του κινητού.

Πραγματοποίηση συνομιλιών στο Skype χωρίς χρήση λογαριασμού

Το Skype προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης συνομιλιών χωρίς τη χρήση λογαριασμού. Επιπλέον, δεν χρειάζεται καν να έχουμε εγκατεστημένη την εφαρμογή στον υπολογιστή.

Αρχικά, μπαίνουμε σε αυτήν τη σελίδα και κάνουμε κλικ στη “Δημιουργία δωρεάν σύσκεψης”.

Έπειτα, πατάμε στην “Έναρξη κλήσης”.

Στην επόμενη σελίδα, κάνουμε κλικ στη “Συμμετοχή ως επισκέπτης”. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό Skype ή να συνδεθούμε με κάποιον που ήδη έχουμε.

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε το όνομα που θα βλέπουν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη συνομιλία. Οπότε, γράφουμε στο σχετικό πεδίο το όνομα που θέλουμε και πατάμε “Συμμετοχή”.

Αυτό ήταν, μόλις δημιουργήσαμε μία συνομιλία στο Skype, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κάποιον λογαριασμό.

Για να καλέσουμε οποιονδήποτε στη συνομιλία, πατάμε στο εικονίδιο των επαφών…

…κάνουμε κλικ στην “Πρόσκληση φίλων”, αντιγράφουμε τον σύνδεσμο, και τον στέλνουμε σε όποιον θέλουμε.

Μόλις αυτός που καλέσαμε ανοίξει τον σύνδεσμο που στείλαμε, θα δει την ακόλουθη σελίδα, όπου πρέπει να πατήσει “Συμμετοχή στο Web”.

Βέβαια, αν έχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του το Skype, μπορεί να κάνει κλικ στην “Εκκίνηση του προγράμματος τώρα”.

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου στα Windows 10

Μερικές φορές είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε την αιτία κάποιου προβλήματος στο δίκτυο του υπολογιστή. Ωστόσο, τα Windows 10 προσφέρουν τη δυνατότητα της πλήρους επαναφοράς των ρυθμίσεων δικτύου.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις και κάνουμε κλικ στο “Δίκτυο και Internet”.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στην “Κατάσταση”, εντοπίζουμε τον σύνδεσμο “Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου”, και τον πατάμε.

Στο επόμενο παράθυρο, κάνουμε κλικ στην “Επαναφορά τώρα”.

Τα Windows θα πραγματοποιήσουν επανεκκίνηση του υπολογιστή και θα επαναφέρουν τις ρυθμίσεις δικτύου.

Τις περισσότερες φορές, η επαναφορά των ρυθμίσεων διορθώνει το πρόβλημα. Αν στην περίπτωσή σας δεν λειτουργήσει, θα πρέπει να ελέγξετε τους οδηγούς της κάρτας δικτύου του υπολογιστή.

Μετάφραση εγγράφων με το Microsoft Word

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετά εργαλεία για τη μετάφραση κειμένων και εγγράφων, όπως το Google Translate και οι καλύτερες εναλλακτικές του. Ωστόσο, το Microsoft Word διαθέτει ενσωματωμένο μεταφραστή που λειτουργεί τόσο online, όσο και offline.

Μετάφραση τμήματος κειμένου

Για να μεταφράσουμε ένα τμήμα κειμένου, το επιλέγουμε, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Αναθεώρηση”, και από τη “Γλώσσα” κάνουμε κλικ στη “Μετάφραση”.

Έπειτα, επιλέγουμε τη “Μετάφραση επιλογής” και στα αριστερά θα εμφανιστεί ο “Μεταφραστής”.

Στο επάνω πλαίσιο βλέπουμε το αρχικό κείμενο και στο κάτω το μεταφρασμένο.

Για να επιλέξουμε κάποια άλλη γλώσσα, κάνουμε κλικ στο βέλος δίπλα στο “Προς” και διαλέγουμε τη γλώσσα που μας ενδιαφέρει.

Μετάφραση ολόκληρου εγγράφου

Εάν θέλουμε να μεταφράσουμε ολόκληρο το έγγραφο, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Αναθεώρηση”, και από τη “Γλώσσα” κάνουμε κλικ στη “Μετάφραση”.

Στη συνέχεια, διαλέγουμε τη “Μετάφραση εγγράφου”.

Στο πλαίσιο του μεταφραστή, επιλέγουμε στο “Προς” τη γλώσσα στην οποία θέλουμε να μεταφράσει το Word το έγγραφο και κάνουμε κλικ στη “Μετάφραση”.

Το Word θα δημιουργήσει ένα νέο έγγραφο στο οποίο θα έχει τοποθετήσει το μεταφρασμένο κείμενο.

Όταν δεν είμαστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ, το Word χρησιμοποιεί για τη μετάφραση αποκλειστικά το τοπικό λεξικό που έχει ενσωματώσει η Microsoft στο πρόγραμμα.

Σε διαφορετική περίπτωση, συγκρίνει τη μετάφραση με το online λεξικό που διαθέτει η υπηρεσία Bing Microsoft Translator.

Προβολή καταστημάτων που προσφέρουν delivery

Η Google έχει προσθέσει στην εφαρμογή Χάρτες Google συντομεύσεις για διάφορα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών.

Πατώντας την ανάλογη συντόμευση, μπορούμε να δούμε στον χάρτη τα κοντινά καταστήματα που ταιριάζουν στο είδος ή παρέχουν την υπηρεσία που επιλέξαμε.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Google δημιούργησε δύο νέες συντομεύσεις, τις οποίες έχει τοποθετήσει πρώτες στη λίστα.

Η μία από τις συντομεύσεις εμφανίζει στον χάρτη τα καταστήματα που παρέχουν υπηρεσία delivery. Για να τα δούμε, επιλέγουμε την “Παράδοση”.

Αντίστοιχα, για να δούμε ποια κοντινά καταστήματα προσφέρουν τη δυνατότητα να παίρνουμε ό,τι θέλουμε σε πακέτο για το σπίτι, πατάμε τη συντόμευση “Φαγητό σε πακέτο”.

Οι συντομεύσεις που διαθέτουν οι Χάρτες Google είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Ωστόσο, η εφαρμογή επιλέγει τα καταστήματα με βάση τις πληροφορίες που έχουν καταχωρήσει οι ιδιοκτήτες τους.

Γι' αυτό, αν θέλουμε να είμαστε βέβαιοι για τις υπηρεσίες που παρέχει το εκάστοτε κατάστημα, θα πρέπει να επικοινωνήσουμε μαζί τους τηλεφωνικώς ή με κάποιο άλλο μέσο.

Μόνιμη προβολή του Κέντρου Ενεργειών στα Windows 10

Το Κέντρο Ενεργειών στα Windows 10 εμφανίζει ειδοποιήσεις για οτιδήποτε συμβαίνει στον υπολογιστή, και όχι μόνο.

Για παράδειγμα, αν έχουμε ορίσει κάποια υπενθύμιση στο ημερολόγιο των Windows, τότε το λειτουργικό θα την προβάλλει την ορισμένη ημέρα και ώρα στο Κέντρο Ενεργειών.

Από προεπιλογή, το Κέντρο Ενεργειών είναι μόνιμα κρυμμένο στη δεξιά πλευρά της οθόνης και για να το εμφανίσουμε, κάνουμε κλικ στο εικονίδιό του.

Ωστόσο, με μία μικρή αλλαγή στο Μητρώο των Windows, μπορούμε να κάνουμε το Κέντρο Ενεργειών να παραμένει μόνιμα ανοιχτό.

Το Μητρώο των Windows περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Για να ανοίξουμε το Μητρώο των Windows, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε “ENTER”.

Υπολογιστής\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell\Launcher

Κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, επιλέγουμε “Δημιουργία → Τιμή DWORD (32-bit)”, και ονομάζουμε τη νέα τιμή “DisableLightDismiss”.

Πάντοτε επιλέγουμε αυτόν τον τύπο τιμής, ακόμα και αν έχουμε 64bit Windows. Το QWORD (64 bit) είναι διαφορετικό είδος τιμής και δεν θα λειτουργήσει.

Τώρα, κάνουμε διπλό κλικ στο “DisableLightDismiss”. Στα “Δεδομένα τιμής” πληκτρολογούμε “1” και πατάμε το “OK”.

Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή μας για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Διαχείριση επαφών στις Επαφές Google

Οι Επαφές Google (Google Contacts) συγχρονίζουν τις επαφές μας σε κάθε συσκευή στην οποία συνδέουμε τον λογαριασμό μας. Επιπλέον, μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτές από όπου και αν βρισκόμαστε, αρκεί να συνδεθούμε στον σχετικό ιστότοπο.

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρουν οι Επαφές Google είναι το γεγονός πως είναι προσβάσιμες από τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας.

Για παράδειγμα, αν θέλουμε να στείλουμε σε κάποια από τις επαφές μας ένα μήνυμα με το Gmail, αρκεί να γράψουμε στο “Προς” το όνομά της και θα εμφανιστεί άμεσα η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν θέλουμε να διαχειριστούμε τις επαφές μας, μπαίνουμε σε αυτήν τη σελίδα.

Προσθήκη επαφής

Για να προσθέσουμε μία νέα επαφή, κάνουμε κλικ στον σταυρό κάτω δεξιά και επιλέγουμε “Δημιουργία επαφής”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογούμε όποια στοιχεία θέλουμε και πατάμε “Αποθήκευση”.

Επεξεργασία και διαγραφή επαφής

Για να επεξεργαστούμε μία επαφή, περνάμε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από την καταχώρησή της και κάνουμε κλικ στο μολύβι.

Σε περίπτωση που θέλουμε να διαγράψουμε κάποια επαφή, κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες και επιλέγουμε “Διαγραφή”.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps