Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Επιστροφή Χρημάτων Play Store, Κατέβασμα Ταινιών Netflix
QuickSteps#117 - Επιστροφή Χρημάτων Play Store, Κατέβασμα Ταινιών Netflix

Επιστροφή Χρημάτων Play Store, Κατέβασμα Ταινιών Netflix

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, κατεβάζουμε ταινίες και σειρές από το Netflix για να τις δούμε offline, ζητάμε επιστροφή χρημάτων για αγορές από το Play Store, και ενεργοποιούμε το Push-to-Talk στο Steam. Κρύβουμε ενεργά προγράμματα στην Περιοχή Ειδοποιήσεων των Windows 10 και απενεργοποιούμε το μήνυμα πλήρους οθόνης στον Firefox. Εμφανίζουμε μόνιμα τον μετρητή λέξεων στα Έγγραφα Google και ζητάμε βοήθεια από τον Google Assistant για να πλένουμε σωστά τα χέρια μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Κατέβασμα ταινιών του Netflix για offline προβολή

Η παρακολούθηση περιεχομένου στο Netflix απαιτεί σύνδεση στο ίντερνετ. Ωστόσο, η υπηρεσία επιτρέπει να κατεβάσουμε τοπικά επιλεγμένες ταινίες και σειρές, που μπορούμε να παρακολουθήσουμε αργότερα offline.

Το κατέβασμα ταινιών και σειρών είναι δυνατό μόνο μέσω της εφαρμογής του Netflix, η οποία είναι διαθέσιμη για Android, iOS, και Windows 10.

Εύρεση και λήψη περιεχομένου

Για να κατεβάσουμε κάποια σειρά ή ταινία στο Android ή iOS app, πατάμε το “TV Shows” ή “Movies”, αντίστοιχα.

Έπειτα, πατάμε το “All Genres” και επιλέγουμε το “Available for Download”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε τη σειρά ή την ταινία που μας ενδιαφέρει και πατάμε το αντίστοιχο βέλος.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε την εφαρμογή για Windows 10, κάνουμε κλικ στις τρεις γραμμές πάνω αριστερά και μπαίνουμε στο “Available for Download”.

Στην επόμενη σελίδα, βρίσκουμε την ταινία ή τη σειρά που θέλουμε να κατεβάσουμε, πατάμε την καταχώρησή της, και κάνουμε κλικ στο βέλος.

QuickSteps#117 - Επιστροφή Χρημάτων Play Store, Κατέβασμα Ταινιών Netflix

Παρακολούθηση ταινιών και σειρών offline

Για να δούμε το περιεχόμενο του Netflix που έχουμε κατεβάσει στο app για Android και iOS, πατάμε απλώς το “Downloads” στο κάτω μέρος της οθόνης.

Στην εφαρμογή για Windows 10, κάνουμε κλικ στις τρεις γραμμές πάνω αριστερά και μπαίνουμε στο “My Downloads”.

Από εκεί και έπειτα, πατάμε στην καταχώρηση του βίντεο που θέλουμε να παρακολουθήσουμε, ώστε να αρχίσει η αναπαραγωγή.

Ρύθμιση ποιότητας βίντεο

Αν η ταχύτητα σύνδεσής μας στο ίντερνετ είναι αργή ή η συσκευή στην οποία θα κατεβάσουμε τις ταινίες έχει περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο, μπορούμε να επιλέξουμε να κατεβάζουμε τις ταινίες ή σειρές με χαμηλότερη ποιότητα.

Για να ρυθμίσουμε την ποιότητα λήψης στο app για Android και iOS, πατάμε το “More” και επιλέγουμε “App Settings”.

Έπειτα, επιλέγουμε το “Download Video Quality” και αλλάζουμε τη ρύθμιση από “High” σε “Standard”.

QuickSteps#117 - Επιστροφή Χρημάτων Play Store, Κατέβασμα Ταινιών Netflix

Αντίστοιχα, για να πραγματοποιήσουμε την ίδια ρύθμιση στην εφαρμογή για Windows 10, πατάμε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά και μπαίνουμε στο “Settings”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το “Video Quality” και αλλάζουμε τη ρύθμιση από “High” σε “Standard”.

Επιστροφή χρημάτων στο Google Play

Το Play Store έχει αμέτρητες εφαρμογές και αρκετές από αυτές είναι επί πληρωμή. Αν αγοράσουμε κάποιο app και τελικά δεν το χρειαζόμαστε ή δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε, μπορούμε να ζητήσουμε από τη Google να μας επιστρέψει τα χρήματα που δώσαμε.

Πριν περιγράψουμε τη διαδικασία, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε δικαίωμα να αιτήσουμε επιστροφή χρημάτων εφόσον έχουν περάσει λιγότερες από 48 ώρες από τη στιγμή που αγοράσαμε την εφαρμογή.

Για να ζητήσουμε τα χρήματά μας πίσω, ανοίγουμε την εφαρμογή “Play Store” και πατάμε στις τρεις γραμμές πάνω αριστερά.

Μετά, μπαίνουμε στο “Λογαριασμός” και πηγαίνουμε στο “Ιστορικό αγορών”.

Πατάμε στην καταχώρηση της εφαρμογής για την οποία θέλουμε να μας επιστραφούν τα χρήματα και επιλέγουμε “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατάμε “ΝΑΙ” για να επιβεβαιώσουμε το αίτημα επιστροφής χρημάτων.

Η Google θα ακυρώσει άμεσα την αγορά της εφαρμογής και κάτω από την τιμή του app θα υπάρχει η λέξη “Ακυρώθηκε”.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί έως ότου μας επιστραφούν τα χρήματα εξαρτάται από τη μέθοδο πληρωμής που χρησιμοποιήσαμε. Σε κάθε περίπτωση, όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, η Google θα μας στείλει ένα email επιβεβαίωσης.

Ελαχιστοποίηση προγραμμάτων στην Περιοχή Ειδοποιήσεων

Όσα περισσότερα προγράμματα διατηρούμε ανοιχτά, τόσο πιο δύσκολο είναι να τα διαχειριστούμε. Η Γραμμή Εργασιών μπορεί εύκολα να γεμίσει με εικονίδια, δυσκολεύοντας την εύρεση του εκάστοτε προγράμματος που ψάχνουμε. Επίσης, η χρήση του “Alt+Tab” δεν βοηθά όταν έχουμε πολλές εφαρμογές ανοιχτές.

Μία καλύτερη λύση είναι να κρύψουμε τα εικονίδια των ανοιχτών προγραμμάτων στην Περιοχή Ειδοποιήσεων. Κάτι τέτοιο μπορούμε να το πετύχουμε χρησιμοποιώντας την portable εφαρμογή ”MinimizeToTray”.

Τα προγράμματα των οποίων έχουμε κρύψει τα εικονίδια δεν εμφανίζονται κατά το πάτημα του “Alt+Tab”.

Αφού κατεβάσουμε και τρέξουμε το portable app, πατάμε τον συνδυασμό “Alt+F1” ώστε να κρύψουμε το εικονίδιο ενός προγράμματος.

Όταν θέλουμε να το επαναφέρουμε στη Γραμμή Εργασιών, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του MinimizeToTray και επιλέγουμε την εφαρμογή.

Επιπλέον, για να επαναφέρουμε όλα τα κρυμμένα εικονίδια, πατάμε το κουμπί “F10”.

Όσα εικονίδια έχουμε κρύψει με το MinimizeToTray, παραμένουν κρυφά ακόμη και όταν το κλείσουμε.

Ωστόσο, ο δημιουργός του έχει προσθέσει μία ρύθμιση με την οποία μπορούμε να επανεμφανίσουμε όλα τα εικονίδια των προγραμμάτων στη Γραμμή Εργασιών κατά το κλείσιμο της εφαρμογής.

Για να ενεργοποιήσουμε αυτή τη ρύθμιση, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής, πηγαίνουμε στο “Options”, και πατάμε στο “Restore hidden windows on exit”.

Πώς ενεργοποιώ το Push-to-Talk στο Steam

Όταν συμμετέχουμε σε ομαδικές φωνητικές συνομιλίες συνήθως επικρατεί ένα χάος, διότι ακούγονται ποικίλοι θόρυβοι από τα μικρόφωνα όσων συμμετέχουν. Ωστόσο, αρκετές εφαρμογές προσφέρουν τη λειτουργία Push-to-Talk.

Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργή, ο χρήστης πρέπει να πατάει κάποιο πλήκτρο ή έναν συνδυασμό κουμπιών στο πληκτρολόγιο του, για να ενεργοποιήσει το μικρόφωνο και να μπορέσει να μιλήσει.

Για να ενεργοποιήσουμε το “Push-to-Talk” ή “Πάτημα-για-ομιλία” στο Steam, κάνουμε κλικ στο “ΦΙΛΟΙ & ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ” στην κάτω δεξιά γωνία.

Στο παράθυρο του chat, πατάμε στο γρανάζι.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στη “ΦΩΝΗ” και επιλέγουμε το “Πάτημα-για-ομιλία”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “None” και πατάμε το κουμπί που θέλουμε να ενεργοποιεί το μικρόφωνο.

Μία καλή επιλογή είναι το πλήκτρο “~”. Έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτό καθώς παίζουμε, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στα WASD, και σχεδόν ποτέ δεν το χρησιμοποιούμε ως συντόμευση για κάποια λειτουργία εντός του παιχνιδιού.

Τέλος, αν για οποιονδήποτε λόγο θελήσουμε να απενεργοποιήσουμε το Push-to-Talk, ακολουθούμε τα ίδια βήματα, επιλέγουμε το “Ανοιχτό μικρόφωνο”, και πατάμε το “X” δίπλα στο “Το κουμπί εναλλαγής σίγασης ορίστηκε ως”.

Απενεργοποίηση του μηνύματος για πλήρη οθόνη στον Firefox

Κάθε σύγχρονος browser εμφανίζει ένα σχετικό ενημερωτικό πλαίσιο όταν βάζουμε ένα βίντεο να παίζει σε πλήρη οθόνη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που το βρίσκουν ενοχλητικό.

Αν ανήκουμε στην παραπάνω ομάδα και χρησιμοποιούμε τον Firefox, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε αρκετά εύκολα την εμφάνιση του συγκεκριμένου πλαισίου.

Αρχικά, γράφουμε στη γραμμή διευθύνσεων “about:config” και πατάμε Enter.

Στην επόμενη σελίδα, κάνουμε κλικ στο “Αποδοχή κινδύνου και συνέχεια”.

Έπειτα, κάνουμε αντιγραφή και επικόλληση στην αναζήτηση:

full-screen-api.warning.timeout

και πατάμε το μολύβι στα δεξιά.

Ορίζουμε ως τιμή το “0” και κάνουμε κλικ στο “✓”, για να εφαρμόσουμε την αλλαγή.

Σε περίπτωση που αλλάξουμε γνώμη και θέλουμε να βλέπουμε το πλαίσιο της πλήρους οθόνης, ακολουθούμε τα ίδια βήματα και ως τιμή χρησιμοποιούμε το “3000” ή κάτι παρόμοιο.

Η τιμή αυτή αντικατοπτρίζει τον χρόνο που παραμένει ενεργό το πλαίσιο της πλήρους οθόνης, και το 3000 μεταφράζεται σε 3 δευτερόλεπτα.

Μόνιμη προβολή μετρητή λέξεων στα Έγγραφα Google

Οι περισσότεροι συντάκτες θέλουμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την έκταση του κειμένου που γράφουμε.

Παλαιότερα, για να δούμε αυτή την πληροφορία στα Έγγραφα Google, έπρεπε να πηγαίνουμε στα “Εργαλεία” και να κάνουμε κλικ στην “Καταμέτρηση λέξεων”. Μία άλλη επιλογή ήταν να χρησιμοποιούμε τη συντόμευση “Ctrl+Shift+C”.

Ωστόσο, η Google πρόσθεσε τη δυνατότητα μόνιμης εμφάνισης του μετρητή λέξεων στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου.

Για να ενεργοποιήσουμε το πλαίσιο του μετρητή λέξεων, πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Ctrl+Shift+C”, και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε την “Εμφάνιση καταμέτρησης λέξεων κατά την πληκτρολόγηση”.

Από εδώ και πέρα, στην κάτω αριστερή γωνία θα εμφανίζεται το πλήθος των λέξεων που περιέχει το έγγραφο.

Επιπλέον, όταν επιλέγουμε κάποιο τμήμα κειμένου, για παράδειγμα μία μόνο φράση, στο ίδιο σημείο βλέπουμε πόσες λέξεις περιέχει.

Τέλος, αν θέλουμε να δούμε περισσότερες πληροφορίες για τη δομή του εγγράφου ή του τμήματος κειμένου που έχουμε επιλέξει, κάνουμε κλικ στο μικρό βέλος.

Πλένουμε σωστά τα χέρια μας με τη βοήθεια του Google Assistant

Πρέπει πάντα να φροντίζουμε να πλένουμε καλά τα χέρια μας, διότι συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια, αρκετά εκ των οποίων μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για τον οργανισμό μας.

Ειδικότερα αυτή την περίοδο που υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό, πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι το κάνουμε για αρκετή ώρα και ακολουθώντας τη σωστή διαδικασία.

Η Google δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο μας διδάσκει με διασκεδαστικό τρόπο πώς να πλένουμε σωστά τα χέρια μας.

Παράλληλα, η εταιρεία πρόσθεσε στον Google Assistant μία εντολή με την οποία ο ψηφιακός βοηθός τραγουδά, όσο εμείς πλένουμε τα χέρια μας.

Η διάρκεια του τραγουδιού είναι 40 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή πρέπει να διαρκεί το σωστό πλύσιμο των χεριών.

Για να ξεκινήσει το τραγούδι ο Google Assistant, αρκεί να πούμε την εντολή “Hey Google, help me wash my hands”.

Επιπλέον, εκτός από την ακουστική εμπειρία που προσφέρει ο ψηφιακός βοηθός, εμφανίζει στην οθόνη του κινητού τους στίχους του τραγουδιού και ένα μικρό κινούμενο γραφικό με μπουρμπουλήθρες.

Τέλος, σε περίπτωση που θέλουμε να έχουμε μόνιμα στο μπάνιο τις οδηγίες σωστού καθαρισμού των χεριών, μπορούμε να εκτυπώσουμε την παρακάτω εικόνα, την οποία θα βρούμε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps