Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » 9+1 Ανατριχιαστικά Websites Που Ίσως Δεν Πρέπει Να Επισκεφθούμε
9+1 Ανατριχιαστικά Websites Που Ίσως Δεν Πρέπει Να Επισκεφθούμε

9+1 Ανατριχιαστικά Websites Που Ίσως Δεν Πρέπει Να Επισκεφθούμε

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις 1,8 δισεκατομμύρια σελίδες του διαδικτύου μπορούμε να βρούμε πρακτικά τα πάντα, όσον αφορά την εργασία, την ψυχαγωγία, και τη γνώση. Όμως, δεν είναι όλες οι σελίδες ασφαλείς, ή ακόμα και ευχάριστες. Υπάρχουν site ειδικά για ανθρώπους των οποίων τα γούστα μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ως “αρρωστημένα”. Στον οδηγό θα δούμε ορισμένα από τα πιο ανατριχιαστικά site, που καλό θα ήταν ενδεχομένως να αποφύγετε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Καθώς είμαστε ένα site που απευθύνεται σε όλους, στο κείμενο και τις φωτογραφίες που έχουμε χρησιμοποιήσει δεν θα βρείτε τίποτα το σοκαριστικό.

Επίσης, δεν έχουμε τις σελίδες ως ενεργούς συνδέσμους. Θα πρέπει να κάνετε αντιγραφή-επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων για να τις επισκεφτείτε, αν το θέλετε πραγματικά.

Σε κάθε περίπτωση, τα site και οι κοινότητες που ακολουθούν είναι σχεδιασμένες για να σοκάρουν. Αν αυτό είναι κάτι που δεν θέλετε να νιώσετε, καλό θα ήταν να τις αποφύγετε.

Watch People Die

Το συγκεκριμένο site ήταν για καιρό μέσα στο δημοφιλές Reddit. Ωστόσο, πρόσφατα απαγορεύτηκε και μετακινήθηκε σε μία άλλη κοινότητα που θεωρείται ως εναλλακτική του.

https://saidit.net/s/WatchPeopleDie/

Το περιεχόμενο συνεχίζει να μην βρίσκεται σε κοινή θέα και υπάρχει η σχετική ένδειξη “ακατάλληλο”.  Οι κανόνες ορίζουν σαφώς ότι επιτρέπονται μόνο σύνδεσμοι που συνδέονται με ένα βίντεο ή μία εικόνα ενός ατόμου που πεθαίνει με οποιοδήποτε τρόπο.

Εάν το βίντεο δεν περιγράφει έναν άνθρωπο που πεθαίνει, τότε αφαιρούν τον σύνδεσμο. Θα βρούμε από ατυχήματα μέχρι εκτελέσεις, μέχρι αυτοκτονίες, μέχρι και νεαρά άτομα που πεθαίνουν μπροστά στην κάμερα από ηλεκτροπληξία κατά τη φόρτιση του κινητού.

Να σημειώσουμε πως σε ορισμένες χώρες, όπως στη Γερμανία, πριν γίνει ο αποκλεισμός από το Reddit, ήταν αδύνατον να μπούμε στο συγκεκριμένο subreddit για “νομικούς λόγους”. Έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε VPN για να ξεμπλοκάρουμε τη συγκεκριμένη σελίδα, εφόσον το θέλαμε.

Ανατριχιαστικά-Websites-Που-Ίσως-Δεν-Πρέπει-Να-Επισκεφθούμε-02

Best Gore

Το Best Gore είναι μία πιο hardcore έκδοση του watchpeopledie. Ο όρος “gore” περιγράφει γενικά το αιματηρό. Δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη σελίδα περιλαμβάνει όντως “τα καλύτερα” σε αυτόν τον τομέα, αλλά δεν θα το αμφισβητήσουμε κιόλας.

https://www.bestgore.com/

Σύμφωνα με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, το Best Gore είναι ένας δικτυακός τόπος που αναφέρει γεγονότα πραγματικής ζωής τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το κοινό.

Ωστόσο, οφείλουμε να πούμε ότι δεν πρόκειται για φάρσα. Ομολογουμένως, ακόμα και μία σύντομη επίσκεψη είναι ικανή να μας αφήσει με τραυματικές εικόνες, που δύσκολα θα ξεχάσουμε. Το πιο πιθανό είναι να μην την επισκεφτούμε ξανά.

Ανατριχιαστικά-Websites-Που-Ίσως-Δεν-Πρέπει-Να-Επισκεφθούμε-03

Ειλικρινά, θέλουμε να γνωρίζουμε τι απάντησε ο δημιουργός αυτού του site, Mark Marek, στη γιαγιά του όταν τον ρώτησε “τι δουλειά κάνεις”.

Υπολογίζεται πάντως πως το συγκεκριμένο site έχει μεταξύ 10 και 15 εκατομμύρια επισκέψεις τον μήνα. Φαίνεται πως η νοσηρή περιέργεια είναι μία ισχυρή κινητήριος δύναμη.

Kaotic

Το Kaotic αποτελεί μία σοβαρή περίπτωση νοσηρής περιέργειας, καθώς η ιστοσελίδα του περιλαμβάνει ένα μακρύ κατάλογο με βίντεο δολοφονιών, φρικτών ξυλοδαρμών, αλλά και σεξ.

http://kaotic.com/

Στο site υπάρχουν προειδοποιήσεις σχετικά με την ακαταλληλότητα του περιεχομένου, καθώς κατά καιρούς έχει αντιμετωπίσει νομικό πρόβλημα με τα βίντεο που δημοσιεύει.

Death Date

Σε αυτή την ιστοσελίδα, μόλις εισάγουμε μερικές βασικές πληροφορίες όπως όνομα, ημερομηνία γέννησης, ύψος, βάρος, και τυχόν καταχρήσεις, θα δούμε πότε ενδέχεται να φύγουμε από τη ζωή.

http://deathdate.info/s/death

Προφανώς αυτό το site δεν ισχυρίζεται πως έχει μαντικές ιδιότητες ή κάποιου είδους κληρονομικό χάρισμα. Βασίζεται σε στατιστικές με βάση τα στοιχεία που έχουμε δώσει, λαμβάνοντας υπ' όψιν και παράγοντες όπως ατυχήματα.

Αυτό βέβαια δεν μας καθησυχάζει στην περίπτωση που προκύψει πως ήδη ζούμε περισσότερο απ' όσο θα περίμενε η στατιστική, με βάση τα στοιχεία που δώσαμε.

Αυτό διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι, όταν το μακάβριο site μας πληροφόρησε ότι έπρεπε να είχαμε αποδημήσει εις Κύριον από τον Ιούνιο του 2016. Μάλιστα, με την υποσημείωση ότι ο θάνατος δεν ξεχνά ποτέ.

Μάλιστα, αυτό ήταν το ουδέτερο “neutral” σενάριο. Από τις νεκροκεφαλές πάνω δεξιά, στη σειρά που είναι το όνομά μας, μπορούμε να επιλέξουμε το αισιόδοξο “optimistic” ή το απαισιόδοξο “pessimistic” σενάριο, με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Σίγουρα σε αυτό το site δεν θα βρούμε τις σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο που περιέχουν οι προηγούμενες δύο καταχωρήσεις. Για όσους όμως έχουν έντονα τον φόβο του θανάτου, τα αποτελέσματα ίσως να τους ταράξουν.

Plane Crash Info

Όσο και αν φοβάστε ενδεχομένως τις πτήσεις, στατιστικά το αεροπλάνο είναι με διαφορά το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς.

Σχεδόν κάθε αεροπορικό δυστύχημα είναι τραγικό και μπορεί να έχει εκατοντάδες θύματα. Όμως, τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι ιδιαίτερα σπάνια. Ο συνολικός αριθμός ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά είναι ασύγκριτα υψηλότερος.

Στις ΗΠΑ, το 2015 υπήρξαν 32.166 θανατηφόρα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, που οδήγησαν σε περισσότερους από 35.000 θανάτους. Την ίδια χρονιά, υπήρξαν 30 ατυχήματα με αεροπλάνα άνω των δέκα θέσεων, και η απώλεια ζωής ήταν μηδενική.

Ανατριχιαστικά-Websites-Που-Ίσως-Δεν-Πρέπει-Να-Επισκεφθούμε-04

Αν όμως οι στατιστικές δεν σας καθησυχάζουν και εξακολουθείτε να φοβάστε τα αεροπλάνα, καλό θα ήταν να αποφύγετε τη σελίδα PlaneCrashInfo.

http://planecrashinfo.com/

Η σελίδα αυτή επιχειρεί να συγκεντρώσει τα χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα στην ιστορία, με αναλυτικές λεπτομέρειες, φωτογραφίες, βίντεο, και αρχεία ήχου mp3.

Ανατριχιαστικά-Websites-Που-Ίσως-Δεν-Πρέπει-Να-Επισκεφθούμε-05

Πιθανώς η πιο ανατριχιαστική ενότητα είναι η “Last Words”, όπου θα βρούμε ηχητικά ντοκουμέντα και απομαγνητοφωνήσεις με τα τελευταία λόγια θυμάτων σε αεροπορικά δυστυχήματα. Συνήθως ανάμεσα στο πλήρωμα και τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.

Ειδικά οι ηχογραφήσεις, που μεταφέρουν τον πανικό των ανθρώπων στις τελευταίες στιγμές της ζωής τους, είναι ικανές να μας φέρουν εφιάλτες.

Supernaught

Αυτός ο ιστότοπος διαθέτει μία εκτεταμένη συλλογή με ανατριχιαστικά αναμνηστικά από serial killers.

https://supernaught.com/

Ορισμένα από αυτά είναι απλές επιστολές και κάρτες Χριστουγέννων και κάποια άλλα αποτελούν τα προσωπικά αντικείμενα των στυγερών δολοφόνων. Αποστέλλονται μέσα από τις φυλακές όπου κρατούνται.

Όλη η διαδικασία της πώλησης τέτοιων αναμνηστικών από το Supernaught είναι εξ ορισμού ανατριχιαστική. Όχι μόνο εξαιτίας του ιδιοκτήτη από όπου προέρχονται, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι κάποιος κερδίζει από τον πόνο και τον θάνατο ανθρώπων που δολοφονήθηκαν.

Φυσικά, ας μη μιλήσουμε για τη νοσηρή επιθυμία αυτών που ενδεχομένως ενδιαφέρονται να αγοράσουν τέτοιου είδους αναμνηστικά.

Skyway Bridge

Παρά το ωραίο όνομά της, η γέφυρα Skyway Bridge στο Tampa Bay της Φλόριντα έχει μία σκοτεινή ιστορία, που την οφείλει στις πολλές αυτοκτονίες ανθρώπων. Ο σκοπός του ομώνυμου site είναι να παρακολουθεί τα άτομα που πέφτουν από τη γέφυρα.

http://www.skywaybridge.com/home.htm

Τα μακάβρια στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται στον ιστότοπο περιλαμβάνουν τον αριθμό των επιτυχημένων αυτοκτονιών, αλλά και όσους έχουν επιζήσει μετά το άλμα.

Το ανατριχιαστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο ιστότοπος ενημερώνεται συχνά, έτσι ώστε να περιλαμβάνει και τις τελευταίες προσπάθειες όσων επιχείρησαν το απονενοημένο διάβημα.

Τα αρχεία χρονολογούνται από το 1954, όταν κατασκευάστηκε η γέφυρα.

Υπάρχει και κάτι ακόμα που προσφέρει η ιστοσελίδα και το οποίο είναι ανατριχιαστικό. Το site παραθέτει τρομακτικές λεπτομέρειες σχετικά με το τι συμβαίνει στα σώματα αυτών που πηδούν από τη γέφυρα.

The Occult Museum

Το Occult Museum, που θα το μεταφράζαμε σαν “μουσείο του απόκρυφου”, είναι μία σχετικά νέα ιστοσελίδα, η οποία είναι γεμάτη με ανατριχιαστικό περιεχόμενο.

http://www.theoccultmuseum.com/

Ο ιστότοπος έκανε την εμφάνισή του το 2015 και επικεντρώνεται στη συλλογή μακάβριων και υπερφυσικών θεμάτων.

Καλύπτει μία μεγάλη ποικιλία από αναλυτικές αναφορές και παρουσιάσεις σε στοιχειωμένα σπίτια, φαντάσματα, και κανιβάλους. Επίσης, περιλαμβάνει άρθρα με στυγερές δολοφονίες, ειδεχθή εγκλήματα, και μυστηριώδεις εξαφανίσεις ανθρώπων.

Επιπλέον, το Occult Museum μοιράζεται ιστορίες που έχουν υποβάλλει αναγνώστες ως αληθινές. Εντάσσονται στα ανεξήγητα γεγονότα που άλλαξαν δραματικά τη ζωή τους. Βέβαια, το κατά πόσον είναι αληθινά, μόνο αυτοί το ξέρουν.

Funker530

Το Funker530 είναι μία ιστοσελίδα που έχουν δημιουργήσει βετεράνοι του στρατού. Σκοπός της είναι να δώσει στο κοινό μία ανεξερεύνητη άποψη για τις συγκρούσεις που εξελίσσονται σε όλο τον πλανήτη.

https://www.funker530.com/

Μέχρι εδώ ενδεχομένως θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε και ως ένα ενημερωτικό site.

Ωστόσο, το κύριο περιεχόμενο του Funker530 αποτελείται από στρατιωτικό υλικό που καταγράφει πολύ σκληρές σκηνές βίας στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, σε άλλες αραβικές χώρες, και όχι μόνο.

Υπάρχουν επίσης βίντεο από κάμερες ασφαλείας με πολύ σκληρές βομβιστικές επιθέσεις που συνέβησαν σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο και είχαν θύματα απλούς πολίτες.

Το YouTube απείλησε να διαγράψει το κανάλι του Funker530 λόγω των πολύ σκληρών και ανατριχιαστικών στιγμιότυπων βίας, οι οποίες θεωρήθηκαν πολύ ενοχλητικές από χιλιάδες θεατές.

Ωστόσο, το κανάλι εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα.

TheFlightChannel

Για όσους αναρωτήθηκαν στην αρχή του οδηγού τι είναι αυτό το “+1” στον τίτλο, ήρθε η ώρα να ξεδιαλύνουμε το μυστήριο.

Πρόκειται για ένα κανάλι στο YouTube το οποίο κατά την άποψή μας είναι από τα πιο ενδιαφέροντα που υπάρχουν. Σίγουρα δεν το λες ανατριχιαστικό με την έννοια που είδαμε σε όλα τα προηγούμενα site.

Ωστόσο, αν ταξιδεύουμε συχνά με αεροπλάνο, η θέαση των εντυπωσιακών γραφικών με την αναπαράσταση των αεροπορικών δυστυχημάτων, των λαθών, αλλά και των απέλπιδων προσπαθειών των πιλότων, λεπτό προς λεπτό μέσα στο πιλοτήριο, ενδέχεται να μας προκαλέσουν ανησυχίες και συναισθήματα άγχους στις επερχόμενες πτήσεις μας.

Ως εκ τούτου, αν πετάμε συχνά, είναι στην διακριτική μας ευχέρεια να επισκεφτούμε ή όχι το ομολογουμένως εξαιρετικό TheFlightChannel. Φυσικά, όπως αναφέραμε προηγουμένως, στατιστικά το αεροπλάνο είναι με διαφορά το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς.

Εσείς θα επισκεπτόσασταν αυτά τα site?

Αυτό ήταν ένα μικρό παράδειγμα με ανατριχιαστικά site που έχουν στόχο να σοκάρουν ή να ικανοποιήσουν τη νοσηρή περιέργεια που έχουμε ορισμένοι όσον αφορά τον θάνατο. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχουν και άλλα σχετικά site.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για το θέμα ή να προτείνετε και άλλες ανατριχιαστικές ιστοσελίδες, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps