Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Autoplay Netflix, Ξεκαθάρισμα Instagram, Γλώσσα Windows 10
QuickSteps#111 - Autoplay Netflix, Ξεκαθάρισμα Instagram, Γλώσσα Windows 10

Autoplay Netflix, Ξεκαθάρισμα Instagram, Γλώσσα Windows 10

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, αλλάζουμε την προεπιλεγμένη γλώσσα και εμφανίζουμε την ώρα πολλαπλών ζωνών στην Έναρξη των Windows 10. Ενεργοποιούμε τον Crapware Blocker στον Chromium Edge, απενεργοποιούμε την αυτόματη αναπαραγωγή στο Netflix, και βλέπουμε ποιους λογαριασμούς ακολουθούμε χωρίς λόγο στο Instagram. Μετατρέπουμε έγγραφα Word σε εικόνες και δημιουργούμε πολυεπίπεδες λίστες στα Έγγραφα Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς αλλάζω την προεπιλεγμένη γλώσσα στα Windows 10

Συνήθως διαλέγουμε την προεπιλεγμένη γλώσσα των Windows 10 κατά την εγκατάσταση τους. Αν επιλέξουμε τη λάθος γλώσσα, μπορούμε πολύ εύκολα να την αλλάξουμε σε αυτή που επιθυμούμε, μέσα από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού.

Ας πούμε, για το παράδειγμα, πως επιλέξαμε από λάθος την εγκατάσταση στα Αγγλικά, ενώ θέλουμε τα Windows στα Ελληνικά.

Για να αλλάξουμε τη γλώσσα των Windows 10, κάνουμε κλικ στο μενού “Start” και μπαίνουμε στο “Settings”.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στο “Time & Language”.

Έπειτα, πατάμε στο “Language” και κάνουμε κλικ στο “Add a preferred language”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, γράφουμε “Greek” στην αναζήτηση, πατάμε στο πρώτο αποτέλεσμα, και κάνουμε κλικ στο “Next”.

Μετά, βεβαιωνόμαστε ότι είναι επιλεγμένο το “Set as my display language”, ώστε όλο το περιβάλλον χρήστη των Windows να είναι στα Ελληνικά, και πατάμε το “Install”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στο “No, sign out later”.

Τώρα, κάνουμε κλικ στο “Region” και στο “Country or region” επιλέγουμε “Greece”.

Επιπλέον, στο “Current format” επιλέγουμε “Greek (Greece)”, ώστε τα Windows 10 να προβάλλουν την ώρα και την ημερομηνία με τη μορφή που χρησιμοποιούμε στη χώρα μας.

Μετά, μπαίνουμε στο “Language” και κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Administrative language settings”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατάμε στο “Copy settings”.

Στο κάτω μέρος του παραθύρου, επιλέγουμε το “Welcome screen and system accounts” και το “New user accounts”.

Έτσι, τα Windows 10 θα αλλάξουν τη γλώσσα στην οθόνη σύνδεσης στα Ελληνικά. Επιπλέον, κάθε φορά που δημιουργούμε νέο λογαριασμό χρήστη, το λειτουργικό θα ορίζει ως προεπιλεγμένη γλώσσα τα Ελληνικά.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “OK”, στο επόμενο παράθυρο πατάμε “OK”, και κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Προσθήκη ρολογιών στην Έναρξη των Windows 10

Σε παλαιότερο QuickSteps είχαμε δει πώς μπορούμε να προσθέσουμε την ώρα για διαφορετικές ζώνες στο ρολόι που βρίσκεται στην περιοχή ειδοποιήσεων.

Αν και πρόκειται για μία βολική επιλογή, υπάρχει ένας ακόμη καλύτερος τρόπος να βλέπουμε την ώρα πολλών περιοχών ταυτόχρονα. Μπορούμε εύκολα και γρήγορα να προσθέσουμε όσα ρολόγια θέλουμε στην Έναρξη των Windows 10.

Αρχικά, γράφουμε στην αναζήτηση “Αφυπνίσεις και Ρολόι” και κάνουμε κλικ στο “Άνοιγμα”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πηγαίνουμε στο “Ρολόι”, πατάμε το “+”, γράφουμε στην αναζήτηση την πόλη που μας ενδιαφέρει, και κάνουμε κλικ στην καταχώρησή της.

Η ώρα της πόλης που επιλέξαμε θα εμφανιστεί άμεσα στα αριστερά του παραθύρου.

Τώρα, κάνουμε δεξί κλικ στο ρολόι που θέλουμε να προσθέσουμε στην Έναρξη των Windows 10 και επιλέγουμε “Καρφίτσωμα στην Έναρξη”.

QuickSteps#111 - Autoplay Netflix, Ξεκαθάρισμα Instagram, Γλώσσα Windows 10

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για να προσθέσουμε όσα ρολόγια θέλουμε. Όταν προσθέσουμε όλα τα ρολόγια που μας ενδιαφέρουν, κλείνουμε το παράθυρο της εφαρμογής “Αφυπνίσεις και Ρολόι”.

Πλέον, στην Έναρξη των Windows 10 έχουν εμφανιστεί πλακίδια με την ώρα της κάθε πόλης που επιλέξαμε.

Προστασία στον Chromium Edge με το Crapware Blocker

Η Microsoft έχει προσθέσει αρκετά νέα εργαλεία στον Chromium Edge. Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι ο Crapware Blocker, ο οποίος εμποδίζει τη λήψη πιθανώς ανεπιθύμητων εφαρμογών.

Στα πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα, ή potentially unwanted programs (PUP), ανήκουν εφαρμογές όπως οι διάφορες toolbars που προσθέτουν στον browser κάποια προγράμματα για διαφημιστικούς και μη σκοπούς.

Οι προαναφερθείσες toolbars ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς την εποχή των Windows XP. Το γεγονός ότι η χρήση τους έχει μειωθεί δραματικά, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Εκτός του ότι επιβαρύνουν το σύστημά μας, τα PUP συνήθως δεν είναι ασφαλή. Οπότε, η ενεργοποίηση του Crapware Blocker που διαθέτει ο Chromium Edge θα μας βοηθήσει να αποτρέψουμε τη λήψη τους από το διαδίκτυο.

Για να ενεργοποιήσουμε τον Crapware Blocker, κάνουμε κλικ στο κουμπί του μενού και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, πατάμε στα “Προσωπικά δεδομένα και υπηρεσίες”.

Τέλος, εντοπίζουμε τις “Υπηρεσίες” και ενεργοποιούμε τον διακόπτη “Αποκλεισμός πιθανώς ανεπιθύμητων εφαρμογών”.

Από εδώ και πέρα, ο Chromium Edge θα εμποδίζει τη λήψη πιθανώς ανεπιθύμητων εφαρμογών.

Μετατροπή εγγράφων Word σε εικόνες

Σε παλαιότερο QuickSteps έχουμε ασχοληθεί με την μετατροπή εγγράφων Word σε PDF. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να θέλουμε να μετατρέψουμε ένα αρχείο Word σε εικόνα.

Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπουμε την επεξεργασία των περιεχομένων του εγγράφου, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουμε κατά κάποιον τρόπο την αντιγραφή τους.

Για να μετατρέψουμε ένα έγγραφο Word σε εικόνα, θα χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα “Batch WORD to JPG Converter”, το οποίο μπορούμε να κατεβάσουμε από την επίσημη σελίδα του κάνοντας κλικ στο κουμπί “DOWNLOAD NOW!”.

Εφόσον εγκαταστήσουμε το Batch WORD to JPG Converter, τρέχουμε το πρόγραμμα και κάνουμε κλικ στο “+”.

Εντοπίζουμε το έγγραφο Word που θέλουμε να μετατρέψουμε σε εικόνα και πατάμε “Άνοιγμα”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε τη μορφή και το μέγεθος που θέλουμε να έχει η εικόνα, πού θα αποθηκεύσει το πρόγραμμα το τελικό αρχείο, και τι όνομα θέλουμε να έχει.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Έναρξη τώρα!” και περιμένουμε μέχρι το πρόγραμμα να ολοκληρώσει τη μετατροπή του αρχείου Word.

Το Batch WORD to JPG Converter μετατρέπει κάθε σελίδα του εγγράφου σε μία ξεχωριστή εικόνα. Δηλαδή, αν το αρχείο που επιλέξαμε έχει δέκα σελίδες, τότε το πρόγραμμα θα δημιουργήσει δέκα διαφορετικές εικόνες, μία για κάθε σελίδα.

Δημιουργία πολυεπίπεδων λιστών στα Έγγραφα Google

Τα Έγγραφα Google προσφέρουν πολλά εργαλεία που επιτρέπουν τη δημιουργία κάθε μορφής κειμένου.

Συνήθως, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στη σύνταξη ενός εγγράφου είναι οι λίστες. Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς δημιουργούμε και μορφοποιούμε πολυεπίπεδες λίστες με τα Έγγραφα Google.

Δημιουργία λίστας

Για να δημιουργήσουμε μία λίστα στα Έγγραφα Google, γράφουμε τα στοιχεία της λίστας το ένα κάτω από το άλλο και επιλέγουμε το κείμενο.

Με επιλεγμένα όλα τα στοιχεία της λίστας, κάνουμε κλικ στο κουμπί δημιουργία λίστας.

Αν επιλέξουμε ένα στοιχείο και πατήσουμε το κουμπί “Tab” από το πληκτρολόγιό μας, δημιουργούμε μία εσοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προσθήκη επιπλέον επιπέδου στη λίστα. Κάθε φορά που πατάμε το “Tab”, το στοιχείο μεταφέρεται ακόμα πιο μέσα.

Αντίστοιχα, αν θέλουμε να μεταφέρουμε κάποιο στοιχείο σε μικρότερο επίπεδο, μειώνοντας την εσοχή, βάζουμε τον κέρσορα στην αρχή του στοιχείου, και πατάμε το κουμπί “Backspace”.

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε τη λίστα που δημιουργήσαμε εμείς για τις ανάγκες του οδηγού.

Μορφοποίηση λίστας

Τα Έγγραφα Google προσφέρουν πληθώρα επιλογών όσον αφορά τη μορφή που μπορούν να έχουν οι λίστες που δημιουργούμε. Αρχικά, μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε οι λίστες να είναι αριθμημένες ή με κουκκίδες.

Έπειτα, μπορούμε να αλλάξουμε τη μορφή που θα έχουν οι αριθμοί ή οι κουκκίδες της λίστας. Για να επιλέξουμε τη μορφή των κουκκίδων ή των αριθμών, πατάμε το βελάκι δίπλα στο κουμπί μορφοποίησης και επιλέγουμε όποια διαμόρφωση μας αρέσει.

Αν δεν μας αρέσει καμία από τις κουκκίδες που προτείνουν τα Έγγραφα Google, επιλέγουμε την κουκκίδα που έχουμε και δεν μας αρέσει, κάνουμε δεξί κλικ, και διαλέγουμε “Περισσότερες κουκκίδες”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, εντοπίζουμε την κουκκίδα που θέλουμε, κάνουμε κλικ σε αυτή, και πατάμε το “Χ” για να κλείσουμε το παράθυρο.

Η τελική μορφή των λιστών που δημιουργήσαμε εμείς για τις ανάγκες του οδηγού είναι αυτή που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

Απενεργοποίηση αυτόματης αναπαραγωγής στο Netflix

Από προεπιλογή, το Netflix αναπαράγει αυτόματα τα trailer των ταινιών και σειρών που βρίσκονται στην αρχική του σελίδα όταν μεταφέρουμε το ποντίκι πάνω σε μία καταχώρηση.

Επίσης, όταν έχουμε επιλέξει τι θα δούμε, η δημοφιλής πλατφόρμα αναπαράγει διαρκώς το trailer της σειράς ή της ταινίας. Τέλος, εάν παρακολουθούμε κάποια σειρά, το Netflix αναπαράγει αυτόματα το ένα επεισόδιο μετά το άλλο.

Για να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη αναπαραγωγή, κάνουμε κλικ στην εικόνα του προφίλ μας και μπαίνουμε στο “Λογαριασμός”.

Στην ενότητα “ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ”, πατάμε στον σύνδεσμο “Ρυθμίσεις αναπαραγωγής”.

Έπειτα, απενεργοποιούμε την “Αυτόματη προβολή επόμενου επεισοδίου μιας σειράς σε όλες τις συσκευές”, αν θέλουμε το Netflix να μην αναπαράγει αυτόματα το ένα επεισόδιο μετά το άλλο.

Αντίστοιχα, για να μην πραγματοποιεί αυτόματη αναπαραγωγή των trailer το Netflix, απενεργοποιούμε την “Αυτόματη προβολή κλιπ κατά την περιήγηση σε όλες τις συσκευές”.

Τέλος, κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση” για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις ισχύουν μόνο για το προφίλ που έχουμε ενεργό εκείνη τη στιγμή. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε πάνω από ένα προφίλ χρήστη, θα πρέπει να επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία για το κάθε προφίλ χωριστά.

Επίσης, προς το παρόν η ρύθμιση αυτή αφορά αποκλειστικά το Netflix από browser στον υπολογιστή, και όχι σε εφαρμογή κινητού, tablet, Smart TV, ή ακόμα και την εφαρμογή Netflix από το Microsoft Store.

Πώς βλέπω ποιους λογαριασμούς ακολουθώ χωρίς λόγο στο Instagram

Στο Instagram είναι πολύ εύκολο να φτάσουμε στο σημείο να ακολουθούμε δεκάδες λογαριασμούς, των οποίων δεν παρακολουθούμε τις δημοσιεύσεις.

Αν θέλουμε να μειώσουμε τον όγκο των λογαριασμών που ακολουθούμε άσκοπα, μπορούμε να συμβουλευτούμε τη λίστα “Λιγότερες αλληλεπιδράσεις” που προσφέρει το Instagram.

Για να δούμε αυτήν τη λίστα, πατάμε στην εικόνα του προφίλ και πηγαίνουμε στο “Ακολουθείτε”.

Στην κορυφή της οθόνης υπάρχουν οι “Κατηγορίες”. Πατώντας στο “Λιγότερες αλληλεπιδράσεις”, βλέπουμε τους λογαριασμούς των οποίων δεν βλέπουμε συχνά τις δημοσιεύσεις ή επιλέγουμε να μην κάνουμε like ή σχόλιο.

Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι το Instagram έχει δίκιο και κάποιος από αυτούς τους λογαριασμούς μας είναι εντελώς αδιάφορος, πατάμε στο “Ακολουθείτε” και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε το “Να μην ακολουθώ”.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps