Home » Software » Windows Search: Όλες Οι Λύσεις Στην Αναζήτηση Των Windows
Windows Search: Όλες Οι Λύσεις Στην Αναζήτηση Των Windows

Windows Search: Όλες Οι Λύσεις Στην Αναζήτηση Των Windows

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αναζήτηση των Windows 10 είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό που μας επιτρέπει να βρούμε πολύ γρήγορα έγγραφα, εικόνες, βίντεο, αρχεία συστήματος, εφαρμογές, ιστοσελίδες, ρυθμίσεις, κ.α. Όμως, τον τελευταίο καιρό, ολοένα και περισσότεροι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με το Windows Search. Δείτε όλους τους τρόπους για να λύσουμε αυτό το ζήτημα, καθώς επίσης και την καλύτερη εναλλακτική εφαρμογή στο Web.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Κενό Παράθυρο στο Windows Search: Όλες οι λύσεις

Στις 5 Φεβρουαρίου, πολλοί χρήστες των Windows 10 σε όλο τον κόσμο ανέφεραν ότι η αναζήτηση των Windows δεν εμφανίζει αποτελέσματα. Αυτή η δυσλειτουργία φαίνεται να σχετίζεται με τις ενημερώσεις της Microsoft και την αναζήτηση του Bing που είναι ενσωματωμένη στο Windows Search.

Έτσι, αν το Windows Search αίφνης δεν μας επιστρέφει αποτελέσματα και η καρτέλα που εμφανίζεται στην αναζήτηση παραμένει κενή, τότε πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, ακολουθώντας τα βήματα που παραθέτουμε με εικόνες στη συνέχεια του οδηγού.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι κάποιες ενέργειές μας για την επίλυση του ζητήματος στην αναζήτηση των Windows αφορούν την επεξεργασία του μητρώου των Windows. Ως εκ τούτου, καλό είναι να δημιουργήσουμε ένα σημείο επαναφοράς.

Επαναφορά Συστήματος στα Windows – System Restore

Η επαναφορά συστήματος στα Windows είναι μια δυνατότητα που, σε περίπτωση προβλήματος, μπορεί να επαναφέρει το λειτουργικό σύστημα σε μια παλαιότερη, λειτουργική κατάσταση. Αν ο…

Επίσης, σε ό,τι αφορά την επεξεργασία του μητρώου, δεν συνιστούμε τη λήψη κάποιου προγράμματος που ενδεχομένως το κάνει αυτόματα.

Εκτός του ότι μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, είναι πιθανό να θεωρηθεί και ως επικίνδυνο από το antivirus που χρησιμοποιούμε.

Μέθοδος 1 – Απενεργοποιώ την αναζήτηση του Bing

Ξεκινώντας, πατάμε ταυτόχρονα το πλήκτρο Windows + R στο πληκτρολόγιό μας. Αυτό εκκινεί το παράθυρο της εκτέλεσης. Κατόπιν, πληκτρολογούμε regedit και πατάμε OK.

αναζήτηση και windows search 1

Στη συνέχεια, θα δούμε το παράθυρο του ελέγχου λογαριασμού χρήστη στην οθόνη μας. Μας ρωτάει εάν θέλουμε να επιτρέψουμε στο πρόγραμμα να κάνει αλλαγές στο σύστημά μας. Πατάμε στο Ναι.

αναζήτηση και windows search 2

Μόλις ανοίξει η καρτέλα του επεξεργαστή μητρώου, κάνουμε αντιγραφή και επικόλληση στην παρακάτω διεύθυνση στη γραμμή διευθύνσεων και πατάμε enter:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search

Μόλις ανοίξει η κατάλληλη τοποθεσία στο μητρώο, κάνουμε δεξί κλικ στον φάκελο “Search” στην αριστερή στήλη και επιλέγουμε Δημιουργία > Τιμή DWORD (32-bit).

Πάντοτε επιλέγουμε αυτόν τον τύπο τιμής, ακόμα και αν έχουμε 64bit Windows. Το QWORD (64 bit) είναι διαφορετικό είδος τιμής και δεν θα λειτουργήσει.

Αμέσως μετά, ονομάζουμε την τιμή DWORD που δημιουργήσαμε ως BingSearchEnabled. Κατόπιν, κάνουμε διπλό ή δεξί κλικ για να του αλλάξουμε τη τιμή σε 0 αν είναι 1, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Παρομοίως, στον ίδιο φάκελο “Search”, εντοπίζουμε ένα κλειδί που ονομάζεται CortanaConsent. Εάν δεν το βλέπουμε, το δημιουργούμε με τον ίδιο τρόπο που είδαμε προηγουμένως και στο BingSearchEnabled.

Κατόπιν, κάνουμε πάλι διπλό κλικ, ορίζουμε την τιμή σε 0, και πατάμε στο OK για επιβεβαίωση.

Από εδώ και μετά, κλείνουμε τον επεξεργαστή μητρώου και επανεκκινούμε τον υπολογιστή μας για να εφαρμοστούν οι αλλαγές. Η αναζήτηση των Windows θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία και δεν θα εμφανίζονται πλέον κενά αποτελέσματα.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κάποια στιγμή η Microsoft θα κυκλοφορήσει μία ενημέρωση για αυτό το σφάλμα κενών αποτελεσμάτων στο Windows Search.

Μόλις είναι διαθέσιμη, μπορούμε να διαγράψουμε το κλειδί EnableBingSearch και να ορίσουμε πάλι την τιμή του CortanaConsent στο 1.

Μέθοδος 2 – Επανεκκίνηση στην αναζήτηση των Windows

Σε περίπτωση που η προηγούμενη μέθοδος μας φάνηκε σύνθετη, ή δεν μας έδωσε λύση στο πρόβλημα με την αναζήτηση των Windows, θα πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση της αναζήτησης των Windows.

Ανοίγουμε τη Διαχείριση Εργασιών των Windows πατώντας Ctrl + Alt + Del. Κατόπιν, πατάμε στις “Λεπτομέρειες”. Στη συνέχεια, εντοπίζουμε το SearchUI.exe και με δεξί κλικ πάνω του επιλέγουμε Tέλος εργασίας.

Μέθοδος 3 – Επανεκκίνηση στην εξερεύνηση των Windows

Εναλλακτικά, ανοίγουμε πάλι τη Διαχείριση Εργασιών των Windows πατώντας Ctrl + Alt + Del. Έπειτα, εντοπίζουμε τον φάκελο της εξερεύνησης των Windows και με δεξί κλικ πάνω του επιλέγουμε την επανεκκίνηση.

Μέθοδος 4 – Επανεκκίνηση υπηρεσιών

Πατάμε ταυτόχρονα το πλήκτρο Windows + R και πληκτρολογούμε το ακόλουθο:

services.msc

αναζήτηση-και-windows-search-1

Εντοπίζουμε το Windows search και με δεξί κλικ επιλέγουμε την επανεκκίνηση.

Μέθοδος 5 –  Windows search με εργαλείο τρίτων

Πολλοί από εμάς ίσως αναρωτηθούμε γιατί να μπούμε στις παραπάνω διαδικασίες, από τη στιγμή που μπορούμε να απαλλαχτούμε μια και καλή από αυτό το θέμα με ένα πανάλαφρο και αστραπιαίο εργαλείο αναζήτησης στα Windows.

Πράγματι, το Everything είναι το καλύτερο εναλλακτικό εργαλείο και χρησιμοποιεί ελάχιστους από τους πόρους του συστήματός μας. Ταυτόχρονα, παρακολουθεί και όλες τις αλλαγές στο σύστημα αρχείων. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

αναζήτηση και windows search 10α

Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με μία τοπική μηχανή αναζήτησης που εντοπίζει άμεσα τα αρχεία και τους φακέλους. Σε αντίθεση με την αναζήτηση των Windows, το μικρό δωρεάν πρόγραμμα εμφανίζει ταχύτατα και το πιο απομονωμένο αρχείο και φάκελο στον υπολογιστή μας, εξ ου και το όνομα Everything.

Εκείνο που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ταχύτητα της αναζήτησης, που διαρκεί δέκατα του δευτερολέπτου. Για έναν μεγαλύτερο όγκο αρχείων, όπως για παράδειγμα 1.600.000 αρχεία, θα απαιτηθεί περίπου ένα δευτερόλεπτο για την αναζήτηση.

Έτσι λοιπόν, με το Everything δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο, παρά μόνο να το ανοίξουμε από τη γραμμή εργασιών που τρέχει, και να πληκτρολογήσουμε ό,τι θέλουμε να αναζητήσουμε, όπως παρατηρούμε στη παρακάτω εικόνα.

αναζήτηση και windows search 10αα

Εσείς είχατε πρόβλημα στην αναζήτηση των Windows?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να προτείνετε και άλλες λύσεις στα προβλήματα με την αναζήτηση των Windows, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps