Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Kodisteps: Το Καλύτερο Πρόσθετο Ταινιών & Σειρών Στο Kodi
KodiSteps: Το Καλύτερο Πρόσθετο Ταινιών & Σειρών Που Πρέπει να Έχω

Kodisteps: Το Καλύτερο Πρόσθετο Ταινιών & Σειρών Στο Kodi

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Kodi αναμφίβολα είναι απαραίτητο αν θέλουμε να βλέπουμε όλες τις ταινίες και σειρές σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Το ανοικτό λογισμικό είναι αξιόπιστο όσο ποτέ και το θέαμα έχει εκτοξευθεί χάρη στο Real-Debrid και το Trakt TV. Στο οδηγό θα δούμε το καλύτερο και πιο ωραίο add-on ταινιών που δεν πρέπει να λείπει από τη φαρέτρα μας, καθώς προσφέρει με διαφορετικό και γρήγορο τρόπο την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, Real-Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Η στήλη μας περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν τον άρχοντα των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, σε Windows και Android.

Το ιδανικότερο πρόσθετο στο Kodi

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε το καλύτερο πρόσθετο ταινιών και σειρών που πρέπει να προτιμήσουμε για να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, είτε μέσα στο κέλυφος του Kodi, είτε στο build που χρησιμοποιούμε.

Το πρόσθετο εκτός από την ωραία αισθητική του, είναι ιδανικό αν μας ενδιαφέρει η ταχύτητα και η υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου που μπορούμε να βρούμε στο Kodi. Το μόνο που απαιτείται είναι να έχουμε ενεργό το Real Debrid και το Trakt.

Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους
Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD-4Κ Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους

Στις ημέρες μας, το streaming ταινιών είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση, καθώς διάφορα μέσα μας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Όμως, όταν βλέπουμε τα έργα τους…

Όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενους οδηγούς, το Real-Debrid είναι μία εξαιρετική υπηρεσία που αξίζει με το παραπάνω τη συνδρομή της. Προσφέρει απεριόριστο streaming βίντεο – ήχου υψηλής ποιότητας χωρίς καθυστερήσεις, μέσω των πρόσθετων που χρησιμοποιούμε ήδη.

Η υπηρεσία διαθέτει τέσσερα οικονομικά πακέτα συνδρομής. Επιπλέον, προσφέρει και τα λεγόμενα Fidelity points, όπου όταν συμπληρώσουμε 1000, παίρνουμε έναν μήνα δωρεάν απεριόριστη χρήση.

Στην ουσία, οι αμέτρητες FHD – UHD ταινίες που μας προσφέρει το RD θα μας κοστίσουν περί τα €0,7 – 0,10 ημερησίως ανάλογα το πακέτο που θα προτιμήσουμε. Ανεξάρτητα από το πόσα έργα θα βλέπουμε εμείς και η οικογένεια μας σε όλες τις συσκευές μας.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε RD, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε τα επίσης κορυφαία πρόσθετα The Crew, Tempest, και Numbers. Δυστυχώς, χωρίς RD το πρόσθετο δεν πρόκειται να μας δώσει ροές.

Seren

Όνομα: Nixgates Repo
URL: http://nixgates.github.io/packages

  • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
  • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
http://nixgates.github.io/packages
  • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
  • Ονομάζουμε .nixgates ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
  • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
  • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
  • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .nixgates ➜ nixgates.repository.zip.
  • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
  • Nixgates Repo➜ Πρόσθετα βίντεο ➜ Seren ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
  • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Seren, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Η χρήση και οι ελάχιστες ρυθμίσεις

Παραθέτουμε μερικές εικόνες με τις βασικές ενέργειες και ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με τα έργα.

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το βασικότερο από όλα είναι να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ενεργή συνδρομή στο Real-Debrid και είναι ενεργοποιημένη και η σχετική ένδειξη στο πρόσθετο.

Επιπλέον, αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο της δυνατότητες του Seren, πρέπει να έχουμε ήδη έναν ενεργό λογαριασμό Trakt.

Στη συνέχεια, μπορούμε να τον ενεργοποιήσουμε μέσα από τις ρυθμίσεις του πρόσθετου, όπως παρατηρούμε στις δύο κάτωθι εικόνες.

Στη συνέχεια, θα βλέπουμε όλες τις λίστες ταινιών και σειρών που έχουμε δημιουργήσει στο Trakt μέσα από τους δύο σχετικούς φακέλους του Seren. Μόλις τις ανοίγουμε στο Seren θα μας εμφανίζονται όλες αυτόματα με ωραίες μικρογραφίες.

Παρομοίως, και όλες οι σειρές που έχουμε στο Trakt, αλλά και όσες αναζητούμε, θα εμφανίζονται πάλι με τα poster και τις σχετικές ενδείξεις στο κάτω μέρος. Μας δείχνουν πόσα επεισόδια της σειράς έχουν κυκλοφορήσει και πόσα από αυτά έχουμε δει.

Από εκεί και μετά βεβαιωνόμαστε ότι δεν είναι ενεργοποιημένες οι δύο ενδείξεις που παρατηρούμε στις ακόλουθες εικόνες:

Αυτό ήταν όλο. Από εδώ και μετά είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το κινηματογραφικό θέαμα στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου. Μάλιστα, μέσα από τον ξεχωριστό και καλαίσθητο τρόπο που μας προσφέρει το Seren.

Ως παράδειγμα, αξίζει να αναφέρουμε πως όταν θελήσαμε να δούμε ξανά όλα τα επεισόδια μιας σχετικά παλιάς δημοφιλούς σειράς, το Seren ήταν το μοναδικό πρόσθετο που μας έδωσε τα επεισόδια σε 4k.

Οποιοδήποτε άλλο μέσο και αν δοκιμάσαμε, ακόμη και τα κορυφαία πρόσθετα ταινιών με RD, δεν μπορέσαμε να έχουμε κάτι καλύτερο από 720p. Υπήρξαν μερικές ελάχιστες εξαιρέσεις με 1080p από το The Crew.

Next up

Εκτός των άλλων, το πρόσθετο συνεργάζεται άψογα και με το Next up, ένα plugin που μας παρέχει πολύ βολικούς αυτοματισμούς στις σειρές. Μόλις τελειώσει ένα επεισόδιο, μας δίνει την δυνατότητα να πάμε γρήγορα στο επόμενο, όπως γίνεται και στο Netflix.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποια ρύθμιση στο Next up. Ωστόσο, μέσα από τον φάκελο με τις λίστες των σειρών που έχουμε στο Trakt (Seren> My Shows> Next Up), μπορούμε να δούμε ποια επεισόδια έχουμε ήδη παρακολουθήσει. Επιπλέον, ποια εκκρεμούν για να τα δούμε.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να αποδίδει το πρόσθετο τα μέγιστα σε ταχύτητα, και όχι μόνο, πρέπει συχνά πυκνά να το καθαρίζουμε. Ιδίως μετά από κάθε ενημέρωσή του.

Εσείς ποια πρόσθετα ταινιών χρησιμοποιείτε?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες με το Seren ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας σε ό,τι αφορά το Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps