Home » Software » 13 Δωρεάν Ψηφιακά Εργαλεία Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε
13 Δωρεάν Ψηφιακά Εργαλεία Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

13 Δωρεάν Ψηφιακά Εργαλεία Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Πολλοί από εμάς θέλουμε να βρούμε νέες μεθόδους και εργαλεία που θα κάνουν αποδοτικότερες τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να εκμεταλλευτούμε το ίντερνετ και τα βοηθήματα που προσφέρει online. Δείτε τα καλύτερα δωρεάν ψηφιακά εργαλεία, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας και να βελτιώσουμε συνολικά την εμπειρία μας στο διαδίκτυο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Slack

Από προσωπική εμπειρία μπορούμε να πούμε ότι το Slack είναι το καλύτερο εργαλείο επικοινωνίας. Θεωρείται ιδανικό για όσους εργάζονται στο ίντερνετ, και όχι μόνο.

Ψηφιακά Εργαλεία 1μμ

Μας επιτρέπει να στέλνουμε και να λαμβάνουμε μηνύματα ανά πάσα στιγμή, να πραγματοποιούμε κλήσεις, αλλά και να μοιραζόμαστε με ταχύτατο τρόπο τα αρχεία μας. Επιπλέον, μπορεί να συνεργαστεί με πολλές άλλες εφαρμογές.

Pocket

Tο Pocket είναι αναμφίβολα το απόλυτο εργαλείο για να αποθηκεύουμε τα μεγάλα άρθρα που εντοπίζουμε στο διαδίκτυο, και όχι μόνο, έτσι ώστε να τα διαβάσουμε αργότερα.

Ψηφιακά Εργαλεία 2αα

Επιπλέον, μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύουμε βίντεο. Μπορεί να μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αν εγκαταστήσουμε και το app για Android και iOS, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε πρόσβαση παντού ακόμη και αν δεν είμαστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ.

Buffer

Το Buffer είναι ένα από τα καλύτερα ψηφιακά εργαλεία για τα social media. Μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε ταυτόχρονες αναρτήσεις στα κυριότερα κοινωνικά δίκτυα.

Ψηφιακά Εργαλεία 2ααα

Επιπλέον, λειτουργεί ως URL shortener, προσφέροντας πολλές πληροφορίες για την αλληλεπίδραση του ακροατηρίου με τις αναρτήσεις μας.

Όταν λήξει η δωρεάν δοκιμή της premium υπηρεσίας, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη δωρεάν έκδοση του εργαλείου που μας δίνει τρία κοινωνικά δίκτυα και δέκα προγραμματισμένες αναρτήσεις.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Buffer στον οδηγό μας:

Πλήρης και Δωρεάν Διαχείριση Λογαριασμών Social Media

Η ισχυρή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα αποτελεί ζωτικό κομμάτι της επιτυχίας οποιασδήποτε ιστοσελίδας, προσωπικής ή εταιρικής. Στον οδηγό θα δούμε μια δωρεάν υπηρεσία για να κάνουμε δημοσιεύσεις…

Google Dictionary (by Google)

Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντάμε αγγλικές λέξεις και δεν γνωρίζουμε τον ακριβή ορισμό τους, ούτε και πώς να τις προφέρουμε σωστά.

Η χρήσιμη επέκταση της Google είναι από εκείνα τα δωρεάν ψηφιακά εργαλεία που θα μας κάνει τη δουλειά πολύ γρήγορα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε την λέξη και αυτόματα θα δούμε τον ορισμό και την ακριβή προφορά της.

Παραγωγικότητα-με-Ψηφιακά-Εργαλεία-1

Επιπλέον, η επέκταση έχει τη δυνατότητα να μας παραπέμψει σε ακόμη πιο αναλυτική επεξήγηση του ορισμού, αλλά και σε αργή αναφώνηση της προφοράς της λέξης για να την εμπεδώσουμε ακόμα καλύτερα.

Παραγωγικότητα-με-Ψηφιακά-Εργαλεία-2α

YouTube Time

Πολλοί από εμάς ενδέχεται να γνωρίζουμε πώς δημιουργούμε έναν σύνδεσμο που παραπέμπει σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο ενός βίντεο του YouTube.

Όμως, εκτός του ότι υπάρχουν πολλοί που δεν το γνωρίζουν, είναι πολύ πιθανό εμείς που το ξέρουμε να ξεχνάμε πώς να το κάνουμε εκείνη την ώρα που το θέλουμε.

Το online εργαλείο θα μας το κάνει αυτόματα, μέσα από τρία εύκολα και γρήγορα βήματα. Απλά πληκτρολογούμε το url του YouTube, ορίζουμε το ακριβές χρονικό σημείο που μας ενδιαφέρει, και πατάμε στο “Get Link”.

Παραγωγικότητα-με-Ψηφιακά-Εργαλεία-5

Ο άλλος τρόπος είναι φυσικά μέσα από το YouTube. Πάλι διαμέσου τριών βημάτων, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Παραγωγικότητα-με-Ψηφιακά-Εργαλεία-8a

Αν θέλουμε να βάλουμε το ακριβές χρονικό σημείο ενός βίντεο του YouTube στα σχόλια, δεν έχουμε παρά να το πληκτρολογήσουμε απλά στο σχόλιο που θέλουμε να κάνουμε.

Για περισσότερες επιλογές όσον αφορά τους συνδέσμους και την ενσωμάτωση βίντεο από το YouTube, δείτε τον οδηγό μας:

Ενσωμάτωση Βίντεο YouTube – Όλοι οι Μυστικοί Κωδικοί

Η ενσωμάτωση βίντεο YouTube στην ιστοσελίδα ή το blog μας είναι o ευκολότερος τρόπος να παρέχουμε βίντεο στους επισκέπτες μας. Στον οδηγό αυτό θα δούμε…

Online-convert

Το Online-convert είναι από εκείνα τα δωρεάν ψηφιακά εργαλεία που μας επιτρέπουν να μετατρέψουμε εύκολα και γρήγορα όλα τα αρχεία από τη μία μορφή στην άλλη.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλουμε να μετατρέψουμε έναν τύπο αρχείου βίντεο έτσι ώστε να παίζει στο κινητό μας, ή ένα ebook για να το αναγνωρίζει ένας συγκεκριμένος ebook reader.

Παραγωγικότητα-με-Ψηφιακά-Εργαλεία-8αα

Για περισσότερες επιλογές για μετατροπή βίντεο, που είναι πιθανώς η πιο δημοφιλής χρήση τέτοιων υπηρεσιών, δείτε τη σχετική δημοσίευση:

Μετατροπή Βίντεο – Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές

Στην αναπαραγωγή βίντεο, συχνά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε. Άλλοτε κάποιο βίντεο δεν παίζει στο κινητό μας ή δεν ακούγεται ο ήχος. Άλλες…

Tall Tweets

Το Tall Tweets μας βοηθά να γράφουμε tweets μεγαλύτερα από 280 χαρακτήρες. Μπορούμε να δημοσιεύσουμε μικρά δοκίμια, να επικολλήσουμε έγγραφα του Word, δελτία τύπου, και άλλα μεγάλα αποσπάσματα κειμένου στο Twitter χωρίς όρια.

Παραγωγικότητα-με-Ψηφιακά-Εργαλεία-8ααα

Επιπλέον, το εργαλείο μπορεί να μετατρέψει όλο το κείμενό μας σε εικόνα, την οποία την ανεβάζει με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ως ένα πολύ μεγάλο tweet.

Ezgif.com

Το Ezgif είναι ένα απλό αλλά πολύ αποδοτικό εργαλείο που δημιουργεί κινούμενες GIF εικόνες.

Παραγωγικότητα-με-Ψηφιακά-Εργαλεία-3

Μας επιτρέπει να κάνουμε επεξεργασία, όπως δηλαδή να αλλάξουμε το μέγεθος και να περικόψουμε, να μετατρέψουμε, και να εφαρμόσουμε διάφορα εφέ σε κινούμενες εικόνες.

Παραγωγικότητα-με-Ψηφιακά-Εργαλεία-3α

Δείτε επίσης πώς να φτιάχνετε εύκολα GIF από βίντεο στο YouTube.

Δημιουργία Animated GIF από το YouTube

Κάποτε η δημιουργία animated GIF ήταν μια περίπλοκη διαδικασία που χρειαζόταν επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας. Πλέον, όμως, ακόμα και ένας αρχάριος χρήστης μπορεί να φτιάξει…

Image Resizer for Windows

To Image Resizer είναι ένα πολύ μικρό πρόγραμμα, που μας επιτρέπει να αλλάζουμε το μέγεθος πολλών εικόνων ταυτόχρονα. Φυσικά, μπορούμε να το κάνουμε και σε μία μόνο εικόνα.

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, κάνουμε δεξί κλικ σε ένα ή περισσότερα επιλεγμένα αρχεία εικόνων και στη συνέχεια επιλέγουμε την αλλαγή που θέλουμε.

Μία άλλη εφαρμογή που μπορεί να αλλάξει μαζικά το μέγεθος στις εικόνες είναι το FotoSizer.

Μαζική Επεξεργασία Φωτογραφιών Δωρεάν με το FotoSizer

Ο αυτοματισμός επαναλαμβανόμενων εργασιών είναι ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα των υπολογιστών. Η δωρεάν εφαρμογή FotoSizer μας επιτρέπει τη μαζική επεξεργασία φωτογραφιών, όσον αφορά την αλλαγή του…

Background Burner

Το χρήσιμο δωρεάν εργαλείο αφαιρεί γρήγορα το φόντο από οποιαδήποτε εικόνα ή φωτογραφία. Διαθέτει πατενταρισμένη τεχνολογία και κάνει αυτόματα τη δουλειά για εμάς.

Παραγωγικότητα-με-Ψηφιακά-Εργαλεία-10

Επιπλέον, εκτός του ότι καταργεί και αντικαθιστά αυτόματα το φόντο από τις εικόνες, μας δίνει την δυνατότητα να το επεξεργαστούμε κατά το δοκούν.

Παραγωγικότητα-με-Ψηφιακά-Εργαλεία-10α-1

Για αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση του Background Burner, δείτε τον οδηγό μας:

Αφαίρεση Φόντου από Φωτογραφία, Εύκολα και Γρήγορα

Για έναν επαγγελματία φωτογράφο ή έμπειρο γραφίστα, η αφαίρεση φόντου από φωτογραφία είναι υπόθεση ρουτίνας. Ακόμα όμως κι δεν έχουμε γνώσεις ή ένα πρόγραμμα επιπέδου…

Panopticlick

Πρόκειται για ένα από τα ιδιαίτερα ψηφιακά εργαλεία, το οποίο είναι χρήσιμο για την ιδιωτικότητά μας. Ελέγχει τον browser που χρησιμοποιούμε και μπορεί να μας πει αν το ψηφιακό αποτύπωμα του προγράμματος περιήγησης είναι ανιχνεύσιμο.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε πάνω στο “Test me”.

Αν θέλουμε να μην ανιχνεύεται το αποτύπωμα του προγράμματος περιήγησης, και όχι μόνο, μπορούμε να δούμε τους ειδικούς browser που το αποτρέπουν:

4+1 Ειδικοί Browser για τη Μέγιστη Προστασία στο Ίντερνετ

Κάποτε, για την ασφάλεια στο ίντερνετ ήταν αρκετό το να προσέχουμε τις σελίδες που μπαίνουμε και τα αρχεία που τρέχουμε. Πλέον, όμως, κυκλοφορούν απειλές που…

Grammarly

Αν απαιτείται να γράφουμε στα Αγγλικά για διάφορους προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους, είναι βέβαιο ότι θέλουμε να εκτεθούμε όσο το δυνατόν λιγότερο από τυχόν ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη.

Παραγωγικότητα-με-Ψηφιακά-Εργαλεία-15

Στον τομέα της ορθογραφίας θα μας βοηθήσει οποιοσδήποτε κειμενογράφος, αλλά το Grammarly θα μας προσφέρει πολλά περισσότερα. Επιπλέον, λειτουργεί μέσα στα social media. Για παράδειγμα, όταν γράφουμε ένα μήνυμα στο Facebook.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του Grammarly:

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly

Οι Έλληνες είμαστε γλωσσομαθείς, και η χώρα μας έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά κατοίκων που μιλούν Αγγλικά. Όμως η γραμματική στα Αγγλικά έχει αρκετές…

Favicon & App Icon Generator

Τα favicons, γνωστά και ως εικονίδια συντομεύσεων ιστοσελίδας ή σελιδοδείκτη, είναι μικρά αρχεία που συσχετίζονται με ένα site. Εμφανίζονται στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.

Παραγωγικότητα-με-Ψηφιακά-Εργαλεία-15α

Τo εργαλείο μας παρέχει έναν εύκολο τρόπο μετατροπής οποιουδήποτε GIF, PNG, ή JPEG, σε ICO. Υποστηρίζεται από όλους τους σύγχρονους browser. Επιπλέον, μας επιτρέπει να δημιουργούμε τα favicons από την αρχή, μέσω ενός εύχρηστου online editor.

Εσείς γνωρίζετε άλλα χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για τα εργαλεία που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στο ίντερνετ ή έχετε να προτείνετε και άλλα χρήσιμα ψηφιακά βοηθήματα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps