Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Κατέβασμα Βίντεο Twitter, Aero Glass Win 10, Κόλπα Chromium Edge
QuickSteps#109 - Κατέβασμα Βίντεο Twitter, Aero Glass Win 10, Κόλπα Chromium Edge

Κατέβασμα Βίντεο Twitter, Aero Glass Win 10, Κόλπα Chromium Edge

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, προσθέτουμε εικονίδια για τα Caps Lock, Num Lock, και άλλα, στην Περιοχή Ειδοποιήσεων των Windows. Ενεργοποιούμε το Aero Glass στα Windows 10, κατεβάζουμε βίντεο από το Twitter, και προσθέτουμε τηλεφωνικούς αριθμούς στη σελίδα μας στο Facebook. Χρησιμοποιούμε τις Συλλογές του Chromium Edge, φτιάχνουμε flashcards στα Υπολογιστικά Φύλλα Google, και προσθέτουμε σημειώσεις του Keep στα Έγγραφα Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Ενεργοποίηση Aero Glass στα Windows 10

Ένα από τα χαρακτηριστικά των παλαιότερων εκδόσεων Windows που αρέσει σε αρκετούς χρήστες είναι το Aero Glass. Ωστόσο, το διάσημο αυτό χαρακτηριστικό δεν είναι διαθέσιμο στα Windows 10.

Ευτυχώς, υπάρχει μία εφαρμογή που βοηθά να επαναφέρουμε το Aero Glass τόσο στα Windows 10, όσο και στα Windows 8.

Το όνομα της εφαρμογής είναι “Aero Glass for Win8+”. Μπορούμε να την κατεβάσουμε από την επίσημη σελίδα της, κάνοντας κλικ στο “Get it now”. Ανάλογα με την έκδοση των Windows 10 που έχουμε, κατεβάζουμε το “v1607” ή “v1703 – v1909”.

Αν θέλουμε να κατεβάσουμε την έκδοση του “Aero Glass for Win8+” για τα Windows 8 ή 8.1, πατάμε στο “DOWNLOAD” και κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Installer (32-bit+64-bit Windows)” κάτω από την έκδοση που μας ενδιαφέρει.

Τρέχουμε το αρχείο και πραγματοποιούμε την εγκατάσταση. Πατάμε “Next” διαδοχικά, “Install”, και “Finish”.

Μόλις η εγκατάσταση πραγματοποιηθεί, το θέμα εφαρμόζεται αμέσως.

Εικονίδια για τα Caps Lock και Num Lock στην περιοχή ειδοποιήσεων

Αρκετά laptop και πληκτρολόγια δεν διαθέτουν LED ενδείξεις για τα πλήκτρα Caps Lock, Num Lock, και άλλα κουμπιά. Ωστόσο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δωρεάν portable πρόγραμμα addLEDs.

Αυτό το μικρό εργαλείο προσθέτει στην Περιοχή Ειδοποιήσεων πέντε εικονίδια, τα οποία δείχνουν την κατάσταση των κουμπιών Caps Lock, Num Lock, και Scroll Lock, καθώς και το αν γίνεται χρήση του δίσκου ή της κάρτας δικτύου.

QuickSteps#109 - Κατέβασμα Βίντεο Twitter, Aero Glass Win 10, Κόλπα Chromium Edge

Για να κατεβάσουμε το addLEDs, μπαίνουμε σε αυτήν τη σελίδα και κάνουμε κλικ στο “Download”.

Μόλις τρέξουμε το addLEDs, θα εμφανιστούν άμεσα τα πέντε εικονίδια. Τα “D” και “N” είναι ενεργοί δείκτες, οι οποίοι δείχνουν σε πραγματικό χρόνο αν γίνεται χρήση του δίσκου (D), ή αν υπάρχει ενεργή σύνδεση δικτύου (N).

Τα “S”, “a”, και “1” δείχνουν αν τα Caps Lock (A ή a), Num Lock (1), και Scroll Lock (S) είναι ενεργοποιημένα ή όχι. Όταν κάποιο από τα κουμπιά είναι ενεργό, το εικονίδιο είναι πράσινο. Αντίστοιχα, γίνεται κόκκινο όταν τα κουμπιά είναι ανενεργά.

Επιπλέον, τα τρία αυτά εικονίδια λειτουργούν και ως διακόπτες. Οπότε, αν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε κάποιο από τα κουμπιά, κάνουμε κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο.

Τέλος, κάνοντας δεξί κλικ σε οποιοδήποτε από τα εικονίδια, αποκτούμε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του addLEDs. Από εδώ, μπορούμε να επιλέξουμε το χρώμα των εικονιδίων, ποια εικονίδια θέλουμε να εμφανίζονται στην περιοχή ειδοποιήσεων, και άλλα.

Κατέβασμα βίντεο από το Twitter

Τα social media είναι μία καλή πηγή βίντεο ποικίλου περιεχομένου. Ωστόσο, αν θέλουμε να κατεβάσουμε κάποιο ενδιαφέρον βίντεο, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων.

Για να κατεβάσουμε βίντεο από το Twitter, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με το βέλος κάτω δεξιά, και επιλέγουμε “Αντιγραφή συνδέσμου στο Tweet”.

Έπειτα, μπαίνουμε στην ιστοσελίδα SaveTweetVid, κάνουμε επικόλληση τον σύνδεσμο στο σχετικό πεδίο, και πατάμε “Download”.

Στην επόμενη σελίδα, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Download” δίπλα στην ποιότητα που θέλουμε.

Το βίντεο θα ανοίξει σε νέα σελίδα, όπου κάνουμε δεξί κλικ, και επιλέγουμε “Αποθήκευση βίντεο ως”.

Τέλος, στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε πού θέλουμε να αποθηκεύσουμε το βίντεο, του δίνουμε ένα όνομα, και πατάμε “Αποθήκευση”.

Προσθήκη τηλεφώνων και επεκτάσεων σε σελίδα του Facebook

Σε περίπτωση που διαχειριζόμαστε κάποια σελίδα στο Facebook, ενδεχομένως να ενδιαφερόμαστε να προσθέσουμε κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η ιστοσελίδα επιτρέπει την προσθήκη ενός τηλεφωνικού αριθμού και της επέκτασης, αν βρισκόμαστε πίσω από τηλεφωνικό κέντρο που υποστηρίζει επεκτάσεις.

Η διαδικασία προσθήκης και επεξεργασίας των τηλεφωνικών αριθμών μιας σελίδας είναι σχετικά απλή. Αρχικά, πηγαίνουμε στη σελίδα που θέλουμε να προσθέσουμε τους τηλεφωνικούς αριθμούς και κάνουμε κλικ στις “Πληροφορίες”.

Εντοπίζουμε τα “ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”, και πατάμε στον σύνδεσμο “Εισαγωγή αριθμού τηλεφώνου”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε τον τηλεφωνικό κωδικό χώρας, που για την Ελλάδα είναι το “+30”. Έπειτα, στο πρώτο πεδίο πληκτρολογούμε τον κύριο τηλεφωνικό αριθμό.

Στο δεύτερο πεδίο, πληκτρολογούμε την περισπωμένη “~” και την επέκταση.

Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δεύτερο πεδίο και για την προσθήκη ενός επιπλέον τηλεφωνικού αριθμού. Δεν έχει σημασία που δεν θα αποτελεί τον εσωτερικό αριθμό κάποιου τμήματος της επιχείρησης.

Για παράδειγμα, αν έχουμε δύο τηλεφωνικές γραμμές στην επιχείρηση μας, μπορούμε στο δεύτερο πεδίο να εισάγουμε το δεύτερο τηλέφωνο επικοινωνίας, χωρίς τον κωδικό κλήσης.

Τέλος, κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”. Πλέον στη σελίδα πληροφοριών εμφανίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί που προσθέσαμε.

Να σημειωθεί πως επειδή αυτό το δεύτερο πεδίο προορίζεται για επέκταση, έχει περιορισμό στο πόσα ψηφία μπορούμε να βάλουμε, δέχεται μόνο μέχρι επτά.

Τι είναι οι εσωτερικοί αριθμοί/επεκτάσεις

Ο εσωτερικός αριθμός τηλεφώνου, που θα δούμε να αναφέρεται και σαν “επέκταση”, χρησιμοποιείται σε αρκετά τηλεφωνικά κέντρα, ώστε να προσφέρει άμεση σύνδεση με συγκεκριμένους χώρους της επιχείρησης ή του οργανισμού.

Για παράδειγμα, το τηλέφωνο μιας επιχείρησης μπορεί να είναι το 2101234567 και εμείς ίσως θέλουμε να επικοινωνήσουμε απευθείας με το λογιστήριο. Αν η επιχείρηση διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο, ενδεχομένως διαθέτει και εσωτερικά νούμερα.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να καλέσουμε τον τηλεφωνικό αριθμό της επιχείρησης και έπειτα να πληκτρολογήσουμε την επέκταση του λογιστηρίου, ώστε να μην περιμένουμε να μας συνδέσει κάποιος υπάλληλος.

Πώς ενεργοποιώ και χρησιμοποιώ τις Συλλογές στον Chromium Edge

Η Microsoft έχει προσθέσει στον Chromium Edge τις “Συλλογές”. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν συλλογές από πληροφορίες που βρίσκουν στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν, το κουμπί που επιτρέπει την πρόσβαση στις “Συλλογές” δεν είναι ορατό στα μενού του Chromium Edge, διότι η ανάπτυξη του χαρακτηριστικού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Παρ' όλα αυτά, οι “Συλλογές” λειτουργούν μία χαρά και σύντομα θα γίνουν διαθέσιμες για όλους τους χρήστες. Αν δεν θέλουμε να περιμένουμε, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις “Συλλογές” στον Chromium Edge, χρησιμοποιώντας μία ειδική συντόμευση.

Ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού Συλλογές

Αρχικά, δημιουργούμε μία συντόμευση στην Επιφάνεια Εργασίας, κάνουμε δεξί κλικ σε αυτή, και επιλέγουμε “Ιδιότητες”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Συντόμευση”, και στο τέλος του κειμένου που υπάρχει στο πεδίο “Προορισμός”, προσθέτουμε το ακόλουθο κείμενο:

--enable-features=msEdgeCollections

Το τελικό κείμενο πρέπει να έχει αντίστοιχη μορφή με την ακόλουθη:

"C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\msedge.exe" --enable-features=msEdgeCollections

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “OK” για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές και να κλείσουμε το παράθυρο.

Χρήση του χαρακτηριστικού Συλλογές

Δεξιά από τη γραμμή διευθύνσεων του Chromium Edge έχει εμφανιστεί το εικονίδιο “Συλλογές”. Κάνοντας κλικ σε αυτό, ανοίγουμε το πλαίσιο των συλλογών.

Για να δημιουργήσουμε την πρώτη συλλογή, πατάμε “Έναρξη νέας συλλογής” και δίνουμε ένα όνομα.

Αν θελήσουμε να προσθέσουμε μία νέα συλλογή, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο και διαλέγουμε “Έναρξη νέας συλλογής”.

Για να διαγράψουμε μία συλλογή, επιλέγουμε το πλαίσιο πάνω δεξιά, και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του κάδου.

QuickSteps#109 - Κατέβασμα Βίντεο Twitter, Aero Glass Win 10, Κόλπα Chromium Edge

Όταν θέλουμε να προσθέσουμε μία ιστοσελίδα σε κάποια συλλογή, την ανοίγουμε σε μία νέα καρτέλα, πατάμε στη συλλογή, και κάνουμε κλικ στην “Προσθήκη τρέχουσας σελίδας”.

Τέλος, μπορούμε αν θέλουμε να προσθέτουμε στις συλλογές μας και σημειώσεις κειμένου.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε το εικονίδιο “Προσθήκη σημείωσης”, γράφουμε τη σημείωση που επιθυμούμε, και διαμορφώνουμε το κείμενο σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Πώς φτιάχνω flashcards με τα Υπολογιστικά Φύλλα Google

Οι flashcards – ή κάρτες απομνημόνευσης στα Ελληνικά – είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, ειδικά αν θέλουμε να σημειώνουμε δύσκολες λέξεις, περίεργους επιστημονικούς τύπους, ή αν μαθαίνουμε μία ξένη γλώσσα.

Με τη βοήθεια της ιστοσελίδα Flippity και του προτύπου “Flippity Flashcards”, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάρτες απομνημόνευσης με δεδομένα που έχουμε εισάγει σε ένα Υπολογιστικό Φύλλο Google.

Αρχικά, επισκεπτόμαστε αυτό τον σύνδεσμο και κάνουμε κλικ στο “Template”, στην καταχώρηση του “Flippity Flashcards”.

Στην επόμενη σελίδα, πατάμε “Δημιουργία αντιγράφου” για να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο του προτύπου.

Μόλις ανοίξει το υπολογιστικό φύλλο, μπορούμε να του δώσουμε ό,τι όνομα θέλουμε και να επεξεργαστούμε τα στοιχεία που περιέχει.

Στην πρώτη στήλη γράφουμε το ερώτημα και στη δεύτερη στήλη τη λύση. Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε το χρώμα που θα έχει η κάρτα και το κείμενο, γράφοντάς τα στην τρίτη και τέταρτη στήλη.

Όταν πραγματοποιήσουμε όλες τις αλλαγές, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο”, και επιλέγουμε “Δημοσίευση στον ιστό”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, αφήνουμε τις ρυθμίσεις ως έχουν, και κάνουμε κλικ στη “Δημοσίευση”.

Έπειτα, πατάμε “OK” στην προειδοποίηση που θα εμφανιστεί στην κορυφή της σελίδας.

Τέλος, πηγαίνουμε στο φύλλο “Get the Link Here”, κάνουμε κλικ στο κελί που περιέχει τον σύνδεσμο για τις flashcards, και πατάμε το σχετικό πλαίσιο για να ανοίξουμε την εφαρμογή “Flippity Flashcards”.

Η εφαρμογή “Flippity Flashcards” έχει τη μορφή που βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα.

Επιπλέον, οποιαδήποτε αλλαγή πραγματοποιούμε στο υπολογιστικό φύλλο, εφαρμόζεται άμεσα στην εφαρμογή. Οπότε, κάθε φορά που θέλουμε να διαβάσουμε τις κάρτες απομνημόνευσης, χρειάζεται απλώς να ανοίγουμε τον σύνδεσμο που υπάρχει μέσα στο υπολογιστικό φύλλο.

Προσθήκη σημειώσεων του Keep στα Έγγραφα Google

Η Google επιτρέπει να προσθέτουμε σημειώσεις, εικόνες, και λίστες από το Google Keep στα έγγραφα που δημιουργούμε με τις εφαρμογές γραφείου που προσφέρει.

Για να προσθέσουμε ένα στοιχείο από το Google Keep σε κάποιο έγγραφο, ανοίγουμε το αρχείο και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του Google Keep.

Αν δεν βλέπουμε το εικονίδιο του Google Keep, πατάμε το βέλος κάτω δεξιά.

Στα δεξιά του παραθύρου εμφανίζεται ένα πλαίσιο με όλες τις σημειώσεις που έχουμε στο Google Keep.

Για να προσθέσουμε μία έτοιμη σημείωση στο έγγραφο, κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες, και επιλέγουμε “Προσθήκη στο έγγραφο”.

Οι σημειώσεις και οι λίστες που εισάγουμε από το Google Keep στα Έγγραφα Google έχουν τη μορφή που βλέπουμε στην ακόλουθη εικόνα.

Τέλος, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα σημείωση ή λίστα, κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Κρατήστε μία σημείωση”, ή στο εικονίδιο δημιουργίας λίστας.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps