Home » Software » Παιχνίδια » PlayStation Ρεκόρ Guinness, Riot Forge, Disc-less Xbox Project Scarlett
GamingSteps#20191207 - 25 Χρόνια PlayStation, Xbox Project Scarlett Disc-less, Riot Games

PlayStation Ρεκόρ Guinness, Riot Forge, Disc-less Xbox Project Scarlett

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η σειρά κονσολών της Sony κατέκτησε το ρεκόρ Guinness της σειράς οικιακών συσκευών ψυχαγωγίας με τις καλύτερες πωλήσεις. Η Riot Games προχώρησε σε οικονομικό διακανονισμό, ώστε να μην κριθεί ένοχη για διακρίσεις βάσει του φύλου. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Riot Forge, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη νέων τίτλων που σχετίζονται με το σύμπαν του LoL. Το Project Scarlett θα έχει δύο εκδόσεις, η μία εκ των οποίων θα είναι disc-less.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Τα 25α γενέθλια του PlayStation και το ρεκόρ Guinness

Στις 3 Δεκεμβρίου του 1994, η Sony κυκλοφόρησε την πρώτη της οικιακή κονσόλα ψυχαγωγίας. Το PlayStation πούλησε 100.000 κονσόλες την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας και ήταν η πρώτη κονσόλα στον κόσμο που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια πωλήσεις.

GamingSteps#20191207 - 25 Χρόνια PlayStation, Xbox Project Scarlett Disc-less, Riot Games

Η πιο δημοφιλής κονσόλα της Sony είναι το PlayStation 2 με 155 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ ακολουθεί το PS4 το οποίο έχει πουλήσει 102,8 εκατομμύρια. Τελευταίο είναι το PS3 με 102,5 εκατομμύρια πωλήσεις.

Έχοντας πουλήσει πάνω από 460 εκατομμύρια κονσόλες, τα PlayStation είναι η πιο δημοφιλής σειρά κονσολών όλων των εποχών. Ως εκ τούτου εισήχθη στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως η σειρά οικιακών συσκευών ψυχαγωγίας με τις καλύτερες πωλήσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε τα χαρακτηριστικά του πρώτου και του τελευταίου PlayStation. Οι διαφορές που παρουσιάζουν οι δύο κονσόλες αποτελούν τρανό παράδειγμα της τεχνολογικής εξέλιξης των οικιακών συσκευών ψυχαγωγίας.

Η πρώτη κονσόλα της Sony διέθετε συσκευή ανάγνωσης CD, MIPS επεξεργαστή χρονισμένο στα 33.8688 MHz, 2MB μνήμη RAM, κάρτα γραφικών με μνήμη 1MB, και υποδοχή για κάρτες μνήμης 1MB.

Από την άλλη, το PS4 έχει συσκευή ανάγνωσης Blu-ray δίσκων, τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.6 GHz και 8GB μνήμη RAM. Η GPU δεν διαθέτει ξεχωριστή μνήμη, αλλά χρησιμοποιεί τη RAM του συστήματος.

Επιπλέον, το PS4 δεν έχει θύρα ανάγνωσης καρτών μνήμης, αλλά διαθέτει σκληρό δίσκο με χωρητικότητα έως 2TB. Σε αυτόν, η κονσόλα αποθηκεύει όλα τα δεδομένα του χρήστη, τα saves, και τα λοιπά.

Τέλος, την εορταστική περίοδο του 2020 αναμένεται να κυκλοφορήσει το PS5, το οποίο θα διαθέτει οκταπύρηνο Ryzen επεξεργαστή, αποθηκευτική μονάδα SSD και συσκευή ανάγνωσης 4K Ultra HD Blu-ray δίσκων.

Επιπλέον, αναμένεται να υποστηρίζει 8K αναλύσεις και να είναι σε θέση να πραγματοποιεί real-time ray tracing, χάρη στη διαδικασία επιτάχυνσης που θα υποστηρίζει η GPU.

Η Riot Forge και ο διακανονισμός για τις φυλετικές διακρίσεις

Η Riot Games σκοπεύει να συνεργαστεί με άλλους developers για τη δημιουργία νέων παιχνιδιών, τα οποία θα έχουν σχέση με το σύμπαν του League of Legends. Στα πλαίσια αυτών των συνεργασιών, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Riot Forge.

Ένας από τους στόχους της Riot Forge είναι οι τίτλοι που θα αναπτύξουν οι εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτή να διαφέρουν αρκετά από το LoL.

Η Riot Games είπε ότι τα παιχνίδια θα προσφέρουν νέες εμπειρίες στους παίκτες και θα κυκλοφορήσουν σε διάφορες πλατφόρμες.

Επίσης, η εταιρεία δήλωσε ότι βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη αρκετοί νέοι τίτλοι, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως τα studio με τα οποία συνεργάζεται.

Αυτή την εβδομάδα, η Riot Games απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης και για έναν ακόμη λόγο. Η εταιρεία προχώρησε σε οικονομικό διακανονισμό, ώστε να μην κριθεί ένοχη για διακρίσεις βάσει του φύλου.

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018. Δύο γυναίκες υπάλληλοι μήνυσαν την εταιρεία για την προώθηση ενός περιβάλλοντος στο οποίο οι άνδρες θεωρούνται ανώτεροι.

Τότε, η Riot Games είχε τοποθετηθεί επί του θέματος και είχε τονίσει ότι ως εταιρεία διατηρεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε διακρίσεις, παρενοχλήσεις, αντίποινα, εκφοβισμούς, και γενικά οποιασδήποτε μορφής τοξικότητα.

Νωρίτερα φέτος, οι υπάλληλοι της Riot Games κατέβηκαν σε διαμαρτυρία ενάντια του Forced Arbitration, με βάση το οποίο η εκάστοτε εταιρεία απαιτεί από τους πελάτες και τους υπαλλήλους της να παραιτηθούν του δικαιώματος άσκησης δικαστικής αγωγής.

Τελικά, η Riot Games προχώρησε σε διακανονισμό με σκοπό τη λύση του ζητήματος. Η εταιρεία καλείται να πληρώσει συνολικά 10 εκατομμύρια δολάρια σε όλες τις γυναίκες υπαλλήλους που εργάστηκαν σε αυτή τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η “Lockhart” θα είναι μία disc-less έκδοση του Project Scarlett

Εδώ και αρκετό καιρό, κυκλοφορούν φήμες ότι η Microsoft ετοιμάζει όχι μία αλλά δύο νέες κονσόλες, οι οποίες είναι διαφορετικές εκδόσεις του Project Scarlett.

Οι δύο εκδόσεις λέγεται ότι θα είναι η “Anaconda” και η λιγότερο ισχυρή “Lockhart”. Ωστόσο, για τη δεύτερη έκδοση δεν είχαν κυκλοφορήσει νεότερες πληροφορίες εδώ και πολύ καιρό.

Πρόσφατες αναφορές σημειώνουν ότι η Microsoft συνεχίζει την ανάπτυξη της “Lockhart”, η οποία θα είναι μία χαμηλών επιδόσεων disc-less έκδοση της “Anaconda”.

Το Project Scarlett θα είναι εξοπλισμένο με CPU βασισμένη στην Zen 2 της AMD και στην αρχιτεκτονική Radeon RDNA. Επιπλέον, η κονσόλα θα έχει GDDR6 μνήμη RAM και θα διαθέτει νέας γενιάς SSD, τον οποίο θα χρησιμοποιεί και ως εικονική μνήμη RAM.

Επιπλέον, η έκδοση “Anaconda” του Project Scarlett θα είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρή από ένα Xbox One X, θα υποστηρίζει 4K γραφικά μέχρι 60fps, ray-tracing, και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης.

Από την άλλη, η έκδοση “Lockhart” θα διαθέτει παρόμοιο hardware, χαμηλότερα χρονισμένο επεξεργαστή, και θα υποστηρίζει 1440p γραφικά μέχρι 60fps. Τέλος, η Microsoft θα κυκλοφορήσει τις νέες της κονσόλες την εορταστική περίοδο του 2020.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 8 με 14 Δεκεμβρίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20191207 - 25 Χρόνια PlayStation, Xbox Project Scarlett Disc-less, Riot Games

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 8 και 14 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

9 Δεκεμβρίου

  • Ashen – σε PlayStation 4 και Nintendo Switch

10 Δεκεμβρίου

  • MechWarrior 5: Mercenaries – σε PC
  • AVICII Invector – σε PlayStation 4, Xbox One, και PC
  • Dragon Quest Builders 2 – σε PC
  • Fishing Barents Sea – Complete Edition – σε PlayStation 4, Xbox One, και Nintendo Switch
  • Narcos: Rise of the Cartels – σε PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, και PC
  • Terminator: Resistance – σε PlayStation 4 και Xbox One

11 Δεκεμβρίου

  • Headliner: NoviNews – σε PlayStation 4 και Xbox One
  • Transport Fever 2 – σε PC
  • Vampire: The Masquerade – Coteries of New York – σε PC

12 Δεκεμβρίου

  • Detroit: Become Human – σε PC
  • Project Sakura Wars – στο PlayStation 4

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Orwell: Keeping an Eye On You -75%

Το Orwell διαδραματίζεται στην Bonto, που είναι η πρωτεύουσα μιας χώρας που ονομάζεται “Nation”. Η χώρα βρίσκεται υπό την ηγεσία μιας σύγχρονης αυταρχικής κυβέρνησης που ονομάζεται “The Party”.

https://youtu.be/i8jUWeqlTMU

Το 2012, η κυβέρνηση ψήφισε ένα νομοσχέδιο που διευρύνει το δικαίωμά της να κατασκοπεύει τις ζωές των πολιτών.

Για τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Ασφαλείας, με επικεφαλής Γραμματέα Ασφαλείας την Catherine Delacroix, δημιούργησε ένα κρυφό σύστημα παρακολούθησης. Το κωδικό όνομα αυτού του συστήματος ήταν το “Demiurge”, που τελικά ονομάστηκε “Orwell”.

Στο παιχνίδι παίζουμε το ρόλο ενός ερευνητή που μόλις έχει αναλάβει καθήκοντα στο “Orwell”.

Αν έχουμε ολοκληρώσει το “Orwell: Keeping an Eye On You”, αξίζει να δώσουμε μία ευκαιρία στο Orwell: Ignorance is Strength, το οποίο είναι το sequel του παιχνιδιού. Ως παίκτης διατηρούμε τον ρόλο μας και προχωράμε πιο βαθιά στην ιστορία του Orwell.

Tabletop Simulator -50%

Το Tabletop Simulator είναι ένα indie video game που επιτρέπει στους παίκτες να παίξουν και να δημιουργήσουν επιτραπέζια παιχνίδια.

Με το Tabletop Simulator μπορούμε να αναδημιουργήσουμε σχεδόν κάθε πραγματικό επιτραπέζιο παιχνίδι.

Παράλληλα, στο Steam Workshop του Tabletop Simulator θα βρούμε αμέτρητα στοιχεία για κατέβασμα.

Ticket to Ride -60%

Το Ticket to Ride είναι η ψηφιακή μορφή του ομώνυμου επιτραπέζιου παιχνιδιού.

https://youtu.be/EZAEk6oJGyo

Στο Ticket to Ride είμαστε ο περήφανος κάτοχος μιας σιδηροδρομικής εταιρείας. Κάθε τρένο αποτελείται από κάρτες που αντιπροσωπεύουν τις ατμομηχανές και τα βαγόνια.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να κάνεις όσο γίνεται μεγαλύτερες διαδρομές για να πάρεις τους περισσότερους πόντους, και να μπλοκάρεις τους άλλους παίχτες στις δικές τους διαδρομές.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Humble Bundle.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Hidden Object Pick & Mix Build Your Own Bundle

Με το Hidden Object Pick & Mix Build Your Own Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο με hidden object παιχνίδια.

Στο Hidden Object Pick & Mix Build Your Own Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε πέντε παιχνίδια για 2,19€, δέκα παιχνίδια για 3,29€, ή δεκαπέντε παιχνίδια στην τιμή των 4,39€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 24 τίτλους:

  • Sacra Terra: Kiss of Death Collector’s Edition
  • Sacra Terra: Angelic Night CE
  • Inbetween Land
  • Sonya: The Great Adventure
  • The Last Dream: Developer's Edition
  • House of 1000 Doors: Family Secrets
  • House of 1000 Doors: The Palm of Zoroaster
  • House of 1000 Doors: Evil Inside
  • House of 1000 Doors: Serpent Flame
  • Forest Legends: The Call of Love Collector's Edition
  • Alex Hunter: Lord of the Mind
  • Dark Angels: Masquerade of Shadows
  • Dark Strokes: The Legend of the Snow Kingdom Collector’s Edition
  • Shtriga: Summer Camp
  • World Keepers: Last Resort
  • Mountain Crime: Requital
  • The Esoterica: Hollow Earth
  • The Saint: Abyss of Despair
  • The Fog: Trap for Moths
  • Joan Jade and the Gates of Xibalba
  • Eternal Journey: New Atlantis
  • Magic Encyclopedia: Moon Light
  • Mind's Eye: Secrets of the Forgotten
  • Love Alchemy: A Heart In Winter

Winter Mystery Bundle

Με το Winter Mystery Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια.

Χρησιμοποιώντας τον slider, επιλέγουμε από ένα έως δέκα κλειδιά. Το ένα κλειδί θα μας κοστίσει περίπου ένα ευρώ, ενώ τα δέκα θα μας στοιχίσουν κάτι παραπάνω από επτά.

Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Winter Mystery Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν τα κλειδιά εμφανιστούν στον λογαριασμό μας.

Cursed Bundle

Αν μας αρέσουν οι point and click περιπέτειες, τότε το Cursed Bundle του Fanatical φτιάχτηκε για εμάς. Το πακέτο περιέχει μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους.

Αγοράζοντας το Cursed Bundle, προσθέτουμε στη συλλογή μας τους εξής τίτλους:

  • Midnight Mysteries: Salem Witch Trials
  • Midnight Mysteries 3: Devil on the Mississippi
  • Robinson Crusoe and the Cursed Pirates
  • Adventures of Robinson Crusoe
  • Samantha Swift and the Hidden Roses of Athena
  • Samantha Swift and the Golden Touch
  • Angelica Weaver: Catch Me When You Can
  • Pickers
  • The Fool

Η συνολική αξία των παιχνιδιών του πακέτου είναι 93,91€ και εμείς πληρώνουμε στο Fanatical μόνο 2,69€.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Δωρεάν το Jotun: Valhalla Edition στο Epic Games Store

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Ο επόμενος τίτλος που προσφέρει η εταιρεία στους χρήστες είναι το “Jotun”, μία περιπέτεια δράσης που κυκλοφόρησε το 2015.

Για να πάρουμε δωρεάν το Jotun: Valhalla Edition, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε το παιχνίδι στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας, για όσα διαβάσατε, στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps