Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Dark Mode Παντού, Μπλοκάρισμα Site, Αλλαγή Ταχύτητας Netflix
QuickSteps#101 - Slow Motion Netflix, Μπλοκάρισμα Ιστοσελίδων

Dark Mode Παντού, Μπλοκάρισμα Site, Αλλαγή Ταχύτητας Netflix

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα παίζουμε παλιά παιχνίδια σε widescreen αναλύσεις και απαγορεύουμε στο Steam να κάνει αυτόματα update τα παιχνίδια. Δημιουργούμε συντομεύσεις συνομιλιών του WhatsApp στην αρχική οθόνη του κινητού και προσθέτουμε υδατογράφημα σε έγγραφα με το Word. Βλέπουμε βίντεο του Netflix σε slow motion, μπλοκάρουμε ιστοσελίδες, και προβάλλουμε όλους τους ιστότοπους σε dark mode στον Chrome.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς παίζω παλιά παιχνίδια σε widescreen αναλύσεις

Οι gamers αφιερώνουμε κάποιες ώρες της ημέρας παίζοντας παιχνίδια. Οι περισσότεροι από εμάς προτιμάμε το fullscreen mode. Όμως, όταν παίζουμε παλιά παιχνίδια, τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο καλά, κυρίως διότι οι οθόνες πλέον είναι widescreen.

Για παράδειγμα, το Prince of Persia: The Sands of Time υποστηρίζει ανάλυση 1280×960, η οποία έχει αναλογία 4:3. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται μαύρες μπάρες στις πλευρές της οθόνης.

Το Game WideScreener είναι ένα μικρό portable εργαλείο που βοηθά στο να τρέχουμε παλιά παιχνίδια σε widescreen αναλύσεις. Η σελίδα της εφαρμογής είναι στα Ρώσικα, αλλά το μενού και τα ονόματα των παιχνιδιών είναι στα Αγγλικά.

Προς το παρόν, το Game WideScreener υποστηρίζει μόνο 150 συγκεκριμένα παιχνίδια. Για να το κατεβάσουμε, μπαίνουμε στη σελίδα του και πατάμε στο κουμπί “Скачать Portable”.

Μόλις αποσυμπιέσουμε και τρέξουμε το πρόγραμμα, κάνουμε κλικ στο “Not selected” κάτω από το “Select game” και βρίσκουμε το παιχνίδι που μας ενδιαφέρει.

Το Game WideScreener εντοπίζει αυτόματα τον φάκελο στον οποίο είναι εγκατεστημένο το παιχνίδι. Αν δεν το κάνει, τότε πατάμε στις τρεις τελείες και βρίσκουμε τον φάκελο χειροκίνητα.

Επίσης, το πρόγραμμα αναγνωρίζει αυτόματα την ανάλυση της οθόνης. Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετική ανάλυση ή το Game WideScreener δεν την εντοπίσει αυτόματα, μπορούμε να την συμπληρώσουμε εμείς.

Το τελευταίο βήμα είναι να κάνουμε κλικ στο “Install”, ώστε το Game WideScreener να δημιουργήσει ένα τροποποιημένο αρχείο “.exe” για το παιχνίδι.

Όταν το πρόγραμμα ολοκληρώσει τη διαδικασία, θα εμφανίσει ένα παράθυρο, όπου κάνουμε κλικ στο “OK”.

Από εδώ και στο εξής, το παιχνίδι θα τρέχει σε fullscreen με τη σωστή ανάλυση χωρίς τις μαύρες μπάρες στις πλευρές της οθόνης.

QuickSteps#101 - Slow Motion Netflix, Μπλοκάρισμα Ιστοσελίδων

Πώς απαγορεύω στο Steam να κάνει αυτόματα update τα παιχνίδια

Η εφαρμογή του Steam είναι ρυθμισμένη ώστε να κατεβάζει αυτόματα τις ενημερώσεις των παιχνιδιών. Είναι επιθυμητό να γίνεται άμεσα εγκατάσταση των ενημερώσεων, διότι αφορούν την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών και περιέχουν διορθώσεις σφαλμάτων.

Ωστόσο, κάποιοι χρήστες θέλουν να επιλέγουν οι ίδιοι πότε θα γίνεται εγκατάσταση των ενημερώσεων. Αν ανήκουμε σε αυτήν την ομάδα, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τις αυτόματες ενημερώσεις για όλα τα παιχνίδια ή για συγκεκριμένους τίτλους.

Απενεργοποίηση αυτόματων ενημερώσεων

Για να απαγορεύσουμε στο Steam να ενημερώνει αυτόματα όλα τα παιχνίδια, κάνουμε κλικ στο “Steam” και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Σε αυτό το σημείο, πηγαίνουμε στις “Λήψεις”, ενεργοποιούμε τις “Αυτόματες ενημερώσεις μόνο μεταξύ”, επιλέγουμε τις ώρες που θέλουμε, και πατάμε “ΟΚ”.

Πλέον, το Steam θα ενημερώνει τα παιχνίδια που έχουμε εγκατεστημένα μόνο αν το έχουμε ανοιχτό στον υπολογιστή μας τις συγκεκριμένες ώρες. Για να μην πραγματοποιεί ποτέ αυτόματες ενημερώσεις, αρκεί να μην το ανοίγουμε αυτές τις ώρες.

Απενεργοποίηση αυτόματων ενημερώσεων για μεμονωμένα παιχνίδια

Αν θέλουμε να απαγορεύσουμε στο Steam να ενημερώνει αυτόματα ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, τότε πηγαίνουμε στη “ΣΥΛΛΟΓΗ”, κάνουμε δεξί κλικ στο παιχνίδι, και επιλέγουμε τις “Ιδιότητες”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πηγαίνουμε στην καρτέλα “ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ”, στις “Αυτόματες ενημερώσεις” επιλέγουμε την “Ενημέρωση αυτού του παιχνιδιού μόνο κατά την εκκίνησή του”, και κάνουμε κλικ στο “ΚΛΕΙΣΙΜΟ”.

Από εδώ και πέρα, το Steam θα κατεβάζει τις ενημερώσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού μόνο όταν το τρέχουμε.

Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι αν θελήσουμε να παίζουμε τον συγκεκριμένο τίτλο, θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων.

Πώς προσθέτω συντομεύσεις συνομιλιών WhatsApp στην αρχική οθόνη

Όλοι έχουμε άτομα με τα οποία ανταλλάσσουμε τακτικά μηνύματα, όπως τη/τον σύντροφό μας. Εάν χρησιμοποιούμε το WhatsApp, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε συντόμευση για τις συγκεκριμένες συνομιλίες στην οθόνη του κινητού.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε το WhatsApp, πατάμε παρατεταμένα στη συνομιλία που μας ενδιαφέρει, μετά επιλέγουμε τις τρεις τελείες, και επιλέγουμε τη “Συντόμευση συνομιλίας”.

Στην οθόνη θα εμφανιστεί ένα παράθυρο το οποίο μας ρωτά αν επιτρέπουμε τη δημιουργία της συντόμευσης, όπου και πατάμε “ΠΡΟΣΘΗΚΗ”.

Το WhatsApp έχει δημιουργήσει συντόμευση για τη συγκεκριμένη συνομιλία στην αρχική οθόνη του κινητού.

Όταν θέλουμε να στείλουμε μήνυμα σε αυτό το άτομο, απλώς πατάμε στη συντόμευση και η εφαρμογή ανοίγει αμέσως τη συγκεκριμένη συνομιλία.

Πώς προσθέτω υδατογράφημα με το Microsoft Word

Όπως είχαμε δει σε προηγούμενο οδηγό, ένα υδατογράφημα δεν μας καλύπτει νομικά, όσον αφορά την προστασία της πνευματικής μας ιδιοκτησίας. Παρ’ όλα αυτά, βοηθά στο να αποθαρρύνουμε κάποιους επίδοξους “κλέφτες”.

Με το Microsoft Word μπορούμε να προσθέτουμε υδατογράφημα στα κείμενά μας, εύκολα και γρήγορα. Αρχικά, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Σχεδίαση” και κάνουμε κλικ στο “Υδατογράφημα”.

QuickSteps#101 - Slow Motion Netflix, Μπλοκάρισμα Ιστοσελίδων

Στο μενού που θα εμφανιστεί, μπορούμε να επιλέξουμε ένα από τα έτοιμα υδατογραφήματα ή να κάνουμε κλικ στο “Προσαρμοσμένο υδατογράφημα”, ώστε να το διαμορφώσουμε όπως εμείς θέλουμε.

Το προσαρμοσμένο υδατογράφημα προσφέρει την επιλογή να χρησιμοποιήσουμε εικόνα ή κείμενο. Στην πρώτη περίπτωση, κάνουμε κλικ στην “Επιλογή εικόνας” και εντοπίζουμε αυτή που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ως υδατογράφημα.

Έπειτα, βεβαιωνόμαστε ότι είναι ενεργή η επιλογή “Ξεθώριασμα”, διαφορετικά το υδατογράφημα δεν θα είναι διάφανο, και κάνουμε κλικ στο “ΟΚ”.

Στη δεύτερη περίπτωση, αυτή του κειμένου, επιλέγουμε τη “Γλώσσα” και στο πλαίσιο από κάτω γράφουμε το κείμενο που θέλουμε.

Είναι σημαντικό να επιλέξουμε την κατάλληλη γλώσσα, διαφορετικά ενδέχεται οι χαρακτήρες να μην εμφανίζονται σωστά στο υδατογράφημα.

Έπειτα, διαλέγουμε “Γραμματοσειρά”, “Μέγεθος”, “Χρώμα”, και “Διάταξη”. Βεβαιωνόμαστε ότι είναι ενεργή η επιλογή “Ημιδιαφανές”, ώστε το υδατογράφημα να μην είναι έντονα αποτυπωμένο στο έγγραφο, και κάνουμε κλικ στο “ΟΚ”.

Πώς αλλάζω την ταχύτητα των βίντεο στο Netflix

Το YouTube προσφέρει πληθώρα επιλογών όσον αφορά την ταχύτητα αναπαραγωγής του βίντεο. Μπορούμε αν θέλουμε να το βάλουμε να παίζει σε διπλή ταχύτητα ή να το παρακολουθήσουμε σε slow motion. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για το Netflix.

Παρ' όλα αυτά, με τη χρήση του πρόσθετου “SpeedUp” για τον Chrome, μπορούμε να επιλέξουμε την ταχύτητα αναπαραγωγής των βίντεο που βλέπουμε στο Netflix.

Μόλις εγκαταστήσουμε το πρόσθετο στον Chrome, ανοίγουμε την ταινία ή το επεισόδιο της σειράς που μας ενδιαφέρει και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του.

Το SpeedUp προσφέρει ποικιλία επιλογών για τη ρύθμιση της ταχύτητας από το 0,75x έως το 2,25x. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τον slider, μπορούμε να ρυθμίσουμε την ταχύτητα αναπαραγωγής από το 0,04x έως το 4x.

Πλέον, όταν θέλουμε να δούμε σε slow motion μία σκηνή δράσης, ή να επιταχύνουμε μια σειρά ή ταινία που πηγαίνει πολύ αργά για τα γούστα μας, απλώς θα αλλάζουμε την ταχύτητα αναπαραγωγής από το μενού του SpeedUp.

Πώς μπλοκάρω ιστοσελίδες στον Chrome

Σε όλους μας έχει τύχει να μπούμε για μία γρήγορη ματιά στο Facebook την ώρα του διαλείμματος στη δουλειά, και τελικά να περάσουμε όλο το διάλειμμα κοιτώντας τις δημοσιεύσεις των φίλων μας.

Το παραπάνω σενάριο είναι ακόμη χειρότερο αν εργαζόμαστε από το σπίτι, όπου δεν υπάρχει ο προϊστάμενος να μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να δουλέψουμε. Ωστόσο, με το πρόσθετο Block Site μπορούμε να μπλοκάρουμε οποιαδήποτε ιστοσελίδα θέλουμε.

Μόλις εγκαταστήσουμε το Block Site στον Chrome, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του και μετά στο γρανάζι.

Στην ενότητα “Block Sites” γράφουμε στο πλαίσιο τη σελίδα που επιθυμούμε να μπλοκάρουμε και πατάμε το “+”. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να προσθέσουμε στη λίστα όλες τις ιστοσελίδες που θέλουμε.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Schedule”, επιλέγουμε ποιες ημέρες και ώρες θα μας απαγορεύει το Block Site να μπαίνουμε στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, και πατάμε “Set Schedule”.

Από εδώ και πέρα, εάν προσπαθήσουμε να επισκεφθούμε τους συγκεκριμένους ιστότοπους τις ημέρες και ώρες που έχουμε επιλέξει, το Block Site θα εμφανίζει την ακόλουθη σελίδα.

Πώς προβάλλω σε dark mode όλες τις ιστοσελίδες με τον Chrome

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες προσθέτουν σκούρο θέμα στις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες τους. Παράλληλα, οι χρήστες προτιμούν να κάνουν χρήση των σκούρων θεμάτων, καθώς είναι πιο ξεκούραστα για τα μάτια.

Καθημερινά επισκεπτόμαστε πολλές ιστοσελίδες. Αρκετές προσφέρουν τη δυνατότητα αλλαγής του θέματος της σελίδας σε ένα πιο σκούρο, όπως εμείς στο PCSteps. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνες που δεν έχουν προσθέσει ακόμη τέτοια επιλογή.

Για όλους αυτούς τους ιστότοπους μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον Chrome και να ενεργοποιήσουμε ένα συγκεκριμένο flag. Τα flag είναι μία σειρά από κρυφές ρυθμίσεις που έχει ενσωματώσει η Google στον browser της.

Μία από αυτές τις κρυφές ρυθμίσεις είναι η “Force Dark Mode for Web Contents”, η οποία όταν είναι ενεργή φροντίζει να εφαρμόζει σκούρο θέμα σε όλες τις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε.

Για να ενεργοποιήσουμε τη ρύθμιση, γράφουμε στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome “chrome://flags” και πατάμε Enter.

Έπειτα, γράφουμε στην αναζήτηση “Force Dark Mode for Web Contents” και αλλάζουμε τη ρύθμιση από “Default” σε “Enabled”.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “Relaunch” ώστε να γίνει επανεκκίνηση του προγράμματος και να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Από εδώ και πέρα, όλες οι ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε θα έχουν σκούρο θέμα. Ακόμη και οι ρυθμίσεις του Chrome.

Να σημειωθεί πως τα flags του Chrome περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον πειραματικές ρυθμίσεις, που δεν είναι 100% σίγουρο πως θα λειτουργούν με όλες τις ιστοσελίδες.

Αν σε κάποια site που επισκεπτόμαστε έχουμε πρόβλημα, αρκεί να απενεργοποιήσουμε το συγκεκριμένο flag.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps