Home » Software » Παιχνίδια » Football Manager 2020 Review: Κάθε Απόφαση Μετράει
Football Manager 2020 Review: Στόχος Η Κατάκτηση Του Πρωταθλήματος

Football Manager 2020 Review: Κάθε Απόφαση Μετράει

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Υπάρχουν δύο ειδών sport video game: αυτά στα οποία είμαστε μέλος μιας ομάδας, όπως το PES, και εκείνα στα οποία διαχειριζόμαστε την ομάδα έχοντας ως στόχο να την φτάσουμε στην κορυφή του πρωταθλήματος, σαν το FM. Σε αυτό το review θα εξετάσουμε το τελευταίο παιχνίδι της σειράς και θα δούμε αν το Football Manager 2020 αξίζει τον τίτλο του καλύτερου football management simulation παιχνιδιού.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η συνταγή της επιτυχίας

Όταν έχεις βρει τη συνταγή της επιτυχίας, δεν την αλλάζεις. Ακριβώς αυτή την τακτική ακολουθούν η Sega με την Sports Interactive.

Αν συγκρίνουμε το Championship Manager 00/01 με το Football Manager 2020, θα διαπιστώσουμε ότι στον πυρήνα τους παραμένουν ίδια.

Κάθε χρόνο, η Sports Interactive ενισχύει ή τροποποιεί ελάχιστα τα ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού και προσθέτει μερικά νέα. Έτσι, καταφέρνει να κρατά ενεργούς τους οπαδούς της σειράς, χωρίς να αλλάζει την ταυτότητα του FM.

Με το Football Manager 2020, η εταιρεία κατάφερε να ανανεώσει το ενδιαφέρον των παλιών παικτών και ταυτόχρονα να κάνει το παιχνίδι ακόμη πιο φιλικό προς τους νέους χρήστες.

Το συμβούλιο θέτει στόχους

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά του Football Manager 2020 είναι το Club Vision (Στόχοι Συλλόγου).

Όταν αναλαμβάνουμε τη διαχείριση μιας ομάδας, το διοικητικό συμβούλιο μας παρουσιάζει το ιδανικό πενταετές πλάνο του, χωρισμένο ανά σεζόν.

Για παράδειγμα, η Manchester United είναι μία ομάδα που διανύει μία δύσκολη περίοδο και προσπαθεί να επανέλθει στους κορυφαίους του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αν την αναλάβουμε, το συμβούλιο θέλει να χρησιμοποιούμε το σύστημα νέων της ομάδας.

Επιπλέον, στο τέλος της πρώτης σεζόν θα πρέπει να προκριθούμε στο Champions League και να φτάσουμε στον τελικό του Europa League. Οι στόχοι που θέτει το συμβούλιο για τη σεζόν 2022-23 είναι να κερδίσουμε τη Premier League.

Ένα διαφορετικό σενάριο είναι η ανάληψη μιας μικρής ομάδας, όπως η Fleetwood Town. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Την πρώτη σεζόν πρέπει να υπογράψουμε συμβόλαια σε παίκτες κάτω των 22 ετών και να φτάσουμε στους ημιτελικούς της League One.

Football Manager 2020 Review: Στόχος Η Κατάκτηση Του Πρωταθλήματος

Το Club Vision δίνει την αίσθηση ότι προσθέτει επιπλέον πίεση, καταστρέφοντας τη διασκέδαση. Ωστόσο, αποτελεί έναν πολύ καλό οδηγό που βοηθά τον παίκτη να πετύχει τους στόχους που θέτει το συμβούλιο.

Επίσης, το παιχνίδι προσφέρει τη δυνατότητα να βλέπουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία στον τρόπο που διαχειριζόμαστε την ομάδα. Έτσι, είμαστε πάντα σε θέση να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα πριν το συμβούλιο εξετάσει την απόδοσή μας.

Πάνω από όλα σωστή ανάπτυξη

Το Development Centre (Κέντρο Ανάπτυξης) είναι ένα νέο χαρακτηριστικό του Football Manager 2020, το οποίο λειτουργεί παράλληλα με το Club Vision. Αν αποφασίσουμε να διαχειριστούμε μία μικρή ομάδα, τότε η ακαδημία της παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Με το Development Centre μπορούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη των παικτών της ακαδημίας. Έτσι, μεταξύ άλλων, είμαστε σε θέση να προβλέψουμε ποιοι θα έχουν την καλύτερη ανάπτυξη και να τους προωθήσουμε στην κύρια ομάδα.

Συμβόλαια, μεταγραφές, και άλλα διαχειριστικά

Το μεταγραφικό σύστημα έχει βελτιωθεί αρκετά στο Football Manager 2020. Πλέον, κατά την πώληση παικτών και την ανανέωση των συμβολαίων τους, εμφανίζονται χρήσιμα σχόλια, και ο βοηθός μας ενημερώνει πάντα αν αξίζει ή όχι να επενδύσουμε σε αυτούς.

Στο παιχνίδι είναι εύκολο να κλείσουμε συμβόλαιο ακόμα και με τους πιο απαιτητικούς παίκτες. Χρησιμοποιώντας τη σωστή τακτική, ανά περίπτωση, μπορούμε να τους φέρουμε στην ομάδα, προσφέροντας τους λιγότερα από ό,τι αρχικά ζητούσαν.

Επιπλέον, μπορούμε να επιλέξουμε για πόσο καιρό θα αποτελεί μέλος της ομάδας ο κάθε παίκτης. Ουσιαστικά, του λέμε από την αρχή πότε σχεδιάζουμε να τον ξεφορτωθούμε. Αυτό βοηθά αρκετά τον παίκτη να αποφασίσει αν θέλει ή όχι να έρθει σε εμάς.

Ώρα για ματς

Το Football Manager επικεντρώνεται στη διαχείριση μιας ομάδας. Γι' αυτό, και η εταιρεία δεν είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα γραφικά του παιχνιδιού. Παλαιότερα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι παίκτες απεικονίζονταν ως κουκκίδες που κινούνται μέσα στο γήπεδο.

Το 2008, η Sports Interactive εισήγαγε στο παιχνίδι τη 3D match engine. Από τότε, η εταιρεία βελτιώνει την ποιότητα των γραφικών σε κάθε νέα έκδοση του παιχνιδιού.

Στο Football Manager 2020 παρατηρήσαμε ότι ο σχεδιασμός των γηπέδων, τα textures, και τα κινούμενα γραφικά, είναι σχετικά καλύτερα. Σε επίπεδο ήχου δεν εντοπίσαμε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή.

Football Manager 2020 Touch

Οι νέοι παίκτες ενδεχομένως απολαμβάνουν να αφιερώνουν ατελείωτες ώρες παίζοντας Football Manager. Ωστόσο, οι βετεράνοι του είδους ίσως έχουν κουραστεί από τις συνεντεύξεις, τα διαδικαστικά πριν τους αγώνες, και τα λοιπά.

Επιπλέον, δεν έχουν όλοι στη διάθεσή τους άπλετο ελεύθερο χρόνο, τον οποίο ξοδεύουν στα video game. Αυτούς ακριβώς τους παίκτες σκέφτηκε η Sega και κυκλοφόρησε το Football Manager 2020 Touch.

Football Manager 2020 Review: Στόχος Η Κατάκτηση Του Πρωταθλήματος

Πρόκειται για μία νέα “ελαφριά” έκδοση του γνωστού παιχνιδιού, η οποία επικεντρώνεται στα βασικά του στοιχεία: το στήσιμο της ομάδας, την τακτική, και τις αγωνιστικές.

Επίσης, έχουμε την επιλογή να αφήνουμε το προσωπικό της ομάδας να λαμβάνει αποφάσεις και να διαχειρίζεται αρκετά πράγματα για εμάς. Έτσι, το gameplay είναι πολύ πιο γρήγορο.

Τελικό σκορ

Όπως ήδη αναφέραμε, το FM είναι μία επιτυχημένη συνταγή που δύσκολα αποφασίζεις να πειράξεις. Οι βετεράνοι της σειράς θα απολαύσουν το νέο Club Vision και την προσθήκη του Development Center, τα οποία δίνουν έναν αέρα ανανέωσης.

Όσον αφορά τους νέους παίκτες, το Football Manager 2020 θα βοηθήσει ακόμη και τους πιο αρχάριους να εντρυφήσουν στο συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών και δεν θα τους κάνει να βαρεθούν ούτε λεπτό.

Κατά τη διάρκεια της beta, το παιχνίδι είχε κάποια προβλήματα, τα οποία δεν επηρεάζουν καθόλου το gameplay. Η Sports Interactive έχει διορθώσει ήδη αρκετά, και συνεχίζει να κυκλοφορεί patch που επιλύουν σταδιακά όλα τα θέματα.

Ποια είναι η γνώμη σας για το Football Manager 2020;

Εσείς έχετε παίξει το Football Manager 2020 ή ακόμη; Ποια είναι η γνώμη σας για τον νέο τίτλο της σειράς; Πώς σας φάνηκε το Club Vision και το νέο Development Centre; Θα επιλέγατε την κλασική έκδοση ή την Touch;

Θα χαρούμε να διαβάσουμε την άποψή σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps