Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » NSFW Βίντεο Στο YouTube, Steam Remote Play, Χώρος Στο Android
QuickSteps#100 - Σημαντικά Μηνύματα WhatsApp, NSFW Βίντεο Στο YouTube

NSFW Βίντεο Στο YouTube, Steam Remote Play, Χώρος Στο Android

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, παίζουμε οποιοδήποτε βίντεο ή ήχο στα Windows 10, ελευθερώνουμε αποθηκευτικό χώρο στο Android κινητό μας, και παίζουμε local multiplayer παιχνίδια χωρίς ίντερνετ με το Steam. Αποθηκεύουμε και εντοπίζουμε σημαντικά μηνύματα στο WhatsApp και βλέπουμε NSFW βίντεο του YouTube χωρίς να κάνουμε σύνδεση. Αποθηκεύουμε τις λήψεις του Chrome με βάση την ημερομηνία και μετράμε τη συχνότητα εμφάνισης μιας τιμής στο Excel.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς παίζω οποιοδήποτε βίντεο ή ήχο στα Windows 10

Οι προεγκατεστημένες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων των Windows 10 δεν υποστηρίζουν κάποιους τύπους αρχείων.

Οπότε, αν θέλουμε να αναπαράγουμε βίντεο ή ήχο από έναν τύπο αρχείου που δεν υποστηρίζουν τα Windows, θα πρέπει να μετατρέψουμε το αρχείο ή να καταφύγουμε σε εφαρμογές τρίτων.

Μετατροπή του αρχείου

Η πρώτη και πιο χρονοβόρα λύση είναι η μετατροπή του βίντεο ή του ήχου σε κάποιον άλλον τύπο αρχείου.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, μπορούμε είτε να χρησιμοποιήσουμε το VLC, είτε ένα από τα δωρεάν εργαλεία που έχουμε παρουσιάσει στους σχετικούς οδηγούς.

Μετατροπή Βίντεο – Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές

Στην αναπαραγωγή βίντεο, συχνά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε. Άλλοτε κάποιο βίντεο δεν παίζει στο κινητό μας ή δεν ακούγεται ο ήχος. Άλλες…

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Επεξεργασία Ήχου

Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να επεξεργαστούμε ένα αρχείο ήχου από τον υπολογιστή μας, και όχι μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς. Όπως και στην…

Εγκατάσταση και χρήση εναλλακτικού media player

Η δεύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε έναν ανεξάρτητο media player.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε το VLC, αλλά υπάρχουν αρκετά αξιόλογα δωρεάν προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων. Σε παλαιότερο οδηγό είχαμε παρουσιάσει τα καλύτερα του είδους.

Αναπαραγωγή Βίντεο & Ταινιών – Οι Καλύτεροι Media Player

Η αναπαραγωγή βίντεο και ταινιών είναι μια απ' τις πιο συνηθισμένες μας ασχολίες στον υπολογιστή, και μπορούμε να βρούμε δεκάδες εφαρμογές αποκλειστικά για αυτόν τον…

Όταν επιλέξουμε και εγκαταστήσουμε τον media player της αρεσκείας μας, φροντίζουμε να τον ορίσουμε ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής και βίντεο.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις” και κάνουμε κλικ στις “Εφαρμογές”.

QuickSteps#100 - Σημαντικά Μηνύματα WhatsApp, NSFW Βίντεο Στο YouTube

Τώρα, μπαίνουμε στις “Προεπιλεγμένες εφαρμογές”, πατάμε στην εφαρμογή κάτω από τη “Συσκευή αναπαραγωγής μουσικής”, και από τη λίστα που θα εμφανιστεί επιλέγουμε τον media player που εγκαταστήσαμε.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στην εφαρμογή κάτω από το “Πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο” και από τη λίστα που θα εμφανιστεί διαλέγουμε τον media player που εγκαταστήσαμε.

Εγκατάσταση επιπλέον codec

Για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι τα codec, συνιστούμε να αφιερώσουν ένα λεπτό και να διαβάσουν την ενότητα “Codec” στον αναλυτικό οδηγό μας “Γιατί Δεν Παίζει το Βίντεο και Τι Είναι τα Codec”.

Γιατί Δεν Παίζει το Βίντεο και Τι Είναι τα Codec

Αν δεν παίζει το βίντεο που προσπαθούμε να ανοίξουμε, τότε το πιθανότερο είναι ότι λείπει κάποιο codec από τον υπολογιστή μας. Τι είναι όμως το…

Αν στον υπολογιστή μας δεν υπάρχει κάποιο από τα απαιτούμενα codec για ένα βίντεο ή ήχο, τότε δεν θα παίζει σωστά ή μπορεί να μην ανοίγει καθόλου.

Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιον ανεξάρτητο media player, τότε η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσουμε ένα πακέτο codec. Μία από τις καλύτερες επιλογές είναι το δωρεάν K-Lite Codec Pack.

Τα διαθέσιμα πακέτα του K-Lite Codec Pack είναι τέσσερα και όλα περιλαμβάνουν codec για Windows 32-bit και 64-bit. Το Basic πακέτο θα μας καλύψει στις περισσότερες περιπτώσεις και θα επιτρέψει την αναπαραγωγή σχεδόν οποιουδήποτε βίντεο ή ήχου.

Για να κατεβάσουμε το K-Lite Codec Pack, μπαίνουμε σε αυτή τη σελίδα και πατάμε τον σχετικό σύνδεσμο, δίπλα στο πακέτο που θέλουμε.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο “Mirror 1” ή “Mirror 2” και αποθηκεύουμε το αρχείο στον υπολογιστή μας.

Στο πρώτο παράθυρο του οδηγού εγκατάστασης επιλέγουμε το “Normal” και πατάμε “Next”.

Αποεπιλέγουμε το κουτάκι “Install MPC-HC as a secondary player”, εκτός και αν θέλουμε να εγκαταστήσουμε τον συγκεκριμένο media player.

Έπειτα, διαλέγουμε τον player της επιλογής μας, τόσο στο “Preferred video player”, όσο και στο “Preferred audio player”, και πατάμε “Next”.

Σε όλα τα παράθυρα που ακολουθούν κάνουμε κλικ στο “Next” και όταν τελειώσει η εγκατάσταση, πατάμε “Finish”.

Πλέον, έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας όλα τα απαραίτητα codec και δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά πρόβλημα με την αναπαραγωγή βίντεο ή ήχου.

Πώς παίζω local multiplayer παιχνίδια μέσω ίντερνετ με το Steam

Το Steam διαθέτει το χαρακτηριστικό Remote Play Together, το οποίο επιτρέπει από δύο μέχρι τέσσερις παίκτες να παίζουν local multiplayer παιχνίδια μέσω ίντερνετ.

Ο ένας από τους παίκτες ξεκινά ένα multiplayer mode και κάνει stream το παιχνίδι στους υπολογιστές των φίλων του. Γι' αυτό, θα πρέπει ο συγκεκριμένος χρήστης να διαθέτει μία εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση, αλλιώς το Remote Play θα παρουσιάζει προβλήματα.

Εφόσον είμαστε ο παίκτης που θα κάνει stream το παιχνίδι, το τρέχουμε και ξεκινάμε ένα local multiplayer mode.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Shift+Tab” για να εμφανίσουμε τη λίστα φίλων, κάνουμε δεξί κλικ στον φίλο που θέλουμε να καλέσουμε, και πατάμε στο “Πρόσκληση για Remote Play”.

Ο άλλος χρήστης θα λάβει σχετική ειδοποίηση και κάνοντας κλικ στην επιλογή “Παίξτε το παιχνίδι”, θα συνδεθεί στο παιχνίδι ως τοπικός χρήστης.

QuickSteps#100 - Σημαντικά Μηνύματα WhatsApp, NSFW Βίντεο Στο YouTube

Το παιχνίδι γίνεται stream στα 1080p και 60fps. Επίσης, το Remote Play Together αναγνωρίζει αυτόματα αν οι φίλοι μας χρησιμοποιούν ή όχι χειριστήρια και ενημερώνει άμεσα το παιχνίδι, το οποίο τρέχει στον υπολογιστή μας.

Τέλος, το χαρακτηριστικό αυτό είναι διαθέσιμο σε όλα τα παιχνίδια που προσφέρουν local co-op ή split screen mode.

Πώς ελευθερώνω αποθηκευτικό χώρο στο Android κινητό μου

Τα περισσότερα mid-range smartphone διαθέτουν 64GB αποθηκευτικό χώρο και συνήθως προσφέρουν τη δυνατότητα επέκτασης με τη χρήση καρτών microSD. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, όμως, ενδέχεται να ξεμείνουμε από χώρο.

Κατάργηση άχρηστων εφαρμογών

Αν θέλουμε να απελευθερώσουμε αποθηκευτικό χώρο στο κινητό μας, θα πρέπει αρχικά να ελέγξουμε τις εφαρμογές που έχουμε εγκατεστημένες. Αρκετοί από εμάς έχουμε τη συνήθεια να κρατάμε app στο κινητό γιατί μπορεί κάποια μέρα να τα χρησιμοποιήσουμε.

Για να καταργήσουμε κάποια εφαρμογή, πηγαίνουμε στις “Ρυθμίσεις” του κινητού, μπαίνουμε στις “Εφαρμογές και ειδοποιήσεις”, και πατάμε στο “Δείτε και τις Χ εφαρμογές”.

Στην επόμενη οθόνη, εντοπίζουμε την εφαρμογή που θέλουμε να καταργήσουμε, πατάμε πάνω στην καταχώρησή της, και επιλέγουμε την “ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατάμε “OK” για να επιβεβαιώσουμε την κατάργηση της εφαρμογής.

Διαγραφή αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών

Η εφαρμογή Φωτογραφίες Google είναι προεγκατεστημένη στις περισσότερες Android ROM. Αυτό το app συγχρονίζει αυτόματα στο cloud όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουμε στο κινητό μας.

Από τη στιγμή που υπάρχει online backup των φωτογραφιών και βίντεο μας, μπορούμε να διαγράψουμε τα αντίγραφα που είναι αποθηκευμένα στο κινητό και πιάνουν άδικα χώρο.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε την εφαρμογή Φωτογραφίες Google, πατάμε στις τρεις γραμμές πάνω δεξιά, και επιλέγουμε το “Απελευθερώστε χώρο”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιβεβαιώνουμε τη διαγραφή των αντιγράφων ασφαλείας πατώντας το “Ελευθέρωση X GB”. Όπως βλέπετε στο παράδειγμά μας, εμείς θα εξοικονομήσουμε 1,39GB αποθηκευτικού χώρου.

Για περισσότερα κόλπα της εφαρμογής Google Photos, διαβάστε τον ακόλουθο οδηγό μας.

Έξυπνα Κόλπα του Google Photos Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Το Google Photos είναι το πρόγραμμα της Google για online αποθήκευση, ταξινόμηση, και διαμοιρασμό των προσωπικών μας φωτογραφιών. Για όσους δεν γνωρίζουν το Google Photos,…

Διαγραφή άχρηστων αρχείων

Στο Google Play θα βρούμε αμέτρητα εργαλεία που υπόσχονται ότι θα διαγράψουν κάθε λογής άχρηστο αρχείο που θα εντοπίσουν στο κινητό μας. Ωστόσο, το καλύτερο app για αυτή τη δουλειά είναι το Files by Google.

Για να ελευθερώσουμε χώρο με το File by Google, πατάμε το κουμπί “Ελευθερώστε έως X” σε κάθε μία από τις κατηγορίες αρχείων που εμφανίζει η εφαρμογή.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε τα αρχεία που θέλουμε να διαγράψουμε και επιβεβαιώνουμε τη διαγραφή, πατώντας “Διαγραφή”.

Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον καθαριστή άχρηστων αρχείων, τον οποίο θα βρούμε στην κορυφή του Files by Google. Για να διαγράψουμε τα άχρηστα αρχεία, πατάμε στο “Επιβεβαιώστε και ελευθερώστε X”.

Με αυτόν τον τρόπο, η εφαρμογή θα διαγράψει όλα τα άχρηστα αρχεία που εντοπίζει στο κινητό μας. Συνήθως πρόκειται για υπολείμματα παλαιότερων εκδόσεων εφαρμογών ή εφαρμογών που έχουμε καταργήσει από το κινητό μας, αρχεία διαφημίσεων, και άλλα.

Για να μάθετε όλα τα μυστικά του File by Google, διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας.

Τι Είναι Το Google Files Go Και Πώς Γλιτώνει Χώρο Στο Κινητό

Ο αποθηκευτικός χώρος στο Android είναι μεγάλο θέμα, και η διαχείρισή του ένας μικρός μπελάς. Το λειτουργικό το ίδιο καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο, με…

Πώς αποθηκεύω και εντοπίζω σημαντικά μηνύματα στο WhatsApp

Εάν ανταλλάσσουμε μεγάλο όγκο μηνυμάτων με το WhatsApp, τότε είναι δύσκολο να εντοπίσουμε κάποιο συγκεκριμένο. Ευτυχώς, υπάρχει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και μάλιστα αρκετά απλή.

Αρχικά, πιέζουμε παρατεταμένα στο μήνυμα που θέλουμε να διατηρήσουμε και μετά πατάμε το αστέρι.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα σημαντικά μηνύματα.

Όταν θελήσουμε να βρούμε κάποιο από αυτά τα μηνύματα, πατάμε στις τρεις τελείες πάνω δεξιά και επιλέγουμε τα “Μηνύματα με Αστέρι”.

Εδώ αποθηκεύονται όλα τα μηνύματα που έχουμε σημειώσει ως σημαντικά. Επιπλέον, αν πατήσουμε στο βέλος στη δεξιά άκρη του κάθε μηνύματος, η εφαρμογή μας μεταφέρει στην αντίστοιχη συνομιλία.

Τέλος, αν έχουμε αποθηκεύσει αρκετά μηνύματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αναζήτηση, στην πάνω δεξιά γωνία του WhatsApp.

Πώς μετρώ τη συχνότητα εμφάνισης μιας τιμής σε έναν πίνακα στο Excel

Όταν διαχειριζόμαστε αρχεία Excel με μεγάλο όγκο δεδομένων, ενδέχεται να θέλουμε να γνωρίζουμε τη συχνότητα εμφάνισης μιας τιμής στον εκάστοτε πίνακα. Για να μετρήσουμε αυτή τη συχνότητα, χρησιμοποιούμε τις συναρτήσεις COUNTIF και COUNTIFS.

Αρχικά, η συνάρτηση συντάσσεται ως εξής: =COUNTIF(ΕΥΡΟΣ, ΚΡΙΤΗΡΙΑ). Στο παράδειγμά μας, μετράμε πόσα από τα κελιά στο εύρος “B1:B10” περιέχουν τον αριθμό “1000”.

Σε περίπτωση που θέλουμε να ορίσουμε δύο κριτήρια τα οποία πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα, τότε χρησιμοποιούμε τη συνάρτηση COUNTIFS, η σύνταξη της οποίας είναι η εξής: =COUNTIFS(ΕΥΡΟΣ, ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΕΥΡΟΣ, ΚΡΙΤΗΡΙΑ, …)

Στο παράδειγμά μας, έχουμε ορίσει η συνάρτηση να μετράει πότε ένα κελί στο εύρος “B1:B10” περιέχει τον αριθμό “1000” και ταυτόχρονα το διπλανό κελί έχει ως περιεχόμενο το γράμμα “A”.

Με αντίστοιχο τρόπο μπορούμε να ορίσουμε όσα και όποια κριτήρια θέλουμε. Επίσης, οι δύο συναρτήσεις υποστηρίζουν τη χρήση τελεστών, όπως το μεγαλύτερο “>”, μικρότερο “<“, ίσο “=”, ή διάφορο “<>”.

Συνδυάζοντας αυτούς τους τελεστές στη συνάρτηση COUNTIFS, μπορούμε να ορίσουμε πολύπλοκες συνθήκες.

Για παράδειγμα, εμείς ζητήσαμε από τη συνάρτηση να μετρήσει πόσα κελιά στο εύρος “B1:B10” περιέχουν αριθμό μεγαλύτερο από “1000” και μικρότερο από “2000”, αλλά ταυτόχρονα το δίπλα κελί δεν περιέχει το γράμμα “A”.

Πώς βλέπω NSFW βίντεο του YouTube χωρίς να κάνω σύνδεση

Συνήθως τα NSFW (Not Safe For Work) βίντεο στο YouTube χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλα για ανηλίκους και μπορούν να τα δουν μόνο άτομα άνω των 18 ετών.

Για να δει κάποιος ένα τέτοιο βίντεο, θα πρέπει να συνδέσει τον λογαριασμό του ή να χρησιμοποιήσει ένα από τα δωρεάν online εργαλεία “NSFWYouTube” και “Listen On Repeat”.

Αυτά τα δύο εργαλεία λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Ανοίγουμε το βίντεο στη σελίδα του YouTube, και όταν εμφανιστεί η ειδοποίηση που ζητά να πραγματοποιήσουμε σύνδεση…

…αντικαθιστούμε στο URL το “youtube” με το “nsfwyoutube” ή το “listenonrepeat” και πατάμε “Enter”.

Αμέσως θα γίνει ανανέωση της σελίδας και θα μεταφερθούμε στον ιστότοπο του εκάστοτε εργαλείου, από όπου μπορούμε να δούμε κανονικά το NSFW βίντεο.

Πώς αποθηκεύω τις λήψεις του Chrome σε φακέλους με βάση την ημερομηνία

Από προεπιλογή, όλα τα προγράμματα περιήγησης αποθηκεύουν τα αρχεία που κατεβάζουμε στον φάκελο “Λήψεις”. Εκτός αν έχουμε επιλέξει ο browser να μας ρωτάει κάθε φορά πού να αποθηκεύσει το αρχείο που θέλουμε να κατεβάσουμε.

Οι παραπάνω επιλογές είναι ιδανικές για όσους δεν πραγματοποιούν συχνά λήψη αρχείων. Αν είμαστε από εκείνους που κατεβάζουμε πολλά αρχεία και προγράμματα, τότε γνωρίζουμε καλά πόσο εύκολα δημιουργείται χάος στον φάκελο των λήψεων.

Το πρόσθετο “Organize Downloads by Date” αναλαμβάνει να βάλει τάξη στο χάος για εμάς. Από τη στιγμή που θα το εγκαταστήσουμε, το πρόσθετο ξεκινά να δημιουργεί αυτόματα φακέλους με βάση την εκάστοτε ημερομηνία λήψης.

Για παράδειγμα, διανύουμε τον μήνα Νοέμβριο. Έχοντας εγκατεστημένο το πρόσθετο στον Chrome, κάνουμε λήψη μιας εικόνας.

Το Organize Downloads by Date δημιουργεί αυτόματα έναν φάκελο για τον μήνα Νοέμβριο και τον ορίζει ως τοποθεσία λήψης του αρχείου.

Από εδώ και πέρα, όλα τα αρχεία που θα κατεβάσουμε μέσα στον μήνα θα αποθηκευτούν στον φάκελο “11”. Αντίστοιχα, όταν αλλάξει ο μήνας, το πρόσθετο θα δημιουργήσει έναν φάκελο με το όνομα “12” για τον Δεκέμβριο.

Ομοίως, με την αλλαγή του έτους θα φτιάξει έναν φάκελο με το όνομα “2020”, στον οποίο θα προσθέσει τον υποφάκελο “1” για τον Ιανουάριο, και κάθε μήνα θα δημιουργεί έναν νέο φάκελο.

Τέλος, η κατάργηση του Organize Downloads by Date δεν επηρεάζει τις λήψεις των αρχείων και δεν πρόκειται να διαγράψει τους φακέλους που δημιούργησε το πρόσθετο ή τα αρχεία που κατεβάσαμε όσο το είχαμε εγκατεστημένο.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps