Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Προσφορές Black Friday: Βρείτε Τις Αληθινές Εκπτώσεις Με το BestPrice
Προσφορές Black Friday: 5 Εργαλεία Του BestPrice Για Να Τις Εντοπίσουμε

Προσφορές Black Friday: Βρείτε Τις Αληθινές Εκπτώσεις Με το BestPrice

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ο Νοέμβριος έχει καθιερωθεί στο μυαλό – και στην τσέπη – των καταναλωτών ως μήνας αγορών. Οι προσφορές Black Friday είναι ένας από τους βασικούς λόγους, καθώς τα τελευταία χρόνια το έθιμο της “Μαύρης Παρασκευής” έχει μπει δυναμικά και στη χώρα μας. Φέτος πέφτει στις 29 Νοεμβρίου, και μέσω της σελίδας του BestPrice, θα δούμε πώς μπορούμε να εντοπίσουμε τις πραγματικές προσφορές, ανάμεσα σε τόσες δήθεν “προσφορές” που βγάζουν εκείνη την περίοδο τα διάφορα καταστήματα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για οτιδήποτε θέλουμε να αγοράσουμε, είτε έχει σχέση με την τεχνολογία, είτε όχι, καλό είναι να ξεκινήσουμε από τώρα την έρευνά μας, αν θέλουμε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή τιμή στις προσφορές Black Friday. 

προσφορές Black Friday

Όλα όσα θα περιγράψουμε σε αυτόν τον οδηγό μπορούν να εφαρμοστούν φυσικά και σε άλλες περιόδους αγορών, και γενικά σε όλες τις online αγορές μας.

Άλλωστε, η Black Friday είναι από μόνη της μία περίοδος αγορών, παρά μία συγκεκριμένη ημέρα.

Θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται “Black Week” ή “Black Month” έτσι όπως το πάνε τα καταστήματα, με τις προσφορές να ανακοινώνονται πολλές μέρες πριν και να διαρκούν ακόμα και μετά την καθιερωμένη ημέρα.

προσφορές Black Friday

Με αφορμή τη Black Friday όμως, θα εστιάσουμε σε αυτήν για να δούμε με παραδείγματα πώς ακριβώς πρέπει να κινηθούμε για να μην μας πιάσουν κορόιδα.

Δημιουργία λογαριασμού

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι το BestPrice.gr, και για να εκμεταλλευτούμε όλα τα εργαλεία που διαθέτει, θα χρειαστεί να κάνουμε έναν λογαριασμό.

Για αρχή, πηγαίνουμε στη σελίδα του BestPrice και πατάμε στο κουμπί “Εγγραφή” πάνω δεξιά.

Από εκεί, εισάγουμε το email μας, τα στοιχεία μας, και έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Αφού συμφωνήσουμε με τους όρους χρήσης, πατάμε στο κουμπί “Εγγραφή”.

προσφορές Black Friday

Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε εγγραφή με κάποιον από τους λογαριασμούς μας στα social media (Facebook ή Google).

Προαιρετικά, μπορούμε να γραφτούμε και στα ενημερωτικά newsletters της σελίδας, ώστε να λαμβάνουμε email προσφορών ανά διαστήματα.

Με αφορμή τις προσφορές Black Friday, θα βρούμε στο BestPrice και μία ειδική σελίδα σχεδιασμένη για αυτή την περίοδο, η οποία ανανεώνεται συνεχώς σε πραγματικό χρόνο.

Πέρα από αυτή τη σελίδα όμως, θα εξετάσουμε και πέντε πολύτιμα εργαλεία, τα οποία θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε τις διαθέσιμες προσφορές Black Friday της ελληνικής αγοράς.

Λίστα “Θέλω”

Για αρχή, σίγουρα όλοι έχουμε στο μυαλό μας κάποια συγκεκριμένα προϊόντα που θέλουμε να αγοράσουμε. Συνήθως περιμένουμε κάποια πτώση τιμής στην Black Friday για να κάνουμε την κίνησή μας.

Ξεκινάμε, λοιπόν, ψάχνοντας τα προϊόντα που μας ενδιαφέρουν στην μπάρα αναζήτησης του BestPrice. Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι θέλουμε να αγοράσουμε έναν Ryzen 3600.

Τον εντοπίζουμε και πατάμε το κουμπάκι “Θέλω”.

Ο επεξεργαστής θα μπει στη λίστα προϊόντων “που θέλουμε”. Αυτό σημαίνει ότι με το που υπάρξει η οποιαδήποτε πτώση στην τιμή του, θα λάβουμε ενημέρωση στο email μας από το BestPrice.

Ειδοποίηση ελάχιστης τιμής στις προσφορές Black Friday

Εκτός από προϊόντα, μπορεί να έχουμε και συγκεκριμένες τιμές κατά νου για τις προσφορές Black Friday. Στο παράδειγμά μας, μπορεί να μην θέλουμε να αγοράσουμε τον 3600, αν η τιμή του δεν πέσει στα 150€.

Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιούμε την “Ειδοποίηση ελάχιστης τιμής”, πατώντας το κουμπί με το καμπανάκι.

Στα δεξιά βλέπουμε την τρέχουσα τιμή. Από προεπιλογή, το BestPrice έχει μία μείωση της τάξης του 3%, όπως βλέπουμε να αναγράφεται ακριβώς κάτω από τον δείκτη.

Κατεβάζουμε λοιπόν τον δείκτη στην τιμή που επιθυμούμε.

Μπορούμε μάλιστα να ορίσουμε και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μετά από το οποίο η ειδοποίηση θα διαγραφεί.

Τέλος, πατάμε “Ορισμός ειδοποίησης”, και με το που θα πέσει το προϊόν σε αυτήν την τιμή, σε οποιοδήποτε κατάστημα, θα μας έρθει μήνυμα στο email από το BestPrice.

Αυτά τα δύο εργαλεία βολεύουν πάρα πολύ αν γνωρίζουμε ακριβώς ποιο προϊόν θέλουμε να παρακολουθούμε. Τι γίνεται όμως αν ψάχνουμε γενικά προσφορές σε συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων;

Οι προσφορές μου

Σε μια τέτοια περίπτωση, έχουμε άλλα δύο εργαλεία στη διάθεσή μας. Για το πρώτο, κάνουμε κλικ στο προφίλ μας πάνω δεξιά και πατάμε “Οι προσφορές μου”.

Εδώ θα ρυθμίσουμε συγκεκριμένες κατηγορίες για να παρακολουθούμε πτώσεις τιμών σε όλα τα προϊόντα που περιλαμβάνουν. Για να το κάνουμε αυτό, πατάμε στο κουμπί “Επιλογή κατηγοριών” από το γρανάζι πάνω δεξιά.

Κάθε κατηγορία αποτελείται από διάφορες υποκατηγορίες. Αν π.χ ψάχνουμε μνήμες RAM, πηγαίνουμε “Τεχνολογία > Υπολογιστές > Hardware” και μαρκάρουμε το κουτάκι στις RAM.

Ρυθμίζουμε το ποσοστό της πτώσης τιμής για το οποίο θέλουμε να λάβουμε ενημέρωση. Πιο κάτω επιλέγουμε τον τρόπο ενημέρωσης και πατάμε “Αποθήκευση”.

Πλέον στη σελίδα “Οι προσφορές μου” θα δούμε όλα τα προϊόντα των κατηγοριών που επιλέξαμε, στα οποία εμφανίζεται πτώση τιμής τη δεδομένη στιγμή.

Να σημειώσουμε ότι το ποσοστό της έκπτωσης υπολογίζεται με βάση την καλύτερη τιμή, και όχι την αρχική τιμή.

Ειδική ενότητα προσφορών

Εκτός από τις προσωπικές μας προσφορές, έχουμε πρόσβαση και σε όλα τα προϊόντα με πτώση τιμής, σε όλα τα καταστήματα που διαθέτει το BestPrice στο ευρετήριό του. Μιλάμε για πάνω από 2000 ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο κουμπί “Προσφορές”, ή να επισκεφτούμε αυτόν τον σύνδεσμο. Μάλιστα, για αυτό το εργαλείο δεν είναι απαραίτητη η χρήση ενός λογαριασμού στο BestPrice.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, θα βρούμε προσφορές σε πάνω από 3600 προϊόντα κάθε κατηγορίας.

προσφορές Black Friday

Με τα φίλτρα που υπάρχουν στο πάνω μέρος της σελίδας, μπορούμε πολύ εύκολα να περιορίσουμε τις κατηγορίες σε περίπτωση που ψάχνουμε κάτι πιο συγκεκριμένο.

Γράφημα τιμής

Όλα καλά ως εδώ. Βρήκαμε το προϊόν που θέλουμε να αγοράσουμε. Πώς επιβεβαιώνουμε όμως ότι μία τιμή είναι πραγματική προσφορά;

Έχουν αναφερθεί στο παρελθόν περιστατικά καταστημάτων που ανεβάζουν τις τιμές πριν από την περίοδο των εκπτώσεων, έτσι ώστε να παρουσιάσουν κάποια δήθεν έκπτωση την ημέρα της Black Friday. Το BestPrice μας έχει λύση και για αυτό.

Πατώντας στο κουμπί “Γράφημα τιμής” στο προϊόν που μας ενδιαφέρει, βλέπουμε άμεσα σε τι τιμή πωλούνταν τις τελευταίες 30, 60, ή 90 μέρες.

προσφορές Black Friday

Για ό,τι και αν θέλουμε να αγοράσουμε από τις προσφορές Black Friday, καλό είναι να ρίξουμε πρώτα μία ματιά στο γράφημα τιμής του προϊόντος.

προσφορές Black Friday

Αν δούμε ότι όντως η πτώση είναι σημαντική, μπορούμε να προχωρήσουμε στην αγορά. Σε αντίθετη περίπτωση, πάμε πάσο και περιμένουμε ενημέρωση από το BestPrice όταν θα υπάρξει πραγματική πτώση τιμής.

Σωστή έρευνα αγοράς στις προσφορές Black Friday

Αναμφίβολα η δυνατότητα της αγοράς προϊόντων μέσω ίντερνετ μας βοηθάει αρκετά στο να βρούμε τιμές από αμέτρητα καταστήματα, να συγκρίνουμε τις προσφορές, και να δούμε κριτικές πριν αποφασίσουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν.

Ωστόσο, δεν παύει να κρύβει και αρκετές παγίδες, τις οποίες μπορούμε να αποφύγουμε εύκολα με σωστή έρευνα αγοράς, χρησιμοποιώντας τα απλά βήματα που παρουσιάσαμε μέσω της σελίδας του BestPrice.

Εμείς θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στις προσφορές Black Friday και θα σας ενημερώνουμε μέσω της σελίδας μας και των social media για όποιο προϊόν τεχνολογίας θεωρούμε ότι αποτελεί συμφέρουσα αγορά.

Εσείς βρήκατε κάποιο προϊόν με σημαντική έκπτωση; Σας βοήθησε κάποιο από τα εργαλεία που παρουσιάσαμε; Γράψτε μας στα σχόλια ώστε να βοηθήσετε και άλλους αναγνώστες να αποφύγουν τις παγίδες.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT 2 x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#325 - Ενεργοί Πυρήνες CPU, Επείγον Email Στο Gmail, Συντομεύσεις Διαδρομών Για Τους Χάρτες Google
QuickSteps
GamingSteps#20240504 - Προβλήματα Με Το Next-Gen Update Του Fallout 4, Νεότερα Για Το Nintendo Switch 2, Funko Fusion
GamingSteps