Home » Software » Ηλεκτρονική Ασφάλεια » Συστήματα Συναγερμού G4S iTOS & Τι Προσέχω Για Την Ασφάλεια
Συστήματα Συναγερμού G4S iTOS & Τι Πρέπει Να Γνωρίζω

Συστήματα Συναγερμού G4S iTOS & Τι Προσέχω Για Την Ασφάλεια

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις ημέρες μας, η αύξηση της εγκληματικότητας καθιστά αναγκαία όσο ποτέ την ύπαρξη ενός συστήματος ασφαλείας. Μόνο έτσι μπορούμε να προστατέψουμε αποτελεσματικά την κατοικία μας, το γραφείο, και την περιουσία μας, από κακόβουλες ενέργειες, κλοπές, και βανδαλισμούς. Στο άρθρο θα δούμε ένα νέο έξυπνο σύστημα συναγερμού που μας επιτρέπει πλήρη διαχείριση του χώρου μας από το κινητό, τι προσέχουμε στα συστήματα συναγερμού, και γιατί η αγορά τους είναι μία απαραίτητη επένδυση για όλους.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή


Το έξυπνο σύστημα G4S iTOS

Το G4S iTOS είναι από τα πολύ νέα συστήματα συναγερμού τελευταίας γενιάς που μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε απομακρυσμένα την ασφάλεια του χώρου μας.

Επιπλέον και πολύ σημαντικό, ο απομακρυσμένος έλεγχος με την αυτόνομη εφαρμογή του συστήματος στο κινητό μας όπου και αν βρισκόμαστε, μαζί με την χαμηλή τιμή του πακέτου, το καθιστούν μια ευκαιρία αγοράς που είναι προσιτή σε όλους.

Συστήματα-Συναγερμού 10ΑΒ

Όλο το σύστημα είναι χτισμένο γύρω από τη φιλοσοφία του έξυπνου σπιτιού. Χρησιμοποιεί μικροσκοπικές συσκευές με λευκό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό.

Η ασύρματη ανίχνευση του G4S iTOS επιτυγχάνεται από την τοποθέτηση κατάλληλων και επαρκών συσκευών ανίχνευσης, όπως ακριβώς είναι το ασύρματο radar.

Πρόκειται για επιτοίχιο παθητικό αισθητήρα υπερύθρων (PIR), που είναι ειδικά σχεδιασμένος για οικίες και γραφεία.

Διαθέτει 2 μπαταρίες ιόντων λιθίου, που εξασφαλίζουν μακρά διάρκεια ζωής, ενώ η αντικατάστασή τους γίνεται εύκολα.

Έχει εμβέλεια 15 μέτρα και αν ζητήσουμε την ειδική έκδοση (PET), αντιλαμβάνεται και ξεχωρίζει μικρά ζώα έως 36 κιλά, χωρίς να δώσει εσφαλμένο σήμα συναγερμού.

Ο εξοπλισμός του G4S iTOS είναι ευέλικτος και μπορούμε να προσθέσουμε νέα περιφερειακά όποτε το επιλέξουμε. Η εφαρμογή στο κινητό μας επιτρέπει απομακρυσμένο έλεγχο σε απεριόριστα ασύρματα περιφερειακά του συστήματος.

Παράλληλα, μέσω της κεντρικής μονάδας, μπορούμε να μαθαίνουμε σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει στο σπίτι, που είναι αρκετά σημαντικό, ειδικά όταν λείπουμε στη δουλειά ή σε διακοπές.

Τα τρία πακέτα

Στην ουσία πρόκειται για δύο συστήματα συναγερμού, το ένα με περισσότερα περιφερειακά, όπως για παράδειγμα οι ασύρματες μαγνητικές επαφές. Τα δύο πακέτα συμπληρώνονται και με ένα τρίτο πακέτο αναβάθμισης, που είναι ακόμη πιο οικονομικό.

Η αναβάθμιση είναι ιδανική λύση για όσους έχουν ήδη σύστημα συναγερμού και θέλουν απλά να τον κάνουν έξυπνο, διατηρώντας την υπάρχουσα υποδομή του συστήματός τους, όπως τα ραντάρ, οι επαφές, και λοιποί αισθητήρες.

Μας αλλάζουν απλά την κεντρική μονάδα του συναγερμού μας και το πληκτρολόγιο που ήδη έχουμε με το αντίστοιχο του G4S iTOS.

Αμφότερα τα έξυπνα συστήματα συναγερμού περιλαμβάνουν την δική τους μονάδα Smart Home Gateway.

To Smart Home Gateway συνδέεται στην Κεντρική Μονάδα του συστήματος συναγερμού και της δίνει τη δυνατότητα να ελέγχει όσες “έξυπνες” συμβατές οικιακές συσκευές διαθέτουμε.

Αναφερόμαστε σε συσκευές τύπου Internet of Things (IoT), οι οποίες είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά για να δικτυώσουν, να αυτοματοποιήσουν, και συνολικά να διευκολύνουν τη ζωή μας. Περισσότερα θα βρείτε στον σχετικό οδηγό μας:

Τι Είναι Το Internet Of Things (IoT) Και Πώς Αλλάζει Ήδη Τη Ζωή Μας

Όλοι έχουμε δει ταινίες επιστημονικής φαντασίας με ένα “έξυπνο” σπίτι, όπου μπορούμε να χειριστούμε τα πάντα αυτόματα από ένα κεντρικό σημείο. Ενώ κάποιες τεχνολογίες smart…

Με άλλα λόγια, έχοντας ήδη τουλάχιστον μία συσκευή με δυνατότητες IoT, το Smart Home Gateway μας επιτρέπει να την ελέγχουμε μέσα από το σύστημα συναγερμού μας.

Το έξυπνο σύστημα του G4S iTOS μας επιτρέπει με απλό τρόπο να έχουμε στο κινητό ζωντανή εικόνα του χώρου μας ανά πάσα στιγμή, ενώ καταγράφει αυτόματα βίντεο σε περίπτωση σήματος συναγερμού.

Συστήματα-Συναγερμού 20αα

Διαθέτει ζώνες ολικού ή μερικού οπλισμού και αφοπλισμού, ώστε να ρυθμίζουμε εμείς από το κινητό μας ποιο κομμάτι του σπιτιού ή του καταστήματός μας θα έχει ενεργοποιημένο τον συναγερμό, αναλόγως με το πού βρισκόμαστε.

Συστήματα-Συναγερμού 30αβα

Εκτός από την πλήρη διαχείριση μέσα από το κινητό μας, το σύστημα διαθέτει εύχρηστο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο με LCD οθόνη.

Προαιρετικός εξοπλισμός και υπηρεσίες

Προαιρετικά, μπορούμε να αναβαθμίσουμε το σύστημα με πληκτρολόγιο αφής και ασύρματο φορητό χειριστήριο οπλισμού και αφοπλισμού με το απλό πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να χρειάζονται κωδικοί που μπορεί να μας μπερδέψουν.

Επίσης, πάλι προαιρετικά, μπορούμε να συνδέσουμε το έξυπνο σύστημα συναγερμού με το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων, ή Κ.Λ.Σ, μέσω του διαδικτυακού χώρου της G4S σε ιδιαίτερα οικονομική μηνιαία συνδρομή.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική υπηρεσία την οποία αναλύουμε παρακάτω. Με αυτόν τον τρόπο, ο χώρος μας βρίσκεται σε συνεχή επίβλεψη και επικοινωνία με το κέντρο της εταιρείας.

Έτσι, οποιαδήποτε απώλεια της επικοινωνίας, είτε λόγω διακοπής ρεύματος στον router μας, είτε λόγω προβλήματος στην γραμμή σύνδεσης internet, γίνεται άμεσα αντιληπτή.

Συστήματα-Συναγερμού 30αβ

Δωρεάν εγκατάσταση και προσφορά για τους αναγνώστες του PCsteps

Παρότι η εγκατάσταση είναι ιδιαίτερα απλή λόγω του ότι το σύστημα είναι ασύρματο και δεν χρειάζονται καλωδιώσεις, η προσφορά περιλαμβάνει την δωρεάν μελέτη και τοποθέτηση του εξοπλισμού, αλλά και την εκπαίδευση στη χρήση του από τον τεχνικό της εταιρείας.

Ειδικά για τους αναγνώστες του PCsteps, η τιμή στα τρία πακέτα των συστημάτων συναγερμού είναι ακόμη πιο χαμηλή, αρκεί να πατήσουμε εδώ.

Απλά συμπληρώνουμε το όνομα και το σταθερό τηλέφωνό μας χωρίς απολύτως καμία άλλη δέσμευση εκ μέρους μας.

Θα μας καλέσουν για να μας ενημερώσουν ποιες είναι οι ειδικές προσφορές στα τρία συστήματα συναγερμών, αλλά και να μας ενημερώσουν σε τυχόν άλλες ερωτήσεις μας.

Γιατί είναι απαραίτητα τα συστήματα συναγερμού

Τα συστήματα συναγερμού στις ημέρες μας είναι παραπάνω από απαραίτητα και χωρίζονται σε δύο είδη.

Το πρώτο αφορά τα ολοκληρωμένα ενσύρματα συστήματα που απαιτούν την παρουσία του τεχνικού για να εγκατασταθούν, καθώς χρειάζεται η εξειδικευμένη καλωδίωση του χώρου.

Το δεύτερο είδος είναι οι ασύρματοι συναγερμοί, όπως αυτός της προσφοράς, που αποτελούν την οικονομικότερη λύση. Επιπλέον, μπορούμε να τους εγκαταστήσουμε μόνοι μας, γιατί δεν απαιτείται καλωδιακή υποδομή για τη τοποθέτησή τους.

Παρότι και τα δύο είδη έχουν διαφορετικό στήσιμο και ρυθμίσεις, και τα δύο εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, που δεν είναι άλλος από το να προστατεύσουν τον χώρο μας από οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια.

Συστήματα-Συναγερμού-2α

Αμφότερα τα είδη χωρίζονται σε υποκατηγορίες, όπως είναι τα απλά συστήματα συναγερμού, ή τα πλήρη και ελεγχόμενα με Κ.Λ.Σ, που ειδοποιούν τις αρχές σε περίπτωση παραβίασης.

Τι είναι το Κέντρο Λήψεως Σημάτων

Πρόκειται για σταθμούς που παρακολουθούν τα συστήματα συναγερμού. Συνδέονται με την κεντρική μονάδα που θα δούμε στη συνέχεια, και ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για κάθε συμβάν που μπορεί να συμβεί στον προστατευμένο χώρο.

Η βασική εργασία των Κ.Λ.Σ. είναι να ειδοποιήσει εμάς και την αστυνομία σε περίπτωση διάρρηξης. Εγγυώνται μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς εκτός των άλλων, μπορούν να μας ενημερώσουν αν λειτουργεί σωστά ο συναγερμός, ακόμη και αν πρέπει να αλλάξουμε την μπαταρία.

Τα ολοκληρωμένα συστήματα συναγερμού που μας παρέχουν τη δυνατότητα του Κ.Λ.Σ, απαιτούν μια τηλεφωνική γραμμή κοντά στην κεντρική μονάδα.

Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να μην χρησιμοποιήσουμε σταθερή τηλεφωνική γραμμή, αλλά κάρτες Global SIM δεδομένων (Data) που μέσω κινητού ίντερνετ GPRS, προσφέρουν την ασύρματη και αδιάλειπτη επικοινωνία με το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Οι δυνατότητες του Κ.Λ.Σ.

Πιο συγκεκριμένα, τα αξιόπιστα Κ.Λ.Σ. των εταιρειών που παρακολουθούν τα συστήματα συναγερμού πρέπει να έχουν την ακόλουθη δυνατότητα παροχών:

  • Σήμα διάρρηξης και συγκεκριμένα από ποιο σημείο (ζώνη) του προστατευόμενου χώρου προήλθε.
  • Σήμα λήξης του συναγερμού.
  • Όπλιση και αφόπλιση του συστήματος συναγερμού με αναγνώριση χρήστη.
  • Σήμα αφόπλισης του συναγερμού που έγινε υπό απειλή.
  • Σήμα προσωπικής απειλής.
  • Σήμα ιατρικής βοήθειας.
  • Σήμα πυρανίχνευσης.
  • Έλεγχος καλής λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής.
  • Σήμα επαναφοράς ή αποκατάστασης μετά από πρόβλημα της τηλεφωνικής γραμμής.
  • Σήμα εξαίρεσης ζωνών κατά την όπλιση του συναγερμού.
  • Υπέρβαση ορίου κατανάλωσης σειρήνας ή αποσύνδεση.
  • Έλεγχος κατάστασης μπαταριών του συστήματος κάθε 24 ώρες. Πτώση μπαταρίας ή αποσύνδεσή της και επαναφορά ή επανασύνδεση.
  • Ενημέρωση του συνδρομητή σε περίπτωση μη όπλισης του συστήματος μετά από το πέρας του ωραρίου λειτουργίας.
  • Ενημέρωση σε περίπτωση αφόπλισης του συναγερμού πέραν του ωραρίου λειτουργίας.

Ανάλογα με τη μορφή του σήματος, οι χειριστές ακαριαία προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες. Αν πρόκειται για απειλή διάρρηξης, ειδοποιούν την Άμεση Δράση και ενημερώνουν εμάς, ή τα άτομα που έχουμε δηλώσει να ενημερώνονται κατά περίπτωση.

Συστήματα-Συναγερμού-3αα

Από προσωπική πείρα γνωρίζουμε πως το Κ.Λ.Σ. είναι η απόλυτη θωράκιση του χώρου μας. Ωστόσο, απαιτείται και η δική μας συμβολή, δίνοντας άμεσα τους προκαθορισμένους κωδικούς ασφαλείας που μας έχουν δώσει.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανταποκρινόμαστε άμεσα στην ειδική κλήση ανάγκης από το κέντρο, ακόμη και αν πρόκειται για ψευδή συναγερμό από λάθος χειρισμό, ή γιατί είχαμε ξεχάσει το κατοικίδιο μας μέσα στο χώρο, έτσι ώστε να μην ενημερωθεί η Άμεση Δράση.

Η σύνδεση με τους σταθμούς απαιτεί να προχωρήσουμε συνήθως σε δωδεκάμηνη συνδρομή στην εταιρεία του συναγερμού, καταβάλλοντας ένα ποσό που διαφοροποιείται ανάλογα την εταιρεία.

Από τι αποτελείται ένα σύστημα ασφαλείας

Στις περισσότερες περιπτώσεις η δομή στα συστήματα συναγερμού είναι συγκεκριμένη.

Κατά κανόνα αποτελούνται από την κεντρική μονάδα, η οποία είναι η καρδιά του συστήματος. Σ' αυτήν συνδέονται όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά, όπως οι αισθητήρες, η σειρήνα, οι τηλεφωνικές γραμμές, το πληκτρολόγιο, και τα τηλεχειριστήρια.

Τα πιο πλήρη συστήματα συναγερμού είναι αυτά που περιλαμβάνουν και κάμερες ασφαλείας και αισθητήρες πυρανίχνευσης.

Συστήματα-Συναγερμού-3α

Η κεντρική μονάδα δέχεται τα σήματα από τους αισθητήρες και αφού τα αναγνωρίσει, δίνει εντολές για τη γνωστοποίηση της παραβίασης του ελεγχόμενου χώρου.

Σε περίπτωση που θα διακοπεί το ρεύμα, η εγκατάσταση θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά λόγω των μπαταριών που διαθέτει.

Τα είδη των αισθητήριων συσκευών ή των ανιχνευτών είναι τα εξής:

  • Μαγνητικές επαφές (παγίδες)
  • Ανιχνευτές κίνησης (ραντάρ)
  • Ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων
  • Ανιχνευτές διαρροής ύδατος
  • Ανιχνευτές μεταβολής θερμικής ακτινοβολίας
  • Ανιχνευτές μικροκυμάτων
  • Ανιχνευτές φωτιάς
  • Κάμερες IP

Επιπλέον, πολλοί συναγερμοί έχουν έξτρα περιφερειακά για τους ηλικιωμένους ή ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα να ειδοποιήσουν άμεσα για έκτακτη ανάγκη. Για αυτή την περίπτωση, παρέχεται ασύρματο πλήκτρο πανικού, που επικοινωνεί με την κεντρική μονάδα του συναγερμού.

Με το πάτημα του πλήκτρου, ο συναγερμός ενεργοποιείται με άμεση ανταπόκριση της σειρήνας. Επιπλέον, γίνεται και τηλεφωνική ειδοποίηση, εφόσον περιλαμβάνεται στο σύστημα του συναγερμού.

Συστήματα-Συναγερμού-10

Τι προσέχω στα συστήματα συναγερμού

Πολλοί από εμάς παραμελούμε την τοποθέτηση ενός συστήματος συναγερμού στην περιουσία μας για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο πιο πιθανός είναι γιατί ίσως θεωρούμε πως δεν θα συμβεί σε εμάς η διάρρηξη.

Έτσι, επαναπαυόμαστε στις κλειδαριές ασφαλείας, ενώ υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι εισόδου για τους διαρρήκτες, όπως τα παράθυρα, οι μπαλκονόπορτες, κ.λ.π.

Από την άλλη, προβληματιζόμαστε όταν διαβάζουμε πως έγινε διάρρηξη σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους που είχαν συστήματα συναγερμού, αλλά δεν λειτούργησαν. Άλλες φορές διαβάζουμε πως οι διαρρήκτες εξουδετέρωσαν το σύστημα ασφαλείας.

Συστήματα-Συναγερμού-Όσα-Πρέπει-Να-Γνωρίζουμε-Για-Την-Ασφάλεια

Ο βασικότερος λόγος που αστοχούν τα συστήματα συναγερμού είναι η πλημμελής ή η ανύπαρκτη συντήρηση του συστήματος, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η ετοιμότητά του.

Επιπλέον, στα ασύρματα συστήματα συναγερμού, σημαντικό ρόλο στην αστοχία μπορεί να παίξει η κακή μελέτη που έγινε από εμάς, και όχι από ειδικευμένο τεχνικό. Το αποτέλεσμα είναι η ανεπαρκής εγκατάσταση που δεν μπορεί να μας δώσει κάλυψη σε όλο το χώρο.

Η σωστή εγκατάσταση στα συστήματα συναγερμού θα πρέπει να καλύπτει απόλυτα όλα των περιμετρικά ανοίγματα (πόρτες, παράθυρα). Ταυτόχρονα, πρέπει να μας επιτρέπεται να έχουμε ανενεργούς τους αισθητήρες κίνησης (Bypass).

Συστήματα-Συναγερμού-2α

Με αυτό τον τρόπο, ακόμη και αν βρισκόμαστε και κινούμαστε στο εσωτερικό του χώρου μας, να διασφαλίζεται πως είμαστε προφυλαγμένοι χωρίς οι αισθητήρες κίνησης να δίνουν εντολή του συναγερμού.

Ως εκ τούτου, πρέπει να προσέξουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που υπάρχουν στα ενσύρματα και ασύρματα συστήματα συναγερμού. Τα παραθέτουμε στην επόμενη ενότητα.

Ασύρματος συναγερμός

Τα ασύρματα συστήματα συναγερμού αποτελούν ιδανική λύση αν είμαστε ενοικιαστές και όχι ιδιοκτήτες. Έτσι, αν πρόκειται να μετακομίσουμε στο μέλλον, μπορούμε πολύ πιο εύκολα και ανέξοδα να μεταφέρουμε το σύστημα στο νέο μας σπίτι.

Συστήματα-Συναγερμού-7αα

Οι ασύρματοι συναγερμοί μας επιτρέπουν να τους εγκαταστήσουμε χωρίς την έξτρα χρέωση κάποιου συνεργείου. Επιπλέον, δεν θα αλλοιώσουμε την αισθητική του χώρου με καλώδια.

Επίσης, οι καλύτεροι ασύρματοι συναγερμοί μας δίνουν τη δυνατότητα του απομακρυσμένου ελέγχου μέσα από τις Android και iOS συσκευές μας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα στα ασύρματα συστήματα συναγερμού είναι το κόστος αναβάθμισης και αντικατάστασης των περιφερειακών τους. Είναι μικρότερο απ' ό,τι το αντίστοιχο κόστος αναβάθμισης του ενσύρματου συστήματος.

Η επένδυση στις κάμερες ασφαλείας

Η οπτική επιτήρηση του χώρου μας, ανά πάσα στιγμή, είναι το Α και το Ω στο να νιώθουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Οι ιδανικότερες κάμερες IP εξωτερικού χώρου είναι αυτές με προδιαγραφές προστασίας IP67, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η αδιάλειπτη λειτουργία σε απαιτητικό εξωτερικό περιβάλλον με επιβάρυνση σε σκόνη και νερό.

Η πολιτική απορρήτου των IP καμερών, δηλαδή ποιος και πότε μπορεί να έχει εικόνα από την κάμερά μας, ελέγχεται αποκλειστικά από εμάς.

Σε περίπτωση σήματος συναγερμού, η κάμερα καταγράφει αυτόματα το περιστατικό σε video clip, το οποίο μπορούμε να βρούμε στο ιστορικό μας, μέσω της σχετικής εφαρμογής.

Ένα μειονέκτημα στα παλαιότερα ασύρματα συστήματα συναγερμού είναι η τεχνολογία τους. Μπορεί να μπλοκαριστεί ή να παρακαμφθεί από κάποιους επαγγελματίες διαρρήκτες. Ωστόσο, τα συστήματα νέας γενιάς είναι απροσπέλαστα.

Συστήματα-Συναγερμού-7ααα

Επίσης, ανάλογα την εταιρεία που παρέχει ασύρματα συστήματα συναγερμού, ενδέχεται να μην έχουμε τη μέγιστη δυνατή εγγύηση, και κυρίως την άμεση επισκευή σε περίπτωση βλάβης. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το προσέξουμε και να το θέσουμε υπόψη στον πωλητή πριν την αγορά.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε πως στις μέρες μας υπάρχουν και τα υβριδικά συστήματα συναγερμού. Αποτελούν έναν συνδυασμό ενσύρματων και ασύρματων συστημάτων.

Συνήθως, απαιτούν μια υποτυπώδη καλωδιακή υποδομή, και μπορούμε να κάνουμε χρήση τηλεχειριστηρίων ή απομακρυσμένο έλεγχο από το κινητό. Η κεντρική τους μονάδα υποστηρίζει τόσο τις ενσύρματες, όσο και τις ασύρματες ζώνες.

Ενσύρματο σύστημα

Τα ενσύρματα συστήματα συναγερμού κοστίζουν ακριβότερα και έχουν χρονοβόρα διαδικασία εγκατάστασης. Ωστόσο, βασίζονται σε πιο αξιόπιστη και ασφαλέστερη τεχνολογία σε σχέση με τον ασύρματο συναγερμό.

Αυτά τα συστήματα είναι μονόδρομος, εφόσον ο χώρος που θέλουμε να προστατεύσουμε είναι σύγχρονος και έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση της καλωδίωσης, ή είμαστε οι ιδιοκτήτες του.

Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος τοποθέτησης είναι μια σημαντική μακροπρόθεσμη επένδυση στην ασφάλεια μας.

Συστήματα-Συναγερμού-10aab

Από εκεί και μετά, αν γίνεται σωστή συντήρηση του συστήματος (περίπου κάθε 2 χρόνια), τότε είναι πολύ δύσκολο να παραβιαστεί το ενσύρματο σύστημα συναγερμού.

Ιδίως αν έχουμε επιλέξει ένα πιστοποιημένο πωλητή που μπορεί να μας προσφέρει τη μέγιστη δυνατή εγγύηση και άμεση επισκευή σε περίπτωση βλάβης.

Ένα από τα πολλά πλεονέκτημά του ενσύρματου συστήματος είναι η διάταξη και ισχύς των σειρήνων. Είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά για την ασφάλεια του σπιτιού, αφού η σειρήνα μπορεί να τρέψει σε φυγή τους διαρρήκτες.

Συστήματα-Συναγερμού-3ααα

Oι ολοκληρωμένοι ενσύρματοι συναγερμοί συνήθως περιλαμβάνουν εσωτερική και εξωτερική σειρήνα. Ο ρόλος της εσωτερικής σειρήνας είναι σημαντικός γιατί μπορεί να αιφνιδιάσει ή να πανικοβάλλει τον ερασιτέχνη διαρρήκτη όταν θα παραβιάσει το χώρο.

Η εμφανής θέση της εξωτερικής σειρήνας σε απροσπέλαστο και εμφανές σημείο, εκτός από την υψηλή ένταση ήχου που αποδίδει, είναι σημαντικός παράγοντας. Ικανός να αποτρέψει και τους επαγγελματίες διαρρήκτες.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα στα ενσύρματα συστήματα συναγερμού, εκτός βέβαια από το υψηλότερο κόστος, είναι το ενδεχόμενο αντιαισθητικό αποτέλεσμα που θα μας δώσουν τα καλώδια μέσα στον χώρο.

Συστήματα-Συναγερμού-7α

Βέβαια, αυτό λύνεται με τα ειδικά κανάλια καλωδίων. Ενδέχεται να αμβλύνουν την αισθητική αλλοίωση του χώρου.

Μπορούμε να μεταφέρουμε τον ενσύρματο συναγερμό σε άλλον χώρο?

Όλοι γνωρίζουμε πόσο αγχωτική μπορεί να είναι η μετακόμιση σε ένα νέο μέρος. Αυτό αποτελεί άλλο ένα μεγάλο μειονέκτημα στα ενσύρματα συστήματα συναγερμού, παρότι πολλές εταιρείες αναλαμβάνουν την εκ νέου τοποθέτησή τους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα επιβαρυνθούμε οικονομικά με το κόστος της επιθεώρησης και μελέτης των αναγκών ασφαλείας του νέου χώρου. Κυρίως με το κόστος της αφαίρεσης και νέας εγκατάστασης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Αυτού ακριβώς είναι και ο λόγος που τα περισσότερα ενσύρματα συστήματα συναγερμού δεν αποτελούν την καλύτερη επένδυση αν είμαστε ενοικιαστές του χώρου.

Εσείς έχετε εγκαταστήσει κάποιο σύστημα ασφαλείας?

Είναι αλήθεια πως αν δεν βιώσουμε την πολύ δυσάρεστη εμπειρία που μπορεί να προκαλέσει η διάρρηξη του χώρου μας, ενδέχεται πολλοί από εμάς να μην σκεφτούμε σοβαρά την τοποθέτηση ενός συναγερμού.

Όμως, ποτέ δεν είναι αργά να εγκαταστήσουμε έναν σύστημα ασφαλείας. Είναι παραπάνω από βέβαιο πως το σύστημα θα γίνει μόνιμο σώμα του σπιτιού μας ή της επαγγελματικής μας στέγης, προσθέτοντας μακροχρόνια αξία.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για τα συστήματα συναγερμού, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps