Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση Κινητών: Xiaomi Mi Note 10 vs Huawei Nova 5T
Σύγκριση Κινητών: Xiaomi Mi Note 10 vs Huawei Nova 5T

Σύγκριση Κινητών: Xiaomi Mi Note 10 vs Huawei Nova 5T

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε μήνα την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν. Δείτε την αναμέτρηση δύο νέων Android συσκευών, του Xiaomi Mi Note 10 και του Huawei Nova 5T που έρχεται με όλες τις υπηρεσίες και εφαρμογές της Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Xiaomi Mi Note 10 vs Huawei Nova 5T

Σε αυτή την σύγκριση έχουμε να κάνουμε με δύο νέες Android συσκευές της κινέζικης αγοράς, κατασκευασμένες από εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Το Xiaomi Mi Note 10 βγήκε στην αγορά τον Νοέμβριο του 2019 και το Huawei Nova 5T τον Σεπτέμβριο 2019.

Xiaomi Mi Note 10 vs Huawei Nova 5T 1

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Huawei Nova 5T είναι πανομοιότυπο με το Honor 20. Είναι ακριβώς η ίδια συσκευή, με τη μικρή διαφορά ότι τώρα υπάρχει το “Huawei” στο πίσω μέρος και έχει το ξεχωριστό λογότυπο “Nova”.

Ενώ η σειρά Nova προοριζόταν αρχικά για τις αγορές της Ασίας – Ειρηνικού, ο κύριος λόγος για τον οποίο η Huawei επανεκκινεί το Honor 20 με το δικό της εμπορικό σήμα είναι γιατί επρόκειτο για κινητό που τρέχει τις υπηρεσίες Google. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τις πωλήσεις στην Ευρώπη.

Έτσι, το Huawei Nova 5T θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας και πρόσβαση στις υπηρεσίες του Google Play.

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο εταιρείες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό στις συσκευές τους, με το Xiaomi Mi Note 10 να έχει μία καμπύλη οθόνη με στρογγυλεμένες γωνίες και μία εγκοπή σχήματος “waterdrop” για την κάμερα. Το Huawei Nova 5T την έχει ως “hole-punch” στην άκρη της οθόνης.

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές έχουν μία μικρή διαφορά στην διαγώνιο οθόνης, και υπάρχουν  διαφορές στις διαστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το Huawei Nova 5T είναι μικρότερο σε όλες τις διαστάσεις, και έχει και αρκετά μικρότερο βάρος, όπως παρατηρούμε στις δύο κάτωθι εικόνες.

Xiaomi Mi Note 10 vs Huawei Nova 5T 2

Xiaomi Mi Note 10 vs Huawei Nova 5T 2α

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο κινέζικες συσκευές έχουν γυαλί στην πλάτη και πλαίσιο αλουμινίου. Το Xiaomi Mi Note 10 διαθέτει Gorilla Glass 5 μπρος – πίσω.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Mi Note 10 έχει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, σε αντίθεση με το Huawei Nova 5T που τον έχει στη δεξιά πλευρά.

Σύγκριση οθόνης

Όπως αναφέραμε στην αρχή, τα δύο κινητά έχουν μία διαφορά σε ό,τι αφορά τις ίντσες της οθόνης. Το Xiaomi Mi Note 10 έχει οθόνη AMOLED με μέγεθος στις 6,47” και το Huawei Nova 5T οθόνη IPS LCD στις 6,26”.

Screen-to-body ratio

Και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει μικρή διαφορά στην αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής. Ανέρχεται στο 87,8% για το Xiaomi Mi Note 10, έναντι των 84,2% του Huawei Nova 5T.

Ανάλυση – ευκρίνεια

Αμφότερα τα κινητά έχουν ανάλυση 1080×2340 pixels και αναλογία διαστάσεων 19.5: 9. Το Mi Note 10 έχει πυκνότητα 398 ppi, έναντι των 412 ppi του Huawei Nova 5T.

Φωτεινότητα

Σύμφωνα με τις εργαστηριακές εκτιμήσεις του πλέον έγκυρου GSM arena, το κινητό της Xiaomi με την AMOLED φαίνεται να έχει καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της φωτεινότητας. Μπορεί να φτάσει μέχρι και 600 nits αν το αφήσουμε στο Auto.

Σύγκριση hardware

Το Xiaomi Mi Note 10 έρχεται με τον Snapdragon 730G που είναι το ισχυρότερο upper-midrange SoC της Qualcomm. Διαθέτει και ταχύτερη GPU, την Adreno 618.

Σε ό,τι αφορά την CPU, έχει δύο πυρήνες Kryo 470 Gold (Cortex-A76) στα 2,2 GHz και άλλους έξι Kryo 470 Silver (Cortex-A55), που λειτουργούν στα 1,8 GHz. Όλα είναι χτισμένα σε έναν κόμβο LPN 8nm και επομένως είναι αρκετά αποδοτικά από πλευράς ισχύος.

Το Huawei Nova 5T έχει στα χαρτιά πιο ισχυρή CPU καθώς έρχεται με το γνωστό chipset Kirin 980 στα 7nm. Ο επεξεργαστής είναι octa-core με πυρήνες 2x Cortex-A76 που τροφοδοτούνται με συχνότητα 2,6 GHz, πυρήνες 2x Cortex-A76 στα 1,92 GHz, και 4x  Cortex-A55 που λειτουργούν στα 1,8 GHz. Η GPU είναι Mali-G76 MP10.

Xiaomi Mi Note 10 vs Huawei Nova 5T 4α

Μνήμες

Το κινητό της Huawei είναι διαθέσιμο με 6GB/8GB μνήμες RAM και 128GB αποθηκευτική μνήμη. Η συσκευή της Xiaomi διαθέτει ένα μοντέλο με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικό.

Αμφότερα τα κινητά δεν έχουν δυνατότητα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι δύο συσκευές μπορούν να τραβήξουν πολύ καλές  φωτογραφίες και βίντεο στο Android.

Ιδίως το Xiaomi Mi Note 10 (Mi CC9) με την Penta κάμερα και τον αισθητήρα 108MP της Samsung, έχει αξιολογηθεί επίσημα ως ένα από τα κορυφαία cameraphone της παγκόσμιας αγοράς.

Μάλιστα, υπάρχουν αρκετές συγκριτικές μετρήσεις από δημιουργούς του YouTube, όπου το Xiaomi Mi Note 10 φαίνεται να υπερτερεί στις νυχτερινές λήψεις έναντι του συγκάτοικου στην πρώτη θέση του Dxomark, το Huawei P30 Pro, το οποίο με τη σειρά του φαίνεται να τραβάει πιο φυσικές φωτογραφίες την ημέρα.

Παραθέτουμε τα πλήρη χαρακτηριστικά στην παρακάτω εικόνα:

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Xiaomi Mi Note 10 διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ μπαταρίας στα 5260 mAh, έναντι των 3750 mAh του Huawei Nova 5T.

Στις επίσημες εργαστηριακές μετρήσεις του GSM arena, παρότι το κινητό της Xiaomi υπερτερεί συνολικά στον τομέα της μπαταρίας, το κινητό της Huawei έχει μεγαλύτερη αυτονομία στο web browsing.

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, το κινητό της Xiaomi φαίνεται να έχει σχετικά περισσότερες δυνατότητες από το smartphone της Huawei, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Κράτημα στο χέρι

Το κινητό της Huawei φαίνεται να προσφέρει ελαφρώς καλύτερη αίσθηση στο χέρι, καθώς είναι πολύ ελαφρύτερο και μικρότερο σε όλες τις διαστάσεις.

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Σύμφωνα με τις επίσημες εργαστηριακές μετρήσεις του GSM arena, το chipset του Huawei Nova 5T φαίνεται να είναι πολύ πιο αποδοτικό σε όλα τα συνθετικά Benchmarks, και όχι μόνο στα χαρτιά, από το αντίστοιχο του Xiaomi Mi Note 10.

Τα συγκριτικά αποτελέσματα υπέρ του smartphone της Huawei στον πραγματικό κόσμο εμφανίζονται και στις ανεπίσημες μετρήσεις δημιουργών του YouTube.

Κόστος αγοράς

Την ημέρα που γράφαμε τον οδηγό η τιμή του Xiaomi Mi Note 10 κυμαίνονταν περί τα 499 ευρώ.

Ακριβώς το ίδιο κόστος αλλά με 36 άτοκες δόσεις έχει και το Huawei Nova 5T.

Βαθμολογία και αξιολογήσεις Ελλήνων χρηστών

Παραθέτουμε ενδεικτικούς πίνακες με τα πρόσφατα σχόλια και τη βαθμολογία των Ελλήνων χρηστών.

Xiaomi Mi Note 10 vs Huawei Nova 5T 7α

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μία εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Xiaomi Mi Note 10 vs Huawei Nova 5T 7αα

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δύο συσκευές;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο αξιόλογα mid-range Android κινητά της αγοράς με καλές προδιαγραφές.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps