Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Repeat στο YouTube, Λιγότερη Χρήση Δεδομένων, Instagram Finsta
QuickSteps#98 - Χρήση Δεδομένων Whatsapp, Aero Shake Windows, Ασφάλεια Firefox

Repeat στο YouTube, Λιγότερη Χρήση Δεδομένων, Instagram Finsta

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, σταματάμε το Aero Shake κατά την ελαχιστοποίηση παραθύρων στα Windows 10 και απενεργοποιούμε τα αναδυόμενα πλαίσια στις καρτέλες του Chrome. Ελαχιστοποιούμε τη χρήση δεδομένων στο WhatsApp και βλέπουμε ιστοσελίδες στο κινητό ξοδεύοντας λιγότερα δεδομένα. Τέλος, επαναφέρουμε το πράσινο λουκέτο ασφαλείας στον Firefox, δημιουργούμε το δικό μας Finsta, και κάνουμε βίντεο του YouTube να παίζουν στο repeat όσες φορές θέλουμε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή


Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς παίζω βίντεο του YouTube στο repeat

Σε όλους τυχαίνει κατά καιρούς να βρούμε ένα τραγούδι που γουστάρουμε και να το έχουμε να παίζει ξανά και ξανά στο repeat. Κατά προτίμηση όταν είμαστε μόνοι μας και σε εντάσεις που να μην ακούνε και οι γείτονες.

Οι περισσότεροι media player έχουν μια σχετική ρύθμιση. Αν όμως είμαστε από εκείνους που ακούνε τραγούδια από το YouTube και δεν θέλουμε να τα κατεβάσουμε σε Mp3, το ίδιο το YouTube έχει τη δυνατότητα να παίξει κάποιο βίντεο επαναλαμβανόμενα.

Θα βρούμε επίσης και ένα ειδικό πρόσθετο που μας δίνει περισσότερες δυνατότητες.

Repeat μέσα από το YouTube

Ο πιο απλός τρόπος είναι να κάνουμε δεξί κλικ στο βίντεο και να επιλέξουμε τη “Ροή”, που είναι μια εντελώς ανούσια μετάφραση για το “Loop”. Με αυτόν τον τρόπο όταν το βίντεο τελειώσει, το YouTube θα το βάλει να παίζει από την αρχή.

Σε περίπτωση που θέλουμε να σταματήσουμε την επαναλαμβανόμενη αναπαραγωγή του βίντεο, κάνουμε δεξί κλικ και πατάμε στη “Ροή” για να την απενεργοποιήσουμε.

Συνεχής αναπαραγωγή με πρόσθετο για τον Chrome

Εκτός από την ενσωματωμένη λειτουργία του YouTube, υπάρχουν και πρόσθετα που μας βοηθούν να παίζουμε βίντεο στο repeat. Ένα από τα καλύτερα είναι το Looper for YouTube για τον Chrome.

Μόλις εγκαταστήσουμε το πρόσθετο στον Chrome, κάτω από κάθε βίντεο στο YouTube θα υπάρχει το κουμπί “LOOP”. Πατώντας το κουμπί, εμφανίζεται το μενού του πρόσθετου.

Από προεπιλογή, το Looper for YouTube αναπαράγει επ' αόριστον το βίντεο, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ωστόσο, μπορούμε προαιρετικά να ορίσουμε πόσες φορές θα γίνει αναπαραγωγή του βίντεο και από ποιο μέχρι ποιο δευτερόλεπτο.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ενεργοποιούμε τα δύο πλαίσια, μετά γράφουμε τον αριθμό των επαναλήψεων στο πεδίο “Loop for”, και από τη γραμμή του χρόνου επιλέγουμε τα χρονικά περιθώρια.

Όταν θελήσουμε να σταματήσει η συνεχής αναπαραγωγή του βίντεο, κάνουμε κλικ στο κουμπί “LOOP” για να απενεργοποιήσουμε το πρόσθετο.

Πώς σταματάω το Aero Shake κατά την ελαχιστοποίηση παραθύρων

Με το Aero Shake μπορούμε να διατηρήσουμε ένα μόνο παράθυρο ανοιχτό, ελαχιστοποιώντας όλα τα υπόλοιπα. Για να το κάνουμε αυτό, κρατάμε πατημένο το αριστερό κλικ στη γραμμή τίτλου του παραθύρου και το κουνάμε προς πάσα κατεύθυνση.

Είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, αλλά ορισμένες φορές ενδέχεται να εκτελέσουμε την παραπάνω ενέργεια ανεπαίσθητα. Αν θεωρούμε το Aero Shake εκνευριστικό, μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε μέσω του Μητρώου των Windows.

Το Μητρώο των Windows περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Για να ανοίξουμε το Μητρώο των Windows, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “ΟΚ”.

Αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε ENTER.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

Έχοντας επιλέξει το κλειδί “Advanced”, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, επιλέγουμε “Δημιουργία → Τιμή DWORD (32-bit)”, και ονομάζουμε τη νέα τιμή “DisallowShaking”.

Πάντοτε επιλέγουμε αυτόν τον τύπο τιμής, ακόμα και αν έχουμε 64bit Windows. Το QWORD (64 bit) είναι διαφορετικό είδος τιμής και δεν θα λειτουργήσει.

Τώρα κάνουμε διπλό κλικ στο “DisallowShaking”. Στα “Δεδομένα τιμής” πληκτρολογούμε “1” και πατάμε το “ΟΚ”.

Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή μας για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Σε περίπτωση που θελήσουμε να ενεργοποιήσουμε και πάλι το Aero Shake, θα πρέπει απλώς να διαγράψουμε τη τιμή που δημιουργήσαμε.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε το Μητρώο των Windows, αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε ENTER.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

Έπειτα, κάνουμε δεξί κλικ στη τιμή “DisallowShaking”, επιλέγουμε “Διαγραφή”, και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε “Ναι”.

Στον ακόλουθο οδηγό θα βρείτε τις πιο χρήσιμες ρυθμίσεις στο Μητρώο των Windows.

Οι πιο Χρήσιμες Ρυθμίσεις στο Μητρώο (Registry) των Windows

Οι περισσότεροι έχουμε ακουστά το registry των Windows, κυρίως για τα μοιραία αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει η εσφαλμένη χρήση του. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι ένα…

Πώς ελαχιστοποιώ τη χρήση δεδομένων στο WhatsApp

Το WhatsApp από προεπιλογή αποθηκεύει όλα τα δεδομένα των συνομιλιών μας. Ωστόσο, μπορούμε να ορίσουμε τι είδους δεδομένα θα αποθηκεύει η εφαρμογή, ανάλογα με τον τύπο σύνδεσης που χρησιμοποιούμε.

Αρχικά, πατάμε στις τρεις τελείες πάνω δεξιά, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”, και επιλέγουμε “Χρήση δεδομένων-χώρου”.

Εδώ βλέπουμε τα δεδομένα που έχει μεταφέρει το WhatsApp και τον αποθηκευτικό χώρο που καταλαμβάνουν τα αποθηκευμένα δεδομένα στο κινητό μας.

Ακριβώς από κάτω υπάρχουν τρεις επιλογές που αφορούν τα πολυμέσα που λαμβάνουμε στις συνομιλίες μας, όπως εικόνες, βίντεο, και τα λοιπά. Εμείς πατάμε στο “Με σύνδεση σε κινητό δίκτυο” και απενεργοποιούμε και τις τέσσερις επιλογές.

Από εδώ και στο εξής, όταν μας στέλνουν πολυμέσα ενώ χρησιμοποιούμε δεδομένα κινητής, το WhatsApp θα εμφανίζει ένα μήνυμα που μας ενημερώνει για το μέγεθος του αρχείου. Για κατεβάσουμε το αρχείο, πρέπει να πατήσουμε στην προεπισκόπησή του.

Πώς μπορώ να βλέπω ιστοσελίδες ξοδεύοντας λιγότερα δεδομένα

Όταν επισκεπτόμαστε από το κινητό μία ιστοσελίδα που περιέχει αρκετές εικόνες, καθυστερεί ιδιαίτερα να ανοίξει. Επιπλέον, αν χρησιμοποιούμε δεδομένα κινητής, ενδέχεται να καταναλώσουμε αρκετά και μάλιστα άσκοπα.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τη “Λειτουργία Lite” του Chrome, μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση δεδομένων και να κάνουμε τις ιστοσελίδες να ανοίγουν πιο γρήγορα.

Για να ενεργοποιήσουμε τη “Λειτουργία Lite”, πατάμε στις τρεις τελείες πάνω δεξιά και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, πηγαίνουμε στις “Σύνθετες”, πατάμε στο “Λειτουργία Lite”, και ενεργοποιούμε τον διακόπτη.

QuickSteps#98 - Χρήση Δεδομένων Whatsapp, Aero Shake Windows, Ασφάλεια Firefox

Από εδώ και πέρα, ο Chrome θα φορτώνει μόνο το μέρος της ιστοσελίδας που έχουμε επισκεφτεί. Καθώς πλοηγούμαστε σε μεταγενέστερο σημείο της θα εμφανίζει σταδιακά τις εικόνες.

Επιπλέον, η “Λειτουργία Lite” του Chrome φροντίζει να συμπιέζει το περιεχόμενο των ιστοσελίδων πριν το κατεβάσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης δεδομένων κατά 60%.

Πώς επαναφέρω το πράσινο λουκέτο ασφαλείας στον Firefox

Σε παλαιότερες εκδόσεις, ο Firefox εμφάνιζε ένα πράσινο λουκέτο όταν μπαίναμε σε μία ασφαλή ιστοσελίδα. Ωστόσο, εφόσον πλέον οι περισσότεροι ιστότοποι χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο HTTPS, αρκετοί browser έχουν πάψει να εμφανίζουν αυτό το εικονίδιο.

Συγκεκριμένα, η Mozilla απενεργοποίησε το πράσινο λουκέτο ασφαλείας του Firefox στην έκδοση 70.0. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να επαναφέρουμε το εικονίδιο αυτό.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, γράφουμε στη γραμμή διευθύνσεων του browser “about:config” και πατάμε Enter.

Στην επόμενη σελίδα, κάνουμε κλικ στο “Δέχομαι το ρίσκο!”.

Έπειτα, γράφουμε στην αναζήτηση “security.secure_connection_icon_color_gray” και κάνουμε διπλό κλικ στην καταχώρηση ώστε η τιμή να γίνει “false”.

Πλέον, όταν ένας ιστότοπος είναι ασφαλής, ο Firefox θα εμφανίζει κανονικά το πράσινο λουκέτο ασφαλείας.

Δείτε περισσότερες ρυθμίσεις στο about:config του Firefox:

Πώς να Έχω πιο Γρήγορο Firefox με Ρυθμίσεις στο About:Config

Ο Firefox βρίσκεται στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς browsers, αλλά δεν είναι και ο ταχύτερος, σύμφωνα με κάποια δωρεάν benchmark. Αν όμως ανήκουμε στη μερίδα των…

Τι είναι το Finsta και πώς φτιάχνω ένα τέτοιο προφίλ στο Instagram

Οι περισσότεροι διατηρούμε ένα προφίλ σε κάθε κοινωνικό δίκτυο. Ωστόσο, κάποιοι δημιουργούν έναν δεύτερο λογαριασμό ο οποίος περιέχει φωτογραφίες και στοιχεία που δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το πραγματικό προφίλ τους.

Όταν αναφερόμαστε στο Instagram, αυτοί οι λογαριασμοί ονομάζονται Finsta, συνήθως είναι ιδιωτικοί, και στο περιεχόμενό τους έχουν πρόσβαση συγκεκριμένα άτομα, όπως οι φίλοι και η οικογένεια του χρήστη.

Για να δημιουργήσουμε το δικό μας Finsta, πατάμε στην εικόνα του προφίλ μας, και έπειτα στις τρεις γραμμές πάνω δεξιά.

Στη συνέχεια, πατάμε στις “Ρυθμίσεις”, επιλέγουμε την “Προσθήκη λογαριασμού”, και δημιουργούμε έναν νέο λογαριασμό.

Εφόσον έχουμε συνδέσει το Finsta μας, πηγαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”, μπαίνουμε στο “Απόρρητο”, και στο “Απόρρητο λογαριασμού” ενεργοποιούμε τον διακόπτη “Ιδιωτικός λογαριασμός”.

Αυτό ήταν, πλέον έχουμε το δικό μας Finsta. Όσοι θέλουν να βλέπουν το περιεχόμενο του Finsta μας θα πρέπει να στείλουν αίτηση και εφόσον την εγκρίνουμε, θα μπορούν να βλέπουν ό,τι δημοσιεύουμε.

Τέλος, για να αλλάζουμε μεταξύ των δύο λογαριασμών, πατάμε στην εικόνα του προφίλ, επιλέγουμε το όνομα χρήστη στην κορυφή της οθόνης, και διαλέγουμε το ανάλογο προφίλ από τη λίστα.

Πώς απενεργοποιώ τα αναδυόμενα πλαίσια στις καρτέλες του Chrome

Στην τελευταία του έκδοση, ο Chrome από προεπιλογή προβάλλει ειδικά αναδυόμενα πλαίσια πληροφοριών, όταν περνάμε το ποντίκι πάνω από μία καρτέλα.

Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν έχουμε ανοιχτές πολλές καρτέλες. Ωστόσο, αν θεωρούμε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενοχλητικό, μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε πολύ εύκολα.

Αρχικά, γράφουμε στη γραμμή διευθύνσεων “chrome://flags” και πατάμε Enter.

Στη συνέχεια, αναζητούμε το “Tab Hover Cards” και αλλάζουμε τη ρύθμιση από “Default” σε “Disabled”.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “Relaunch” ώστε να γίνει επανεκκίνηση του προγράμματος και να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Από εδώ και πέρα, ο Chrome δεν θα εμφανίζει τα αναδυόμενα πλαίσια στις καρτέλες.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps