Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Εφαρμογές Που Θα Κρατήσουν Την Σχέση Από Απόσταση Ζωντανή

Εφαρμογές Που Θα Κρατήσουν Την Σχέση Από Απόσταση Ζωντανή

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είναι αρκετά πιθανό πως κάποια στιγμή στην ζωή μας θα χρειαστεί να μείνουμε μακριά από τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εμάς. Ακόμα και αν πρόκειται για μικρό διάστημα, όπως η περίοδος εορτών, η απόσταση μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο. Πόσο μάλλον για μεγαλύτερα διαστήματα, όπως για σπουδές. Ας δούμε λοιπόν έναν αριθμό εφαρμογών και υπηρεσιών που μπορούν να βοηθήσουν μία σχέση από απόσταση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

LokLok

Το LokLok είναι ο τρόπος να κάνεις την μέρα του άλλου σου μισού πιο χαρούμενη. Η συγκεκριμένη εφαρμογή δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να ζωγραφίσει κατά βούληση την οθόνη κλειδώματος μιας άλλης κινητής συσκευής.

Το μόνο που χρειάζεται είναι οι δύο συσκευές να κατεβάσουν την εφαρμογή και να συνδεθούν μεταξύ τους ως επαφές. Από εκεί και πέρα, οι δύο χρήστες μπορούν να επιλέξουν την οθόνη κλειδώματος του άλλου.

Ο χρήστης μπορεί να ζωγραφίσει και να γράψει ένα μήνυμα σε χρωματιστό φόντο ή ακόμα και σε μία φωτογραφία της επιλογής του. Επίσης, μπορεί να επιλέξει το μέγεθος και το χρώμα του “μαρκαδόρου”.

Η χρήση του LokLok αποτελεί έναν πρωτότυπο τρόπο να δείξουμε τα συναισθήματά μας για τον άλλον, ακόμα και σε μία σχέση από απόσταση. Αν ξυπνήσουμε το πρωί και στην οθόνη κλειδώματος υπάρχει μία μικρή ζωγραφιά, η μέρα σίγουρα θα ξεκινήσει καλύτερα.

Λέγοντας καλημέρα σε σχέση από απόσταση

Between

Η εφαρμογή Between προσφέρει σε κάθε ζευγάρι με σχέση από απόσταση την δική του πλατφόρμα επικοινωνίας. Τα βασικά του στοιχεία είναι το chat room, το κοινό ημερολόγιο, και η δημιουργία άλμπουμ φωτογραφιών. Ας τα εξετάσουμε ένα-ένα.

Το chat room αποτελεί ένα συνηθισμένο χώρο μηνυμάτων. Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής κειμένου, φωτογραφιών, και βίντεο. Ένα ιδιαίτερο στοιχείο είναι τα κατηγοριοποιημένα αυτοκόλλητα για κάθε περίσταση, όπως φαγητό και δουλειά.

Το κοινό ημερολόγιο είναι, ίσως, το πιο δυνατό χαρακτηριστικό της εφαρμογής. Το ζευγάρι προγραμματίζει από κοινού εκδηλώσεις και ραντεβού και μπορεί ακόμα και να βάλει αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη συνάντηση ή επέτειο.

σχέση από απόσταση

Τέλος, η δημιουργία άλμπουμ είναι ένας όμορφος τρόπος συλλογής αναμνήσεων. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ό,τι άλμπουμ θέλουμε, όπως “Χριστούγεννα”, και να αποθηκεύσουμε σχετικές φωτογραφίες.

Happy Couple – Relationship Quiz

Μία πρωτότυπη και διασκεδαστική ιδέα για να γνωρίσουμε καλύτερα το άλλο μας μισό έρχεται να προτείνει το Happy Couple. Αποτελεί μία εφαρμογή για κουίζ και είναι ιδανική για τα ζευγάρια που τηρούν σχέση από απόσταση.

Ο κάθε χρήστης απαντάει για τον εαυτό του σε ερωτήσεις και ο δεύτερος χρήστης καλείται να βρει την σωστή απάντηση. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να μάθουν καλύτερα ο ένας τον άλλο και να ανακαλύψουν πράγματα για τα οποία είχαν λανθασμένη εντύπωση.

σχέση από απόσταση

Ο λόγος που η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι κατάλληλη για μία σχέση από απόσταση είναι ότι σε μία τέτοια σχέση δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία. Με την απάντηση ερωτήσεων μπορούμε να μάθουμε καλύτερα τι σκέφτεται ο σύντροφός μας.

Cozi Family Organizer

Η εφαρμογή Cozi δεν έχει σχεδιαστεί για ζευγάρια που έχουν σχέση από απόσταση. Ωστόσο, βρήκαμε έναν ρομαντικό τρόπο για να λειτουργήσει και για αυτού του είδους τις σχέσεις.

Αρχικά, το Cozi βοηθάει με την οργάνωση στα ψώνια και τις δουλειές μιας οικογένειας. Κάθε μέλος μπορεί να προσθέσει πράγματα στην λίστα με τα ψώνια και υπάρχει διαρκής ενημέρωση για γεγονότα στο κοινό ημερολόγιο.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί η εφαρμογή να μετατραπεί σε εργαλείο για άτομα που ζουν σε διαφορετικές περιοχές είναι η δημιουργία “εικονικών” ραντεβού. Και αυτό στηρίζεται στην δυνατότητα που δίνει το Cozi για αποθήκευση συνταγών.

Έτσι, μπορούμε να προγραμματίσουμε στο κοινό ημερολόγιο μία βραδιά δείπνου, να ανεβάσουμε τις συνταγές, να φτιάξουμε από κοινού την λίστα αγορών, και να οργανώσουμε ένα δείπνο με τον σύντροφό μας από απόσταση.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ετοιμάσουμε το ίδιο γεύμα βάση της κοινής συνταγής και λίστας και να το απολαύσουμε παρέα με τον σύντροφό μας μέσω βιντεοκλήσης. Για την βιντεοκλήση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή της προτίμησής μας.

Δείπνο με σχέση από απόσταση

Netflix Extension για Movie Nights σε σχέση από απόσταση

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μοιραστούμε στιγμές με τον σύντροφό μας που βρίσκεται μακριά είναι η κοινή παρακολούθηση σειρών και ταινιών. Για τους χρήστες Netflix, το συγκεκριμένο extension κάνει ακριβώς αυτήν την δουλειά.

Το Netflix Party λειτουργεί αποκλειστικά για τον Google Chrome και η εγκατάστασή του είναι ιδιαίτερα εύκολη. Αρκεί να βρούμε το extension στο chrome web store και να πατήσουμε “Add to Chrome”.

Πλέον, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Ανοίγουμε την σελίδα του Netflix, συνδεόμαστε όπως πάντα, και επιλέγουμε τι θα δούμε. Στην συνέχεια, κάνουμε κλικ στο κουμπί NP πάνω δεξιά και μετά στο “Get the party started” και στέλνουμε το URL σε όποιον επιθυμούμε.

Το βίντεο συγχρονίζεται για όσους παρακολουθούν και όλοι έχουν την δυνατότητα να πατήσουν “Pause” και “Play”. Ακόμα, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο chat για ανταλλαγή μηνυμάτων.

Εξοπλιστείτε, λοιπόν, με popcorn και ξενυχτίστε με το άλλο σας μισό παρακολουθώντας την αγαπημένη σας σειρά ακόμα και αν έχετε σχέση από απόσταση. Η εμπειρία θα είναι ακόμα καλύτερη με παράλληλη επικοινωνία μέσω κλήσης.

Να σημειώσουμε πως το Netflix Party δεν αποτελεί επίσημο extension του Netflix και η εταιρεία δεν έχει αναφέρει, για την ώρα, αν προτίθεται να προσφέρει μία τέτοια δυνατότητα.

Kast – Watch Together

Αν δεν είστε χρήστες του Netflix, μην ανησυχείτε. Το Kast αποτελεί έναν διαφορετικό, αν και λίγο πιο περίπλοκο, τρόπο για να παρακολουθήσουμε κάθε είδους βίντεο με ένα άλλο άτομο.

Το Kast αποτελεί εφαρμογή και λειτουργεί κυρίως ως streaming πλατφόρμα. Μπορούμε να κάνουμε stream ένα βίντεο που είτε έχουμε κατεβάσει στον υπολογιστή μας, είτε λειτουργεί στον browser, πχ YouTube.

Όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε μία κοινή προβολή βίντεο, έχουμε την δυνατότητα να την ορίσουμε ως private ή public και αναλόγως να παρακολουθήσουν οι επαφές που έχουμε.

Στην σελίδα της εταιρείας βρίσκουμε την επιλογή για χρήση του Kast μέσω web και μέσω εγκατάστασης της εφαρμογής στον υπολογιστή και στο κινητό μας.

Rave

Παραμένοντας στην κοινή παρακολούθηση βίντεο, θα κάνουμε αναφορά στο Rave, μία εφαρμογή αποκλειστικά για κινητό, ώστε να καλύψουμε κάθε περίπτωση. Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός αν δεν έχουμε υπολογιστή.

Η εφαρμογή Rave επιτρέπει την από κοινού παρακολούθηση βίντεο μέσω Netflix, YouTube, και Google Drive. Το τελευταίο είναι κατάλληλο για βίντεο που έχουμε κατεβάσει στην συσκευή μας.

Ακόμα, διαθέτει την δυνατότητα επικοινωνίας των χρηστών σε μορφή κειμένου ή ήχου, ταυτόχρονα με την προβολή βίντεο. Επιλέξτε, λοιπόν, οποιαδήποτε από τις τρεις παραπάνω επιλογές για βραδιές ταινιών με τον σύντροφό σας.

Μπορεί το ίντερνετ να σώσει μια σχέση από απόσταση;

Το διαδίκτυο και οι υπηρεσίες που προσφέρει μπορούν σίγουρα να κάνουν την απόσταση πιο υποφερτή. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι μας να κάνουμε την σχέση μας να δουλέψει παρά τα εμπόδια.

Εσείς έχετε χρησιμοποιήσει κάποια από τις παραπάνω εφαρμογές; Πείτε μας στα σχόλια τις δικές σας συμβουλές που “μικραίνουν” την απόσταση, είτε μεταξύ συντρόφων, είτε μεταξύ φίλων και οικογένειας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps