Home » Software » Παιχνίδια » eFootball PES 2020 Review: Απόλυτη Ποδοσφαιρική Εμπειρία
eFootball PES 2020 Review: Απόλυτη Ποδοσφαιρική Εμπειρία

eFootball PES 2020 Review: Απόλυτη Ποδοσφαιρική Εμπειρία

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος και αρκετή υπομονή από τους οπαδούς του είδους για να κυκλοφορήσουν οι νέοι τίτλοι των Pro Evolution Soccer και FIFA. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι μπάλα παίζει το eFootball PES 2020 και κατά πόσο επηρέασε η αλλαγή του ονόματος το ίδιο το παιχνίδι και την εμπειρία που προσφέρει. Αξίζει τελικά να πληρώσει κανείς για τον νέο τίτλο της σειράς;

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Προθέρμανση

Φέτος είναι μία χρονιά μεγάλων αλλαγών για το PES για πολλούς και διάφορους λόγους. Αρχικά, η σειρά άλλαξε όνομα διότι η εταιρεία ήθελε να αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι το παιχνίδι θα εστιάζει στα esports.

https://www.youtube.com/watch?v=V-mDyfoYYc8

Το eFootball PES 2020, όπως ονομάζεται πλέον το γνωστό παιχνίδι ποδοσφαίρου, έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της Serie A και άλλων μεγάλων διοργανώσεων, όπως το UEFA Euro 2020.

Η Konami έκλεισε αποκλειστικές συνεργασίες με τη Barcelona, τη Manchester United, τη Bayern Munich, τη Juventus, και την Arsenal. Όσοι ενδιαφέρονται θα βρουν και φέτος τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, και ΠΑΟΚ.

Παίζοντας μπάλα στο eFootball PES 2020

Φυσικά, το eFootball PES 2020 επικεντρώνεται όπως πάντα στο ποδόσφαιρο. Ο νέος τίτλος εισάγει νέα χαρακτηριστικά, βελτιώνει τα ήδη υπάρχοντα, και προσπαθεί να προσφέρει την όσο το δυνατόν καλύτερη ποδοσφαιρική εμπειρία.

eFootball PES 2020 Review: Απόλυτη Ποδοσφαιρική Εμπειρία

Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές του νέου τίτλου της σειράς σε σχέση με το PES 2019 είναι η νέα προεπιλεγμένη γωνία της κάμερας. Η Konami την ονόμασε “Στάδιο” και αποτελεί μία από τις αξιοσημείωτες προσθήκες της φετινής χρονιάς.

Χάρη στη νέα κάμερα, έχουμε την αίσθηση ότι παρακολουθούμε τον αγώνα από την κερκίδα. Βέβαια, βοηθούν αρκετά τα νέα γήπεδα που προστέθηκαν, όπως το Old Trafford της Manchester United και οι βελτιώσεις στο gameplay που το κάνουν ακόμη πιο ρεαλιστικό.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δυνατότερο χαρτί του PES ήταν πάντα το gameplay. Στο eFootball PES 2020 έγιναν σημαντικές αλλαγές, όπως το νέο σύστημα Finesse Dribble που προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας.

https://youtu.be/Jaqgt-59HRE?t=122

Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε με τη συμβολή του θρυλικού μέσου Andrés Iniesta και βοηθά αρκετά στη διάσπαση της άμυνας και το άνοιγμα του χώρου. Έτσι, μπορούμε να εκτελούμε με άνεση σουτ, προωθημένες πάσες, και τις εντυπωσιακές τρίπλες του PES.

Παίζοντας το eFootball PES 2020, αισθανόμασταν ότι είχαμε τον έλεγχο του παίκτη περισσότερο από κάθε άλλο τίτλο της σειράς. Οι άμεσες προσπάθειες ήταν πιο δυναμικές και τα νέα animation που πρόσθεσε η Konami προσφέρουν επιπλέον ρεαλισμό.

Ένας ακόμη ενδιαφέροντας μηχανισμός είναι το “miss-kicks”, ο οποίος δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα λάθη που κάνει ο παίκτης. Στην ουσία επιδιώκει να βελτιώσει τον ρεαλισμό στις πάσες, σε σχέση πάντα με το PES 2019.

Το miss-kicks μειώνει την ακρίβεια της πάσας, αλλά και του σουτ, υπό διάφορες συνθήκες όπως τη διακοπή της οπτικής επαφής με τον παίκτη ή το τέρμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσέχουμε περισσότερο όταν ετοιμαζόμαστε να διώξουμε την μπάλα από τα πόδια μας.

Οι νέοι μηχανισμοί του eFootball PES 2020 μας έκαναν να αισθανθούμε τον ρυθμό του παιχνιδιού ελαφρώς πιο αργό σε σύγκριση με το PES 2019. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Konami κατάφερε να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ τεχνικού τομέα και διασκεδαστικού gameplay.

Αξιοσημείωτες βελτιώσεις διαπιστώσαμε και στην τεχνητή νοημοσύνη. Η συμπεριφορά του AI είναι λιγότερο επαναλαμβανόμενη και οι ομάδες που χειρίζεται ο υπολογιστής εναλλάσσουν τις στρατηγικές τους και το στιλ παιχνιδιού.

Παρ' όλα αυτά, παρατηρήσαμε ότι μερικές φορές το AI αντιδρά ακόμη χαζά. Αν και συμβαίνει σπάνια, έτυχε να δούμε τους παίκτες της CPU να παρακολουθούν τη μπάλα να φεύγει από κοντά τους, χωρίς καν να επιδιώκουν να την κυνηγήσουν.

Προσωπικές επιλογές με στόχο την κορυφή

Από πλευράς modes, η μεγαλύτερη αλλαγή στο eFootball PES 2020 αφορά το Master League. Φέτος το mode προσφέρει πιο προσωπική και διαδραστική εμπειρία, δίνοντας μας τη δυνατότητα να παίρνουμε διάφορες αποφάσεις.

Επιπλέον, το Master League διαθέτει λεπτομερείς σκηνές στις συνεντεύξεις τύπου, τις υπογραφές συμβολαίων, τις ομαδικές συναντήσεις, και γενικά σχεδόν σε κάθε κομμάτι της ιστορίας.

Όλα αυτά δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα την πορεία της ομάδας, αλλά σίγουρα αποτελούν ευχάριστες και ευπρόσδεκτες αλλαγές.

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν και πολλές διαφορές στα υπόλοιπα modes, συγκριτικά πάντα με το PES 2019.

Το Become a Legend παραμένει το βασικό mode όπου χτίζουμε την καριέρα μας και το myClub έχει διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρους του περσινού περιεχομένου του.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το Matchday, ένα νέο online πρωτάθλημα με περιορισμένη χρονική διάρκεια. Η Konami επιλέγει κάθε εβδομάδα έναν σημαντικό αγώνα ή ντέρμπι και ως παίκτης διαλέγουμε την ομάδα που θα υποστηρίζουμε.

eFootball PES 2020 Review: Απόλυτη Ποδοσφαιρική Εμπειρία

Οι παίκτες έχουν ενεργό ρόλο στις ομάδες και παίζοντας συγκεντρώνουν πόντους για την ομάδα που επέλεξαν. Σε γενικές γραμμές, το Matchday είναι ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό mode, που ανανεώνει εν μέρη τη συλλογή modes του PES.

Οπτικοακουστική εμπειρία και online ποδόσφαιρο

Οπτικά, το eFootball PES 2020 είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια ποδοσφαίρου. Η Konami, αγωνιζόμενη διαρκώς για το πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, καταφέρνει κάθε χρόνο να βελτιώνει έστω και λίγο τα γραφικά του PES.

Φέτος, οι λεπτομέρειες στα γήπεδα είναι ακόμη πιο ακριβείς, ο φωτισμός έχει βελτιωθεί αισθητά και οι οπαδοί συμπληρώνουν τέλεια την ατμόσφαιρα του αγώνα. Το πακέτο συμπληρώνουν τα σχόλια των Jim Beglin και Peter Drury.

Δυστυχώς, η ελληνική περιγραφή παραμένει τουλάχιστον βαρετή, άστοχη, και λανθασμένη. Οι Χρήστος Σωτηρακόπουλος και Γιώργος Θαναηλάκης επαναλαμβάνουν διαρκώς τα ίδια και αποτυγχάνουν να περιγράψουν με ενθουσιασμό τον αγώνα.

Το τελευταίο τεχνικό κομμάτι αφορά τα online παιχνίδια και το matchmaking, δύο σημεία στα οποία το PES είχε πάντα πρόβλημα. Aν και παρατηρήσαμε μικρή βελτίωση, ακόμη οι server αντιμετωπίζουν προβλήματα και το matchmaking δεν λειτουργεί πάντα σωστά.

Επιπλέον, ακόμα και με πλήρως ανενεργά τα φίλτρα, δυσκολευόμαστε να βρούμε αντιπάλους. Βέβαια, ίσως αυτό να αλλάξει όσο αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών που επιλέγουν το eFootball PES 2020.

Τελικό σκορ

Σε γενικές γραμμές, το eFootball PES 2020 παραμένει πιστό στις αξίες της σειράς. Πρόκειται για τον πιο ρεαλιστικό τίτλο του παιχνιδιού ποδοσφαίρου της Konami, με διάφορες οπτικές βελτιώσεις και ανανεωμένο gameplay.

eFootball PES 2020 Review: Απόλυτη Ποδοσφαιρική Εμπειρία

Αν και η απουσία εφευρετικότητας όσον αφορά τα modes είναι ενοχλητική, ακόμη και μετά τις αλλαγές στο Master League, το PES 2020 είναι αρκετά πιο διασκεδαστικό από τον προκάτοχό του.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το eFootball PES 2020;

Εσείς έχετε παίξει το eFootball PES 2020 ή ακόμη; Ποια είναι η γνώμη σας για τον νέο τίτλο της σειράς; Θεωρείτε ότι οι αλλαγές που έγιναν είναι αρκετές για να επαναφέρουν το PES στην παλιά του δόξα;

Θα χαρούμε να διαβάσουμε την άποψή σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps