Home » Hardware » Reviews » Trident X Plus: Μικρό και Πανίσχυρο Gaming PC από την MSI

Trident X Plus: Μικρό και Πανίσχυρο Gaming PC από την MSI

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε στην αγορά μία τάση για μικρά, έτοιμα gaming PC, τα λεγόμενα “small form factor”. Πρόκειται για μικροκαμωμένα PC, τα οποία όμως δεν κάνουν απολύτως κανέναν συμβιβασμό στις επιδόσεις, προσφέροντας απροβλημάτιστο gameplay σε ό,τι παιχνίδι κυκλοφορεί. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε την παρουσίαση ενός τέτοιου build από την MSI, με την κωδική ονομασία Trident X Plus 9th.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Hardware

Το Trident X Plus 9th τερματίζει τις επιδόσεις, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υποσυστήματα που κυκλοφορούν τη δεδομένη στιγμή στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, το κορυφαίο μοντέλο φοράει τον i9-9900K στο chipset Z390 της Intel, που είναι ο καλύτερος επεξεργαστής όσον αφορά το gaming. Επιπλέον, έρχεται με μία 2080 Ti, η οποία επίσης είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της high-end κατηγορίας.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα μοντέλα του Trident X, με κάρτες RTX 2070 και RTX 2080, καθώς και τον i7-9700K.

Όσον αφορά τη RAM, μπορούμε να επιλέξουμε έως και 64GB DDR4 με συχνότητα στα 2666Mhz, με την τιμή φυσικά να αυξάνεται όσο ανεβαίνει η ποσότητα της μνήμης.

Για λειτουργικό θα βρούμε προεγκατεστημένα τα Windows 10 Home πάνω σε έναν 512GB έως 2GB M.2 SSD. Για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο έχουμε στη διάθεσή μας έως 2TB HDD.

Σχεδιασμός και θύρες

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ένα τέτοιο build, είναι το μέγεθός του για αυτά που προσφέρει.

Το κουτί του είναι μακρόστενο και στέκεται κάθετα στο γραφείο.

Trident X Plus

Το Trident X Plus έχει ύψος σχεδόν 40 εκατοστά, ενώ το πάχος του είναι μόλις 13 εκατοστά. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι μιλάμε για ένα αρκετά μικρό κουτί, το οποίο πιάνει ελάχιστο χώρο επάνω στο γραφείο μας.

Στο μπροστινό μέρος συναντάμε μία θύρα USB 3.1 Type-C, μία USB 3.1 Type-A, και μία USB 2.0. Σαφώς, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι θύρες ακουστικών και μικροφώνου.

Όλο το I/O panel είναι τοποθετημένο σε ένα γυαλιστερό κομμάτι της μπροστινής όψης, σε αντίθεση με όλο το υπόλοιπο κουτί, που διαθέτει ματ υφή. Στο κάτω δεξιά μέρος της μπροστινής πλευράς θα βρούμε το λογότυπο της MSI.

Πίσω βρίσκουμε αντίστοιχα τις συνδέσεις της μητρικής και της κάρτας γραφικών.

Πηγαίνοντας προς τα δεξιά, συναντάμε το γνωστό σύμβολο του δράκου της εταιρείας, καθώς και την ένδειξη “Trident” με κόκκινα γράμματα.

Όλο το δεξιό πάνελ θυμίζει gaming σχεδιασμό, με ένα μικρό άνισο τετράπλευρο άνοιγμα, ώστε να φαίνεται ο ανεμιστήρας της ψύκτρας του επεξεργαστή. Να σημειώσουμε ότι ο ανεμιστήρας διαθέτει RGB φωτισμό.

Από την αριστερά πλευρά του Trident X Plus θα δούμε δύο ασύμμετρα ανοίγματα, αυτή τη φορά για την κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό.

Trident X Plus

Στη συσκευασία θα βρούμε επίσης και ένα πάνελ από tempered glass. Μπορούμε αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε, αφαιρώντας το μεταλλικό πάνελ, έτσι ώστε να φαίνεται το εσωτερικό του PC.

Αν δεν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε, το βάζουμε πίσω στο κουτί πίτσας στο οποίο ήρθε.

Trident X Plus

Τέλος, ο διακόπτης On/Off βρίσκεται στην πάνω πλευρά.

Μια ματιά στο εσωτερικό

Ανοίγοντας το πίσω καπάκι του Trident X Plus έχουμε άμεση πρόσβαση στην περιοχή των δίσκων. Έτσι, μπορούμε πολύ εύκολα να αναβαθμίσουμε τον υπάρχοντα δίσκο, ή να προσθέσουμε και δεύτερο.

Μάλιστα, τα καλώδια του τροφοδοτικού είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να μπορούμε άμεσα να τον τροφοδοτήσουμε με ρεύμα, χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθούμε με cable management.

Από την άλλη πλευρά βλέπουμε στο πάνω μέρος την κάρτα γραφικών. Σημειώνουμε ότι είναι επίσης πολύ εύκολο να βγει και να αναβαθμιστεί στο μέλλον. Μάλιστα, είναι κάρτα μεγάλου μεγέθους, που σημαίνει ότι το κουτί χωράει ακόμα και ογκώδεις κάρτες.

Trident X Plus

Το ίδιο ισχύει και για τον δίσκο M.2 που είναι βιδωμένος επάνω στη μητρική.

Επιδόσεις και κόστος

Για να δοκιμάσουμε τις επιδόσεις του Trident X Plus, τρέξαμε συνθετικά benchmarks και παίξαμε κάποια απ' τα πιο δημοφιλή παιχνίδια. Το δικό μας μοντέλο ήρθε με τον κορυφαίο i9-9900K και την RTX 2080.

Οι επιδόσεις του συστήματος ήταν ανάλογες των προσδοκιών μας. Παίξαμε όλα τα παιχνίδια με μεγάλη άνεση σε ανάλυση 1440p, χωρίς κανένα απολύτως κόλλημα.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε μετρήσεις fps σε κάποια απ' τα πιο δημοφιλή παιχνίδια:

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε κατάσταση stress, οι ανεμιστήρες κάνουν αισθητό θόρυβο, χωρίς παρ' όλα αυτά τα γίνεται ενοχλητικός.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, ο επεξεργαστής κατά το stress test δεν ξεπέρασε 79 βαθμούς, ενώ η κάρτα γραφικών τους 68. Αυτό δείχνει ότι η ψύξη κάνει καλά τη δουλειά της, παρότι όλα τα υποσυστήματα είναι στριμωγμένα σε ελάχιστο χώρο.

Από άποψη κόστους, στην Ελλάδα δεν βρήκαμε μεγάλη διαθεσιμότητα για τα μοντέλα του Trident X Plus. Εντοπίσαμε ελάχιστα καταστήματα που διαθέτουν τον εν λόγω build, με τιμές που ξεκινάνε απ' τα 2.500€ και φτάνουν ως τα 3.500€.

Παρά τις άριστες επιδόσεις, λοιπόν, θα λέγαμε ότι το κόστος είναι υπερβολικό.

Πώς σας φάνηκε το Trident X Plus;

Όπως έχουμε δει και σε παλιότερο οδηγό, ένας έτοιμος υπολογιστής θα είναι πάντα ακριβότερος απ' ό,τι αν παίρναμε όλα τα υποσυστήματά του ξεχωριστά.

PC Κομμάτι Κομμάτι ή Έτοιμος Υπολογιστής? Ποια Αγορά Αξίζει
PC Κομμάτι-Κομμάτι ή Έτοιμος Υπολογιστής? Ποια Αγορά Αξίζει

Για έναν έμπειρο χρήστη, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα: θα παραγγείλει έναν υπολογιστή κομμάτι-κομμάτι, και πιθανότατα θα τον συναρμολογήσει μόνος του. Τι γίνεται όμως με έναν χρήστη…

Το θετικό είναι ότι, όταν επιλέγουμε μία επώνυμη λύση όπως το Trident X Plus της MSI, είμαστε σίγουροι ότι θα διαθέτει ποιοτικό τροφοδοτικό και μητρική, που είναι συνήθως τα πιο παραμελημένα κομμάτια σε ένα έτοιμο build.

Επιπλέον, το σύστημα έρχεται έτοιμο με λειτουργικό και drivers, και γνωρίζουμε ότι θα είναι δοκιμασμένο ως σύνολο. Αν λοιπόν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε αρκετά επιπλέον χρήματα για ένα έτοιμο build, αξίζει να ρίξουμε μία ματιά στην πρόταση της MSI.

Από την άλλη, αν μας ενδιαφέρει να πάρουμε τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις, σε όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα, μπορούμε να συμβουλευτούμε τον οδηγό αγοράς υπολογιστή.

Αγορά Υπολογιστή Αγορά PC Οδηγός Αγοράς Υπολογιστή
Αγορά Υπολογιστή: PC Build €449 – €16.934 – Απρίλιος 2024

Η αγορά υπολογιστή έχει ιδιαιτερότητες, ειδικά όταν θέλουμε να παραγγείλουμε ένα PC build στα μέτρα μας. Ποιος είναι ο κατάλληλος επεξεργαστής και ποια μητρική τον…

Εσείς θα αγοράζατε ένα έτοιμο build σαν το MSI Trident X Plus; Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps