Home » Smartphones-Tablets » iPhone 11: Τι Λείπει Ανεξήγητα Από Το Κορυφαίο Κινητό Της Apple

iPhone 11: Τι Λείπει Ανεξήγητα Από Το Κορυφαίο Κινητό Της Apple

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Apple ανακοίνωσε τα νέα iPhone 11. Ωστόσο, πολλοί θεωρούν ότι οι νέες συσκευές της εταιρείας συνοδεύονται από τεχνολογία που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Ο λόγος είναι ότι τα σημαντικά χαρακτηριστικά που φημολογούνταν ότι θα έχουν τα iPhone 11 έμειναν τελικά στα χαρτιά, ενώ τα διαθέτουν ήδη τα νέα Android κινητά. Δείτε τι θα χάσουν όσοι επιλέξουν τα νεότερα μοντέλα της Apple.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τα “νέα” και τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά των iPhone 11

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, η Apple παρουσίασε τα νέα smartphone iPhone 11, iPhone 11 Pro, και iPhone 11 Pro Max. Η επίσημη αναγγελία έγινε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο φουτουριστικό αμφιθέατρο “Steve Jobs Theater”.

Όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι τα χαρακτηριστικά των νέων iPhone 11 είναι κατώτερα των περιστάσεων. Εκτός από την νέα τριπλή κάμερα στο iPhone 11 Pro, όλες οι φημολογούμενες εντυπωσιακές βελτιώσεις έμειναν στα συρτάρια της εταιρείας.

Επιπλέον, το χαρακτηριστικό της τριπλής κάμερας δεν αποτελεί καινοτομία. Η LG, η Huawei, η Samsung, και άλλοι κατασκευαστές, έχουν ήδη κυκλοφορήσει κινητά με τουλάχιστον τρεις πίσω κάμερες. Μερικά από αυτά, όπως το Mate 20 Pro και LG V40, είναι πάνω από έναν χρόνο στην αγορά.

Το ίδιο ισχύει και για τη νέα νυχτερινή λειτουργία του iPhone 11. Έρχεται σχεδόν έναν χρόνο μετά την εισαγωγή του Night Sight στα τηλέφωνα Pixel της Google.

8 Δυνατότητες Που τα Android Κινητά Είχαν Πριν το iPhone X

Η Apple υπερηφανεύεται για τη μορφή αλλά και τα ισχυρά χαρακτηριστικά του νεότατου iPhone X, που πράγματι τα συναντάμε για πρώτη φορά σε κινητό της…

Σίγουρα, η εταιρεία συμπεριέλαβε μια φωτεινότερη οθόνη, ένα νέο τσιπ A13 Bionic, και καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η προσθήκη του Dolby Atmos και η υποστήριξη Wi-Fi 6 είναι επίσης ένα θετικό βήμα.

Όμως, η Apple είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone στον κόσμο, και αυτές οι βελτιώσεις ήταν οι αυτονόητες που έπρεπε να γίνουν έναντι του ανταγωνισμού.

Υποστήριξη 5G

Παρότι η τεχνολογία 5G επί του παρόντος είναι σε πρώιμο στάδιο, στις ΗΠΑ έχει ήδη αναπτυχθεί σε κάποιες περιοχές. Στα επόμενα χρόνια θα είναι το στάνταρ όσον αφορά το κινητό ίντερνετ στις περισσότερες χώρες στον κόσμο.

Όμως, η Apple απογοήτευσε τους fans της, καθώς δεν θα προσθέσει υποστήριξη 5G στο φετινό iPhone 11.

Η εταιρεία περιμένει από τους πελάτες της να δώσουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ, και σίγουρα πάνω από χίλια για την κορυφαία έκδοση του iPhone 11. Το να αγνοήσει τη μεγαλύτερη επερχόμενη εξέλιξη στο κινητό ίντερνετ είναι μάλλον παράξενη επιλογή.

Τα 5G Android κινητά

Υπάρχουν ήδη αρκετά high-end Android smartphone που υποστηρίζουν την πέμπτη γενιά ασύρματων δικτύων, την ώρα που η νέα γενιά των iPhone 11 σφυρίζει αδιάφορα.

iPhone 11 5ααα

Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα LG V50 ThinQ, OnePlus 7 Pro 5G, Samsung Galaxy 5G, και Samsung Galaxy Note 10 5G.

Αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση

Το φημολογούμενο χαρακτηριστικό της αμφίδρομης ή αντίστροφης ασύρματης φόρτισης στα iPhone 11, που φαίνεται να είχε ενθουσιάσει πολλούς fans της εταιρείας όλους αυτούς τους μήνες της αναμονής, τελικά απορρίφθηκε από την Apple.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας του Κουπερτίνο, υπήρξαν διάφορα θέματα με την ασύρματη φόρτιση. Ήταν απαγορευτικά για τα υψηλά στάνταρ της εταιρείας.

iPhone 11 2ααα

Με αυτό το νέο χαρακτηριστικό υποτίθεται ότι το iPhone 11 θα μπορούσε να φορτίζει ασύρματα και άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των AirPods και Apple Watch.

Τα Android κινητά που την διαθέτουν

Το Huawei P30 Pro αλλά και τα Galaxy S10 και Galaxy Note 10 της Samsung προσφέρουν ήδη τη δυνατότητα της ασύρματης φόρτισης άλλων συσκευών.

Αυτά τα Android κινητά μπορούν ταυτόχρονα να φορτίζονται και να λειτουργούν και ως βάση φόρτισης.

Επεκτάσιμη αποθήκευση

Φυσικά, αυτό δεν είναι ένα νέο πρόβλημα, καθώς είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που κάθε χρόνο η Apple φαίνεται ότι αρνείται να το εξετάσει. Προφανώς, η εταιρεία έχει κάποιο λόγο για να μην το προσθέτει. Ωστόσο, αυτό δεν καθιστά την απουσία του λιγότερο ενοχλητική.

Τα περισσότερα smartphone του Android διαθέτουν υποδοχή κάρτας microSD. Όπως όλοι γνωρίζουμε, μας επιτρέπει να προσθέσουμε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο κινητό μας.

Επίσης, μας επιτρέπει να μεταφέρουμε μεγάλα αρχεία από τη μία συσκευή στην άλλη. Έτσι, δεν χρειάζεται να κάνουμε τη διαδικασία μέσω ίντερνετ, που είναι σαφώς πιο αργή ιδίως αν τραβάμε πολλά βίντεο.

Apple pencil

Πρόκειται για μια άλλη φήμη πριν από την επίσημη αναγγελία των νέων κινητών της Apple που αποδείχθηκε δυστυχώς ψευδής. Το iPhone 11 Pro και το iPhone 11 Pro Max δεν υποστηρίζουν την έξυπνη γραφίδα της εταιρείας, το Apple Pencil.

iPhone 11 5αα

Μάλιστα, ήταν τόσο έντονες οι φήμες για την υποστήριξη της έξυπνης γραφίδας της Apple στα iPhone 11 Pro, που πολλά ξένα και ελληνικά site είχαν θεωρήσει αυτό το χαρακτηριστικό ως δεδομένο.

Η έξυπνη γραφίδα σε άλλες συσκευές

Υπάρχει η δυνατότητα οι χρήστες να αγοράσουν μια γραφίδα και να την χρησιμοποιήσουν για να διαχειριστούν καλύτερα το iPhone 11 Pro Max. Ωστόσο, αυτό δεν θα τους δώσει τις βελτιώσεις που φέρνει το αντίστοιχο Apple Pencil στο iPad Pro.

Σε ό,τι αφορά την έξυπνη γραφίδα στα Android κινητά, το Galaxy Note 10 της Samsung συνοδεύεται ήδη από το βελτιωμένο S Pen, το οποίο προσφέρει και χειριστήρια χειρονομίας που μας επιτρέπουν τον διαισθητικό έλεγχο με μια κίνηση του χεριού μας.

iPhone 11 2αα

Για παράδειγμα, μπορούμε να μετακινήσουμε το S Pen δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα για να αλλάξουμε τη γωνία της κάμερας και να τραβήξουμε ένα στιγμιότυπο ομαδικής λήψης ή ολόκληρη τη σκηνή, χωρίς να ακουμπήσουμε το κινητό.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα νέα iPhone 11?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για τις απουσίες των φημολογούμενων χαρακτηριστικών στα νέα κινητά της Apple, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps