Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση High-End: Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+

Σύγκριση High-End: Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε μήνα την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση δύο νέων πανίσχυρων Android συσκευών, του Huawei Mate 30 Pro και Samsung Galaxy Note 10+.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Huawei Mate 30 Pro vs Galaxy Note 10+

Σε αυτή την σύγκριση έχουμε να κάνουμε με δύο κορυφαίες και όμορφες Android συσκευές της κορεάτικης και κινέζικης αγοράς, κατασκευασμένες από εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Tο Galaxy Note 10+ βγήκε στην αγορά τον Αύγουστο του 2019 και το Huawei Mate 30 Pro κυκλοφόρησε στην ευρωπαϊκή αγορά τον Οκτώβριο 2019.

Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ 1

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο εταιρείες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό στις ναυαρχίδες τους, με το Huawei Mate 30 Pro να έχει μια σχετικά μεγάλη εγκοπή μπροστά, και το Galaxy Note 10+ την οπή στο κέντρο της Infinity-O.

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές έχουν μια μικρή διαφορά στην διαγώνιο οθόνης, και υπάρχουν εμφανείς διαφορές στις διαστάσεις. Ωστόσο, όχι στο βάρος, όπως παρατηρούμε στις δύο παρακάτω εικόνες.

Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ 2

Παραθέτουμε σε εικόνες τις διαφορές των διαστάσεων με τους προκατόχους και τις ναυαρχίδες των εταιρειών.

Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ 2αα

Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ 2ααα

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο ναυαρχίδες έχουν παρόμοια ποιότητα κατασκευής, με πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη.

Αδιαβροχοποίηση

Αμφότερα τα κινητά έχουν την πιστοποίηση IP68 και είναι ανθεκτικά στη σκόνη και στο νερό.

Σύγκριση οθόνης

Όπως αναφέραμε στην αρχή, τα δύο κινητά έχουν μια διαφορά σε ό,τι αφορά τις ίντσες της οθόνης. Το Huawei Mate 30 Pro έχει μέγεθος στις 6,53” και το Samsung Galaxy Note 10+ στις 6,8”.

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το κινέζικο κινητό έχει εντυπωσιακή αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής. Ανέρχεται στο 94,6%, έναντι του κορεάτικου που και αυτό δεν πάει πίσω με 91%.

Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ 4α

Τύπος οθόνης

Το Galaxy Note 10+ διαθέτει την Dynamic AMOLED οθόνη που προσφέρει εντυπωσιακά ζωντανά χρώματα και υποστήριξη για το βελτιωμένο S Pen.

Το Huawei Mate 30 Pro, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει και αυτό την εξαιρετική Flex OLED. Στην ουσία πρόκειται για το edge-to-edge AMOLED “Horizon” Display της εταιρείας με καμπύλο σχεδιασμό και υποστήριξη για το M-Pen με διάφορες χειρονομίες που αντικαθιστούν τα πλήκτρα.

Αμφότερες οι οθόνες είναι θωρακισμένες με Corning Gorilla Glass 6.

Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ 4αα

Ανάλυση

Στον τομέα της ανάλυσης και της ευκρίνειας, το Galaxy Note 10+ φαίνεται να υπερτερεί καθώς έχει 1440×3040 pixels και πυκνότητα 498 ppi, έναντι των 1176×2400 pixels και 409 ppi του Huawei Mate 30 Pro.

Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ 4ααα

Φωτεινότητα

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημες μετρήσεις στον τομέα της φωτεινότητας για την κινέζικη ναυαρχίδα.

Σύμφωνα με τις εργαστηριακές εκτιμήσεις του πλέον έγκυρου GSM arena, το Galaxy Note 10+ φαίνεται να έχει εντυπωσιακή φωτεινότητα δεδομένου και του μεγέθους της οθόνης. Οι μεγαλύτερες οθόνες τείνουν να είναι λιγότερο φωτεινές από τις αντίστοιχες μικρότερες.

Έτσι, παραθέτουμε μόνο τις συγκριτικές μετρήσεις για το κορεάτικο κινητό σε σχέση με τις άλλες ναυαρχίδες της Huawei, καθώς επίσης και με αρκετά άλλα high-end κινητά που κυκλοφορούν.

Σύγκριση hardware

Η σειρά Mate 30 περιλαμβάνει τρεις ναυαρχίδες, το Mate 30, το Mate 30 Pro, και το Porsche Design Mate 30 RS. Τα τρία μοντέλα διαθέτουν το τελευταίο chip Kirin 990 στα 7nm+ με υποστήριξη 5G.

Η παγκόσμια έκδοση του Galaxy Note 10+ φοράει το νέο ενισχυμένο chipset Exynos 9825. Διαφοροποιείται με τη μέθοδο 7nm, σε σχέση με τον Exynos 9820 στα 8nm που διαθέτει η σειρά Galaxy S10.

Άλλες αγορές, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, παίρνουν τον Snapdragon 855 στα 7nm.

Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ 5αα

Μνήμες

Το Galaxy Note 10+ διαθέτει δύο μοντέλα με 12GB RAM και 256/512GB αποθηκευτική μνήμη. Το Huawei Mate 30 Pro με τη σειρά του έχει και αυτό δύο εκδόσεις με 8GB RAM και 128/256GB αποθηκευτική μνήμη.

Αμφότερα τα κινητά έχουν δυνατότητα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι δύο συσκευές μπορούν να τραβήξουν τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο στο Android.

Το Huawei Mate 30 Pro, σε συνεργασία με τη Leica, περιλαμβάνει τέσσερις αισθητήρες μέσα σε ένα κυκλικό πλαίσιο. Ο τέταρτος αφορά τον 3D Depth sensor.

Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ 8α

Αξίζει να σημειώσουμε τη δυνατότητα του Huawei Mate 30 Pro στον τομέα του video, όπου υποστηρίζει ultra slow motion στα 7680fps.

Το Galaxy Note 10+ έρχεται με τη λειτουργία Super Steady, η οποία είναι πολύ βελτιωμένη σε σύγκριση με τις συσκευές S10 που είδαμε σε προηγούμενη σύγκριση.

Επιπλέον, διαμέσου του S pen, προσφέρει και χειριστήριο χειρονομιών που μας επιτρέπει τον διαισθητικό έλεγχο στην κάμερα με μια κίνηση του χεριού μας.

Σύμφωνα με ανεπίσημες μετρήσεις δημιουργών του YouTube που έχουν ήδη στα χέρια τους το Huawei Mate 30 Pro, φαίνεται ότι το κινέζικο κινητό με τη συνδρομή της αναβαθμισμένης κάμερας της Leica βγάζει πιο φυσικές φωτογραφίες.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Huawei Mate 30 Pro διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ μπαταρίας στα 4500 mAh, έναντι των 4300 mAh του Galaxy Note 10+.

Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ 10αα

Το Huawei Mate 30 Pro υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στα 40W, έναντι του Galaxy Note 10+ που υποστηρίζει δύο γρήγορες ταχύτητες φόρτισης στα 25W και 45W.

Αμφότερα τα κινητά υποστηρίζουν αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση και μπορούν να φορτίζουν ασύρματα και άλλες συσκευές.

Καθώς δεν υπάρχουν επί του παρόντος επίσημες μετρήσεις στην μπαταρία του κινέζικου κινητού, παραθέτουμε τις εργαστηριακές μετρήσεις του GSM arena για το Galaxy Note 10+.

Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ 10ααα

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, τα δύο κινητά εναλλάσσουν την υπεροχή τους, όπως παρατηρούμε στην αναλυτική παρακάτω εικόνα.

Κράτημα στο χέρι

Το Huawei Mate 30 Pro με το εντυπωσιακό screen-to-body ratio φαίνεται να προσφέρει καλύτερη αίσθηση στο χέρι, καθώς είναι και αρκετά μικρότερο σε όλες τις διαστάσεις πλην του πάχους.

Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ 12ααα

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, λόγω του ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην παγκόσμια αγορά, δεν υπάρχουν επίσημα συγκριτικά benchmarks για το Huawei Mate 30 Pro.

Έτσι, παραθέτουμε τα τέσσερα μεγαλύτερα συγκριτικά benchmarks του GSM arena για τo Galaxy Note 10+ έναντι όλων των ναυαρχίδων της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της Huawei και της Apple.

Κόστος αγοράς

Το Huawei Mate 30 Pro αναμένεται στην ελληνική αγορά, και έχει ήδη κάνει το επίσημο ντεμπούτο του σε κάποιες χώρες της Ευρώπης. Ενδεικτικά, το κόστος του Mate 30 Pro στην αγορά της Ρουμανίας κυμαίνεται περίπου στα 1050 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το Galaxy Note 10+, την ημέρα που γράφαμε τον οδηγό η έκδοση των 256GB κόστιζε 1.149 ευρώ με 48 άτοκες δόσεις.

Τι είπαν οι Έλληνες χρήστες

Παραθέτουμε ενδεικτικούς πίνακες με τα σχόλια και τη βαθμολογία των Ελλήνων χρηστών. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις για την κινέζικη ναυαρχίδα, σε αντίθεση με την κορεάτικη που έχει πολλές.

Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ 13ααα

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δύο συσκευές;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο κορυφαία Android κινητά της αγοράς. Έχουν ισχυρότατες προδιαγραφές και premium κατασκευή.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps