Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Πώς Βρίσκω Τους Κωδικούς Wi-Fi, Εκτέλεση Apps Ως Διαχειριστής

Πώς Βρίσκω Τους Κωδικούς Wi-Fi, Εκτέλεση Apps Ως Διαχειριστής

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, τρέχουμε προγράμματα με δικαιώματα διαχειριστή, αποκαλύπτουμε τους κωδικούς των ασύρματων δικτύων, απενεργοποιούμε τις ειδοποιήσεις του βοηθού συγκέντρωσης, και αλλάζουμε την ανάλυση οθόνης στα Windows 10. Προσθέτουμε και μορφοποιούμε πίνακες στο Word, αντιγράφουμε τη μορφοποίηση του κειμένου στα Έγγραφα Google, και μπλοκάρουμε το παράθυρο απενεργοποίησης του adblocker σε ιστοσελίδες.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς τρέχω προγράμματα με δικαιώματα διαχειριστή (Windows)

Τα Windows χρησιμοποιούν τον έλεγχο λογαριασμού χρηστών για να διασφαλίσουν ότι κανένα πρόγραμμα δεν θα τρέξει με δικαιώματα διαχειριστή χωρίς να έχουμε δώσει εμείς πρώτα άδεια.

Ίσως η εμφάνιση των προειδοποιητικών παραθύρων να ενοχλεί αρκετούς, αλλά βοηθά αρκετά στην προστασία του υπολογιστή μας από κακόβουλες ενέργειες. Πώς όμως μπορούμε να τρέξουμε ένα πρόγραμμα με δικαιώματα διαχειριστή;

Αρχικά, μπορούμε να τρέξουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα με δικαιώματα διαχειριστή, κάνοντας δεξί κλικ στη συντόμευση του και επιλέγοντας “Περισσότερα → Εκτέλεση με δικαιώματα διαχειριστή”.

Δικαιώματα διαχειριστή με συντομεύσεις πληκτρολογίου

Ένας ακόμη τρόπος να τρέξουμε μία εφαρμογή με δικαιώματα διαχειριστή είναι να κρατήσουμε πατημένο τον συνδυασμό πλήκτρων “Ctrl+Shift” και να κάνουμε κλικ στη συντόμευση της.

Στην οθόνη του υπολογιστή θα εμφανιστεί το παράθυρο του ελέγχου λογαριασμού χρηστών στο οποίο πατάμε “Ναι”.

Άνοιγμα προγράμματος ως διαχειριστής με τη διαχείριση εργασιών

Αν θέλουμε να τρέξουμε ένα πρόγραμμα με δικαιώματα διαχειριστή χρησιμοποιώντας έναν λιγότερο συμβατικό τρόπο, μπορούμε να το κάνουμε με την “Εκτέλεση” των Windows.

Αυτή η μέθοδος απαιτεί να γνωρίζουμε το ακριβές όνομα του εκτελέσιμου αρχείου “*.exe” της εφαρμογής. Για παράδειγμα, το αρχείο “*.exe” που αντιστοιχεί στο σημειωματάριο των Windows είναι το “notepad.exe”.

Για να τρέξουμε ένα πρόγραμμα με δικαιώματα διαχειριστή χρησιμοποιώντας την εκτέλεση των Windows, πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Ctrl+Shift+Esc” για να ανοίξουμε τη Διαχείριση Εργασιών.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο” και διαλέγουμε την “Εκτέλεση νέας εργασίας”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, γράφουμε το όνομα του αρχείου “.exe”, ενεργοποιούμε το πλαίσιο “Δημιουργήστε αυτήν την εργασία με δικαιώματα διαχειριστή”, και πατάμε “OK”.

Ρύθμιση προγράμματος να τρέχει πάντα με δικαιώματα διαχειριστή

Σε περίπτωση που θέλουμε κάποιο πρόγραμμα να τρέχει πάντα με δικαιώματα διαχειριστή, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε τη σχετική ρύθμιση στις ιδιότητες του αρχείου “.exe”.

Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέγουμε τις “Ιδιότητες”.

Έπειτα, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Συμβατότητα”, ενεργοποιούμε το πλαίσιο “Εκτέλεση αυτού του προγράμματος με δικαιώματα διαχειριστή”, και πατάμε “OK”.

Από εδώ και πέρα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα τρέχει πάντα με δικαιώματα διαχειριστή.

Πώς βλέπω τους αποθηκευμένους κωδικούς Wi-Fi στον υπολογιστή

Τα Windows αποθηκεύουν όλους του κωδικούς των Wi-Fi δικτύων στα οποία συνδέουμε τον υπολογιστή μας. Έτσι, το λειτουργικό σύστημα μπορεί να συνδέει τον υπολογιστή αυτόματα στα δίκτυα, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογούμε συνέχεια τον κωδικό.

Για να δούμε τον κωδικό ενός Wi-Fi δικτύου στο οποίο έχουμε συνδέσει τον υπολογιστή, γράφουμε στην αναζήτηση των Windows “cmd”, και πατάμε “Εκτέλεση με δικαιώματα διαχειριστή”.

Στο παράθυρο του ελέγχου λογαριασμού χρηστών πατάμε “Ναι”.

Στη συνέχεια, γράφουμε την ακόλουθη εντολή αντικαθιστώντας το ΟΝΟΜΑ_ΔΙΚΤΥΟΥ με το όνομα του ασύρματου δικτύου που μας ενδιαφέρει και πατάμε “Enter”.

netsh wlan show profile ΟΝΟΜΑ_ΔΙΚΤΥΟΥ key=clear

Ο κωδικός του συγκεκριμένου ασύρματου δικτύου είναι καταχωρημένος στο “Key Content”, στην κατηγορία “Security Settings”.

Πώς απενεργοποιώ τις ειδοποιήσεις συγκέντρωσης των Windows 10

Τα Windows 10 έχουν ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Βοηθός στη συγκέντρωση” και φροντίζει να μην εμφανίζονται ειδοποιήσεις όταν παίζουμε παιχνίδια ή χρησιμοποιούμε άλλες εφαρμογές σε πλήρη οθόνη.

Ωστόσο, η Cortana φροντίζει πάντα να εμφανίζει ειδοποιήσεις κατά την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της εν λόγω λειτουργίας. Αν μας ενοχλούν αυτές οι άχρηστες ειδοποιήσεις, μπορούμε να τις απενεργοποιήσουμε από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού.

Ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” των Windows και πηγαίνουμε στο “Σύστημα”.

Στη συνέχεια, μπαίνουμε στο “Βοηθός στη συγκέντρωση” και κάνουμε κλικ στο “Αυτές τις ώρες”.

Στην επόμενη σελίδα απενεργοποιούμε το πλαίσιο “Να εμφανίζεται μια ειδοποίηση στο κέντρο ενεργειών όταν ο Βοηθός στη συγκέντρωση ενεργοποιείται αυτόματα.” και κάνουμε κλικ στο βέλος πάνω αριστερά για να επιστρέψουμε.

Πραγματοποιούμε την ίδια διαδικασία για όλους τους κανόνες και η Cortana θα σταματήσει να προβάλλει τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις.

Επιπλέον, όταν ο “Βοηθός στη συγκέντρωση” απενεργοποιηθεί, εμφανίζει όλες τις ειδοποιήσεις που κρατούσε κρυφές.

Αν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε αυτήν τη λειτουργία, απενεργοποιούμε το πλαίσιο “Να εμφανίζεται μια σύνοψη όλων των συμβάντων που έχασα όταν ο Βοηθός στη συγκέντρωση ήταν ενεργοποιημένος”.

Τέλος, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε καθόλου τον “Βοηθό στη συγκέντρωση”, απλώς απενεργοποιούμε τους διακόπτες όλων των κανόνων και στην κορυφή της οθόνης των ρυθμίσεων επιλέγουμε το “Ανενεργό”.

Πώς αλλάζω την ανάλυση της οθόνης στα Windows 10

Οι λόγοι για τους οποίους η ανάλυση της οθόνης ενός υπολογιστή μπορεί να αλλάξει είναι πολλοί. Για παράδειγμα, όταν έχουμε ρυθμίσει ένα παιχνίδι να τρέχει σε χαμηλότερη ανάλυση από την προεπιλεγμένη ρύθμιση της οθόνης.

Μερικές φορές, η ανάλυση της οθόνης δεν επανέρχεται στις φυσιολογικές τιμές, για άγνωστους λόγους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα πάντα να μοιάζουν θολά.

Για να επαναφέρουμε την ανάλυση της οθόνης, γράφουμε στην αναζήτηση “Αλλαγή ανάλυσης της οθόνης” και κάνουμε κλικ στο πρώτο αποτέλεσμα.

Εντοπίζουμε την κατηγορία “Κλίμακα και διάταξη” και στην “Ανάλυση οθόνης” διαλέγουμε την προτεινόμενη τιμή.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάνουμε κλικ στη “Διατήρηση αλλαγών”.

Πώς προσθέτω και διαμορφώνω πίνακες στο Word

Η ανάγνωση ενός πίνακα με μεγάλο πλήθος δεδομένων είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ωστόσο, με τη σωστή διαμόρφωση, η ανάγνωση κάθε πίνακα είναι αντίστοιχα εύκολη, άσχετα με τον όγκο των δεδομένων που περιέχει.

Αν και στο Excel μπορούμε αρκετά εύκολα να διαμορφώσουμε τους πίνακες που δημιουργούμε, δεν ισχύει το ίδιο και στο Word. Ακόμη και η απλή δημιουργία πίνακα στο Word είναι σχετικά πολύπλοκη διαδικασία.

Δημιουργία πίνακα

Για να δημιουργήσουμε έναν πίνακα στο Word, κάνουμε κλικ στην “Εισαγωγή”, πατάμε στο βέλος κάτω από το “Πίνακας”, και διαλέγουμε το μέγεθος του πίνακα.

QuickSteps#90 - Κωδικοί Wi-Fi Windows 10, Εκτέλεση Με Δικαιώματα Διαχειριστή

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε πίνακα με διαστάσεις μεγαλύτερες από 10 στήλες και 8 γραμμές, θα πρέπει να κάνουμε κλικ στην “Εισαγωγή πίνακα”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, γράφουμε τον αριθμό των στηλών και των γραμμών, ρυθμίζουμε τη συμπεριφορά της αυτόματης προσαρμογής, και πατάμε “OK”.

Προσθήκη περιγραμμάτων και χρωμάτων

Έχοντας δημιουργήσει τον πίνακα της αρεσκείας μας, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Σχεδίαση”.

Σε αυτό το σημείο θα βρούμε όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε την εμφάνιση του πίνακα.

Στο πλαίσιο “Στυλ πίνακα” θα βρούμε έτοιμες μορφοποιήσεις, οι οποίες μας βοηθούν να αλλάξουμε με ένα κλικ την εμφάνιση του πίνακα.

Αν θέλουμε να μορφοποιήσουμε τον πίνακα μόνοι μας, διαλέγουμε κελιά, στήλες, γραμμές, ή ολόκληρο τον πίνακα, και τους αλλάζουμε χρώμα με τη “Σκίαση”.

Στα “Περιγράμματα” μπορούμε να επιλέξουμε τη μορφή, το χρώμα, και το πάχος του εκάστοτε περιγράμματος.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο “Περιγράμματα” και διαλέγουμε σε ποια σημεία του επιλεγμένου τμήματος θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο περίγραμμα.

Πώς αντιγράφω τη μορφοποίηση του κειμένου στα Έγγραφα Google

Κατά τη διαδικασία διαμόρφωσης ενός εγγράφου, εφαρμόζουμε επαναλαμβανόμενα τις ίδιες επιλογές μορφοποίησης σε αρκετά σημεία του κειμένου.

Παλαιότερα είχαμε δει πώς μπορούμε στο Word να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση ενός τμήματος κειμένου και να την επικολλήσουμε σε κάποιο άλλο τμήμα. Σήμερα, θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο στα Έγγραφα και τα Υπολογιστικά φύλλα Google.

QuickSteps#73 - Chrome Omnibox, Μαζική Αποσύνδεση, Γραμμή Εργασιών
Διαγραφή Ιστορικού YouTube, Αόρατοι Στο Messenger, Omnibox

Αυτή την εβδομάδα, προσαρμόζουμε τη Γραμμή Εργασιών και προσθέτουμε εντολές στο μενού στο δεξί κλικ στα Windows 10. Αντιγράφουμε τη μορφοποίηση ενός κειμένου στο Word,…

Αντιγραφή μορφοποίησης κειμένου στα Έγγραφα Google

Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση στα Έγγραφα Google, επιλέγουμε το ήδη μορφοποιημένο κείμενο και κάνουμε κλικ στην “Αντιγραφή μορφοποίησης”. Ο κέρσορας του ποντικιού θα αλλάξει και θα διαθέτει ένα ρολό βαφής.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το τμήμα κειμένου που θέλουμε να μορφοποιήσουμε και μόλις απελευθερώσουμε το κουμπί του ποντικιού, η μορφοποίηση θα γίνει άμεσα.

Αντιγραφή μορφοποίησης κελιών στα Υπολογιστικά φύλλα Google

Αντίστοιχα, στα Υπολογιστικά φύλλα Google μπορούμε να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση ενός κελιού ή τμήματος του πίνακα και να την επικολλήσουμε σε κάποιο άλλο σημείο.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, διαλέγουμε το ήδη μορφοποιημένο τμήμα του πίνακα και κάνουμε κλικ στην “Αντιγραφή μορφοποίησης”. Σε αντίθεση με τα Έγγραφα Google, ο κέρσορας του ποντικιού δεν αλλάζει μορφή.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το τμήμα πίνακα που θέλουμε να μορφοποιήσουμε και μόλις απελευθερώσουμε το κουμπί του ποντικιού, η μορφοποίηση θα γίνει άμεσα.

Πώς μπλοκάρω το παράθυρο απενεργοποίησης του adblocker

Οι διαφημίσεις παίζουν ζωτικής σημασίας ρόλο στην επιβίωση ενός ιστότοπου, διότι προσφέρουν έσοδα στους δημιουργούς του. Μεταξύ άλλων, τα χρήματα αυτά βοηθούν στην κάλυψη των εξόδων συντήρησης της ιστοσελίδας.

Αρκετοί χρησιμοποιούν adblocker, διότι δεν θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις, και ελάχιστοι προσθέτουν στη λίστα εξαιρέσεων τα αγαπημένα τους site.

Παράλληλα, κάποιοι ιστότοποι χρησιμοποιούν μηχανισμούς εντοπισμού των ενεργών adblocker. Εάν ο ιστότοπος διαπιστώσει ότι ο χρήστης μπλοκάρει τις διαφημίσεις, εμφανίζει ένα παράθυρο που του ζητάει να απενεργοποιήσει τον adblocker.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διαχειριστές έχουν φροντίσει να προσφέρουν στους χρήστες την επιλογή να κλείσουν το παράθυρο χωρίς να απενεργοποιήσουν τον adblocker.

Ωστόσο, κάποιοι χρησιμοποιούν πιο επιθετική πολιτική, δεν προσφέρουν τέτοια επιλογή, και δεν επιτρέπουν στους χρήστες με ενεργούς adblocker να δουν το περιεχόμενο του ιστότοπου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πρόσθετο uBlock Origin και να εμποδίσουμε την εμφάνιση του προειδοποιητικού παραθύρου.

Εφόσον έχουμε εγκατεστημένο το πρόσθετο, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του και πατάμε στις “Επιλογές”.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Τα φίλτρα μου” και γράφουμε στο πλαίσιο το παρακάτω κείμενο, αντικαθιστώντας τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ_ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ με το url του ιστότοπου που εμφανίζει το ενοχλητικό παράθυρο.

@@||ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ_ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ^$generichide
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ_ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ##script:inject(bab-defuser.js)

QuickSteps#90 - Κωδικοί Wi-Fi Windows 10, Εκτέλεση Με Δικαιώματα Διαχειριστή

Τέλος, κάνουμε κλικ στην “Εφαρμογή αλλαγών”. Από εδώ και πέρα, δεν πρόκειται να ξαναδούμε το παράθυρο απενεργοποίησης του adblocker στο συγκεκριμένο site.

Αν θέλουμε να εμποδίσουμε την εμφάνιση του παραθύρου και σε άλλους ιστότοπους, προσθέτουμε ένα ακόμη αντίγραφο του κώδικα, αντικαθιστώντας τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ_ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ με το url της εκάστοτε ιστοσελίδας.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Υπολογιστή Αγορά PC Οδηγός Αγοράς Υπολογιστή
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps