Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Κώδικας Matrix, Βίντεο Αργής Κίνησης, Xbox One Controller
Calibrate Xbox One Χειριστήριο, Εφέ Αργής Κίνησης Σε Βίντεο

Κώδικας Matrix, Βίντεο Αργής Κίνησης, Xbox One Controller

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα μαθαίνουμε να κάνουμε αναζήτηση των κλειδιών μητρώου και δημιουργούμε το matrix εφέ με batch αρχείο. Ανοίγουμε πολλαπλά παράθυρα του μητρώου, εκτελούμε κρυφά τα αρχεία batch, και ρυθμίζουμε το χειριστήριο του Xbox One. Τέλος, προσθέτουμε το εφέ αργής κίνησης σε βίντεο με το Photos App και χρησιμοποιούμε εναλλακτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση εργασιών.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς αναζητώ ένα κλειδί μητρώου των Windows 10

Για να κάνουμε την κλασική αναζήτηση μέσα από το μητρώο για κλειδιά, τιμές, ή δεδομένα, πατάμε απλά τον συνδυασμό των πλήκτρων «Ctrl+F».

Ωστόσο, αν θέλουμε κάτι περισσότερο από μια βασική αναζήτηση, μπορούμε να κατεβάσουμε το RegScanner.

Το RegScanner είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανίχνευσης, το οποίο μας επιτρέπει να σαρώσουμε το μητρώο για να βρούμε τις επιθυμητές τιμές που θέλουμε και να τις εμφανίσουμε σε μία λίστα.

Αφού το κατεβάσουμε, για να κάνουμε αναζήτηση, απλά γράφουμε αυτό που θέλουμε στο «Find String» και πατάμε «Scan».

Calibrate Xbox One χειριστήριο, Eφέ αργής κίνησης σε βίντεο

Αν κάνουμε διπλό αριστερό κλικ πάνω σ’ ένα στοιχείο από τη λίστα, θα βρούμε αμέσως αυτό το στοιχείο στο μητρώο.

Επίσης, αν έχουμε αντιγράψει μια διεύθυνση του μητρώου στο πρόχειρο, ας πούμε από κάποια ιστοσελίδα, τότε μπορούμε να το βρούμε κατευθείαν μέσα στο μητρώο, πατώντας απλά «File» και «Open Clipboard Text In RegEdit».

Πώς ανοίγω πολλαπλά παράθυρα του μητρώου των Windows 10

Για ν’ ανοίξουμε το μητρώο των Windows, συνήθως πατάμε τον συνδυασμό των πλήκτρων «Windows Key+R»…

…και πληκτρολογούμε «regedit».

Αν το κάνουμε αυτό δύο φορές, δε θα έχουμε δύο παράθυρα με το μητρώο, αλλά πάλι ένα. Όμως, αν για κάποιο λόγο θέλουμε να το ανοίξουμε π.χ. δύο φορές, τότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να γράψουμε στην εκτέλεση « regedit -m» ή «regedit /m».

Αν το κάνουμε αυτό δυο φορές, τότε θα έχουμε δύο παράθυρα με το μητρώο ανοιγμένο.

Αν δε γνωρίζετε τι είναι το μητρώο των Windows, τότε διαβάστε τον αντίστοιχο οδηγό μας.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Αν θέλετε να μάθετε τις πιο χρήσιμες ρυθμίσεις του μητρώου, διαβάστε τον παρακάτω οδηγό μας.

Οι πιο Χρήσιμες Ρυθμίσεις στο Μητρώο (Registry) των Windows

Οι περισσότεροι έχουμε ακουστά το registry των Windows, κυρίως για τα μοιραία αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει η εσφαλμένη χρήση του. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι ένα…

Η ίδια διαδικασία δουλεύει και με άλλες εφαρμογές, π.χ. με την αριθμομηχανή, αν γράψουμε στην εκτέλεση «calc.exe /m» δύο φορές.

Πώς δημιουργώ το matrix εφέ με batch αρχείο

Τα αρχεία batch μας επιτρέπουν να φτιάξουμε απλά ή περίπλοκα σκριπτάκια μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να χρειαζόμαστε κανένα ειδικό πρόγραμμα, παρά μόνο έναν επεξεργαστή κειμένου, όπως το σημειωματάριο των Windows 10.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα batch αρχεία, διαβάστε τον αντίστοιχο οδηγό μας.

Για να δημιουργήσουμε το γνωστό εφέ του matrix, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στην επιφάνεια εργασίας και πατάμε «Δημιουργία» και «Έγγραφο κειμένου».

Αφού το ανοίξουμε, κάνουμε επικόλληση τις παρακάτω γραμμές κώδικα.

@echo off
color 2
:start
echo %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random%
goto start

Στη συνέχεια, επιλέγουμε «Αρχείο» και «Αποθήκευση ως…»

Κατά την αποθήκευση στο πεδίο «Αποθήκευση ως», επιλέγουμε «Όλα τα αρχεία» και ως όνομα βάζουμε το «matrix.bat».

Μόλις κάνουμε διπλό κλικ στο «matrix», θα ανοίξει η cmd με το matrix εφέ. Αν θέλουμε, μπορούμε να πατήσουμε «F11» για να το βλέπουμε σε full-screen.

Πώς εκτελώ κρυφά τα αρχεία batch στα Windows 10

Χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν πρόγραμμα, όπως το Hidden Start, μπορούμε να τρέξουμε αρχεία .bat χωρίς να είναι αντιληπτό στον οποιοδήποτε.

Αφού κατεβάσουμε το Hidden Start από εδώ, μετά την εγκατάσταση, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σύρουμε το αρχείο .bat που έχουμε δημιουργήσει μέσα στο πρόγραμμα ή να πατήσουμε «Add».

Στη συνέχεια, επιλέγουμε αν δε θέλουμε να εμφανίζεται η cmd ή αν θέλουμε να κάνει παράκαμψη του UAC, κτλ. Για να δούμε όλες τις επιλογές που μας δίνει το πρόγραμμα, μπορούμε να πατήσουμε το «More options».

Για να τρέξουμε το αρχείο .bat, πατάμε «Run».

Πώς ρυθμίζω το χειριστήριο του Xbox One στον υπολογιστή

Τα Windows 10 υποστηρίζουν το χειριστήριο του Xbox One και μπορούμε να το συνδέσουμε στο PC μας για να παίξουμε παιχνίδια.

Ωστόσο, αν κατά τη διάρκεια που παίζουμε παρατηρήσουμε ότι το χειριστήριο δεν λειτουργεί έτσι όπως θα έπρεπε, ίσως βοηθήσει να το κάνουμε calibrate, ή αλλιώς μικρορύθμιση.

Αφού συνδέσουμε το χειριστήριο στο PC μας, ανοίγουμε τον «Πίνακα Ελέγχου»…

…και πατάμε «Προβολή συσκευών και εκτυπωτών».

Κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο χειριστήριο κι επιλέγουμε «Ρυθμίσεις ελεγκτή παιχνιδιών».

Εδώ, κάνουμε διπλό κλικ πάνω στο «Controller (XBOX 360 For Windows)».

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πηγαίνουμε στην καρτέλα «Ρυθμίσεις» κι επιλέγουμε «Μικρορύθμιση…».

Τώρα, θα ξεκινήσει μια διαδικασία για να ρυθμίσουμε σωστά το χειριστήριο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες και να πατάμε «Επόμενο».

Αν ούτε και αυτό δε μας έλυσε το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να επιλέξουμε «Επαναφορά των προεπιλογών».

Εφέ αργής κίνησης σε βίντεο από το Photos App της Microsoft

Αν διαθέτουμε την έκδοση v1709 των Windows 10 ή μεταγενέστερη, τότε δεν είναι απαραίτητο να κατεβάσουμε κάποιο τρίτο πρόγραμμα, όπως το VLC, για να προσθέσουμε το εφέ αργής κίνησης σε ένα βίντεο.

Καταρχάς, κάνουμε δεξί κλικ στο βίντεο που θέλουμε κι επιλέγουμε «Άνοιγμα με» και «Ταινίες και τηλεόραση».

Εδώ, πατάμε το εικονίδιο με το μολύβι κάτω δεξιά κι επιλέγουμε «Δημιουργία βίντεο αργής κίνησης».

Τώρα, ρυθμίζουμε την επιθυμητή ταχύτητα του εφέ επιβράδυνσης, μετακινώντας την μπάρα αντίστοιχα κι επιλέγουμε το κομμάτι του βίντεο στο οποίο θέλουμε να εφαρμόσουμε το εφέ.

Όταν τελειώσουμε, πατάμε «Αποθήκευση αντιγράφου». Αυτό θα δημιουργήσει ένα καινούργιο βίντεο στην ίδια ακριβώς τοποθεσία με το αρχικό.

Εναλλακτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση εργασιών των Windows

Ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε τακτικά στα Windows είναι η διαχείριση εργασιών, κυρίως για να κλείσουμε προγράμματα που δεν ανταποκρίνονται, αλλά και για να παρατηρήσουμε τα ποσοστά χρήσης του επεξεργαστή ή της μνήμης RAM.

Αν θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, τότε το Task Manager Deluxe, το οποίο είναι ένα δωρεάν portable λογισμικό, μπορεί να αντικαταστήσει την κλασική διαχείριση εργασιών.

Αν θέλετε να μάθετε τι είναι οι portable εφαρμογές, διαβάστε τον παρακάτω οδηγό μας.

Αφού ανοίξουμε την εφαρμογή, μπορούμε να δούμε όλες τις διεργασίες που τρέχουν στην καρτέλα «Processes», καθώς τον τύπο και το όνομά τους. Επίσης, μπορούμε να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για την οποιαδήποτε διεργασία, απλά πατώντας «Monitor».

Για να τερματίσουμε μια εργασία, πατάμε απλά «Terminate». Αν θέλουμε, μπορούμε επίσης να κάνουμε ελαχιστοποίηση όλα τα παράθυρα με το «Minimize all windows».

Τέλος, στην καρτέλα «Performance» μπορούμε να δούμε όχι μόνο το ποσοστό χρήσης του επεξεργαστή, αλλά και το πόση RAM χρησιμοποιούμε με γραφική απεικόνιση.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps