Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Οι Καλύτερες Εφαρμογές Που Θα Χρειαστείς Στις Διακοπές
Εφαρμογές Που Θα Χρειαστείς Στις Καλοκαιρινές Διακοπές Σου

Οι Καλύτερες Εφαρμογές Που Θα Χρειαστείς Στις Διακοπές

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Μαζί με την βαλίτσα, τα εισιτήρια, και την τσάντα παραλίας ή τον εξοπλισμό για εξορμήσεις στο βουνό, οι ετοιμασίες των διακοπών περιλαμβάνουν και το κινητό. Το βάζουμε για φόρτιση, κατεβάζουμε ταινίες γιατί η αναμονή στο πλοίο ή το αεροδρόμιο δεν παλεύεται, και κατεβάζουμε τη μουσική που θα μας συνοδέψει. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε είναι οι εφαρμογές που θα κάνουν τις διακοπές μας αισθητά καλύτερες.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

PackPoint

Το PackPoint αποτελεί μια εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή για τις διακοπές, όσον αφορά την προετοιμασία τους. Το app αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για το πακετάρισμα και την εύκολη οργάνωση της βαλίτσας.

Ανοίγοντας την εφαρμογή, συμπληρώνουμε το πού και το πότε των διακοπών μας. Ακόμα, χρειάζεται να ορίσουμε αριθμό διανυκτερεύσεων και αν πρόκειται για ταξίδι επαγγελματικό ή αναψυχής.

Εφαρμογές που θα χρειαστείς στις καλοκαιρινές διακοπές σου

Στο επόμενο βήμα, επιλέγουμε τις δραστηριότητες που αναμένεται να κάνουμε, όπως επίσκεψη στην παραλία και πεζοπορία.

Τέλος, φτάνουμε στο πακετάρισμα. Με βάση το μέρος και τις δραστηριότητες, η εφαρμογή δημιουργεί μια λίστα με όσα πράγματα θα χρειαστούμε καθώς και τον αριθμό στα ρούχα βάσει των ημερών.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε κάθε αντικείμενο που βάζουμε στην βαλίτσα. Φυσικά, αν πάρουμε κάτι που δεν βρούμε στην λίστα, μπορούμε να το προσθέσουμε με την επιλογή “Type to add new item”.

Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνουμε την απόλυτη οργάνωση καθώς και έχουμε τον πλήρη έλεγχο των πραγμάτων μας ακόμα και κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

WalletPasses

Η WalletPasses είναι μια αρκετά απλή αλλά εξίσου απαραίτητη εφαρμογή που έρχεται για να οργανώσει τις διακοπές μας. Ουσιαστικά, το μόνο που κάνει είναι να αποθηκεύει τα ηλεκτρονικά μας εισιτήρια.

Τα εισιτήρια που βρίσκονται σε ηλεκτρονική μορφή, είτε είναι για αεροπλάνο, πλοίο, συναυλία, έχουν κάποιο είδους barcode. Η εφαρμογή το σκανάρει και το αποθηκεύει.

Μπορεί να ακούγεται περιττό, αλλά είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικό να έχουμε μαζεμένα σε μια εφαρμογή όλα μας τα εισιτήρια. Όταν έρθει η ώρα να μπούμε στο αεροπλάνο, με μια κίνηση έχουμε το εισιτήριο μας στο χέρι.

TripAdvisor

Έχοντας κάνει την προετοιμασία για το ταξίδι, μένει να οργανώσουμε και το τι θα κάνουμε αφού φτάσουμε. Ένας από τους καλύτερους συμμάχους μας είναι η γνωστή πλατφόρμα αξιολόγησης σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, TripAdvisor.

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να μην αντιμετωπίσουμε ανεπιθύμητες εκπλήξεις κατά την διάρκεια των διακοπών μας είναι οι εμπειρίες από άλλους τουρίστες. Στο τέλος, φυσικά, μπορούμε να υποβάλλουμε και την δική μας γνώμη.

Αν θέλουμε να μάθουμε, για παράδειγμα, κατά πόσο ένα εστιατόριο αξίζει, δεν έχουμε παρά να ανατρέξουμε στα σχόλια που έχει δεχθεί. Ακόμα, θα βρούμε φωτογραφίες καθώς και ωράριο, διεύθυνση, ιστότοπο καταστήματος, και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Camping Greece

Οι διακοπές σε ξενοδοχείο ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν είναι η πρώτη προτίμηση όλων. Πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν στις διακοπές τους να επισκεφτούν ένα νησί με έναν σάκο στην πλάτη και να κατασκηνώσουν.

Εδώ έρχεται η εφαρμογή Camping Greece να κάνει την ζωή των κατασκηνωτών λίγο πιο εύκολη. Η χρήση της είναι απλούστατη. Ανοίγοντας την εφαρμογή, φορτώνει ο χάρτης της Ελλάδας με μπλε σημεία σε κάθε μέρος το οποίο είναι κατάλληλο για κατασκήνωση.

Μπορούμε να κάνουμε zoom στην περιοχή που μας ενδιαφέρει και να πατήσουμε στο μπλε σημείο για περισσότερες πληροφορίες. Συνήθως, πέρα από τα βασικά, όπως διεύθυνση και τηλέφωνο, βρίσκουμε και σχετικό ιστότοπο.

Sky Map

Μαζί με την εφαρμογή για κατασκήνωση, είναι ιδανικό να κατεβάσουμε το Sky Map. Η εφαρμογή αυτή μετατρέπει το κινητό μας σε ένα παράθυρο του βραδινού ουρανού. Όλοι οι αστερισμοί με τις ακριβείς τους τοποθεσίες είναι στην διάθεσή μας.

Φυσικά, χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε το GPS και στην συνέχεια να στρέψουμε την συσκευή στον ουρανό ώστε να δούμε σε πραγματικό χρόνο τα αστέρια, τους πλανήτες, και άλλα ουράνια σώματα που βρίσκονται γύρω μας.

Εφαρμογές που θα χρειαστείς στις καλοκαιρινές διακοπές σου

Πατώντας μια φορά πάνω στην οθόνη, εμφανίζεται στο πλάι μια λίστα με τα είδη των ουράνιων σωμάτων ώστε να επιλέξουμε ποια θέλουμε να μας εμφανίζονται. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλουμε να βρούμε μόνο πλανήτες.

Εφαρμογές που θα χρειαστείς στις καλοκαιρινές διακοπές σου

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η κατάλληλη προσθήκη για τα ήσυχα βράδια στην παραλία που κατασκηνώνουμε.

Εφαρμογές που θα χρειαστείς στις καλοκαιρινές διακοπές σου

Βέβαια, απαραίτητο gadget για “απερίσκεπτη” χρήση του κινητού στο camping είναι ένα power bank, κατά προτίμηση μεγάλο σε χωρητικότητα. Μπορείτε να βρείτε όλα τα χρήσιμα gadget για τις διακοπές στον σχετικό οδηγό μας:

Τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Gadget Για Τις Διακοπές

Οι ζέστες έσφιξαν για τα καλά, και οι περισσότεροι από μας ετοιμαζόμαστε να τα παρατήσουμε όλα, και να απολαύσουμε το όμορφο καλοκαίρι μας. Παρότι για…

Δελτίο Καιρού

Το τελευταίο που θέλουμε να συμβεί στις διακοπές μας είναι οι κακές καιρικές συνθήκες. Φυσικά, αυτό δεν είναι στο χέρι μας. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει είναι η εφαρμογή Δελτίο Καιρού με όλες τις απαραίτητες προβλέψεις.

Εφαρμογές που θα χρειαστείς στις καλοκαιρινές διακοπές σου

Μπορούμε να ενημερωθούμε για τον καιρό που αναμένεται να αντιμετωπίσουμε στις διακοπές και να εξοπλιστούμε κατάλληλα. Είτε αυτό σημαίνει να πακετάρουμε ζεστά ρούχα, ομπρέλα, ή έξτρα προστασία από τον ήλιο.

Εφαρμογές που θα χρειαστείς στις καλοκαιρινές διακοπές σου

Όμως, ακόμα και κατά την διάρκεια των διακοπών, είναι χρήσιμο να ελέγχουμε συχνά την εφαρμογή του καιρού για πιθανές αλλαγές. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση των δραστηριοτήτων που εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες.

Εσείς ποιες άλλες εφαρμογές χρησιμοποιείτε στις διακοπές;

Θεωρητικά, οι διακοπές είναι μια ευκαιρία να περιορίσουμε την επαφή μας με την τεχνολογία, το διαδίκτυο, και τα social media, και να επωφεληθούμε όσο μπορούμε από το αναγκαίο διάλειμμα από την ρουτίνα.

Όμως οι εφαρμογές που αναφέρουμε σίγουρα θα διευκολύνουν τη ζωή μας, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Αν χρησιμοποιείτε κάποια από αυτές ή θέλετε να μας πείτε κάποια εφαρμογή που δεν αναφέραμε σχετική με τις διακοπές, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps