Home » Software » Παιχνίδια » Τα 10+1 Καλύτερα Παιχνίδια Στην Αρχαία Ελλάδα

Τα 10+1 Καλύτερα Παιχνίδια Στην Αρχαία Ελλάδα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα παιχνίδια που βασίζονται στην ιστορία και σε γεγονότα που επηρέασαν την ανθρωπότητα μπορούν να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της κατηγορίας αφορά παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ιστορία αλλά και τη μυθολογία μας. Εμείς επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τα δέκα καλύτερα παιχνίδια όπου παίζεις στην αρχαία Ελλάδα, συν ένα παιχνίδι bonus.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς επιλέξαμε τα καλύτερα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα

Αν ρωτήσουμε 10 gamers ποια είναι τα καλύτερα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα, δεν αποκλείεται να λάβουμε 10 διαφορετικές απαντήσεις. Καλώς ή κακώς, ο προσδιορισμός “καλύτερο” είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό υποκειμενικός.

Για να αποφύγουμε όσο γίνεται αυτό το εμπόδιο, βασίσαμε την επιλογή μας αποκλειστικά στο σκορ που έχει συγκεντρώσει το κάθε παιχνίδι στη γνωστή ιστοσελίδα Metacritic.

Σε περίπτωση που δεν τη γνωρίζετε, πρόκειται για μία υπηρεσία που συγκεντρώνει τις κριτικές από τους εγκυρότερους game reviewers στο ίντερνετ. Από αυτές βγάζει ένα μοναδικό “Metascore”, με βάση τον αλγόριθμο του Metacritic.

Σίγουρα αυτή η μέθοδος δεν είναι τέλεια, καθώς δεν μπορεί να προβλέψει το προσωπικό μας γούστο. Είναι όμως η καλύτερη μέθοδος που έχουμε αυτή τη στιγμή.

Σε περίπτωση που διαφωνείτε με το Metacritic και πιστεύετε πως άλλα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα αξίζουν μία θέση στη δεκάδα, γράψτε μας στα σχόλια.

Civilization V

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24/09/10 | Είδος: Turn-based στρατηγικής | Βαθμολογία Metacritic: 90 | Πλατφόρμες: Microsoft Windows, macOS X, Linux

Το Civilization είναι ένα turn-based παιχνίδι στρατηγικής, στο οποίο προσπαθούμε να χτίσουμε την αυτοκρατορία μας. Είμαστε ο Κυβερνήτης του Κόσμου. Δημιουργούμε και οδηγούμε τον πολιτισμό από την Εποχή του Λίθου, μέχρι την Εποχή της Πληροφορίας.

Από όλους τους τίτλους της σειράς, τα Civilization V και VI είναι τα μόνα που έχουν τον ελληνικό πολιτισμό στο βασικό παιχνίδι.

Μεταξύ των δύο τίτλων, το Civilization V έχει ελαφρώς μεγαλύτερη βαθμολογία. Γι’ αυτό και συμπεριλάβαμε αυτό στη λίστα με τα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα.

Οι Έλληνες, ως πολιτισμός, είναι εξαιρετικοί στη διπλωματία και έχουν ως ηγέτη τους τον Μέγα Αλέξανδρο. Επίσης, η θρησκεία παίζει μεγάλο ρόλο στον πολιτισμό των Ελλήνων, με βασικότερα δόγματα τον χριστιανισμό και την ανατολική ορθοδοξία.

Τα 10+1 Καλύτερα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα

Οι ιδιαίτερες μονάδες των Ελλήνων είναι το επίλεκτο βαρύ ιππικό που ακούει στο όνομα Εταίροι και οι οπλίτες. Επιπλέον, στο παιχνίδι υπάρχουν 44 πόλεις με ελληνικά ονόματα, όπως το Άργος, η Ερέτρια, οι Μυκήνες, και άλλες.

God of War First era

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2005-2013 | Είδος: Περιπέτειες δράσης | Βαθμολογία Metacritic: 89| Πλατφόρμες: PSP, PlayStation 2, 3, 4, Vita

H βαθμολογία για τη συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών έχει προκύψει με βάση τον μέσο όρο όσων παιχνιδιών έχουν λάβει βαθμολογία στο Metacritic. Αναλυτικά οι βαθμολογίες των παιχνιδιών είναι:

  • God Of War 2002 – 94 Metascore
  • God Of War II 2007 – 93 Metascore
  • God of War: Betrayal 2007 – Δεν έχει Metascore
  • God of War: Chains of Olympus 2008 – 91 Metascore
  • God Of War III 2010 – 92 Metascore
  • God of War: Ghost of Sparta 2010 – 86 Metascore
  • God of War: Ascension 2013 – 80 Metascore

Το God of War είναι ένα αιματηρό, γεμάτο μάχες παιχνίδι δράσης, που λαμβάνει χώρα στην αρχαία Ελλάδα. Από το 2005, οι προγραμματιστές του έχουν δημιουργήσει συνολικά 8 τίτλους οι οποίοι ακολουθούν την ιστορία του Κράτος.

Ο Κράτος είναι ένας Σπαρτιάτης στρατιώτης ο οποίος εξαπατήθηκε από τον θεό Άρη και σκότωσε τη γυναίκα και την κόρη του. Από τότε, ταξιδεύει σε επικίνδυνα αρχαία τοπία, λύνει γρίφους, πραγματοποιεί αποστολές, και σκοτώνει ό,τι βρεθεί στο δρόμο του.

Επιπλέον, ο Κράτος έρχεται αντιμέτωπος με τους θεούς της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Μετά την καταστροφή της αρχαίας Ελλάδας, ο Κράτος καταλήγει στην αρχαία Νορβηγία, στην οποία αρχίζει και η δεύτερη εποχή της σειράς με το God of War 2018.

Age of Mythology

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11/10/02 | Είδος: Στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο | Βαθμολογία Metacritic: 89 | Πλατφόρμες: Microsoft Windows, macOS X

Το Age of Mythology είναι ένα real-time strategy, το οποίο αναπτύχθηκε από την Ensemble Studios και αποτελεί spin-off του Age Of Empires.

Το παιχνίδι είναι εμπνευσμένο από τη μυθολογία και την ιστορία των Ελλήνων, των Αιγυπτίων, και των Νορβηγών. Σε γενικές γραμμές, το gameplay του Age of Mythology είναι όμοιο με αυτό των Age Of Empires.

Στο Age of Mythology είμαστε ο Arkantos, ένας ήρωας πολέμου που επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από αρκετά χρόνια απουσίας. Ο βασικός μας στόχος είναι να νικήσουμε τους Κύκλωπες που έχουν συμμαχήσει με τον Ποσειδώνα ενάντια στην Ατλαντίδα.

Όπως σε κάθε real-time παιχνίδι στρατηγικής, έτσι και στο Age of Mythology ιδρύουμε πόλεις, αναπτύσσουμε στρατό, διαχειριζόμαστε τη φατρία μας, εξελισσόμαστε με την πάροδο του χρόνου, και κατατροπώνουμε τους εχθρούς μας.

παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που τοποθετούν το Age of Mythology στη λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα, είναι οι λεπτομέρειες που έχει δανειστεί από την ιστορία και τη μυθολογία.

To 2014 η Microsoft κυκλοφόρησε το “Age of Mythology: Extended Edition”, το οποίο περιέχει τον βασικό τίτλο και το expansion “The Titans”. Επιπλέον, η συγκεκριμένη έκδοση έχει βελτιωμένα γραφικά και υποστηρίζει το Steamworks.

Zeus: Master Of Olympus

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 17/11/00 | Είδος: City building | Βαθμολογία Metacritic: 87 | Πλατφόρμες: Microsoft Windows

Το Zeus: Master Of Olympus είναι ένα από τα καλύτερα city-building παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα.

Ως παίκτης βρισκόμαστε στην αρχαία Ελλάδα σε μία περίοδο δολοπλοκιών και αναταράξεων. Οι Έλληνες θεοί, η μυθολογία, και οι θρύλοι, παίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία.

Ο σκοπός μας στο Zeus: Master Of Olympus είναι να χτίσουμε μία πόλη σε ένα άδειο οικόπεδο μεταβλητού μεγέθους. Η πόλη μας πρέπει να έχει αρκετές προμήθειες για να επιβιώσουν οι κάτοικοι και να ευημερήσουν.

Στο Zeus: Master Of Olympus ασχολούμαστε με το εμπόριο, την πολιτική, και τη θρησκεία. Επιπλέον, αναπτύσσουμε στρατό, ο οποίος είναι απαραίτητος αν θέλουμε να επιβιώσουμε σε περιόδους πολέμου.

Assassin's Creed Odyssey

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 05/10/18 | Είδος: Action RPG | Βαθμολογία Metacritic: 86 | Πλατφόρμες: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Stadia

Ένα από τα πιο πρόσφατα και γνωστότερα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα είναι το Assassin’s Creed Odyssey. Στο παιχνίδι βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 431 π.Χ., κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου.

Στο Odyssey, οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν πλούσια χρώματα. Πιστεύουν πως μια χώρα που χτίστηκε από τους θεούς δεν θα ήταν απλά λευκή και χρυσή. Με αυτόν τον τρόπο, συνδύασαν την ιστορική ακρίβεια με μια εντυπωσιακή χρωματική παλέτα.

Ο χάρτης του Assassin’s Creed Odyssey είναι ανοιχτός από την αρχή και περιλαμβάνει την ενδοχώρα της αρχαίας Ελλάδας και αρκετά από τα νησιά της.

Τα 10+1 Καλύτερα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα

Στο παιχνίδι είμαστε ένας μισθοφόρος απόγονος του Λεωνίδα, προσπαθούμε να ενώσουμε την οικογένειά μας, και να αποκαλύψουμε μία μυστική οργάνωση η οποία ελέγχει τη πολιτική και την οικονομία της αρχαίας Ελλάδας.

Στο πολεμικό κομμάτι, θα βρούμε ενδιαφέροντες μηχανισμούς πάλης, τους οποίους συμπληρώνει ένα δέντρο ικανοτήτων. Επίσης, ξεχωριστό στοιχείο αποτελούν οι ναυμαχίες, στις οποίες λαμβάνουμε μέρος με το δικό μας πλοίο.

Τέλος, το παιχνίδι έχει έντονα RPG στοιχεία, δίνοντάς μας τη δυνατότητα επιλογής χαρακτήρα, ανάπτυξης ερωτικών σχέσεων, και λήψης σημαντικών αποφάσεων.

NyxQuest: Kindred Spirits

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27/09/10 | Είδος: Platform | Βαθμολογία Metacritic: 82 | Πλατφόρμες: WiiWare, Windows, macOS X, iOS

Το NyxQuest: Kindred Spirits είναι ένα adventure παιχνίδι το οποίο ανέπτυξαν οι Ισπανοί προγραμματιστές Over The Top Games. Αρχικά, το παιχνίδι κυκλοφόρησε για το Wii, αλλά αργότερα έγινε διαθέσιμο και για Windows.

παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα

Το NyxQuest: Kindred Spirits λαμβάνει χώρα στην αρχαία Ελλάδα, χρησιμοποιεί αρκετά στοιχεία από την ελληνική μυθολογία και κυρίως την ιστορία του Ίκαρου και του Δαίδαλου.

Οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού είναι ο Ίκαρος και η Νυξ, οι οποίοι γνωρίστηκαν όταν ο πρώτος πέταξε στην περιοχή της δεύτερης στον ουρανό. Μετά από τη συνάντησή τους, ο Ίκαρος εξαφανίστηκε και η Νυξ κατέβηκε στη Γη για να τον βρει.

Ο Δίας και ο Αίολος έδωσαν στην Νυξ ξεχωριστές δυνάμεις που θα την βοηθήσουν στο ταξίδι της. Μερικές από τις δυνάμεις της Νυξ είναι η ικανότητα να μετακινεί αντικείμενα και να ελέγχει τον άνεμο και τη φωτιά.

Apotheon

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 03/02/15 | Είδος: Δράσης | Βαθμολογία Metacritic: 78 | Πλατφόρμες: Microsoft Windows, PlayStation 4, macOS X, Linux

Το Apotheon είναι μία platformer περιπέτεια, η οποία έγινε γνωστή για το γρήγορο gameplay και το μοναδικό αρχαίο ελληνικό στυλ γραφικών.

Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στην αρχαία Ελλάδα και το στυλ των γραφικών είναι βασισμένο στην αρχαία ελληνική αγγειοπλαστική. Συγκεκριμένα, είναι σχεδιασμένο να μιμείται την κεραμική της μαύρης φιγούρας.

Στο Apotheon, ο Δίας διατάσσει τους υπόλοιπους θεούς να τιμωρήσουν τους ανθρώπους για την αλαζονεία και την ανυπακοή τους. Σύντομα τα ζώα, τα τρόφιμα, και το φως, εξαλείφονται και οι άνθρωποι καταδικάζονται σε αφανισμό.

Ο παίκτης παίρνει τον ρόλο του Νικανδρέα, ενός νεαρού πολεμιστή που με τη βοήθεια της Ήρας προσπαθεί να σώσει τους ανθρώπους. Για την επιτυχία της αποστολής του ο Νικανδρέας χρησιμοποιεί τα γυμνά του χέρια και αρχαία όπλα.

Titan Quest

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26/06/06| Είδος: Action RPG | Βαθμολογία Metacritic: 77 | Πλατφόρμες: Microsoft Windows, iOS, Android, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One

Το Titan Quest είναι ένα RPG hack and slash παιχνίδι που διαδραματίζεται στο μυθολογικό κόσμο της αρχαίας Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Βαβυλώνας, και της Κίνας.

Στο Titan Quest κάποτε κυριαρχούσε το αρχέγονο σκοτάδι και οι Τιτάνες. Ύστερα από έναν μεγάλο πόλεμο, έκαναν την εμφάνισή τους οι Ολύμπιοι θεοί, οι οποίοι έφεραν μαζί τους τη χρυσή εποχή, εξοργίζοντας τους Τιτάνες.

Με σκοπό να αποδεσμεύσουν τον λαό τους, τρεις από τους Τιτάνες συγκέντρωσαν στρατιές τεράτων. Εμείς θα πρέπει να κερδίσουμε τους Telkine, όπως ονομάζονται οι τρεις Τιτάνες, και να επαναφέρουμε την ειρήνη.

Το gameplay του Titan Quest είναι αρκετά παρόμοιο με αυτό του Diablo 2. Οι κύριες διαφορές που συναντάμε είναι ο τρόπος χειρισμού των κλάσεων και των ικανοτήτων.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα RPG, το Titan Quest βάζει τον παίκτη να επιλέξει δύο ικανότητες, τα λεγόμενα Masteries, με αποτέλεσμα να δημιουργεί έναν χαρακτήρα πολλαπλών κλάσεων.

Επίσης, αντί ο παίκτης να αντικαθιστά τις ικανότητες του χαρακτήρα του, έχει τη δυνατότητα να τις αναβαθμίσει.

Okhlos

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18/08/16 | Είδος: Δράσης | Βαθμολογία Metacritic: 69 | Πλατφόρμες: Microsoft Windows, macOS X, Linux

Στην ένατη θέση της λίστας με τα καλύτερα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα έχουμε το Okhlos, ένα roguelike παιχνίδι δράσης το οποίο ανέπτυξε το στούντιο Coffee Powered Machine.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα και ο παίκτης χειρίζεται έναν λόγιο, ο οποίος είναι επικριτικός προς τους θεούς.

Ο λόγιος προσπαθεί να πείσει τους πάντες να εναντιωθούν στους Έλληνες και να ανατρέψουν τους θεούς. Για να πετύχει το στόχο του, ταξιδεύει από πόλη σε πόλη δημιουργώντας έναν ολοένα και μεγαλύτερο όχλο, ο οποίος τον ακολουθεί πιστά.

Κατά τη διάρκεια του Okhlos, ο παίκτης πρέπει να ελέγχει τον όχλο και να στρατολογεί νέα μέλη. Επιπλέον, πρέπει να αντιμετωπίζει τους θεούς του Ολύμπου και διάφορους μυθικούς εχθρούς, όπως ο Μινώταυρος.

The Curse of Issyos και 0 A.D.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15/12/15 και 01/04/10 | Είδος: Δράσης και Στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο | Πλατφόρμες: Πολλαπλά λειτουργικά συστήματα

Οι συγκεκριμένοι τίτλοι δεν έχουν καν βαθμολογία στο Metacritic. Ωστόσο, είναι δύο ιδιαίτερα αξιόλογα indie παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα.

Το The Curse of Issyos είναι εμπνευσμένο από τα 8-bit παιχνίδια κονσόλας του 1987-88, και δημιουργός του είναι ένας Ισπανός προγραμματιστής, ο Locomalito.

Στο The Curse of Issyos, ο παίκτης παίρνει τον ρόλο του Δευκαλίων, ενός ψαρά από το νησί Ίσσυο. Καθώς ο ψαράς ταξίδευε στην ανοιχτή θάλασσα, η θεά Αθηνά του είπε ότι το νησί του κινδυνεύει από τις δυνάμεις του Ολύμπου.

Ο Δευκαλίων αποφασίζει να επιστρέψει στο νησί για να σώσει την κόρη του. Για να επιτύχει την αποστολή του, χρησιμοποιεί ένα σπαθί και ένα δόρυ, με τα οποία σκοτώνει ορδές τεράτων και μυθικά πλάσματα.

Το 0 A.D. είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο, το οποίο αναπτύσσει ενεργά η Wildfire Games, και είναι διαθέσιμο σε Microsoft Windows, FreeBSD, Linux, OpenBSD, και macOS.

Τα πιο δυνατά στοιχεία του 0 A.D. είναι ο ρεαλισμός και η ιστορική ακρίβεια που ακολουθεί όσον αφορά τον ελληνικό πολιτισμό. Ο βασικός τίτλος λαμβάνει χώρα τη χρονική περίοδο μεταξύ 500 και 1 π.Χ.

Η Wildfire Games έχει κυκλοφορήσει ένα update το οποίο επεκτείνει το σενάριο του 0 A.D. και μεταφέρει τον παίκτη στη χρονική περίοδο μεταξύ 1 και 500 μ.Χ.

Εσείς ποια θεωρείτε τα καλύτερα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα;

Αυτοί ήταν οι καλύτεροι τίτλοι παιχνιδιών που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Metacritic. Έχετε παίξει κάποιο από τα παιχνίδια που παρουσιάσαμε; Πιστεύετε ότι κάποιο από αυτά δεν άξιζε μία θέση στη δεκάδα;

Επίσης, ποια είναι η δική σας λίστα με παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα; Γράψτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps