Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » KodiSteps: Πρόσθετα Ταινιών Με Ελληνικό Μενού & Πολλές Ροές
KodiSteps: Πρόσθετα Ταινιών Με Ελληνικό μενού & Πολλές Ροές

KodiSteps: Πρόσθετα Ταινιών Με Ελληνικό Μενού & Πολλές Ροές

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις ημέρες μας το streaming ταινιών και σειρών στο Kodi v18 είναι αξιόπιστο όσο ποτέ, και όλη τη δουλειά μας τη κάνουν τα δωρεάν πρόσθετα και ιδίως το Real-Debrid. Παρότι τα κορυφαία add-on λειτουργούν κανονικά, αυτή τη περίοδο μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά ακόμη. Δείτε τα ανανεωμένα και γρήγορα πρόσθετα ταινιών που προσφέρουν ακόμη περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στο Kodi και το οικιακό μας σινεμά.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου θα παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, υπηρεσίες Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε εβδομάδα, και θα περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν τον άρχοντα των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, σε Windows και Android.

Αυτήν την εβδομάδα, θα δούμε ανανεωμένα πρόσθετα ταινιών με πολλούς παρόχους για 1080p ταινίες, έτσι ώστε να αυξήσουμε το οπλοστάσιο μας και με άλλες επιλογές. Άλλωστε, είναι πάντα καλή η ιδέα να έχουμε εφεδρείες στο Kodi, σε περίπτωση που κάποια άλλα πρόσθετα αστοχούν.

Jor-El και Kal-El

Το Jor-El δεν είναι ένα νέο πρόσθετο ταινιών, καθώς λειτουργούσε και στο Kodi v17 Krypton.

Ωστόσο, ο κλώνος του Covenant έχει κάνει νέες και πολύ καλές ενημερώσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2019. Πρόκειται για add-on ταινιών που είναι πολύ γρήγορο και διαθέτει απλό και εύκολο ελληνικό μενού.

Το αποθετήριο του συμπεριλαμβάνει και το πρόσθετο Kal-El, το οποίο είναι μια αξιόπιστη τροποποιημένη έκδοση του Destiny που αποχώρησε.

Το add-on μπορεί να μας δώσει πολλά torrent ταινιών σε 1080p, αλλά και live sports χωρίς καθυστερήσεις.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι αμφότερα τα πρόσθετα προσφέρουν αναρίθμητες ροές ταινιών 1080p διαμέσου Real-Debrid (RD). Ιδίως το Jor-El τα πάει ιδιαίτερα καλά με το RD.

Χωρίς την premium υπηρεσία, το Kal-El θα αστοχήσει. Μόνο το Jor-El θα μας εμφανίσει αρκετές 720p ροές στις νέες κυκλοφορίες.

Φυσικά, σε έργα των προηγούμενων ετών θα μας δώσει πολλές ροές σε FHD ανάλυση χωρίς να έχουμε RD. Ωστόσο, ενδέχεται να παρατηρήσουμε buffering.

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα Kodisteps, αλλά και από προσωπική εμπειρία, θεωρούμε ότι το Real-Debrid είναι παραπάνω από απαραίτητο αν θέλουμε να εκτινάξουμε το κινηματογραφικό θέαμα στο Kodi.

Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους
Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD-4Κ Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους

Στις ημέρες μας, το streaming ταινιών είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση, καθώς διάφορα μέσα μας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Όμως, όταν βλέπουμε τα έργα τους…

Εκτός του ότι είναι Netflix Killer, προσφέροντας και όλα τα νέα έργα από τα υπόλοιπα κανάλια σε 1080 και κάποια σε 2160p, είναι και ιδιαίτερα φθηνό.

Επιπλέον και πολύ σημαντικό, εκτός από τις premium ροές, χρησιμοποιεί και cached torrents. Αυτό σημαίνει ότι είναι απόλυτα ασφαλές και κυρίως ιδιαίτερα γρήγορο χωρίς καθυστερήσεις και buffering.

Προσθήκη των add-on

Όνομα: KoDIY Help Repo
URL: http://kodihelp.net/repo
Συμβατότητα: v17.0 Krypton και v18.0 Leia

  • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
  • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
http://kodihelp.net/repo
  • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
  • Ονομάζουμε .kodihelp την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
  • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
  • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί. 
  • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ kodihelp ➜ repository.kodihelp.zip.
  • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
  • KoDIY Help Repo ➜ Πρόσθετα βίντεο ➜ Jor-El ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
  • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Jor-El, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα της εγκατάστασης από αποθετήριο πατάμε πάλι KoDIY Help Repo ➜Πρόσθετα βίντεο ➜ Kal-El➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
  • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Kal-El, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Οι λειτουργίες

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το Jor-El διαθέτει απλό ελληνικό μενού και δεν θα μας δυσκολέψει καθόλου. Έτσι και αλλιώς, έχει παρόμοια δομή με τα άλλα πρόσθετα ταινιών.

Με RD

Αν έχουμε ενεργή συνδρομή στο RD, το πρόσθετο την αναγνωρίζει αυτόματα και δεν χρειάζεται να την ενεργοποιήσουμε ξανά. Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνουμε από τα εργαλεία του προσθέτου είναι να μειώσουμε τον χρόνο των παρόχων.

Προαιρετικά, μπορούμε από την ενότητα των torrents να συμπληρώσουμε το API private token από τη σελίδα του RD, αν θέλουμε ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα στις ροές των torrent. Αυτή η καρτέλα θα εμφανιστεί μόνο αν έχουμε κάνει login στην υπηρεσία.

Χωρίς RD

Είτε έχουμε RD, είτε όχι, καλό είναι να ενεργοποιήσουμε το πολύ χρήσιμο Trakt TV, εφόσον έχουμε λογαριασμό. Επιπλέον, τα ελληνικά στις πληροφορίες και τους ελληνικούς υποτίτλους, όπως παρατηρούμε στις παρακάτω εικόνες.

Fen

Πρόκειται για ένα σχετικά νέο πρόσθετο ταινιών που ενημερώθηκε στις 24 Ιουλίου και θεωρείται κλώνος του Exodus. To Fen είναι υπερπλήρες και αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη εναλλακτική λύση για να έχουμε αναρίθμητες ροές σε υψηλότατη ποιότητα.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πρόσθετα ταινιών, το Fen θα μας δώσει εκατοντάδες 1080p ταινίες με ενεργό το RD.

Χωρίς την υπηρεσία, θα μας εμφανίσει πολλές 720p ροές στις νέες κυκλοφορίες, περισσότερες από πολλά άλλα πρόσθετα.

Χωρίς Real-Debrid, σε έργα των προηγούμενων ετών θα μας δώσει αρκετές ροές σε FHD ανάλυση. Ωστόσο, ενδέχεται και εδώ να παρατηρήσουμε το ενοχλητικό buffering.

Προσθήκη του add-on

Όνομα: Tikipeter Repository
URL: http://tikipeter.github.io
Συμβατότητα: v17.0 Krypton και v18.0 Leia

  • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
  • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
http://tikipeter.github.io
  • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
  • Ονομάζουμε .Tiki την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
  • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
  • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί. 
  • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜.Tiki ➜ repository.tikipeter-xxx.zip
  • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
  • Tikipeter's Repository ➜ Πρόσθετα βίντεο ➜ Fen➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
  • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Fen, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Οι λειτουργίες

Το μόνο αρνητικό με το Fen είναι ότι δεν έχει εξελληνισμένο μενού. Ωστόσο, έχει παρόμοια δομή με τα άλλα πρόσθετα ταινιών και θα λέγαμε ότι είναι σχετικά εύκολο στη χρήση του.

Χωρίς RD

Αν δεν έχουμε ενεργή συνδρομή στο RD, δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με τις ρυθμίσεις του Fen, καθώς οι προεπιλεγμένες θα μας δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αν έχουμε λογαριασμό στο Trakt, θα χρειαστεί μόνο να τον ενεργοποιήσουμε, πατώντας πρώτα στην ένδειξη που βλέπουμε παρακάτω.

Με RD

Αν έχουμε ενεργή συνδρομή στο RD, το πρόσθετο την αναγνωρίζει αυτόματα και δεν χρειάζεται να την ενεργοποιήσουμε ξανά.

Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνουμε από τα εργαλεία του προσθέτου και την ενότητα του “Search” είναι να ενεργοποιήσουμε το Pre-emptive Termination, έτσι ώστε να εμφανίζονται πιο γρήγορα οι RD ροές της υψηλής ποιότητας.

Προαιρετικά, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και το “Remove Dublicate Links – Debrid Only”, καθώς επίσης να μας εμφανίζονται μόνο τα cached torrents που προσφέρουν ακόμη πιο γρήγορο και ασφαλές streaming.

Είναι χρήσιμα τα ανανεωμένα πρόσθετα?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες για τα πρόσθετα του οδηγού ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας σε ό,τι αφορά το Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps