Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Αφαίρεση Διαφήμισης Avast, Προστασία Κειμένου Στο Word
QuickSteps#85 - Διαφήμιση Avast Στο Email, Οργάνωση Gmail, Κλείδωμα Κειμένου Στο Word

Αφαίρεση Διαφήμισης Avast, Προστασία Κειμένου Στο Word

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, προσθέτουμε συντόμευση αντιγραφής της διαδρομής ενός αρχείου και επαναφέρουμε τα χαμένα εικονίδια συστήματος στα Windows 10. Aφαιρούμε τη διαφήμιση του Avast από την υπογραφή του email, κλειδώνουμε τμήματα κειμένου στο Word, και δημιουργούμε αναπτυσσόμενες λίστες στα Υπολογιστικά φύλλα Google. Τέλος, επαναφέρουμε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του Photoshop και οργανώνουμε τα εισερχόμενα στο Gmail.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς προσθέτω συντόμευση για την αντιγραφή διαδρομής στα Windows

Η αντιγραφή της διαδρομής ενός φακέλου στα Windows είναι αρκετά εύκολη. Απλώς κάνουμε δεξί κλικ στη γραμμή διευθύνσεων της Εξερεύνησης των Windows και επιλέγουμε “Αντιγραφή διεύθυνσης”.

QuickSteps#85 - Διαφήμιση Avast Στο Email, Οργάνωση Gmail, Κλείδωμα Κειμένου Στο Word

Ωστόσο, τα Windows δεν προσφέρουν κάποιον αντίστοιχα άμεσο τρόπο αντιγραφής για τη διαδρομή στην οποία είναι αποθηκευμένο ένα αρχείο. Ευτυχώς, υπάρχει το δωρεάν εργαλείο Path Copy Copy, το οποίο προσθέτει σχετική επιλογή στο μενού στο δεξί κλικ.

Μεταξύ άλλων, το Path Copy Copy μας επιτρέπει να αντιγράφουμε τη διαδρομή ενός αρχείου, τη διαδρομή του φακέλου στον οποίο είναι αποθηκευμένο, και το όνομά του.

Mε εγκατεστημένο το εργαλείο, κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο, πηγαίνουμε στο “Path Copy”, και επιλέγουμε την ενέργεια που θέλουμε.

Με το “Name” αντιγράφουμε στο πρόχειρο το όνομα του αρχείου, με το “Path” αντιγράφουμε ολόκληρη τη διαδρομή μαζί με το όνομα του αρχείου, και με το “Parent Folder Path” αντιγράφουμε τη διαδρομή του φακέλου στον οποίο βρίσκεται το αρχείο.

Τέλος, από το “Settings” ανοίγουμε τις ρυθμίσεις του Path Copy Copy, όπου και μπορούμε να επιλέξουμε τις συντομεύσεις αντιγραφής που θέλουμε να εμφανίζονται στο μενού στο δεξί κλικ.

Πώς επαναφέρω τα χαμένα εικονίδια συστήματος στα Windows 10

Υπό κανονικές συνθήκες, τα Windows 10 προβάλλουν στην περιοχή ειδοποιήσεων αρκετά εικονίδια συστήματος, όπως αυτά της μπαταρίας, του δικτύου, και του ήχου. Ωστόσο, κάποιες φορές για ανεξήγητο λόγο τα εικονίδια αυτά εξαφανίζονται.

Η διαδικασία επαναφοράς των εικονιδίων συστήματος στην περιοχή ειδοποιήσεων είναι αρκετά εύκολη. Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στην περιοχή ειδοποιήσεων και διαλέγουμε τις “Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών”.

Αναζητούμε την ενότητα “Περιοχή ειδοποιήσεων” και κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος”.

Στο επόμενο παράθυρο φροντίζουμε να ενεργοποιήσουμε τους διακόπτες σε όσα εικονίδια θέλουμε να εμφανίζονται στην περιοχή ειδοποιήσεων. Αντίστοιχα, απενεργοποιούμε τον σχετικό διακόπτη για όσα εικονίδια δεν επιθυμούμε να εμφανίζονται.

Πώς αφαιρώ την υπογραφή του Avast από τα email

Το Avast είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δωρεάν antivirus.

Το πρόβλημα όμως με το Avast είναι ότι προβάλλει αρκετά διαφημιστικά πλαίσια στην περιοχή των ειδοποιήσεων. Βέβαια, αν ήταν μόνο αυτό, όλα θα ήταν καλά.

Η Avast αποφάσισε να προσθέσει από προεπιλογή μία διαφήμιση για το δωρεάν antivirus στην υπογραφή των email που στέλνουμε.

Ευτυχώς, η εταιρεία πρόσθεσε σχετική ρύθμιση, ούτως ώστε αν δεν θέλουμε να διαφημίζουμε το προϊόν της, να απενεργοποιήσουμε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Αρχικά, κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιο του Avast στην περιοχή ειδοποιήσεων για να ανοίξουμε το περιβάλλον χρήστη.

Έπειτα, πατάμε το κουμπί του μενού και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, πηγαίνουμε στην “Προστασία” και επιλέγουμε τη ρύθμιση “Κύριες Ασπίδες”.

Αναζητούμε την κατηγορία “Ρύθμιση παραμέτρων ασπίδας”, κάνουμε κλικ στην καρτέλα “Ασπίδα Mail”, και απενεργοποιούμε την επιλογή “Προσθέστε μια υπογραφή στο τέλος των απεσταλμένων email”.

Αυτό ήταν, το Avast δεν θα προσθέσει ποτέ ξανά διαφήμιση στην υπογραφή των email μας.

Πώς κλειδώνω τμήματα κειμένου στο Word

Για λόγους δουλειάς, μπορεί να αποστέλλουμε διάφορα έγγραφα και κάποιες φορές είναι σημαντικό να προστατεύσουμε το περιεχόμενό τους.

Μία λύση είναι η μετατροπή του εγγράφου σε PDF. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο απαγορεύουμε την επεξεργασία ολόκληρου του εγγράφου.

Word σε PDF, Πρόσθετα Chrome στον Firefox, Αλλαγή Κωδικού Gmail

Αυτή την εβδομάδα, θα απενεργοποιήσουμε τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις των Windows, και θα απελευθερώσουμε χώρο στον δίσκο. Επίσης, θα μετατρέψουμε αρχεία Word σε PDF, θα δημιουργήσουμε…

Αν όμως θέλουμε να προστατεύσουμε μεμονωμένα τμήματα κειμένου, μπορούμε να τα κλειδώσουμε με το Word.

Αρχικά, ανοίγουμε το έγγραφο, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Αναθεώρηση”, και από την “Προστασία” μπαίνουμε στο “Περιορισμός επεξεργασίας”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, ενεργοποιούμε την επιλογή “Δυνατότητα μόνο αυτού του τύπου επεξεργασίας στο έγγραφο”.

Από το αναπτυσσόμενο μενού διαλέγουμε τις αλλαγές που επιτρέπεται να γίνονται στο έγγραφο. Στην περιοχή των εξαιρέσεων επιλέγουμε ποιες ομάδες χρηστών μπορούν να τροποποιούν το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Όταν ολοκληρώσουμε τις ρυθμίσεις προστασίας, κάνουμε κλικ στο “Ναι, να ξεκινήσει η ενεργοποίηση προστασίας”.

Πλέον, όσοι λάβουν το έγγραφο αυτό θα μπορούν να πραγματοποιούν μόνο τις αλλαγές που εμείς επιτρέπουμε.

Δημιουργία αναπτυσσόμενης λίστας στα Υπολογιστικά φύλλα Google

Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε κοινόχρηστα υπολογιστικά φύλλα στα οποία αρκετοί χρήστες συμπληρώνουν δεδομένα, είναι αρκετά χρήσιμη η χρήση αναπτυσσόμενων λιστών.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται ο κάθε χρήστης να γράφει την πληροφορία από την αρχή. Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε σε ένα φύλλο παρουσιών να έχουμε μία αναπτυσσόμενη λίστα με τις επιλογές “Παρών/ούσα” και “Απών/ούσα”.

Για να δημιουργήσουμε μία αναπτυσσόμενη λίστα στα Υπολογιστικά φύλλα Google, επιλέγουμε τα κελιά στα οποία θέλουμε να εμφανίζεται, κάνουμε κλικ στα “Δεδομένα”, και πατάμε στην “Επαλήθευση δεδομένων”.

QuickSteps#85 - Διαφήμιση Avast Στο Email, Οργάνωση Gmail, Κλείδωμα Κειμένου Στο Word

Στα “Κριτήρια” διαλέγουμε τη “Λίστα στοιχείων” και στο πλαίσιο γράφουμε τα στοιχεία της λίστας, χωρισμένα με κόμμα.

Έπειτα, ενεργοποιούμε την επιλογή “Εμφάνιση κειμένου βοήθειας επικύρωσης”, στο πλαίσιο γράφουμε κάποιο κατατοπιστικό κείμενο, και κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Η αναπτυσσόμενη λίστα θα εμφανιστεί άμεσα στα κελιά. Όταν περνάμε το ποντίκι από πάνω, θα εμφανίζεται το κείμενο βοήθειας και με ένα κλικ βλέπουμε τη λίστα.

Πώς επαναφέρω τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του Photoshop

Το Photoshop παρουσιάζει αρκετά συχνά προβλήματα, τα οποία τις περισσότερες φορές οφείλονται σε σφάλματα που προκύπτουν από τις ρυθμίσεις του.

Πριν περάσουμε στη διαδικασία κατάργησης και επανεγκατάστασης του προγράμματος, καλό θα ήταν να δοκιμάσουμε να επαναφέρουμε τις ρυθμίσεις του στις προεπιλεγμένες.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, κρατάμε πατημένο τον συνδυασμό “Ctrl+Alt+Shift”, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του Photoshop, και απελευθερώνουμε αμέσως τα κουμπιά. Άμεσα στην οθόνη θα εμφανιστεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης στο οποίο πατάμε “Yes”.

Το πλαίσιο πληροφοριών εκκίνησης του Photoshop θα εμφανιστεί στην οθόνη.

Η εκκίνηση του προγράμματος θα διαρκέσει λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο, αλλά όταν το Photoshop ανοίξει, όλα τα μενού και οι ρυθμίσεις θα έχουν επανέλθει στις προεπιλεγμένες.

Οργάνωση των Εισερχόμενων στο Gmail

Ένα από τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά του Google Inbox ήταν η δυνατότητα ταξινόμησης και ομαδοποίησης των email. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να οργανώσουμε αντίστοιχα τα email μας και στο Gmail.

Πρώτα από όλα, πρέπει να επαναφέρουμε την κλασική προβολή των εισερχομένων στο Gmail. Γι' αυτό, κάνουμε κλικ στο γρανάζι πάνω δεξιά και επιλέγουμε τις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Εισερχόμενα”, επιλέγουμε ως τύπο εισερχομένων την “Προεπιλογή”, απενεργοποιούμε όλες τις κατηγορίες εκτός από την “Κύρια”, και πατάμε “Αποθήκευση αλλαγών”.

Στη συνέχεια, μπαίνουμε πάλι στις ρυθμίσεις, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Σύνθετες”, ενεργοποιούμε τα “Πολλαπλά εισερχόμενα”, και πατάμε “Αποθήκευση αλλαγών”.

Η σελίδα θα κάνει αυτόματα ανανέωση. Μόλις επανέλθει, μπαίνουμε ξανά στις ρυθμίσεις και πηγαίνουμε στην καρτέλα “Πολλαπλά εισερχόμενα”.

Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να δημιουργήσουμε έως πέντε κατηγορίες email. Ωστόσο, στο ερώτημα αναζήτησης μπορούμε να εισάγουμε συγκεκριμένα φίλτρα, τα οποία έχει ορίσει η Google.

Για παράδειγμα, εμείς δημιουργήσαμε τα φίλτρα που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.

Το “newer_than:1d” προσθέτει στην κατηγορία “Σήμερα” όλα τα email που έχουμε λάβει τις τελευταίες 24 ώρες. Αντίστοιχα, το “older_than:7d” αποθηκεύει σε αυτή την κατηγορία όλα τα email που είναι παλαιότερα από μία εβδομάδα.

Σε αυτήν την σελίδα θα βρείτε όλες τις παραμέτρους των φίλτρων της Google, καθώς και παραδείγματα για τον τρόπο χρήσης τους.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps