Home » Hardware » Reviews » MECOOL KM3 Review: TV Box Με Android 9.0 & Πιστοποίηση Google
MECOOL KM3 Review: TV Box Με Android 9.0 & Πιστοποίηση Google

MECOOL KM3 Review: TV Box Με Android 9.0 & Πιστοποίηση Google

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είναι γεγονός ότι τα TV Box μας επιτρέπουν να μετατρέψουμε οποιαδήποτε τηλεόραση σε Smart TV εύκολα και οικονομικά. Ωστόσο, η επιλογή της ιδανικής συσκευής δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση, καθώς τα διαθέσιμα μοντέλα είναι δεκάδες. Στον σημερινό οδηγό θα παρουσιάσουμε το MECOOL KM3, ένα νέο TV Box με Google Certification, φωνητική πληκτρολόγηση, μεγάλες μνήμες DDR4 4GB + 64GB, και καλές προδιαγραφές.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά Mecool KM3
Μέχρι 31 Αυγούστου θα έχετε επιπλέον έκπτωση με το κουπόνι GBCNMEKM3

MECOOL KM3

Το MECOOL KM3 είναι στα σίγουρα ένα κομψό TV Box, με μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια και προσεγμένες λεπτομέρειες. Πρόκειται για μια συμπαγή συσκευή που θα χωρέσει εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο του σαλονιού μας.

Η συσκευή διακρίνεται από έναν ωραίο RGB φωτισμό στην πρόσοψη της, o οποίος λειτουργεί ως δείκτης κατάστασης του TV Box.

Το κυανό φως υποδηλώνει ότι το δίκτυο δεν είναι συνδεδεμένο, ενώ το μπλε ότι έχει συνδεθεί στο Wi-Fi. Το κόκκινο φως δείχνει ότι η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής ή αδρανοποίησης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται o επεξεργαστής S905X2 (Cortex-A53), ο οποίος κατασκευάζεται από την Amlogic. Το chip του επεξεργαστή αποτελείται από τέσσερις πυρήνες και προσφέρει συχνότητα λειτουργίας ως 2.0 GHz.

Για την κάλυψη των γραφικών, χρησιμοποιείται η τετραπύρηνη GPU Mali-G31 MP2 “Dvalin” με μέγιστη συχνότητα λειτουργίας τα 600 MHz. Όσον αφορά τις μνήμες, το TV Box έρχεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις.

Στην παρουσίαση θα αναφέρουμε την έκδοση με τα 4GB LPDDR4 RAM και 64GΒ eMMC Flash. Οι άλλες δύο εκδόσεις έρχονται με 2GB/16GB και 4GB/128GB αντίστοιχα. Όλες τρέχουν το Android TV 9.0.

MECOOL KM3 3aaa

Ανεξάρτητα από την έκδοση που θα επιλέξουμε, ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος μπορεί να αυξηθεί με τη χρήση micro SD, καθώς και με σκληρό δίσκο ως 2TB.

Πολυμέσα που υποστηρίζονται

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό μιας συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων είναι φυσικά οι υποστηριζόμενες κωδικοποιήσεις. Όσο υψηλή επεξεργαστική ισχύ κι αν διαθέτει ένα TV Box, είναι κυριολεκτικά άχρηστο αν δεν είναι συμβατό με τους δημοφιλέστερους τύπους κωδικοποιήσεων.

To MECOOL KM3 υποστηρίζει ανάλυση εικόνας μέχρι 4K στα 60 fps. Επιπλέον, τις κωδικοποιήσεις 10-bit H.265 έως 4K 60fps, AVS2-P2 έως 4K 60fps, H.264 / AVC έως 4K 30fps.

Σε ό,τι αφορά τον ήχο, το TV Box υποστηρίζει τα πιο γνωστά πρότυπα ήχου, όπως AAC, AC3, MP3, OGG, WAV, WM, καθώς επίσης και έξοδο ήχου 5.1 Surround Sound.

Συνδεσιμότητα

Τo MECOOL KM3 υποστηρίζει όλα τα γνωστά πρότυπα WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) και στις δύο συχνότητες. Διαθέτει και θύρα LAN, η οποία, ωστόσο, είναι στα 100Mbps. Η συσκευή υποστηρίζει την ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth 4.1 και είναι συμβατό προς τα κάτω.

MECOOL KM3 3a

Η σύνδεση του TV Box με την τηλεόραση πραγματοποιείται με τη χρήση καλωδίου HDMI 2.0a που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία, ενώ διαθέτει και σύνδεση composite (Standard Definition) με A/V OUT. Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμες δύο θύρες USB 2.0 + USB 3.0.

Απαιτήσεις ισχύος

Η απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία του MECOOL KM3 παρέχεται μέσω εξωτερικού τροφοδοτικού. Η ισχύς λειτουργίας εισόδου του τροφοδοτικού είναι 100-240V/50-60Hz, ενώ η ισχύς εξόδου είναι 5V/2A.

MECOOL KM3 3aa

Το τροφοδοτικό είναι διαθέσιμο τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε αμερικάνικο, αγγλικό, και αυστραλιανό τύπο πρίζας.

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις του MECOOL KM3 είναι εξαιρετικά μικρές, και πιο συγκεκριμένα έχει 10,9x 10,8×1,66 εκατοστά, σε πλάτος, μήκος, και ύψος αντίστοιχα. Η συσκευή είναι πολύ ελαφριά και ζυγίζει 130 γραμμάρια.

Φωνητικές εντολές και λογισμικό

Οι φωνητικές εντολές του τηλεχειριστηρίου ομολογουμένως λειτουργούν πολύ καλά. Το TV Box αναγνωρίζει άμεσα και με ακρίβεια την εντολή μας, τόσο στην ελληνική γλώσσα, όσο και στα αγγλικά.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε πατημένο το σχετικό πλήκτρο για να ενεργοποιηθεί το Google Assistant, και στη συνέχεια να μιλήσουμε ενώ πατάμε το πλήκτρο. Έτσι, δεν χρειάζεται να πληκτρολογούμε στο YouTube, στο Play Store, και όχι μόνο.

MECOOL KM3 10α

Σε ό,τι αφορά την πληκτρολόγηση κειμένου, όπου δεν είναι εφικτές οι φωνητικές εντολές, το μόνο αρνητικό είναι ότι το TV Box δεν συνεργάζεται καθόλου καλά με το ψηφιακό χειριστήριο του GetusPlay από το Play Store.

Αυτό σημαίνει ότι η πληκτρολόγηση κειμένου ενδέχεται να είναι μπελάς με το χειριστήριο της συσκευής.

Ωστόσο, αν πρόκειται για πληκτρολόγηση κειμένου μέσα το Kodi, αυτό το θέμα λύνεται διαμέσου του Wako. To TV Box συνεργάζεται άψογα με το app που ανεβάζει την εμπειρία του Kodi.

Εύκολο Kodi Σε Όλες Τις TV Με iOS ή Android Κινητό - Tablet
Εύκολο Kodi Σε Όλες Τις TV Με iOS ή Android Κινητό – Tablet

Πολλοί από εμάς έχουμε εγκαταστήσει με επιτυχία το Kodi στην αγαπημένη συσκευή μας και βλέπουμε τις ταινίες και σειρές. Όμως, υπάρχουν και νέοι τρόποι να…

Tο MECOOL KM3 τρέχει το Android TV 9.0 Pie (Kernel 4.9.113) και υποστηρίζει ενημερώσεις OTA. Tο μενού είναι εξ ολοκλήρου στην ελληνική γλώσσα. Οφείλουμε να πούμε ότι η πλοήγηση σε όλο το περιβάλλον του TV Box είναι ταχύτατη χωρίς κολλήματα.

Tο KM3 υποστηρίζει το Google Widevine και το ClearKey CDM. Η συσκευή δεν διαθέτει root access.

Ενσωματωμένο Chromecast

Καθώς το MECOOL KM3 είναι πιστοποιημένο από την Google, θα έχουμε πρόσβαση στο ενσωματωμένο Chromecast της συσκευής για ροή από το YouTube, τις Ταινίες Google, κ.λ.π. Ωστόσο, με αρκετούς περιορισμούς.

Επίσης, άλλες υπηρεσίες συμβατές με το Chromecast, όπως το Netflix, δεν θα λειτουργήσουν. Θα αποτύχουν κάθε φορά που το επιχειρούμε. Ειδικά το προεγκατεστημένο app του Netflix δεν λειτουργεί καθόλου στο TV Box.

Το περιεχόμενο είναι οργανωμένο στην αριστερή πλευρά, συμπεριλαμβανομένων των σχετικά λίγων προεγκατεστημένων εφαρμογών της Google.

MECOOL KM3 11aa

YouTube 4K και apps

Το TV Box υποστηρίζει το YouTube 4K (2160p). Στις δοκιμές δεν διαπιστώσαμε κάποια κολλήματα πλην μερικών εξαιρέσεων. Βέβαια, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η σύνδεσή μας.

Μπορούμε να εγκαταστήσουμε πολλές εφαρμογές από το κατάστημα της Google, αν και υπάρχει ένας σχετικός περιορισμός λόγω της πλατφόρμας Android TV.

Ωστόσο, με ένα εναλλακτικό κατάστημα εφαρμογών, όπως το Aptoide TV, θα συμπληρώσουμε απευθείας τα όποια κενά του Play Store με τις εφαρμογές.

Οι δοκιμές στο Kodi

Οι δοκιμές με το Kodi v18.3 που κατεβάσαμε από το Play Store ήταν σχετικά ικανοποιητικές. Εγκαταστήσαμε πέντε πρόσθετα ταινιών, το Tempest, το Yoda, το Venom, και τα OpenMeta και OpenInfo.

MECOOL KM3 15αα

Στις πρώτες δοκιμές παρατηρήσαμε κάποιες καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των προσθέτων και την αναζήτηση των ροών. Όμως, στη συνέχεια η κατάσταση βελτιώθηκε.

Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε ότι το MECOOL KM3 αποδίδει σχετικά καλά με λίγα πρόσθετα στο Estuary του Kodi, αλλά δεν είναι ιδανικό για τα υπερφορτωμένα build. Αν δημιουργήσουμε το δικό μας build με 2-3 πρόσθετα, ενδεχομένως δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Η αναπαραγωγή των ταινιών ήταν συνεχής και το TV Box διαχειρίστηκε τις περισσότερες ροές σχετικά καλά. Παρ' όλα αυτά, πολλές ταινίες 4K στο Real-Debrid απέτυχαν.

Παρότι υπήρξαν κάποιες ροές στα 2160p που δεν αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα, πέραν του YouTube 4K όπου τα πάει σχετικά καλά, το TV Box δεν μπορεί να διαχειριστεί κατάλληλα αυτή την ανάλυση στο Kodi.

Από την άλλη πλευρά, η αναπαραγωγή Full HD 1080p περιεχομένου στο Kodi ήταν καλύτερη, χωρίς ιδιαίτερα κολλήματα.

Ωστόσο, η καλή απόδοση στο Kodi είναι εφικτή μόνο αν συνδέσουμε το TV Box με καλώδιο erthernet. Στην ασύρματη σύνδεση εμφάνισε αδικαιολόγητο buffering σε cached torrents του RD, αλλά και αρκετές καθυστερήσεις σε απλές 1080p ροές.

Το τροποποιημένο Νetflix HD

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το MECOOL KM3 εμφανίζει πλήρη ασυμβατότητα με το Netflix. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που το έχουν τα περισσότερα κινέζικα TV Box, πλην αυτών της Xiaomi και κάποιων TV Box της Beelink.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κατεβάσουμε δύο APK αρχεία από τα ακόλουθα link:

https://mega.nz/#!XFklgahB!TMl8VeTtHiLrWZmg6JwL5vX0zKqgQHY4f3yqBJet2M4
https://mega.nz/#!aR9T0IDY!bj6g440_G67y0kSHt8gABJ79Yc-Z0d5DAnfLFBok_2c

MECOOL KM3 20α

Στη συνέχεια, πρέπει αρχικά να καταργήσουμε το προκαθορισμένο app του Netflix που δεν είναι συμβατό στο TV Box και μας εμφανίζει το σχετικό μήνυμα όταν προσπαθούμε να το ανοίξουμε.

Κατόπιν, δεν έχουμε παρά να εγκαταστήσουμε τα δύο APK που κατεβάσαμε πριν λίγο. Για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, χρειαζόμαστε τον ES File Explorer. Το χρήσιμο app έρχεται με ελληνικό μενού από ένα ασφαλές εναλλακτικό κατάστημα που διαθέτει sideload apps.

Στη συνέχεια, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τον ES File Explorer στο TV Box και να ακολουθήσουμε τα παρακάτω τέσσερα βήματα.

Μόλις κάνουμε τη διαδοχική εγκατάσταση τα δύο μικρών αρχείων στο TV Box, είναι απαραίτητο να του κάνουμε επανεκκίνηση.

Από εκεί και μετά, το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να κάνουμε τη σύνδεσή μας στο Netflix μόνο με το ένα τροποποιημένο Netflix TV app. Είναι αυτό με το λευκό εικονίδιο.

MECOOL KM3 25aa

Στη συνέχεια, μόλις τρέξουμε το app, θα έχουμε το Netflix HD έτοιμο να ξεκινήσει στο MECOOL KM3.

Εμείς, μετά από ένα μήνα περίπου λειτουργίας του TV Box, δεν έχουμε παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα με αυτό τo τροποποιημένο app του Netflix.

Σε περίπτωση που κάτι δεν μας πάει καλά, μπορούμε εναλλακτικά να κατεβάσουμε το τροποποιημένο Netflix_v6.26.

Πρόκειται για ένα και μοναδικό αρχείο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία εγκατάστασης που είδαμε προηγουμένως. Το app θα εμφανιστεί με μαύρο εικονίδιο. Σε αυτό κάνουμε και τη σύνδεση.

Παιχνίδια και benchmarks

Η απόδοση των παιχνιδιών στο MECOOL KM3 είναι άκρως ικανοποιητική. Τίτλοι όπως το Beach Buggy Racing και το Real Racing 3 παίζουν καλά. Οι πιο απαιτητικοί τίτλοι, όπως το Asphalt 8, θα τρέξουν απρόσκοπτα αρκεί να μειώσουμε τις υψηλές ρυθμίσεις.

Σε συγκριτικά bencmarks που έκαναν ξένα έγκυρα site σε όλα τα γνωστά κινέζικα TV Box, το MECOOL KM3 φαίνεται να καταλαμβάνει μια από τις υψηλότερες θέσεις στις επιδόσεις.

Τελικές εντυπώσεις

Το KM3 είναι αναμφίβολα ένα αξιοπρεπές TV Box που θα μετατρέψει την τηλεόρασή μας σε ένα πλήρες media center. Ωστόσο, αν μας ενδιαφέρει η αγορά TV Box γιατί θέλουμε 4K ταινίες στο Netflix ή στο Kodi, θεωρούμε ότι δεν είναι η κατάλληλη συσκευή.

Για το Netflix 4K HDR πρέπει να προτιμήσουμε το Xiaomi Mi Box S που είναι πιστοποιημένο και από την Google. Αν μας ενδιαφέρει περισσότερο το Kodi και η UHD ανάλυση, τότε το νέο Beelink GT είναι το ιδανικότερο κινέζικο TV Box.

Παρ' όλα αυτά, οι χρήστες στο GearBest έχουν αφήσει πολύ καλά σχόλια και έχουν αξιολογήσει τη συσκευή με βαθμολογία 4.8/5. Μάλιστα, κάποιοι θεωρούν ότι είναι καλύτερο του Mi Box.

Πού μπορώ να βρω το KM3

Προμηθευτήκαμε τo KM3 από το ηλεκτρονικό κατάστημα GearBest. Η τιμή απόκτησής του αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 65,70 ευρώ συν 3,13 ευρώ η Priority Line χωρίς τελωνείο.

Για επιπλέον έκπτωση, μέχρι 31/8 θυμηθείτε να βάλετε το κουπόνι GBCNMEKM3 στο checkout.

Εσείς θα αγοράζατε το MECOOL KM3?

Εάν έχετε ήδη στην κατοχή σας το νέο κινέζικο TV Box ή αν σκοπεύετε να το αγοράσετε και έχετε κάποια απορία, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps