Home » Internet » Δημιουργία Ιστοσελίδας » Πώς Να Κάνω Online Φάρσες σε Φίλους την Πρωταπριλιά

Πώς Να Κάνω Online Φάρσες σε Φίλους την Πρωταπριλιά

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η πρωταπριλιά είναι η μόνη μέρα το χρόνο που οι ψεύτικες ειδήσεις όχι μόνο είναι ανεκτές, αλλά ορισμένοι τις περιμένουμε με ενθουσιασμό. Αν θέλετε αυτή την πρωταπριλιά να κάνετε online φάρσες στους φίλους σας, δείτε τα καλύτερα site για κάθε λογής διαδικτυακές σκανταλιές. Προσοχή, όμως, να μην το παρακάνετε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ξεγελάστε υπεύθυνα

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά στο YouTube, έχουν κυκλοφορήσει online φάρσες που όχι μόνο δεν είναι αστείες, αλλά ο μόνος χαρακτηρισμός που τους ταιριάζει είναι “τραγικές”.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φάρσα του Sam Pepper εις βάρος του Sam Golbach. Η φάρσα αυτή ξεσήκωσε τέτοιο σάλο, που τελικά το βίντεο κατέβηκε από το YouTube και θα τη βρούμε στο Vimeo.

O Pepper, σε συνεργασία με τον Colby Brock, έστησαν μια δήθεν απαγωγή του Brock και του Golbach. Φορώντας κουκούλα, ο Pepper δήθεν εκτέλεσε τον Brock, που ήταν ο καλύτερος φίλος του Golbach εδώ και πέντε χρόνια.

Χιούμορ (???)

Άλλες φάρσες, online και μη, έχουν καταλήξει να έχουν ολέθριες συνέπειες. Θα βρούμε από σοβαρούς τραυματισμούς μέχρι θανάτους και αυτοκτονίες.

Η σωστή φάρσα είναι αποκλειστικά και μόνο αυτή που στο τέλος της όλοι οι συμμετέχοντες θα γελάσουν και θα νιώθουν καλά. Οι χοντράδες στα όρια του απάνθρωπου, δεν είναι φάρσες.

ShadyURL

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, οι υπηρεσίες URL Shortening έχουν σκοπό να μικρύνουν μια πλήρη διεύθυνση κάποιας σελίδας στο Internet. Ορισμένες από τις πιο γνωστές υπηρεσίες του είδους είναι οι Goo.gl, Bit.ly, και TinyURL.

Μία χρήση αυτών των υπηρεσιών είναι να δημοσιεύουμε πιο ευπαρουσίαστα τις διευθύνσεις στα Social Media. Είναι επίσης μια λύση για να μοιραζόμαστε σωστά συνδέσμους στα Ελληνικά.

Σύνδεσμοι στα Ελληνικά: Πώς Κάνω Επικόλληση Σωστά, χωρίς %CE%B1

Σε όλους έχει συμβεί: θέλουμε να κάνουμε αντιγραφή-επικόλληση ένα σύνδεσμο με ελληνικούς χαρακτήρες στο Facebook, το email, ή οπουδήποτε. Ενώ φαίνεται κανονικά στη γραμμή διευθύνσεων…

To ShadyURL λειτουργεί με διαφορετική λογική. Αντί να επιχειρήσει να φτιάξει μια πιο σύντομη διεύθυνση, θα μετατρέψει οποιαδήποτε διεύθυνση σε έναν ύποπτο και “τρομακτικό” σύνδεσμο.

Για παράδειγμα, αν βάλουμε το PCsteps.gr, θα μετατραπεί σε μια διεύθυνση που παραπέμπει σε χακαρισμένες webcam και κλοπή πιστωτικών καρτών:

http://www.5z8.info/-OPEN-WEBCAM---START-RECORD--_v1r9sq_--INITIATE-CREDIT-CARD-XFER--

Ο σύνδεσμος θα οδηγήσει κανονικά στη σελίδα που θέλουμε, και δεν είναι κακόβουλος με κανένα τρόπο. Απλά είναι σχεδιασμένος έτσι.

Ας πούμε πως έχουμε ένα φίλο που είναι τεχνολογικά αρχάριος. Μπορούμε να φτιάξουμε με το ShadyURL ένα σύνδεσμο προς την τράπεζά του, το email του, ή το προφίλ του στο Facebook. Ύστερα, του τον στέλνουμε με κάποιο τρόπο.

Θα είναι πολύ εύκολο να τον πείσουμε πως έκανε μεγάλο λάθος που έκανε κλικ στο σύνδεσμο. Πως ο λογαριασμός του βρίσκεται σε κίνδυνο. Που ξέρεις, ίσως αυτό τον βοηθήσει στο μέλλον να μην κάνει κλικ στα τυφλά.

Hackertyper

Όλοι έχουμε δει τις ταινίες με hacker, και τη “ρεαλιστική” απεικόνιση της διαδικασίας.

Τα χέρια του ηθοποιού πετούν πάνω στο πληκτρολόγιο, και εμφανίζονται αλλεπάλληλες γραμμές κώδικα στην οθόνη. Καμιά φορά, δύο γράφουν ταυτόχρονα στο ίδιο πληκτρολόγιο, για έξτρα hacking.

Αν θέλουμε να ξεγελάσουμε έναν φίλο πως μας δάγκωσε ένας ραδιενεργός hacker και έχουμε αποκτήσει τις ικανότητές του, η σελίδα Hackertyper.com είναι ιδανική.

Μπαίνοντας στο site, θα μας υποδεχτεί μια κενή, μαύρη οθόνη, με έναν κέρσορα που αναβοσβήνει.

Με το που θα αρχίσουμε να γράφουμε, όμως, πατώντας απλά τυχαία πλήκτρα στο πληκτρολόγιο, θα αρχίσουν να εμφανίζονται ενδιαφέροντα πράγματα επί της οθόνης.

Για καλύτερο εφέ, μπορούμε να έχουμε κάποιον να ανοίξει την εξώπορτα για το φίλο μας, και εμείς να είμαστε στο δωμάτιο και να πληκτρολογούμε στο hackertyper.

Μόλις ο φίλος μας μπει στο δωμάτιο και τον αντιληφθούμε, μπορούμε να κλείσουμε δήθεν πανικόβλητοι το παράθυρο του browser, και να αρνηθούμε να απαντήσουμε οποιαδήποτε ερώτηση, με μισόλογα και υπεκφυγές.

Με το κατάλληλο ύφος ενοχής, μπορούμε να έχουμε μια πρώτης τάξεως φάρσα για την πρωταπριλιά.

Jibjab

Δεν είναι απαραίτητο όλες οι online φάρσες να προσπαθούν να ξεγελάσουν κάποιον. Μπορεί να είναι απλά και κάτι αστείο, για χαβαλέ.

Η υπηρεσία JibJab μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε πρωτότυπες ηλεκτρονικές κάρτες με το πρόσωπό μας και το πρόσωπο των φίλων μας.

Αυτές οι ηλεκτρονικές κάρτες δεν είναι στατικές, που θα μπορούσαμε να τις κάνουμε με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Πρόκειται για πλήρη βίντεο, με τα πρόσωπα της επιλογής μας.

Επιλέγουμε το βίντεο που θέλουμε και ανεβάζουμε μία ή περισσότερες φωτογραφίες.

Η υπηρεσία θα μας βοηθήσει να απομονώσουμε το πρόσωπο…

…και να ορίσουμε που βρίσκεται το στόμα, για τα βίντεο στα οποία χρειάζεται να ανοιγοκλείνει.

Τέλος, προσθέτουμε το πρόσωπο στο βίντεο.

Μέσα σε δευτερόλεπτα, θα έχουμε ένα εν δυνάμει ξεκαρδιστικό βίντεο.

Το μειονέκτημα αυτής της υπηρεσίας είναι πως δεν είναι δωρεάν. Θα μας κοστίσει 18 δολάρια το χρόνο για να μπορέσουμε να δούμε το πλήρες βίντεο και να το στείλουμε σε φίλους μας.

Το αν αξίζει να πληρώσετε για online φάρσες, εντός ή εκτός πρωταπριλιάς, αυτό είναι κάτι που εσείς θα πρέπει να αποφασίσετε.

Πάντως, αν σε 30 ημέρες από την αγορά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την υπηρεσία, μπορούμε να ζητήσουμε τα χρήματά μας πίσω.

Fakeupdate

Όσο απαραίτητα και αν είναι τα Windows Updates για την ασφάλεια του λειτουργικού, σε κανέναν δεν αρέσει η καθυστέρηση για την εγκατάστασή τους.

Το Fakeupdate μας βοηθάει να κάνουμε online φάρσες βασισμένες σε updates για κάθε έκδοση των Windows, αλλά και για άλλα λειτουργικά.

Αρκεί στον υπολογιστή του φίλου μας να ανοίξουμε το Fakeupdate, να επιλέξουμε το theme που θέλουμε, πχ τα Windows 7…

…και τέλος να πατήσουμε το F11 για να φαίνεται σε πλήρη οθόνη.

Προφανώς αυτά τα ψεύτικα updates δεν θα τελειώσουν ποτέ. Επίσης η σελίδα κρύβει εντελώς το δείχτη του ποντικιού, ενώ το δεξί και αριστερό κλικ δεν έχουν καμία επίδραση.

Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα είναι πως αν πατήσουμε Enter, η σελίδα θα πετάξει δήθεν μπλε οθόνη.

Φυσικά τίποτα δεν έχει αλλάξει στο σύστημα, και πατώντας το F11 ξανά θα βγούμε από την πλήρη οθόνη.

Ανάμεσα στα themes θα βρούμε και μοτίβα για εγκατάσταση λειτουργικού, δήθεν πως γίνεται αναβάθμιση στα Windows 10 ή εγκατάσταση Ubuntu Linux.

Σε χρήστες αρκετά αρχάριους ώστε να μην γνωρίζουν καν για το Ctrl+Alt+Del, που δεν επηρεάζεται από τη σελίδα, αυτές οι online φάρσες μπορούν να τους πανικοβάλλουν. Ειδικά αν πάρουμε το ύφος “δεν ξέρω τι έγινε, μόνο του το έκανε”.

Peter Answers: Virtual Tarot

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να είναι υπεύθυνη για τις καλύτερες online φάρσες όλων των εποχών.

Θα πρέπει να είμαστε στον ίδιο χώρο με ένα φίλο μας, και να πάμε στη σελίδα https://askpeteranswers.com/.

Θα πρέπει να πουλήσουμε όσο γίνεται πιο πειστικά το παραμύθι πως αυτή η σελίδα μπορεί να απαντήσει ερωτήσεις ακόμα και για τα πιο προσωπικά θέματα.

Σε αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή. Κατ' αρχάς, θα πρέπει εμείς να γνωρίζουμε εκ των προτέρων και την ερώτηση που θα κάνουμε, και τη σωστή απάντηση.

Στη συνέχεια, υποτίθεται πως στο πεδίο Petition πρέπει να γράψουμε “Peter please answer the following question”.

Αντί όμως να γράψουμε αυτό, πατάμε την τελεία, γράφουμε την απάντηση, και στο τέλος ξαναπατάμε τελεία.

Αν δηλαδή η σωστή απάντηση είναι “Κωνσταντίνο, αλλά οι φίλοι με φωνάζουν Λούλα”, πληκτρολογούμε:

.Κωνσταντίνο, αλλά με φωνάζουν Λούλα.

Το κλειδί σε αυτή τη σελίδα είναι πως αφού πατήσουμε την πρώτη τελεία, καθώς εισάγουμε την απάντηση, επί της οθόνης θα φαίνεται σαν να γράφουμε την σωστή φράση. Δηλαδή, το “.Κωνσταντίνο” φαίνεται σαν τους πρώτους 12 χαρακτήρες:

Θέλει προσοχή η συνολική απάντηση να μην είναι πολύ μεγάλη, να μην ξεπερνάει τους 40 χαρακτήρες.

Μόλις τελειώσουμε να εισάγουμε την απάντηση, πατάμε ξανά την τελεία και ολοκληρώνουμε τη φράση του Petition.

Στη συνέχεια γράφουμε την ερώτηση κανονικά, και πατάμε το “Ask”.

Η σελίδα θα εμφανίσει αμέσως την απάντηση που δώσαμε από πριν.

Αν θέλετε να το δείτε και στην πράξη, αυτό το βίντεο θα βοηθήσει:

Για να λειτουργήσουν όσο γίνεται πιο σωστά οι Online φάρσες σε αυτή τη σελίδα, θα πρέπει να είμαστε κάπως καλοί στην πληκτρολόγηση. Βοηθάει να ξέρουμε σε κάποιο βαθμό το τυφλό σύστημα, για να μην καρφωθούμε πως άλλα γράφουμε και άλλα φαίνονται.

Επίσης, ενώ λειτουργεί στα Ελληνικά, θα πρέπει μόλις τελειώσουμε να δίνουμε την απάντηση να αλλάξουμε γλώσσα για να συμπληρώσουμε το υπόλοιπο του Peter please answer the following question. Αυτό ίσως μας καρφώσει.

Καλό είναι λοιπόν να κρατάμε τις απαντήσεις σύντομες, ιδανικά “Yes” και “No”. Με λίγη εξάσκηση, και με έναν φίλο για τον οποίο γνωρίζουμε καλά τα προσωπικά του, μπορούμε να κάνουμε θαύματα την Πρωταπριλιά.

Η κλασσική φάρσα με το στοιχειωμένο DVD-RW

Σε κάποια παλαιότερη Πρωταπριλιά είχαμε δημοσιεύσει αναλυτικά τη φάρσα για το πώς να κάνουμε το DVD-RW ενός υπολογιστή να ανοιγοκλείνει σαν στοιχειωμένο.

Ενώ είναι μια κάπως πιο περίπλοκη φάρσα, σας έχουμε έτοιμο τον κώδικα που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε, καθώς και οδηγίες για το πώς να τον τροποποιήσετε στα μέτρα σας.

Εσείς έχετε να προτείνετε άλλες online φάρσες για Πρωταπριλιά?

Αν δοκιμάσατε κάποιες από τις παραπάνω online φάρσες αυτή την Πρωταπριλιά, ή έχετε να προτείνετε και άλλες που δεν αναφέραμε, γράψτε μας στα σχόλια. Καλοπροαίρετα, πάντα.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps