Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση Android One: Xiaomi Mi A3 vs Nokia 2.2
Σύγκριση Android One: Xiaomi Mi A3 vs Nokia 2.2

Σύγκριση Android One: Xiaomi Mi A3 vs Nokia 2.2

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε τη σύγκριση δύο νέων Android One συσκευών, του Xiaomi Mi A3 και Nokia 2.2.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά Xiaomi Mi A3

Xiaomi Mi A3 vs Nokia 2.2

Πρόκειται για δύο Android One συσκευές με μοντέρνο σχεδιασμό, κατασκευασμένες από δύο πολύ γνωστές εταιρείες.

Όπως έχουμε διαβάσει σε παλαιότερο οδηγό, το πλεονέκτημα του Android One είναι ότι είναι καθαρό από ενδεχομένως ανεπιθύμητες εφαρμογές τρίτων – το λεγόμενο bloatware – και εξασφαλίζει άμεσες ενημερώσεις.

Αμφότερα τα κινητά τρέχουν το Android 9.0 Pie και θα λαμβάνουν τις νέες εκδόσεις για δύο χρόνια, ενώ ενημερώσεις ασφαλείας για τρία χρόνια.

Το Xiaomi Mi A3 βγήκε στην αγορά στα μέσα Ιουλίου 2019. Το Nokia 2.2 κυκλοφόρησε λίγο νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2019, και πρόκειται για το πιο οικονομικό Android One κινητό που έχει βγει στην αγορά.

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο εταιρείες έχουν σχεδόν παρόμοιο σχεδιασμό στα κινητά τους, όπου αμφότερα έχουν την εγκοπή στο μπροστινό τμήμα τους.

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές δεν έχουν την ίδια διαγώνιο οθόνης. Έτσι, υπάρχει εμφανέστατη διαφορά στις διαστάσεις.

Xiaomi Mi A3 vs Nokia 2.2 2

Xiaomi Mi A3 vs Nokia 2.2 3

Παραθέτουμε σε δύο εικόνες και τις διαφορές των διαστάσεων με τα προηγούμενα Android One κινητά των δύο εταιρειών.

Xiaomi Mi A3 vs Nokia 2.2 4

Xiaomi Mi A3 vs Nokia 2.2 4A

Βάρος

Το Nokia 2.2 είναι ελαφρύτερο, με βάρος στα 153 γραμμάρια έναντι 174 γραμμαρίων του Mi A3.

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο συσκευές δεν έχουν παρόμοια ποιότητα κατασκευής. Το Xiaomi Mi A3 έρχεται με πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη, σε αντίθεση με το Nokia 2.2 που έχει πλαστικό.
Το Mi A3 διαθέτει και Gorilla Glass 5 στην οθόνη.

Σύγκριση οθόνης

Όπως αναφέραμε στην αρχή, τα δύο κινητά έχουν διαφορά σε ό,τι αφορά τις ίντσες της οθόνης, καθώς το Xiaomi Mi A3 έχει μέγεθος στις 6,1”, ενώ το Nokia 2.2 στις 5,7”.

Το Xiaomi Mi A3 διαθέτει την εξαιρετική AMOLED οθόνη με φωτεινά χρώματα και βαθύ μαύρο. Το Nokia 2.2 έχει οθόνες IPS LCD, η οποία ξεχωρίζει για τα φυσικά της χρώματα και το καθαρό λευκό.

Xiaomi Mi A3 vs Nokia 2.2 10αα

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το κινέζικο κινητό έχει σχετικά καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του ανέρχεται στο 82,56%, έναντι του Nokia 2.2
που έχει 78,91%.

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας και τα δύο κινητά έχουν σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά. Το Mi A3 έχει ανάλυση 720×1560 pixel με 286 ppi και το Nokia 2.2 έχει 720×1520 pixel με την πυκνότητα να είναι στα 295 ppi.

Σύγκριση hardware

H σύγκριση στον τομέα της ισχύος φαίνεται να δίνει μια σαφή υπεροχή στο Xiaomi Mi A3 που φορά τον οκταπύρηνο Snapdragon 665 (11nm) με Adreno 610 GPU, έναντι του τετραπύρηνου Helio A22 (12nm) με PowerVR GE8300 που έχει το Nokia 2.2.

Xiaomi Mi A3 vs Nokia 2.2 5a

Μνήμες

Το Xiaomi Mi A3 έρχεται με 4GB RAM και 64/128GB αποθηκευτική μνήμη και με υποστήριξη microSD.

Το Nokia 2.2 διαθέτει 3GB RAM και 32GB αποθηκευτική μνήμη με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Το κινητό της Xiaomi Mi A3 έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τον τομέα της φωτογραφίας. Έχει μια τριπλή κάμερα στην πλάτη του όπου η κύρια διαθέτει έναν τεράστιο αισθητήρα 48MP. Παρομοίως, η μπροστινή κάμερα έχει αισθητήρα στα 32MP.

Το Nokia 2.2 διαθέτει δύο κάμερες μπρος – πίσω με 5MP και 13MP αντίστοιχα.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Mi A3 φαίνεται να υπερισχύει και σε αυτόν τον τομέα, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ μπαταρίας στα 4030 mAh, έναντι των 3000 mAh του Nokia 2.2.

Λόγω του ότι τα δύο Android One κινητά έχουν κυκλοφορήσει πολύ πρόσφατα, δεν υπάρχουν επί του παρόντος συνθετικά benchmarks αλλά και συγκριτικές μετρήσεις στην μπαταρία τους.

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Το Xiaomi Mi A3 διαθέτει αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη. Αμφότερα τα κινητά έχουν ραδιόφωνο FM και υποδοχή ήχου 3,5mm. Δεν διαθέτουν στερεοφωνικά ηχεία.

Xiaomi Mi A3 vs Nokia 2.2 6αα

Κράτημα στο χέρι

Το Nokia 2.2 είναι αρκετά μικρότερο από το Xiaomi Mi A3 και είναι ένα κινητό που μπορούμε να το χειριστούμε πιο εύκολα με το ένα χέρι. Ωστόσο, το κινέζικο κινητό δεν είναι τεράστιο, και ενδεχομένως προσφέρει την ίδια αίσθηση στο κράτημα.

Κόστος αγοράς

Το Xiaomi Mi A3 έχει έρθει στην ελληνική αγορά και στα διαδικτυακά καταστήματα το μοντέλο των 4GB/64GB κοστίζει περί τα 250 ευρώ.

Αυτήν την περίοδο το μοντέλο των 4GB/64GB στην κινέζικη αγορά έχει την ίδια τιμή με την αντίστοιχη της ελληνικής αγοράς.

Το Nokia 2.2 θα είναι το πιο φθηνό Android One κινητό που έχει κυκλοφορήσει. Όπως αναφέρει το έγκριτο GSM Arena, η τιμή αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 90-130 ευρώ. Δεν έχει έρθει ακόμη στην ελληνική αγορά.

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δύο συσκευές;

Είναι γεγονός ότι πρόκειται για δύο ωραία Android One κινητά της αγοράς. Έχουν αξιοπρεπείς προδιαγραφές που τα καθιστούν μια ελκυστική αγορά.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps