Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση Επιδόσεων & Benchmarks: Mi 9T vs Galaxy A50, Α70, Α80
Σύγκριση Επιδόσεων & Benchmarks: Mi 9T vs Galaxy A50, Α70, Α80

Σύγκριση Επιδόσεων & Benchmarks: Mi 9T vs Galaxy A50, Α70, Α80

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση των νέων mid-range Android συσκευών, του Xiaomi Mi 9T και Samsung Galaxy A50, A70, και A80.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή


Αγορά Xiaomi Mi 9T
Αγορά Samsung Galaxy A50
Αγορά Samsung Galaxy A70

Xiaomi Mi 9T vs Samsung Galaxy A50

Σε αυτή την σύγκριση έχουμε να κάνουμε με σχετικά νέες Android συσκευές της κορεάτικης και κινέζικης αγοράς, κατασκευασμένες από εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Το Xiaomi Mi 9T βγήκε στην αγορά τον περασμένο Ιούνιο και το Samsung Galaxy A50 κυκλοφόρησε λίγο νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2018.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η κύρια σύγκριση του οδηγού επικεντρώνεται ως επί το πλείστον στο Mi 9T και στο Galaxy A50 που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία μεγέθους οθόνης και κόστους.

Ωστόσο, στις περισσότερες ενότητες συμπεριλαμβάνουμε και τα μεγαλύτερα A70 και A80 της ίδιας σειράς που κυκλοφόρησαν Απρίλιο και Μάιο αντίστοιχα, ώστε να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα.

Xiaomi Mi 9T vs Samsung Galaxy A50 1

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δυο εταιρείες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό στις συσκευές τους, με το Samsung Galaxy A50 να έχει και την εγκοπή στο μπροστινό τμήμα του, σε αντίθεση με το Xiaomi Mi 9T που έχει αναδυόμενη μπροστινή κάμερα.

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, έχουμε να κάνουμε με δύο δυνατά και όμορφα κινητά, το καθένα με το δικό του στιλ, με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις τους να βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα.

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές έχουν την ίδια ακριβώς διαγώνιο οθόνης. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές στις διαστάσεις.

Xiaomi-Mi-9T-vs-Samsung-Galaxy-A50-2

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Samsung Galaxy A50 έχει μικρότερο πάχος από το Xiaomi Mi 9T, το οποίο με τη σειρά του έχει πιο μικρό ύψος και πλάτος από την κορεάτικη συσκευή.

Xiaomi-Mi-9T-vs-Samsung-Galaxy-A50-2α

Παραθέτουμε σε δύο εικόνες και τις διαφορές των διαστάσεων με τα άλλα μοντέλα της ίδιας σειράς.

Βάρος

Το Galaxy A50 κερδίζει στο ζύγι, καθώς είναι αρκετά ελαφρύτερο με 166 γραμμάρια έναντι των 191 γραμμαρίων του Xiaomi Mi 9T.

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο συσκευές έχουν παρόμοια ποιότητα κατασκευής, με πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη.

Xiaomi Mi 9T vs Samsung Galaxy A50 15aaa

Σύγκριση οθόνης

Όπως αναφέραμε στην αρχή, τα δύο κινητά είναι ολόιδια σε ό,τι αφορά τις ίντσες της οθόνης, καθώς το Xiaomi Mi 9T έχει μέγεθος στις 6,39” και το Samsung Galaxy A50 στις 6,4”.

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το κινέζικο κινητό έχει σχετικά καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του ανέρχεται στο 85,94%, έναντι του κορεάτικου που έχει 85,24%.

Τύπος οθόνης

Αμφότερες οι συσκευές διαθέτουν την εξαιρετική AMOLED οθόνη, με φωτεινά χρώματα και βαθύ μαύρο. Στο Xiaomi Mi 9T είναι θωρακισμένη με Corning Gorilla Glass 5, ενώ στα Samsung Galaxy A50, A70, και A80, με Corning Gorilla Glass 3.

Xiaomi Mi 9T vs Samsung Galaxy A50 20

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας, και τα δύο κινητά έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με 1080×2340 pixel, λόγο 19.5:9, και πυκνότητα στα 403 ppi.

Φωτεινότητα

Σύμφωνα με τα πολύ έγκυρα τεστ του γνωστού GSM arena, στον τομέα της φωτεινότητας, το Xiaomi Mi 9T αποδίδει 646nits σε Max Auto, έναντι 551nits του Samsung Galaxy A50.

Σύγκριση hardware

H σύγκριση στον τομέα της ισχύος φαίνεται να δίνει μια μικρή υπεροχή στα χαρτιά στο Xiaomi Mi 9T που φορά τον οκταπύρηνο Snapdragon 730 (8nm) με Adreno 618 GPU, έναντι του οκταπύρηνου Exynos 9610 (10nm) με Mali-G72 MP3 που έχει το Samsung Galaxy A50.

Μνήμες

Το Xiaomi Mi 9T διαθέτει δύο μοντέλα με 4GB RAM και 64/128GB αποθηκευτική μνήμη χωρίς υποστήριξη microSD.

Το Samsung Galaxy A50 έχει δύο εκδόσεις με 4/6GB RAM και 64/128GB αποθηκευτική μνήμη με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι δύο συσκευές μπορούν να τραβήξουν πολύ ωραίες φωτογραφίες στο Android.

Το Xiaomi Mi 9T έχει μια τριπλή κάμερα στην πλάτη του σε διαφορετική διάταξη από ό,τι το Mi 9. Η κύρια κάμερα διαθέτει έναν τεράστιο αισθητήρα 48MP πίσω με PDAF και διάφραγμα f/1.8.

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κινέζικου κινητού είναι η αναδυόμενη κάμερα selfie στα 20MP.

Το Samsung Galaxy A50 διαθέτει και αυτό μια τριπλή κάμερα στην πλάτη του και η κύρια κάμερα είναι στα 25MP με PDAF και ευρύτερο διάφραγμα f /1.7.

Δυνατότητες μπαταρίας

Αμφότερα τα κινητά διαθέτουν μπαταρία 4000 mAh. Στα εξαντλητικά τεστ του γνωστού και πλέον αξιόπιστου GSM Arena, το Xiaomi Mi 9T είχε υψηλότερη βαθμολογία στην αυτονομία σε σχέση με τα A50 και A80.

Το Galaxy A70 με την μπαταρία των 4500mAh εμφάνισε τις καλύτερες επιδόσεις στην αντοχή και την αυτονομία.

Xiaomi Mi 9T vs Samsung Galaxy A50 6

Xiaomi Mi 9T vs Samsung Galaxy A50 21aa

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη. Επιπλέον, το Samsung Galaxy A50 έχει FM ραδιόφωνο, σε αντίθεση με το Xiaomi Mi 9T που δεν διαθέτει.

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, τα δύο κινητά εναλλάσσουν την υπεροχή τους, όπως παρατηρούμε στην αναλυτική εικόνα παρακάτω.

Xiaomi Mi 9T vs Samsung Galaxy A50 6α

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, αμφότερα τα κινητά δεν είναι τεράστια, και θα λέγαμε ότι προσφέρουν την ίδια αίσθηση στο κράτημα, καθώς όπως είδαμε δεν έχουν μεγάλη διαφορά στις διαστάσεις.

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Παραθέτουμε τα τέσσερα μεγαλύτερα benchmarks του GSM arena για τις δύο συσκευές. Το Xiaomi Mi 9T υπερτερεί σε όλα, εμφανίζοντας περισσότερα θετικά αποτελέσματα από το Samsung Galaxy A50.

Στα δύο από τα τέσσερα benchmarks το κινέζικο κινητό υστερεί στα χαρτιά μόνο έναντι του Galaxy A80 των 6,7 ιντσών, το οποίο φοράει τον Snapdragon 730 στα 8nm.

Xiaomi Mi 9T vs Samsung Galaxy A50 8a

Xiaomi Mi 9T vs Samsung Galaxy A50 10

Κύρια μειονεκτήματα

Παρότι και οι δύο συσκευές είναι της μεσαίας κατηγορίας, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα. Τα παραθέτουμε συνοπτικά.

Xiaomi Mi 9T

  • Υψηλό κόστος, κοντά στο Mi 9 σε ορισμένες αγορές.
  • Οι φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια καλύτερη επεξεργασία.
  • Πολύ ολισθηρή πλάτη. Απαιτείται θήκη, με την οποία θα χαθεί η premium αίσθηση του κινητού.

Samsung Galaxy A50

  • Η ποιότητα του ηχείου είναι χαμηλή.
  • Μη ικανοποιητική απόδοση της κάμερας στον χαμηλό φωτισμό.
  • Η λεπτομέρεια στις φωτογραφίες ημέρας θα μπορούσε να είναι υψηλότερη.
  • Απαιτείται μια εφαρμογή τρίτων για λήψη βίντεο 4K.

Κόστος αγοράς

Το Xiaomi Mi 9T είναι λίγο πιο ακριβό από το A50, και αυτήν την περίοδο το μοντέλο των 6GB/64GB στην κινέζικη αγορά κοστίζει περί τα 330 ευρώ με δωρεάν priority αποστολή χωρίς τελωνείο.

Το Samsung Galaxy A50 είναι λίγο φθηνότερο, και το μοντέλο των 4GB/128GB στην ελληνική αγορά κοστίζει περί τα 309 ευρώ.

Το Samsung Galaxy A70 στην ελληνική αγορά κοστίζει περί τα 399 ευρώ. Το A80 δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα.

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δυο συσκευές;

Είναι γεγονός ότι πρόκειται για δύο ωραία κινητά της αγοράς. Έχουν πολύ καλές προδιαγραφές και premium κατασκευή, που τα καθιστούν μια ελκυστική αγορά.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps